Şimdi Ara

Yurt dışından gitar getirmek SSli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
5.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Almanya ve Amerika'da tanıdıklarım var. Bildiğiniz üzere canım ülkemde gitar fiyatları uzaya kadar çıkmış durumda. Yanlış hatırlamıyorsam gitarın fiyatı Amerika'da (kendi sitesinde yazan fiyat) 1300 ya da 1400$. Gitarı hardcase ile beraber satıyorlar yani gitar hardcase içinde askı maskı öyle hazır geliyor. Bu tanıdıklarım gitarı getirirken nasıl getirmeli? Vergi olayları nasıl oluyor ? Türkiye de gitarın fiyatı 6300 küsür ( vergi oranı can yakıyor). Yani vergi isterlerse aynı fiyata mı gelecek ?

Edit: Gitar resimdeki gibi.
     Yurt dışından gitar getirmek SSli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi microlap -- 26 Mart 2016; 18:36:28 >

• Ne bileyim olcmedim ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mertbaskaya98

Amerika %20 yiyor diye biliyorum yani yaklaşık 1680$ ediyor bu günün kuru ile çevirirsek ~4800₺ artı kargo koyarsak ne kadar eder bilmem

Hocam yanlış anladınız galiba kargo falan yok. Tanıdıklarım direk orada yaşıyor ve vatandaşlıkları var. Sık sık Türkiye'yi ziyaret ediyorlar. Bir ara gelirken getirebilirler mi diye düşünmekteyim.

Orijinalden alıntı: microlap

quote:

Amerika %20 yiyor diye biliyorum yani yaklaşık 1680$ ediyor bu günün kuru ile çevirirsek ~4800₺ artı kargo koyarsak ne kadar eder bilmem

Hocam yanlış anladınız galiba kargo falan yok. Tanıdıklarım direk orada yaşıyor ve vatandaşlıkları var. Sık sık Türkiye'yi ziyaret ediyorlar. Bir ara gelirken getirebilirler mi diye düşünmekteyim.

getirirler bence neden olmasın

• Getirebilirsin bir sorun çıkmaz. Ayrica neden bas?

Shadows of the Past Visions of Tomorrow

• quote:

quote:

quote:

Tabi ki getirirler ancak malum gitarı satın almak havalimanında çocuğunuz gibi yanınızda tutmanız vb... biraz zahmetli oluyor. Türkiye ile çok bir fiyat olmayacaksa hiç işkence çektirmek istemem onlara.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURT DIŞINDAN TV GETİRMEK
    2 yıl önce açıldı
    Yurt dışından PS5 getirmek
    geçen yıl açıldı
    Yurt dışından anakart getirme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bana da bir tane telecaster yollasınlar

quote:

quote:

quote:

Tabi ki getirirler ancak malum gitarı satın almak havalimanında çocuğunuz gibi yanınızda tutmanız vb... biraz zahmetli oluyor. Türkiye ile çok bir fiyat olmayacaksa hiç işkence çektirmek istemem onlara.

düz 3 ile çarpsan bile 2000lira civarı karın var, hiç düşünme bile bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. 3D Waffle

Getirebilirsin bir sorun çıkmaz. Ayrica neden bas?

Ahahaha. Konu bas vs elektroya gelmeden söyleyeyim. Joker üye gibi bir şeyim hocam. Her şeyi çalıyorum. Rhcp hastasıyım (harbi hastayım günde 6-10 saat arası dinliyorum). Neden basa gelicek olursak kendi basım zaten var aldığım gitar da dünyanın en iyi custom olmayan baslarından biri. Aslında piyanistim cover falan yapmayı seviyorum. Basın hoş olmasının sebebi de bu benim için. Solo yapmayı seven biri olarak elektro da solo yapmaya çalışınca bas olmadığı hiç bir boş geliyor ancak basta yapınca dünyanın en güzel aletine dönüyor. Elektroyu aşağılamak gibi bir niyetim yok yanlış anlaşılmasın ki ben de çalıyorum. Türevleri farklı diyebiliriz. Elektro da orkestra arkanızdayken soloyu (hele bir de kendiniz yazmışsanız) çalmanın o zevki hiç bir yerde yok ama bası elinize aldığınızda yanında küçük bir bateri eşliğinde insanları zevke getirebilirsiniz.

• Tabi ki hocam neden olmasın. Bu ara da benim de dediğim mesele o. Kendi gitarı gibi getirirken annemin dediğine göre eskiden bir kağıt imzalıyormuşsunuz. Geri götürürken o gitar yanınızda değilse orada sattı gibi gözüküyormuş vergi alınıyormuş.

tele maple mi olsun rosewood mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi microlap -- 26 Mart 2016; 19:08:04 >

Tabi ki hocam neden olmasın. Bu ara da benim de dediğim mesele o. Kendi gitarı gibi getirirken annemin dediğine göre eskiden bir kağıt imzalıyormuşsunuz. Geri götürürken o gitar yanınızda değilse orada sattı gibi gözüküyormuş vergi alınıyormuş.

Yok hocam oyle bisey. Benim kuzen almanyadan prosesor alip getirdi imza falan yok. He ucakta ek tasima ucreti verir gelirken soyliyim baya agir oluyor hardcaseler

Orijinalden alıntı: Khryseis

quote:

Tabi ki hocam neden olmasın. Bu ara da benim de dediğim mesele o. Kendi gitarı gibi getirirken annemin dediğine göre eskiden bir kağıt imzalıyormuşsunuz. Geri götürürken o gitar yanınızda değilse orada sattı gibi gözüküyormuş vergi alınıyormuş.

Yok hocam oyle bisey. Benim kuzen almanyadan prosesor alip getirdi imza falan yok. He ucakta ek tasima ucreti verir gelirken soyliyim baya agir oluyor hardcaseler

Aynen hocam çok ağır oluyorlar. Gitar zaten bas olduğu için bir 10 kilo vardır. Bir de içindeki zımbırtılarla artacaktır ağırlığı.

Mexican modelleri rastgele ağaçtan yapıldığı için dediğinizde haklısınız ama American model alacağımdan dolayı hepsi seçilmiş ağaçlarla yapılmakta. O yüzden bu konuda bir şüphem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi microlap -- 26 Mart 2016; 19:12:44 >

• up.

• Neyi sorduğunu anlamadım ki? Arkadaşın gelirken yanında getirir işte uçakla.Ağır ve korunması gereken birşey sanırım.Onun içinde biraz fazladan ücret öder ama her türlü buradaki fiyattan daha ucuza geliyor.Vergi imza vs kesinlikle olmaz

Orijinalden alıntı: celades

Neyi sorduğunu anlamadım ki? Arkadaşın gelirken yanında getirir işte uçakla.Ağır ve korunması gereken birşey sanırım.Onun içinde biraz fazladan ücret öder ama her türlü buradaki fiyattan daha ucuza geliyor.Vergi imza vs kesinlikle olmaz

Sağolun hocam kıralacak bir şey değil zaten hardcase de yani zarar vermek neredeyse imkansız gibi ancak öyle atılması durumunda hasarlanabilir elbette. Ücret hakkında az çok bir şey biliyor musunuz ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.