Şimdi Ara

Yurtdışında doktorluk hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu anda almanyada çalışan birkaç tanıdığımdiz Almanya'daki doktor açığının çok fazla olduğunu söylüyor bir de her yıl çok fazla Türk Almanya ya ve brexit ten sonra ingiltereye doktorluk yapmak için gitmeye başladı. Şu olayın nasıl olduğunu iyice bilen biri anlatabilir mi? Sadece İngilizce tıp okuyunca mi oluyor? Denklik sınavı tus kadar zor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam ilk basta c1 seviyesinde almanca bilmen lazim sinav nispeten daha kolay tustan ama almanca olmasi zor yapiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanca çok kolay valla dili hiç sorun etme artikeller ezber ama tıpa giriyorsan ezber her daim var .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet lütfen bilgisi olan açıklayabilir mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu sadece Almanya ile sınırlı kalmasın lütfen Almanya zaten diğer ülkelere göre en fazla bilgimizin olduğu ülke daha çok brexit sonrası İngiltere, 1 milyon göçmen kabul edeceğini açıklayan Kanada ya da dubai tarzı yüksek maaş veren Arap ülkeleri hakkında da bilgisi olan paylaşabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz şaka mısınız?
    yurtdışı isteyen birinin okuması gereken en son meslek doktorluktur.
  • Almanya hakkında bilgi edinmek isteyenler şu videoyu izleyebilir en azından bir ön izlenim edinirsiniz (buradaki eleman 2012 de yapmış bunları değişmiştir büyük ihtimalle)
    Çağlar Berlin'deyoutube
    Almanya da Türk Doktor-İstanbul Tıp Fakültesi,Almanya da yaşam,iş,göç,çalişmak,Berlin vlog,Erasmus
    https://www.youtube.com/watch?v=dqwANd_rMC8&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURT DIŞINDA TIP
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bir bakış açısı değil bence masa başı sıkıcı bir iş istemeyip (mühendislikler gibi) aynı zamanda da maaşı stabil ve yüksek olan ve insana yaptığı işin gerçekten başkalarının hayatına dokunduğunu hissettiren başka bir meslek yok bence. Hayatta tek amaci yurtdışında yaşamak olan biri fazlasıyla boşa yaşıyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @almanyalidoktor
  • hugeduck1818 H kullanıcısına yanıt
    hocam doktorluk güzel bir meslek ancak türkiyeden yurtdışına gitmek isteyen biri için mantıksız bir meslek.mühendislik okuyup çok rahat yurtdışına gidebilir tıp sıralamasıyla gideceği mühendislik sayesinde
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğimi anlamamışsın ben sadece yurtdisi istemiyorum ve tek hedefi yurtdusinda yaşamak olan birini de saçma buluyorum. Benim amacım hem doktorluk mesleğini icra etmek hem de mesleğin yurtdisi avantajlarını değerlendirmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://turkmsic.net/sites/default/files/yayinlar/yurt_disi_uzmanlik_rehberi-2015.pdf
    Öncelikli hedefin doktorluksa yurt dışı olmasa da olur diyorsan sıkıntı yok.Yurt dışına çıkması en zor mesleklerden bir tanesi.Çıkan çıkıyor tabi.
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Pdf için teşekkürler hocam fazlasıyla yararlı oldu. Tıp ile yurt dışına çıkışın zor olduğu görüşüne katılmıyorum çünkü sonuçta tıp uluslararası bir bilim ve yurtdışında yapılabilen diğer tüm meslekler gibi tıpta da yabancı dil ve iyi bir eğitime sahip olduktan sonra iş bulmakta sıkıntı olmuyor hatta gereklilikleri bildikten sonra kolay bile (çevremdeki çoğu örnekte öyle oldu)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hugeduck1818 H kullanıcısına yanıt
    Buna birisi çok güzel bir örnek vermişti. Türkiyede bir afrikalı ganalı sudanlı malezyalı tayvanlı doktora ne kadar kendini emanet etmek istersen yurt dışında da senin için aynısı olacak. Ha bence de çıkılır ama zor işte denklik alman gerek vb. Dil KUSURSUZ olmalı bence. Hastananın dediğini yanlış anlayıp yanlış ilaç versen aman aman allah korusun.
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Her ülkeyi Türkiye üzerinden kıyaslamak yanlış sonuçta mesela Amerika Almanya Fransa Kanada avustralya gibi nüfusun önemli bir kısmını göçmenlerin oluşturulduğu ülkelerde yabancılara bakış açısıyla Türkiye gibi ulus millet yapısı ver ırk sebepli problemlerin ön plana çıktığı bir ülkenin yabancılara bakış açısıyla kıyaslamak yanlış olur. Bu ırk ve yabancıya güvenmeme durumu fazlasıyla ülkenin sosyolojik gelismisligi ve toplumun zenofobik tutumuyla alakalı. Bu bizde sıkıntı yaratır ama başka yerlerde yaratmayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hugeduck1818 H kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize karşı değilim doğrudur ama göçmen dediğimiz şeylerin farklı statüleri olduğuna inanıyorum.
    2 yaşında amerikada yaşamaya başlayıp orda okumuş doktor olmuş kişide göçmen. Siz türkiyeden mezun olup gittiğinizde orda doktor olarak çalıştığınızda da göçmen olacaksınız. Kültürün verdiği farklılık yaşam tarzı bile etkileyecektir. Onun haricinde tekrardan söylemek isterim ki dediklerinize katılıyorum ama dediğiniz gibi "bilir" yani ihtimal.

    Doktor forumları var aradım ama bulamadım almanyada doktorluk yapanlar konuşuyordu nasıl gelebileceklerini falan konuşuyordular bir bakın isterseniz siteyi falan hatırlamıyorum ama türk sitesiydi. Onun haricinde ordan okuduklarımdan bir tanesi şunu söylüyordu " Buraya para için gelmeyin. Tr de daha çok kazanırsınız ama daha rahat yaşayayım veya ne bileyim daha refah bir ülkede yaşamak istiyorsanız gelin.
  • hugeduck1818 H kullanıcısına yanıt
    Tıp herhangi bir meslek değil.Çok hassas bir meslek,insan canıyla uğraşıyorsun.Bu yüzden diğer ülkeler-özellike gelişmiş ülkeler- yurt dışından doktor alırken ince eleyip sıkı dokuyor.Mesela bir yazılım mühendisi yurt dışına başvuru yaptıktan 1 hafta sonra dönüş alabiliyor ama tıp için böyle bir durum yok,hayatını yurt dışında çalışmaya yönelik şekillendirmen lazım.Dediğim gibi yapan yapıyor tabi,ama diğer mesleklere nazaran daha zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 26 Mart 2020; 0:56:12 >
  • hocam önce bi tıpı kazanın sonra düşünürsünüz bunları.. tıp okuduktan sonra yurtdışına uğraşasınız kalmayabilir
  • Sağlık sektörüne yurtdisi çalışma ile ilgili sürekli 2 tane ön kabul var gibi geliyor
    1- Yabancıya kimse güvenmez o yüzden is bulamazsın
    2- Alıyorlar ama çok zor alıyorlar

    Ben 1. Durumu çok büyük bir sıkıntı olarak görmüyorum çünkü bu durumun bizim yabancılara bakış açımızdan kaynaklandığını ve kendimize karşı duyduğumuz kompleks yüzünden oluştuğunu düşünüyorum ve çevremdeki bircok örnek de bunu destekliyor (mezun olur olmaz yurtdisina doktor olarak gitmiş çok kişi biliyorum) ayrıca daha somut bir kanıt olması açısından şu linki bırakıyorum:

    Ozetle ingilteredeki sağlık çalışanlarının önemli bir bölümünün (yüzde 10 Dan fazla) yabancı olduğunu ve bu yabancıların da önemli bir bölümünün Pakistan, hindistan ve cinden göç ettiğini (orda dogmadigini) söylüyor

    2. On kabule gelince bu benim başlığı açma sebebim. Tabi ki söz konusu insan hayatı olunca bazı denetimler oluyor ancak iyi şartlar oluşsa türkiye de doktorluk yapmaya hazır olan birinin geçemeyeceği denetimler değildir bunlar çünkü sağlık sistemi ve eğitimimiz gerçekten zorlayıcı ve kontrolcu bir sistem (bkz tus un en zor sınav olması) bu yüzden her türlü tr den kolay olacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.