Şimdi Ara

Yurt kaydı için gerekli belgeler > KYK 'dan net cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kafalarda o kadar soru işareti varken, 1 tanesi net olarak ortadan kaldırmak istedim. KYK aradım ve gerekli belgeler olarak sadece;

6 adet Fotoğraf ve varsa öncelik belgesinin yeterli olduğu belirtilmiş (telesekreter).

E mutlaka nüfus cüzdanınız da yanınızda olsun tabii ki.

İnternette dolaşan bazı bilgilerde;

- 6 adet fotograf
    - ikametkah
    - adli sicil belgesi
    - kayıt yaptırılan üniversiteden alına ögrenci belgesi
    - nüfüs cüzdanı fotokopisi
    - sınav sonuç belgesinin fotokopisi veya durumunu gösterir internet çıktısı veya üniversite kayıt belgesi

belgelerinin istendiği yazıyor. İkametgah ve sicil belgesi hariç nüfus cüzdanı fotokopisi ve sınav sonuç belgesini çıkarmak 5 dk lık iş. Öğrenci belgesi ise zaten kayıttan sonra alınabilir. O sebeple kendini tamamen güvene almak isteyenler varsa ikametgah ve sicil belgelerini kayda gitmeden önce edinsinler. Hem kafanız rahat olur hemde problem çıkma olasılığı olmaz.

Bol şans.

• diyelim yedek sıraya çıktık. yinede kayıt olabiliyoruz dimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birko5454

diyelim yedek sıraya çıktık. yinede kayıt olabiliyoruz dimi.

Hayır. Zaten yedek listedeyken size herhangi bir yurt çıkmış değil. Yedek liste belli bir yurda özel değil, gittiğiniz ildeki genel bir liste. Bir ildeki genel yurtlar için bir yedek liste vardır, bir de yüksek ücretli yurtlar için bir yedek liste var. Yedek listedeki 1. kişi, hangi yurtta boş kontenjan kalmışsa oraya yerleşir.

Yedek listedeyken bir yurt kazandığınızda bu yurt kayıt işlemini yapacaksınız.
  • kesin mi kyknın sitesinde bulamadım.sağlık raporu ve verem şeysi istemiyorlar mı.yurt çıkarsa kayıtlar ne zaman başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen Walker

kesin mi kyknın sitesinde bulamadım.sağlık raporu ve verem şeysi istemiyorlar mı.yurt çıkarsa kayıtlar ne zaman başlıyor.

KYK'nın sitesinde nasıl bulamadığınıza da şaşırıyorum gerçi.

Yurtlara kesin kayıtta istenilen belgeler:www.kyk.gov.tr/kyk/html/yurt/genel_bilgi.php#ykkib

4 Eylül'deki sonuçlara göre asil listeden yurt kazanırsanız, yurt kayıtları 5-16 Eylül arasında olacak. Bu da şu duyuruda yazıyor:www.kyk.gov.tr/kyk/html/Haber/2011OsymBasvuruDuyuru.pdf

• Verdiğiniz ilk linke baktım zaten arkadaşın dedikleri yazmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen Walker

Verdiğiniz ilk linke baktım zaten arkadaşın dedikleri yazmıyor

Nasıl yazmıyor hocam, bu nedir;

KURUM YURTLARINDA BARINMAK İÇİN BELİRLENEN TARİHLERDE MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLERDEN YURDA KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER:

1 - Öncelik Belgesi
    Şehit ve gazi çocuğu ile 5510 Sayılı Kanun hükümleri gereğince;malullük, vazife malullüğü veya harp mamullüğü aylığı alanların çocukları ile vazifa malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları(Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
    Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40'ın üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler (Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor)
    Lise ve dengi öğrenimlerini yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar (T.C. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan alınacak belge)
    Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
    Milli olmuş Amatör sporcular (Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
    Anne ve babası vefat edenler, (Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
    Anne ve babası kanunen ayrı olanlar, (Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)

2 - 6 adet son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 29 Ağustos 2011; 19:03:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up Hala Geçerli mi Bunlar ? :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.