Şimdi Ara

Yurt Dışından Yüklü Miktar Para Gelmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Polonyodan arkadaşım 50bin dolar para gönderecek hesabıma.Bu miktarda bir para girişi oldugunda ne gibi durumla karşılaşırım?Benim açımdan bir sorun olur mu yasal olarak.

• vergi dairesinden çağırdıklarında anlarsın
  • mali polis paranın kaynağını sorabilir ???
  • Kripto para birimleri bu yüzden var güzel kardeşim. Ama siz bulaşmayın kripto transferine cüzdanına vs. zira sonra onu da likiditeye çevireceksin. Para yasal yollarla kazanılmışsa zaten ne olabilir ki.
  • 3Korner1Penaltı kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşım borç olarak göneriyor ama 50 bin dolar neyin borcu diye sorup olmadık işler kılıflar çıkartmasınlar sonra diye düşünüyorum
  • Sorarlar :)) Açıklama kısmına parayı gönderen kişi sana yazsın ne amaçla gönderdigini... örnek ahmet benim arkadaşım 50 bin tl borç veriyorum diye.... Size sordukları zaman bu kişi bu parayı neden gönderdi diye hem sözlü beyan edersiniz hemde dekont da ki açıklama kısmını resmi belgeli olarak sunarsanız. HİÇ BİR SORUN ÇIKMAZ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcanoa

Sorarlar :)) Açıklama kısmına parayı gönderen kişi sana yazsın ne amaçla gönderdigini... örnek ahmet benim arkadaşım 50 bin tl borç veriyorum diye.... Size sordukları zaman bu kişi bu parayı neden gönderdi diye hem sözlü beyan edersiniz hemde dekont da ki açıklama kısmını resmi belgeli olarak sunarsanız. HİÇ BİR SORUN ÇIKMAZ...
    Hocam peki demezler mi kredi kartın 3100 lira limitli 50 bin dolar borç nerden nasıl geliyor diye ? Teşekkürler bu arada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Luke Cage kullanıcısına yanıt
    Anlamadığım siz yalan beyan da mı bulunacaksınız ? Yalan beyan da bulunmak suçtur ortaya çıkarsa yalan söylediğiniz yasal presedür nedir bilmiyorum ama yaptırım alırsınız.... 3100 tl limitli kredi kartınız var diye elden uzun vadeli 50 bin tl borç almıyacagınız anlamına gelmez.... O para size ne amaçla geliyorsa gönderen açıklama kısmına yazıcak sebebini bu kadar basit... Size birşey sorar ise banka yetkileliri resmi olarak sunabilirsiniz kendilerine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcanoa

Anlamadığım siz yalan beyan da mı bulunacaksınız ? Yalan beyan da bulunmak suçtur ortaya çıkarsa yalan söylediğiniz yasal presedür nedir bilmiyorum ama yaptırım alırsınız.... 3100 tl limitli kredi kartınız var diye elden uzun vadeli 50 bin tl borç almıyacagınız anlamına gelmez.... O para size ne amaçla geliyorsa gönderen açıklama kısmına yazıcak sebebini bu kadar basit... Size birşey sorar ise banka yetkileliri resmi olarak sunabilirsiniz kendilerine.
    Yalan beyan değil hocam.Borç para gönderiyor çok yakın bir arkadaşım zaten yurtdışnda kazandığı parayı bana gönderecek ve iş kuracağız burada.
  • Ben 500 bin tl yi nasıl çekeceğimi düşünüyorum sen diyorsun bir de kredi kartına 50K para atılacak. Vergi sorabilirler. Ayrı hesaplara 10K şeklinde at git bankadan çek kendin hangi karta oraya yatır. Ya da atmlerden çek. Zaten tek işlem olduğu için her bankadan sıkıntı olmaz.
    Her gün 50K para atılsa o zaman sorguya alırlar. Masak hesaplara el koyar. Bu işlerin içindeyim oradan biliyorum. Bir defa da 10M para gelecekti ve maalesef vergiyi ödemek zorunda kaldım. Vergi ödenmezse ceza yiyorsun. Para cezası veya hapis cezası.
    Fakat 50k için bir problem çıkmayacaktır.
  • TalihsizSerüvenci T kullanıcısına yanıt
    10m (nakit) için ne vergisi ödedin merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışından gelen döviz getirin nereden neden niye geldiğini sormayacağız demedi mi bu devlet yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asıl sıkıntı gönderme sırasında.
    evraklarda gönderme sırasında istenir.
    eğer o gönderebiliyorsa sende alabilirsin.
    o gönderme sebebi olarak neyi gösteriyorsa sende alma sebebi olarak onu göstereceksin olup bitecek.
    çok korkuyorsan parçalara bölmeni tavsiye ederim.

ben yurtdışından tr ye çok para gönderdim ama hep parça parça gönderdim.
    hatta heray yolluyorum ben.
    tek seferde en fazla gönderdiğim miktar 25bin dolardı onda da sorun olmadı. hiç arayan soran bile olmadı türkiye tarafından.
    ama yurtdışındaki taraf evrakları soruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 7 Nisan 2020; 15:58:55 >
  • benzer durum bende var 50 bin üzeri para gelse illa açıklama mı yapılıcak? bazı haberler evet bazıları hayır diyor kim haklı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.