Şimdi Ara

Yurtdışı Aktarmada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uçak istanbuldan abu dhabi gidecek oradan aktarma yapacak 4 saat sonra shanghai geçecek. şimdi daha önce hiç aktarmalı gitmedim ben. aktarma yaparken ne yapmam gerekiyor? nasıl bir yol izlemeliyim? hava yolları : etihad airways

• quote:

Orijinalden alıntı: BenKimimSizce

arkadaşlar uçak istanbuldan abu dhabi gidecek oradan aktarma yapacak 4 saat sonra shanghai geçecek. şimdi daha önce hiç aktarmalı gitmedim ben. aktarma yaparken ne yapmam gerekiyor? nasıl bir yol izlemeliyim? hava yolları : etihad airways

Bir şey yapman gerekmiyor , Bavullarını İstanbul dan vereceksin ve Çin de alacaksın.İstanbul da hem İstanbul-Dubai hem de Dubai- Shanghai uçuşlarının kartlarını alacaksın. Dubai de bavul aktarmanı uçuş firması yapacak. Yapman gereken uçaktan indikten sonra bir sonraki uçuşunun olacağı kapıyı bulmak ve onun yakınında biryerde kendine rahat bir koltuk bulmak. Laptop ya da Tabletine bir film yüklemen 4 saatlik aktarmada sıkılmamanı sağlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 12 Ağustos 2014; 15:32:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgursum

quote:

arkadaşlar uçak istanbuldan abu dhabi gidecek oradan aktarma yapacak 4 saat sonra shanghai geçecek. şimdi daha önce hiç aktarmalı gitmedim ben. aktarma yaparken ne yapmam gerekiyor? nasıl bir yol izlemeliyim? hava yolları : etihad airways

Bir şey yapman gerekmiyor , Bavullarını İstanbul dan vereceksin ve Çin de alacaksın.İstanbul da hem İstanbul-Dubai hem de Dubai- Shanghai uçuşlarının kartlarını alacaksın. Dubai de bavul aktarmanı uçuş firması yapacak. Yapman gereken uçaktan indikten sonra bir sonraki uçuşunun olacağı kapıyı bulmak ve onun yakınında biryerde kendine rahat bir koltuk bulmak. Laptop ya da Tabletine bir film yüklemen 4 saatlik aktarmada sıkılmamanı sağlayacaktır.

peki hocam havaalnından çıkabiliyor muyuz? birisi aktarma işlemleri baya uzun sürüyor demişti.

• quote:

quote:

quote:

peki hocam havaalnından çıkabiliyor muyuz? birisi aktarma işlemleri baya uzun sürüyor demişti.

Havaalanından çıkmak istiyorsan transit vize alman gerekir ki 4 saat için değmez. Yani uçaktan inip direk diğer kapıya gideceksin , havaalanının büyüklüğüne göre zaman alabilir ancak o kadar da çok değil. Millet 45 dakikalık aktarma süreleriyle uçuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Havaalanından çıkmak istiyorsan transit vize alman gerekir ki 4 saat için değmez. Yani uçaktan inip direk diğer kapıya gideceksin , havaalanının büyüklüğüne göre zaman alabilir ancak o kadar da çok değil. Millet 45 dakikalık aktarma süreleriyle uçuyor.

peki hocam transit vizeyi nereden alacağız?

• Birlesik arap emirligi konsoloslugundan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Birlesik arap emirligi konsoloslugundan
    merhaba
    Güzel bir soru sormussunuz. ilk ve ikinci aktarma uçusunuz aynı firmada ise sorun yok. ilk istasyonda uçağa binmeden bagajı nerden alacağınızı teyid edip son durakta alırsınız sanırım sizinki muhtemelen böyle. Tersine bazen uçuş firmaları farklı olunca adamlar bagaj konusunda destek vermiyor. Sizin almanız gerekiyor. Kuzey amerikada büyük firmalar; gidiş katına geçmeden expres olarak bagajınızı alan deskler kurmuş durumda, maksat yolcunun işi kolaylaşsın. Şu transit zamanı içinde havayollarının kalacağınız süreye göre farklı önerileri oluyor. THY sanırım istanbulda 6-8 saat beklemesi olanlara ücretsiz şehir içi turuna çıkartıyor. yada Singapur havuz ve sosyal tesisi kullanım kolaylığı sağlıyor gibi. iyi uçuşlar.....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: etayfun

merhaba
    Güzel bir soru sormussunuz. ilk ve ikinci aktarma uçusunuz aynı firmada ise sorun yok. ilk istasyonda uçağa binmeden bagajı nerden alacağınızı teyid edip son durakta alırsınız sanırım sizinki muhtemelen böyle. Tersine bazen uçuş firmaları farklı olunca adamlar bagaj konusunda destek vermiyor. Sizin almanız gerekiyor. Kuzey amerikada büyük firmalar; gidiş katına geçmeden expres olarak bagajınızı alan deskler kurmuş durumda, maksat yolcunun işi kolaylaşsın. Şu transit zamanı içinde havayollarının kalacağınız süreye göre farklı önerileri oluyor. THY sanırım istanbulda 6-8 saat beklemesi olanlara ücretsiz şehir içi turuna çıkartıyor. yada Singapur havuz ve sosyal tesisi kullanım kolaylığı sağlıyor gibi. iyi uçuşlar.....

Alıntıları Göster
    Satın alınan uçuşlar aynı bilet üzerindeyse yani aynı anda alındıysa , aktarmada bavul her zaman taşınmak zorundadır. Eğer İstanbul Dubai ve Dubai Shangai biletlerini farklı zamanlarda alırsanız ve farklı iki bilet olursa bavulunuzu kendiniz almalısınız. İşte iki farklı bilet olduğunda aynı firma ile uçuyorsanız bazen size yardımcı olup bavulu aktarabiliyorlar dediğiniz budur. Son olarak da 4 saat için kimse bişey

• quote:

Satın alınan uçuşlar aynı bilet üzerindeyse yani aynı anda alındıysa , aktarmada bavul her zaman taşınmak zorundadır. Eğer İstanbul Dubai ve Dubai Shangai biletlerini farklı zamanlarda alırsanız ve farklı iki bilet olursa bavulunuzu kendiniz almalısınız. İşte iki farklı bilet olduğunda aynı firma ile uçuyorsanız bazen size yardımcı olup bavulu aktarabiliyorlar dediğiniz budur. Son olarak da 4 saat için kimse bişey

biletimizi moskova dan LA alsak bu sefer istanbulda aktarma yapiyor moskovadan binmeden ucaga istanbulda aktarmanin yapilacagi ucaga binebilirmiyiz ve ayni sekilde inebilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenix

quote:

biletimizi moskova dan LA alsak bu sefer istanbulda aktarma yapiyor moskovadan binmeden ucaga istanbulda aktarmanin yapilacagi ucaga binebilirmiyiz ve ayni sekilde inebilirmiyiz?

Istanbuldan bienbilecegini düşünüyorum.. Istanbuldaki ucus icin check in yaparsin .Oncesinde de havayolu firmasına ulaşıp kesinleştirirsin. Benzerini ben yasamistim Amerika`da. Kendim Delta havayollarindan aldigim aktarmali , gidiş donus biletteki gidişteki ilk noktadan binmedim ve dönüşteki son noktadan inmedim.

Edit: Kendi deneyimim her havayolu için geçerli olmayacagini belirtmek isterim. Sorun yasamamak için havayolu firmasıyla görüşmeniz yararınıza olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 14 Ocak 2015; 17:44:57 >

• ozgursum kullanıcısına yanıt
    hocam cildiracagim 12 nisan istanbul LA 26 Mart NEW YORK IST donusu 2500 gibi bir rakam veriyor
    MOSKOVA - IST - LA ve NEW YORK - IST - MOSK 1500 tl

yani var mi bir yolu online olarak check in yaparim gidis ucusuna istanbuldan elk biletle binerim ama valiz vermesi falan sikinti olur mu?

tabiki THY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenix -- 11 Ocak 2015; 16:59:29 >
  • xenix kullanıcısına yanıt
    Soyledigim gibi. Ben Delta ile yapmistim aynisi . Ama sen thy yi arayarak sanki bileti almissin gibi sorabilirsin. Ben Rusya da calisiyorum , Amerika`ya tatile gidecektim biletimi aldim de moskova-ist-La seklinde. Ancak Rusya daki isleri bitti Turkiye ye dondu. Ayni bileti Istanbuldan binerek ve donuste de Istanbulda inerek kullanabilir miyim diye sor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 14 Ocak 2015; 17:58:05 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Moskova aktarmalı Bangkok gitmek istersek
    ve aktarma arasında 17 saat varsa herhangi bir şey yapmaya gerek var mı? (vize form gibi)

17 saat havalimanın da bekleyeceğimize Moskova yı gezelim diyoruz. olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

quote:

quote:

quote:

quote:

Moskova aktarmalı Bangkok gitmek istersek
    ve aktarma arasında 17 saat varsa herhangi bir şey yapmaya gerek var mı? (vize form gibi)

17 saat havalimanın da bekleyeceğimize Moskova yı gezelim diyoruz. olur mu?

rusya ile vizeler zaten kaldirildi dolayisiyla sorun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: xenix

Çok sakat bir konuya değinmişin. Anladığım kadarı ile MOSKOVA LOS ANGELES biletini ucuz buldun ( Uçak aktarma için türkiye ye geldiğine göre bilet THY bileti)

Sen diyorsun ben Moskova da felan değilim orayada gitmeyeceğim, onun yerine aktarma noktasından İstanbuldan uçağıma bineceğim.

Bunu yaparsan Biletin tamamıyla YANAR. Eğer bu bileti THY nin en üst segment sınıfı Yani B ve ya Y sınıfından almadı ( ki aldığını sanmıyorum çünkü bu sınıfların fiyatları en alt sınıf business biletlere eşittir ) ise durumun "yandı gülüm keten helva " ya döner.

Biletlerin genel kuralıdır, biletleri SIRALI binmelisin, şayet arada bir uçuşa katılmaz isen , ondan sonraki tüm uçuşlarını THY anında iptal eder.

Sonra iuçuşa katılmak yerine İstanbul atatürkten evine geri dönersin, ve ya yüklü paran varsa kendine Son dakika sağlam kazığından aynı gün için yeni bir bilet alırsın.

Sakın ha sakın hiç bir hava yolundanda uçuşa katılmayıp daha sonra ki uçuşa katılacağım hevesine kapılmayın, bu size sağlam tuzluya patlar bilginize.

İstisnai hava yolları var ama bunlar genelde Low-cost tabir ettiğimiz zaten herşeyi ayrı ayrı hesaplayan havayolları , Mesela Pegasus.. Bu bahsedilen pegasus da yapılabilir.

Örnek Moskova dan Almata ya gideceksin, Moskova istanbula binme , istanbul Almata uçağına seni alırlar. Ama bu tür firmalar gerçektende çok çok az bilginize.

Örnek: THY nin L sınıfı biletinin kuralı

Carrier TK LN2XPB NYC to MOW

OTHER CONDITIONS
    SEQUENTIAL USE OF FLIGHT COUPONS - THIS FARE IS
    ONLY VALID IF THE FLIGHTS ARE TAKEN IN THE BOOKED
    SEQUENCE. OTHERWISE THE FARE WILL BE RECALCULATED
    BASED ON THE ACTUAL FLIGHT ROUTING.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 14 Ocak 2015; 16:23:12 >

Hocam millete çok yanlış bilgi veriyorsunuz, forumun kirlenmemesi ve insanların zor duruma düşmemesi için verdiğiniz bilgileri silmenizi tavsiye ederim.

Daha sonra insanlar böyle bir durumu araştırdıkların, aa bak oluyormuş diye yapmaya kalkarlar , sonra adamlara olay ( USA bileti son dakika bileti için ) 3000-5000TL de patlar ( şaka, yada abartı yazmıyorum, gerçek rakam)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxlboy

Hocam millete çok yanlış bilgi veriyorsunuz, forumun kirlenmemesi ve insanların zor duruma düşmemesi için verdiğiniz bilgileri silmenizi tavsiye ederim.

Daha sonra insanlar böyle bir durumu araştırdıkların, aa bak oluyormuş diye yapmaya kalkarlar , sonra adamlara olay ( USA bileti son dakika bileti için ) 3000-5000TL de patlar ( şaka, yada abartı yazmıyorum, gerçek rakam)
    ben daha once yaptigim konuyu paylastim , delta ile arkadasin soyledigi durumun aynisi uyguladim ve bindim ucaga. Gidis donus olarak aldigim bilette hem gidiste ilk ucusa binmedim , hem de donuste de son inis noktasina gelmeden aktarmada indiim. Bilet iptali vb durumlar olmadi , bana bu konuda uyari bile yapilmadi firma tarafindan. Dolayisiyla birebir tecrube ettigim konu icin konustum. Su konuda haklisin , ben ilk ucus olmadan evvel firmayla irtibata gecip durumumu bildirmistim. Bu sekilde bana aktarma noktasindan binebilecegim soylenmisti. Yanlis bilgi olusmasin thy ile kismi duzelteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 14 Ocak 2015; 17:46:01 >

Arkadaşım halen yanlış şeyi idda ediyorsun... Madem yaptın, getir kanıtı bize.. Bahsettiğin olay büyük bir şans eseri değilse mümkün değil.

haa şu bir gerçek ki son uçuşu tabiki kaçırabilirsin, nede olsa amacına ulaşmış ve havayolu ile işin kalmamıştır, ilk ve ya ara uçuşları kaçırırsan tüm biletini iptal ederler.Burada insanlara yardım etmiyor kötülük ediyorsun..

Halen iddia ediyorsun , ver bana bilet numaranı Delta yı arayıp teyid alacağım. Çok samimiyim. Bu çok ciddi bir konu, burada kimseyi yanıltma... sonra milletin başına iş açarsın.

Daha fazla bilgi istiyorsun , git Delta yı ra ve ya

http://www.flyertalk.com/forum/delta-skymiles-pre-worldperks-merger-closed-posting/949888-can-i-skip-first-leg-flight-ind-cvg-yul.html

veya

http://www.flyertalk.com/forum/travelbuzz/1594631-can-i-skip-first-leg-connecting-flight.html

şu konuyu oku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 14 Ocak 2015; 18:42:27 >

• xxlboy kullanıcısına yanıt
    Sana herhangi bir bilgimi vermek zorunda degilim sacma sapan artistlik yapmana gerek yok , hakli oldugun konular oldugunu zaten soyledim ve duzeltmeleri yaptim ancak bizzat tecrube ettigim seyi de senden ogrenecek degilim. Ben tecrubemi belirttim , sen istedigini yazabilirsin. Deltayi arayip bilmem su sene biri sizinle ucmus su su olay olmus diye mi arayacaksin , artistlik yapma sevdanizi anliyorum da bu kadari komik oluyor. Seni engelledigimi bil bir cevap verme bosuna.
  • xxlboy kullanıcısına yanıt
    Dogru ve detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

THY müşteri temsilciside bire bir sizin söylediklerinizi söyledi.

Türk üz THY vergilerimizden yardım gidiyor ama kendi vatandaşını pahalıya uçuruyor.
    Sonuç KLM olacak Amsterdam aktarmalı gideceğiz artık. Belki şu meşhur keklerinden verirlerde yolculuk eğlenceli geçer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.