Şimdi Ara

Yurtdışı Hastane Masrafları Borcları Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok rahatsız edici bir durumla karşı karşıyayım umarım bana yardım edebilirsiniz.

Kalbimde küçük aritmi rahatsızlığım var ve hazır Hollanda'ya fuar için gidiyorken birde ordaki hastaneye gidip danışıp fikir almak istedim. Yani Hollandadaki hastaneye gitme sebebim yalnızca danışmak. Zaten daha önceki 1 sene boyunca Türkiyedeki hastaneleride araştırıp fikir alıyordum ama bazıları ameliyat, bazıları ilaçla geçirtme niyetinde. Durum kalp olunca tabi daha fazla fikir almak istiyor insan farklı bir ülkedende olsa çünkü riskler var işin ucunda.

Sorunumda şu ki; geçen 2015 kasım ayında fuar için Hollandaya vardım ve öncesindende hollandada yaşayan bir arkadaşım hastaneye 1 ay öncesinden randevu almıştı son dakika olan birşeyde yoktur. Hem telefonda rezervasyon öncesi ücreti sorduğunda 200€ dendi hemde aynı şekilde hastaneye vardığımda kayıt masasında ödemem gereken ücreti sorduğumda 200€ diyerek ödemeyi yaptım.

Daha sonra doktor için bir dakikalık bir kalp ritim grafiği çektirdik ve yaklaşık 45 dakika doktorun odasında kalıp daha önceki Türkiyedeki envayi çeşit raporlarımı vererek durumu izah ettim ki sonucunda bana başka hiç bir şey yapılmamıştır.

Şimdi oluyor bundan 4-5 ay sonra hollandalı arkadaşıma mektup gidiyor ve 550€ masrafınız daha çıktı bunu ödeyin diyor.
    Nedenini sorduğumda sizin 90 günlük bir takip sürecine almıştık 200€ depozitoydu diyor. Kalan bakiyeniz ise ancak doktor muayenesinden sonra hesap edilebiliniyor o yüzden bu ücreti ödeyiniz deniliyor.

Şimdi ben belkide Türkiyede yaşadığımdan bana ücret fazla geliyor çünkü yaptıkları hiç birşey yok grafik ve doktora merhaba demekten başka ki, onların bana da ilettiği ne hastanede ne de telefonda herhangi bir kısım ödemnin yapılacağı söylenmiyor.

Bu gibi durumda benim bilgim dışında ekstra maliyet çıkardıklarından dolayı ben bu ücreti kabul etmediğimi söylüyorum ve onlarda tabiki bunu benden almak istiyor sigortanızla halledin diyorki sigortam bu gibi birşeyi karşılamıyor.

Size sorum bu ücreti ben ödemezsem bana Hollanda hükümetininin tutumu neler olabilir onu öğrenmek olacak.
    Benim düşündüklerim;
    a-Vize vermeyebilir,
    b-Hollanda sınırları içerisinde o parayı benden tahsis etmeye çalışabilirler (uçaktan iner inmez bir kontrolde bu mümkün mü ?)
    c-Konuyu dahada ileri götürüp dava açmaya çalışırlar (550€ için bunu yapcaklarını sanmıyorum)

Sizce prosedurde onların belirlediği her ücreti ödemekmi gerekir bir kağıt imzalamıştım ama burda hiçbir ekstra ücret fiyatlarından bahsetmiyordu.

Değerli fikirlerinizi beyan edebilirseniz sevinirim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURT DIŞI KREDİLER HAKKINDA
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.