Şimdi Ara

Yurtdışı kargom tekrar İstanbul'a gönderildi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aliexpress.com'dan bu sene içerisinde belki 20 kez alışveriş yaptım, sorunsuz geldi.
    Genelde hepsi 10$'ın altında alışverişler. Küçük elektronik parçalar.

Fakat her kargo geldiğinde mal postacı bişeyler söyleyip durdu. Ne alıyorsunuz bu kadar vs. diyerek.
    Son 2-3 gelmesine de aynı yıl içinde 5 kargoyu geçersek gümrüğe takılacağından falan bahsetmiş.

Yeni gönderiler için farklı adres yazıyorum fakat daha önce verdiğim siparişle ilgili ilginç bi şey oldu.
    Kargom Bursa'ya gelip, tekrar İstanbul'a yönlendirildi.
    Tabi ilk aklıma gelen bu i... postacının işgüzarlık yapıp kargoyu geri gönderdiği.
    Benzer tecrübesi olan var mı? Sizce gümrüğe mi takıldı?

1. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 30/05/2014 14:07:58
    2. Torbaya Eklendi - BURSA(BURSA P.İ.M) 31/05/2014 10:01:05
    3. DAGITICIYA VERiLEREK DAGITIMA ÇIKARILDI BURSA BURSA POSTA DAО. 04/06/2014 08:54:23
    4. Torbaya Eklendi - BURSA(BURSA POSTA DAОITIM) 04/06/2014 15:28:32
    5. Talimatlı İşlem 05/06/2014 - BURSA BURSA POSTA DAО. 05/06/2014 14:21:54
    6. Yurtdışı Gönderi Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 05/06/2014 16:41:28
    7. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 05/06/2014 17:17:07

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beingobserver -- 9 Haziran 2014; 19:14:22 >

• Dağıtıcı dediği postacı ise bir şey olduğu ortada hocam.pttye git sen yakın zamanda elindeki tracking kaydı belgeleriyle.postacının tavrını da extradan şikayet et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, normal şartlarda "DAGITICIYA VERiLEREK DAGITIMA ÇIKARILDI" dedikten sonraki bir ya da iki gün sonra kargo geliyordu.

Dediğim gibi bu i... taktı kafaya benim kargoları geri gönderdi muhtemelen.
    Alem konteynırla kaldırır, bizim 3 dolarlık parçamızda ya gümrüğe ya da ya.şak postacıya takılır.

5-10 parçadan sonra mutlaka farklı adres ve isim yazmak gerekiyor demek ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beingobserver

Evet, normal şartlarda "DAGITICIYA VERiLEREK DAGITIMA ÇIKARILDI" dedikten sonraki bir ya da iki gün sonra kargo geliyordu.

Dediğim gibi bu i... taktı kafaya benim kargoları geri gönderdi muhtemelen.
    Alem konteynırla kaldırır, bizim 3 dolarlık parçamızda ya gümrüğe ya da ya.şak postacıya takılır.

5-10 parçadan sonra mutlaka farklı adres ve isim yazmak gerekiyor demek ki.

Adamın günahını almamak gerek. Takmış olabilir ama görevini yapmak zorunda. Eğer görevini yapmadığına dair %100 kanıt bulursan şikayetini edersin. Boş yere kendini doldurma bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten emin olmadığım için "muhtemelen" ve benzeri ifadeler kullandım.
    Fakat her gelmesinde bi laf etmesinin de göreviyle bağdaşır bi tarafı yok.
    Sonuçta gümrük kontrolünden geçmiş, ki gümrükte öyle kolay geçilebilen değil tecrübelerime göre.

1000 dolar üstü bi alışverişime 400 küsür lira vergi ödedim. Elektronik parçalar kendi hatam sonucu yanınca ve ticari bi ürün olmadığı için (belki yine yanlış yaptık ama) satıcıya düşük fatura göndermesini söyledim. Kutunun dışına yapıştırdığı fatura düşükte olsa elemanlar gümrükte kutuyu açıp içindeki gerçek faturayı bulmuşlar ve benden %20 vergisini aldılar.

Görevinin dışında bi şey yapmış gibi görünmüyor ama işgüzarlık yapmıştır, kendi kendine görev çıkartmıştır en kötü ihtimalle.
    Türkçe'de de buna kıllık diyoruz zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.