Şimdi Ara

Yurtdışı gitme hakkında tecrubesi olan

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • belçikada amcam tam vatandaş olamadı işçiilk alacak yakın zamanda sayılır bende oraya gitmek istiyorum çalışmak için. kolay yollardan nasıl gidebilirim bilgisi olan var mı ? truist vizesi tutmaz diye düşünüyorum davet edecek kişide yok zaten kaçağa da en son baş vurmak istiyorum ama

Kadir. Eskişehir. Anadolu Üniversitesi. Haricen kullanılır. 30° 'nin altındaki oda sıcaklığında muhafaza ediniz. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktorunuza başvurunuz. İsa, Tanrı'nın güzel, ben de çirkin oğluyum. Dış cephe, çatı, boya, badana, fayans, tesisat, elektrik, elektronik, bahçe, izolasyon, panjur, ferforje ve tüm tamirat-tadilat işlerinizi itina ile yapmam yapamam. Kedi seven insanlarla ciddi düşünüyorum. Beşiktaş'k. Naber?
  • Amcan orda oturma izni olan birini bulup davet ettirsin.rahatlikla gidersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Değişmesini istediğiniz dünyanın parçası olun... M.Ghandi
  • İsveç için konuşursak;

Evlilik; 3,5 senede vatandaşlık(sorgulamada eşinin donu ne renk diyebilirler)
    Çalışma; 4 sene sonrası sınırsız oturum, 5. sene sonra vatandaşlık(senede 125.000:- krondan yani 14000 €'dan fazla kazanmak gereklidir)
    Çifte vatandaşlık var.
    Oturum izni Türkiye'de alınır. Turist vizesiyle geleyim de sonra alayım olayını sakın yapmayın. Kaçak hayatı zordur.

Belçika da aşağı yukarı aynıdır diye tahmin ediyorum. Tanıdık diye maaşını yüksek gösterip az öderler, mesai ücreti olmaz, 8 saatten fazla çalıştırırlar. Siz her türlü dikkatli olun, dili çabuk kapmaya bakın.

İnanın, 0'dan dil öğrenip oranın yerlisi gibi konuşmak gibi eğlenceli birşey yok. Papağan gibi insanların nasıl konuştuğunu taklit edin. Duyduğunuzu anlayabilmek en önemli meseledir.

Orijinalden alıntı: İsveç Köftesi

İsveç için konuşursak;

Evlilik; 3,5 senede vatandaşlık(sorgulamada eşinin donu ne renk diyebilirler)
    Çalışma; 4 sene sonrası sınırsız oturum, 5. sene sonra vatandaşlık(senede 125.000:- krondan yani 14000 €'dan fazla kazanmak gereklidir)
    Çifte vatandaşlık var.
    Oturum izni Türkiye'de alınır. Turist vizesiyle geleyim de sonra alayım olayını sakın yapmayın. Kaçak hayatı zordur.

Belçika da aşağı yukarı aynıdır diye tahmin ediyorum. Tanıdık diye maaşını yüksek gösterip az öderler, mesai ücreti olmaz, 8 saatten fazla çalıştırırlar. Siz her türlü dikkatli olun, dili çabuk kapmaya bakın.

İnanın, 0'dan dil öğrenip oranın yerlisi gibi konuşmak gibi eğlenceli birşey yok. Papağan gibi insanların nasıl konuştuğunu taklit edin. Duyduğunuzu anlayabilmek en önemli meseledir.

Ilgin icin tesekkur ederim simdi boyle durum var yazdiklariniz dogru tamamiyle . Benim amcam orada arkadasiyla firin acti firin isletiyorlar bende ekmekciyim orada calismak icin gidicem amcam vatandasligi. Falan aldigi zaman ilk is olarak esini cocugunu alacak bende oraya herhangi gayri mesul yollarla gitsemde farketmiyor sadece bir bucuk iki sene boyunca calisip para biriktirmk icin. Bakalim neler olacak

Kadir. Eskişehir. Anadolu Üniversitesi. Haricen kullanılır. 30° 'nin altındaki oda sıcaklığında muhafaza ediniz. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktorunuza başvurunuz. İsa, Tanrı'nın güzel, ben de çirkin oğluyum. Dış cephe, çatı, boya, badana, fayans, tesisat, elektrik, elektronik, bahçe, izolasyon, panjur, ferforje ve tüm tamirat-tadilat işlerinizi itina ile yapmam yapamam. Kedi seven insanlarla ciddi düşünüyorum. Beşiktaş'k. Naber?

• quote:

Orijinalden alıntı: redcraft

Amcan orda oturma izni olan birini bulup davet ettirsin.rahatlikla gidersin.

O sekil gidersen ugrastirmaz mi karsi tarafi ? Engeller mi herhangi birseyini ornegin baskasina davet etme hakki gibi var mi boyle seyler

• quote:

Orijinalden alıntı: Nein

Bu linkte ayrıntılı bilgi bulunmaktadır. Çalışma izni için de şartlar şunlardır;
    quote:

* Pasaport ve 1 adet pasaport fotokopisi (resimli, damgalı sayfaların ve vizelerin fotokopisi). Pasaportunuzun başvuru tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerliliği olmalı ve tarafınızca imzalanmış olmalıdır. Türk vatandaşı değilseniz ikametgah izniniz. İkametgah izniniz Türkiye’ye dönüşünüzden sonra 3 ay daha geçerli olmalıdır.

*İki adet vize başvuru formu eksiksiz olarak Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak. Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, tarih ve imza unutulmamalıdır. (Başvuru formu ücretsiz olarak VAC – Visa Application Center, Vize Başvuru Merkezi’nden temin edilebilir veyahttp://www.diplomatie.be/fr/travel/visa/default.asp sayfasından indirilebilir. Formu göndermiyoruz). + 3 adet fotoğraf. (beyaz fon üzerine, 3x4 cm ebatlarında). Fotoğraflardan ikisini forma yapıştırınız. Diğerinin arkasına ad ve soyadınızı yazarak veriniz.

*Çalışma kartının aslı + 1 fotokopisi.

*Kamyon şoförleri için : Çalışma kartını veren Bölgenin verdiği çalışma onayı.

*Ankara’daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden yabancı dilde iyi hal kağıdı ve 1 fotokopisi. Dışişlerine veya Adliye’ye onaylatılması (apostille). Bu evrak 6 aydan eski tarihli olmamalıdır.http://www.iks.com.tr/Be/site/ginform/tr/8.htm http://www.iks.com.tr/Be/site/ginform/tr/2.htm

*Başvuru sahibi için Büyükelçilik doktorundan 3 aydan eski olmayan sağlık raporu ve 1 fotokopisi.http://www.iks.com.tr/Be/site/ginform/tr/9.htm

*Tüm dosyanın eksiksiz bir fotokopisi (yukarıda belirtilen evraklar istenme sırasına göre düzenlenmiş olmalıdır).

*Hizmet bedelihttp://www.iks.com.tr/Be/site/ginform/tr/13.htm

Vatandaşlık almak için;

quote:

Belçika Vatandaşlığının sonradan kazanılması

1. Asgari yedi yıldır Belçika'da ikamet eden ve süresiz oturma iznine sahip,
    2. Rüşt yaşına gelmiş ve beyan sırasında ana-babadan biri Belçika vatandaşı olan yabancılar Belçika vatandaşlığını beyan yoluyla
    3. 18 yaşını doldurmuş, asgari üç yıldır Belçika'da ikamet eden ve Belçika vatandaşlığına sahip bir kişiyle evli yabancılar Belçika vatandaşlığını yetkili makam kararıyla kazanmaya hak kazanmış olurlar.

Başkonsolosluğa müracaat etmeden önce bu işlemler için Belçika makamlarının talep ettikleri belgelerin kayıtlı bulunulan belediyeden (commune/gemeentebestuur) iyice öğrenilmesinde yarar vardır.

Belçika makamlarının vatandaşlarımızdan istedikleri

Vatandaşlarımızın Başkonsolosluğumuzdan alacakları;

1. Nüfus kayıt örneği (Acte de naissance/geboorteakte),
    2. Türk olduklarına dair vatandaşlık belgesi (attestation de nationalité/bewijs van nationaliteit)
    3. Evlil olanlardan istenen Evlilik Kayıt Örneği (extrait d'acte de mariage/huwelijksakte).

Siz en iyisi evlenin, 3 senede vatandaşlığınızı alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsveç Köftesi -- 7 Mayıs 2012; 19:30:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsveç Köftesi

quote:

Orijinalden alıntı: Nein

Bu linkte ayrıntılı bilgi bulunmaktadır. Çalışma izni için de şartlar şunlardır;
    quote:

* Pasaport ve 1 adet pasaport fotokopisi (resimli, damgalı sayfaların ve vizelerin fotokopisi). Pasaportunuzun başvuru tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerliliği olmalı ve tarafınızca imzalanmış olmalıdır. Türk vatandaşı değilseniz ikametgah izniniz. İkametgah izniniz Türkiye’ye dönüşünüzden sonra 3 ay daha geçerli olmalıdır.

*İki adet vize başvuru formu eksiksiz olarak Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak. Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, tarih ve imza unutulmamalıdır. (Başvuru formu ücretsiz olarak VAC – Visa Application Center, Vize Başvuru Merkezi’nden temin edilebilir veyahttp://www.diplomatie.be/fr/travel/visa/default.asp sayfasından indirilebilir. Formu göndermiyoruz). + 3 adet fotoğraf. (beyaz fon üzerine, 3x4 cm ebatlarında). Fotoğraflardan ikisini forma yapıştırınız. Diğerinin arkasına ad ve soyadınızı yazarak veriniz.

*Çalışma kartının aslı + 1 fotokopisi.

*Kamyon şoförleri için : Çalışma kartını veren Bölgenin verdiği çalışma onayı.

*Ankara’daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden yabancı dilde iyi hal kağıdı ve 1 fotokopisi. Dışişlerine veya Adliye’ye onaylatılması (apostille). Bu evrak 6 aydan eski tarihli olmamalıdır.http://www.iks.com.tr/Be/site/ginform/tr/8.htm http://www.iks.com.tr/Be/site/ginform/tr/2.htm

*Başvuru sahibi için Büyükelçilik doktorundan 3 aydan eski olmayan sağlık raporu ve 1 fotokopisi.http://www.iks.com.tr/Be/site/ginform/tr/9.htm

*Tüm dosyanın eksiksiz bir fotokopisi (yukarıda belirtilen evraklar istenme sırasına göre düzenlenmiş olmalıdır).

*Hizmet bedelihttp://www.iks.com.tr/Be/site/ginform/tr/13.htm

Vatandaşlık almak için;

quote:

Belçika Vatandaşlığının sonradan kazanılması

1. Asgari yedi yıldır Belçika'da ikamet eden ve süresiz oturma iznine sahip,
    2. Rüşt yaşına gelmiş ve beyan sırasında ana-babadan biri Belçika vatandaşı olan yabancılar Belçika vatandaşlığını beyan yoluyla
    3. 18 yaşını doldurmuş, asgari üç yıldır Belçika'da ikamet eden ve Belçika vatandaşlığına sahip bir kişiyle evli yabancılar Belçika vatandaşlığını yetkili makam kararıyla kazanmaya hak kazanmış olurlar.

Başkonsolosluğa müracaat etmeden önce bu işlemler için Belçika makamlarının talep ettikleri belgelerin kayıtlı bulunulan belediyeden (commune/gemeentebestuur) iyice öğrenilmesinde yarar vardır.

Belçika makamlarının vatandaşlarımızdan istedikleri

Vatandaşlarımızın Başkonsolosluğumuzdan alacakları;

1. Nüfus kayıt örneği (Acte de naissance/geboorteakte),
    2. Türk olduklarına dair vatandaşlık belgesi (attestation de nationalité/bewijs van nationaliteit)
    3. Evlil olanlardan istenen Evlilik Kayıt Örneği (extrait d'acte de mariage/huwelijksakte).

Siz en iyisi evlenin, 3 senede vatandaşlığınızı alın

evlilik kolay zaten şimdi diyorum ki bunlarla hiç uğraşmadan direkt kaçak gitsem orada evlensem daha iyi valla onu geçtim bu işi yapan adamları bulmam lazım dün birisiyle konuştum şimdilik götürmüyoruz falan dedi arkadaşımın dayısı araştıracak bakalım neler olacak okul kapanana kadar halletmem lazım bu işi kısmetse

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.