Şimdi Ara

Yurtdışı lisans, ucuz ülkeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben yurtdışında lisans okumak istiyorum ancak bütçe kısıtlı. Yıllık 15000lira. Bu kötü ülkeler için bile az bir miktar farkındayım. Üniversitenin yıllık ücreti ucuz olmazsa zaten imkansız oluyor gitmek. Lise diplomam 65. Buna bakan yerlere gidemem. Denkliği falan açıkçası pek umursamıyorum çünkü gittiğimde ülkede iş bulup kalmak istiyorum dolayısıyla biraz gelişmiş ülke olması lazım çünkü mühendislik okumak istiyorum. Mühendis olarak iş bulabileceğim, yazdığım para ile geçinebileceğim ülkeler hangileri yada böyle ülkeler var mı? Sigara, alkol, aşırı gece hayatı falan olmaz bende az nüfuslu şehirler, doğal ortamı olan şehirler daha bir güzeldir benim için. Böyle bakınca gelişmiş ülkelerde küçük şehirlerde de bu para ile geçinilmez mi?
    Yurtdışında okurken kykdan yada yaşadığımız ülkeden burs, kredi alma imkanımız var mı? Bizdeki YGS-LYS puanına göre alan üniversiteler var mı? Bunun muhabbeti dönüyor bazı konularda?







  • Dostum ben de Yazılım müh. okumak istiyorum. Aynı senin gibi gittiğim ülkede kalmak istiyorum.. Bütçem yıllık 10-12 bin tl civarı.. Bütçeme uygun Ukrayna var gibi, biyük ihtimalle Ukrayna'ya gidicem.. Ama orada da hayat şartları malum.. Mezun olduktan sonra belki Avrupa'ya ya da Rusya'ya geçerim diye düşünüyorum.. Bakalım hayırlısı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hey Dude! H kullanıcısına yanıt
    Macaristan ve Polonyada ucuzmuş ama bunlar pek istediğim ülkeler değil Ukrayna, Rusyada pek istemiyorum. Daha gelişmiş ülkelerin daha küçük şehirlerinde ki üniversiteleri araştırıcam biraz. Fransa'nın başkentinde gidecek para ile köyünde gidecek para bir değildir. Araştırmaya devam bakalım daha 1 sene var önümüzde :)
  • Bütçeni biraz artırabilirsen (5 bin kadar) Yunanistan derim. Evet, lise diploma puanın biraz düşük fakat yine de bi şansını deneyebilirsin.

    Edit: Üniversitelerde yıllık ücret yok bu arada. Yani ne kadar harcayacağın tamamen sana kalmış.
    Edit 2: Yıllık deyince ben 12 ay olarak hesapladım. Yoksa okul kapanınca Türkiyeye döneceksen 9 ay için 15 bin kesin yeterli olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 4 Ağustos 2016; 12:56:44 >
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    Polonya, Macaristanda lise diploması olması yeterliymiş. Puana bakıyorlar mı yoksa puan önemsiz mi bu ülkelerde?
    Her ay 1250 para göndereceler 12 ile çarpınca 15bin yapıyor. Türkiyeye dönerim ama 3 ayın parasınıda verirler bana. O 3 ayın parasını alıp öyle giderim eğer gidebilirsem. Fazla masrafım olmaz yaşam olarak üni. ücretleri sıkıntı çıakrıyor.
  • Ücret varmış sanırım da sadece bir kez isteniyor 500 euro. Yıllık değil yani.

    Diğer ülkeler hakkında bir bilgim yok.

    15 bin ile Yunanistanda geçinebilirsin aslında ama ucuz bir ev bulman ve harcamalarını kısıtlaman lazım. Burada (İskeçe/Xanthi) aylığı 130 eurodan başlayan evler var mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 4 Ağustos 2016; 16:23:28 >
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    O kadar bir ücret sıkıntı olmaz. Bazı üniversiteler 3000 eurodan başlıyor her sene birde.
    Kredi, burs, part time iş falanda bakarım gittiğim yerde. Yunanistanda ki üniversiteleri bir araştırayım ben.
  • Makedonya'da okumayı düşünebilirsiniz. Devlet üniversiteleri ortalama yıllık 7500 tl.
  • Dakine D kullanıcısına yanıt
    Az değil ki o para. Hem Makedonya o kadarda gelişmiş bir ülke değil.
  • Makedonya 'nın Gelişmemişliği sadece politika bakımından ve nüfus bakımındandır. diğerleri için kabul etmiyorum soyleennleri
    Demokraside ve Eğitimde Hatta ve hatta sistemde birçok avrupa ülkesinden ve türkiyeden daha iyi diyebiliriz.
    demokrasisinde koalisyon var ve müslümanlarla hristiyanların birlikte yasadıgı esitlikci bir ülkedir kimi kabul etmiyorsa etmesin gercek tektir
    egitiminde ise pratikliğe ve gercekten kitaplara değil deneylere inanan yugoslavya tıpını baz alan bir egitim sistemidir tabikide bologno sürecli bir kredi ders sistemi var fakat deneyler ve tıbbi arastırmalar yapan ve yapanları inceleyen kitaplar yazılmaktadır ayda 4 tane tıbbi dergi çıkmaktadır bunlar anlatmak istediklerimin vücutta sadece tırnak kadarıdır.
    sistemleri cok iyidir hersey zamanında güvenilir kagıtta olması sebebiyle saglıklı ve işin güzel yani burokrası gibi bir iş cok uzun sürmemektedir.




  • Makedonyada devlett okul fiyatları bunlar burası için güzel fiyatlardır.
    800€ ve 2000€ arasındadır
    hemşirelik 1000
    eczacılık ve tıp 1500€
    mimarlık mühendislik 2000€ dur
  • Hocam buldunuz mu üniversite şuana kadar nereleri araştırdınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen de hem gelişmiş ülke istiyorsun hem de bütçem kısıtlı diyorsum bosnayı düşünebilirsin ukrayna macaristsn bunların dışında balkanlara gidebilirsin ama avruğa nın içleri ne yazık ki olmaz en azından bildiğim kadarıyla almanya diploma puanına bakıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Polonya düşünüyorum. 3 yıla yakındır araştırmalar yapıyorum. Rusya ile başladım bu sürece. Macaristan, Ukrayna sürekli ülkeler ekleyip çıkardım.
    Araştırmalarımı kısaca özetlemek isterim.

    -Rusya
    Rusya'da herhangi bir puana gerek kalmadan üni okuyabilirsiniz. Lise diploması yeterlidir. Eğitim olarak çok üst düzey bir eğitimi yoktur. diğer ülkelere kıyasla eğitim sistemi düşüktür. İnsanları soğuk kanlıdır sana pek yanaşmazlar. Benim bazı arkadaşlarım ( netten tanıştığım ) gittiler 2.sene geri döndüler veya başka ülkelere geçiş istediler. Ayrıca her ne kadar uluslararası diploması olsa da avrupa ülkelerinde pek tercih edilmiyor rusya okulları
    -Ukrayna
    Ukrayna yerine Rusya'yı tercih edin derim. Rusya, ukrayna'ya göre bir tık daha öndedir.
    -Polonya
    Evet 2 seneye yakındır bende artık Polonya demeye başladım. Neden Polonya diye soranlara sırayla açıklamaya çalışacağım.
    1- AB ülkesi
    2- AB ülkesi olmasından dolayı diploması tüm ülkelerde geçerlidir.
    3- Eğitim masrafi diğer AB ülkelerine göre daha düşüktür. ( Ortalama okul ücretleri lehçe 1750-2200 € - İngilizce ise 2000-2700 € aralığında ) Hazırlık sınıflarında fiyatlar böyledir. Ama okulda biraz daha düşüktü yanlış hatırlamıyorsam.
    4- Öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında gelmektedir Polonya.
    5- sigara alkol yoksa veya nadir de olsa içerim diyorsanız ortalama 1000-1250 TL size yeterli olacaktır.
    6- Polonya ülke konumu olarak birçok AB ülkesinin ortasında bulunması iyi bir fırsattır.
    7- İnsanları daha samimi, anlayışlı ve sıcak kanlıdır.
    8- Eğitim sistemin kalitesi zaten AB standartlarındadır. ( Belki bir almanya gibi değildir ama Almanya kalitesine yakındır )

    Şuanlık aklıma gelenler bunlar. Bende yazılım mühendisliği düşünüyorumbakalım nasıl bir süreç olacak.




  • Hocam kaynak alabilir miyim? Hangi okullar bunlar? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkyTech74

    Hocam kaynak alabilir miyim? Hangi okullar bunlar? Teşekkürler.

    +1
  • Arkadaşlar, facebookta mehmet göktürk iplikçioğlu var kendisi danışman. Açıkçası ben araştırdıgm zamanlar bazı listeler yapmıştım. Ama şuanda o listeler nerede hiç bir bilgim yok. Ama Polonyada Üniversite diye ararsan bu bilgiler %80 çıkar. Tabi orada okuyan kişiler ile iletişim kurabilirseniz o süper olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polonya'daki İngilizce bölümler sadece para tuzağı, asıl kaliteli eğitim Lehçe bölümlerde. Warsaw University of Technology'de Computer Science'da 2 yılımı heba ettim. Doğru düzgün İngilizce konuşamayan akademisyenler sana teori öğretmeye çalışıyor. Bizzat kendi hocalarımdan biri, düzgün bir eğitim istiyorsan git bu ülkeden dedi bana. Gidip paranı heba etme. Ek olarak insanlar sıcak kanlı demişsin, gitmeden böyle bir iddada bulunmanı belki anlayabilirim ama araştırma da mı yapmadın? Polonya'nın başında şu an yabancı karşıtı sağ parti var (Law and Justice) ve bu adamlar halkın oylarıyla başa geçtiler.

    Bu sana benden bir tavsiye, gitme kaliteli bir eğitim alamayacaksın, aldığın dersler bile daha düşük seviye olacak aynı bölümün Lehçesiyle kıyaslandığında. Hep söylüyorum, maddi durumunuz yeterli değilse gidip dandik bir ülkede lisans okumaya kalkmayın, lisansınızı Türkiye'de yapın, yüksek lisans veya doktora için dışarıya gidin. Ek olarak gelişmiş bir Avrupa ülkesinde yüksek lisans sahibi olmak size daha kolay ve daha prestijli iş bulmanızı sağlayacak.




  • Danilo Thann kullanıcısına yanıt
    Hocam peki siz hangi ülkeleri önerirsiniz ? Bütçesi Amerika, İngiltere, Kanada'ya yetmeyen ama bir tık altı olan birine Avrupa ülkelerinden hangilerini önerirsiniz ? Almanya, Avusaturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya nasıldır ? İngilizce bölümlerinin eğitimi de iyi midir ? Gerçi saydığım ülkelerin çoğunda İngilizce eğitim yok. Artık mecbur oranın dilini öğrenmek gerekecek.
    (Bölüm olarak Computer Science düşünüyorum)

    Bir de QS University Rankings'i nasıl buluyorsunuz ? Ülke veya üniversite seçerken o sıralamaya bakmak ne derece doğrudur ?
  • Wizard Bard kullanıcısına yanıt
    @Danilo Thann'a sormuşsun sanırım ama ben de cevaplayayım. :)

    Amerika, İngiltere ve Kanada'ya bütçen yetmiyorsa İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya'ya da yetmeyecektir. İsveç AB dışı öğrencilere eğitim ücretli. Finlandiya da 2017 Ağustos'tan itibaren AB dışından gelen öğrencilere ücretli eğitime geçiyor. Bu ücretler de epey yüksek onu söyleyeyim. Bu ücretlerin haricinde yaşam masrafları da var. Hayat pahalılığı olarak da epey pahalı ülkeler bunlar. Ciddi manada hem de. Norveç'te eğitim ücretsiz, Danimarka'da da yanılmıyorsam düşük bir ücret veriliyordu. Ancak hayat pahalılığı can yakacak cinsten, onu söyleyeyim.

    Hollanda, EuroZone'un pahalı ülkelerinden biri. Eğitim de pek ucuz değil orada. Hayat da öyle.

    Almanya, Avusturya, Belçika nispeten diğer saydıklarına göre daha tercih edilebilir ekonomik yönden. Eğitimleri de iyi. Düşük ücretli veya ücretsiz eğitim bulabilmen gayet mümkün.

    İngilizce eğitim saydığın ülkelerde bulabilirsin. Gerçi lisans düzeyinde var mıdır bilmiyorum. En azından yüksek lisans için bulmak mümkün daha kolay bir şekilde. Ben zaten lisans mezunu olduğum için lisansla hiç ilgilenmedim.

    QS iyi bir birim, sıralama olayında. Shanghai Rankings de iyi. Bu tarz sıralamaları baz almakta yarar var. İlk 1000'e denklik veriyor YÖK.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MLoveR -- 18 Eylül 2016; 15:52:30 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.