Şimdi Ara

Yurt dışından getirilen telefonlarda kayıt süresi 180 güne çıktı: Türkiye'de yaşamayanlar için (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Finlandiya Rusya İngiltere ve almanya ya da çok kez gittim hatta burada rusya ya gittigimde konu bile açmıştım
    Kendimi bile ifşalamış biri olarak söylüyorum Siz maalesef yalan söylüyorsunuz maalesef diyorum çünkü herşey ortada ve türkiyeden ekonomik anlamda çok öndeler Serkana Blok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayali konuşmayı seviyorsunuz...


    Buyurun izleyin, Almanya'da 200 euro emekli maaşı alan da var ;


    Dakika ; 10.25 ( Video'yu 10.25 dakikasından itibaren izlemek için, bu link'i seçerek kopyalayın ve browser'a yapıştırın ) ;


    Dikkat ; bağlantı adresini kopyalamayın !... Link'i seçerek kopyala 'yın. Sonra browser'a yapıştırın.

    youtu.be/tDeVMCmnzao?t=624




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 4 Nisan 2024; 11:13:13 >
  • Bu ülkede yaşayan türksen zulüm görüyorsun sade vatandaşa bile mobbing var yahu

  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

    petrol zengini arablar,fakir arablari sevmez ülkelerine almazlar,türkiye gibi ülkelerse,kendi halkina yüksek emekli maasini cok görüb,ilin kici kirik arabini doyurmayi marifet sanarlar,hor görülen türkiyedeki halk hak etmiyor bu davranislari.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 5 Nisan 2024; 12:51:21 >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Almanyadaki arkadaş sordum, ortalama basit bir işten emekli bir işçi eğer standart süre çalışıp zamanında emekli olmuş ise 1600 avro civarı alır dedi. Diğer türlü yaşı tamamlamış ama Almanyadaki çalışma süresi 5-10 yıldır dedi. Yani arka planını bilmeden her söze direk atlamamak lazım. Belki de o kişi aslında emekli bile değil(yani işsizlik maaşı alıyor) ve öyle söylüyor. Ha resmi bir site ya da belge paylaşırsan kontrol edebiliriz. Ha diyeceksin ki sen kaynak göster:

    en.wikipedia.org
    Pensions in Germany - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pensions_in_Germany

    Referanslardan bakılabilir.

  • weneorn kullanıcısına yanıt

    Bir önceki mesajımda video'lu kanıt sundum. Vakit kaybetmeden ilgili bölümü diye, video'yu 10.25 dakikaya bile ayarladım.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Sen de benim yazdığımı iyi okumamışsın bence. Amca 1000 avro alıyorum demiş o cepte. Attığım linkte de ortalama 1200-1300 küsür avroymuş emeklilik maaşı diyor zaten. Ortalama diyor bak. Yani amca cepte. Eşinin de ne yazık ki yeterince süre çalışıp prim yatırmadığını söylüyor. Normal yani 200 olması. 25 yıl çalışan ortalama 1200 alırsa atıyorum 5 yıl prim ödeyen de bir zahmet 200 alsın, aynısını ben de msjımda belirttim zaten. Kira 700 avro diyor. Ki bence ucuz oranın standartlarına göre. Orada en dandik şehirdeki hayat standardı bile bizdeki ortalama bir büyük şehire yakın dersek eğer kiralar neredeyse Tr ile birbirine yakınsar. Burada ortalama bir emekli ortalama bir büyük şehirde ancak bir kirayı öder dersek. Gerisi market gideri vs oluyor. Şimdi gidin ve oradaki ve buradaki et, süt, peynir fiyatlarına bakın. Sözüm bu kadar..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek olarak burada bana bir tane 1000 avroluk mavi yaka emeklisi göstermeni rica edeceğim. Hatta beyaz yaka emeklisi bile belki yeni emekli olan bulursun. Malum bizde emekliler daha az zam aldığı için o kişinin de 1 2 yıla erir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • weneorn kullanıcısına yanıt

    5 yıl primle akası yok. Hanımının yaşı geldiği için 200 euro emekli aylığı alıyor. Yani Almanya'da 5 yıl primle emekli olunabilseydi, herkes emekli olurdu.


    Ben yurtdışında yaşadığım için oradaki sistem hakkında ilave bilgi vereyim. Çalışanlar emekli yaşı doluncaya kadar biriktirdikleri primleri ölçüsünde emekli maaşı alırlar. Atıyorum ; emekli yaşına 40 yıl sonra ulaştı. Bu 40 yıl içinde 5 yıl prim biriktirdiyse, 5 yıllık primine göre emekli maaşı alır. Kesintisiz çalıştıysa, emekli maaşı da aynı ölçüde yüksek olur.


    Yurtdışında da lay lay lom yaşam yok. İşsiz kalınan dönemlerde prim yatmadığı için, primler eksik kalır. Bizdeki gibi sonradan prim tamamlamak mümkün olmaz. İşsiz kalanlar bir süre işsizlik maaşı alır, ayrı konu. Ama işsiz olduğu için, çalışan istese de kendi primini kendisi ödeyemez. Ha ! Parası yetmez, sosyal yardım fonundan ilave destek alarak, yaşamını hıldır - hıt devam ettirmeye çalışır, ayrı mevzu...


    Türkiye'de yaşayanların gözden kaçırdığı konu; Almanya gibi sanayileşmiş ülkelerin şehir merkezlerinde yaşayanların %90'ı kirada yaşar. 45 - 50 m2 kümes gibi dairelerin aylık kirası, 700 euro'dan başlar. Isınma, elektrik, suyu da katınca, 1 ayda kemiksiz 1000 euro eve gider.


    Emekliler açısından, ister Alman vatandaşı olsun, ister Türk vatandaşı olsun, emekli bir aileye ayda 2 maaş girmiyorsa, geçim imkansız.


    Tek tabanca emekliler sürünüyor orada... Maaşına ilaveten; sosyal yardım fonlarından destek alırsa, evinin kirasına yeter. Geriye kalanı ile geçinebilmek için, yine sosyal yardım fonları tarafından işletilen marketler var. O marketlerde, tarihi geçmek üzere olan ürünlerin satıldığı ürünleri, emekliler, haftalık 15 euro karşılığında alış veriş yaparak, mutfak harcamalarını en aza indirmeye çalışırlar.


    Şişe toplayanlar vs vs, daha neler neler... Şehirlerde tek tabanca yaşayan emeklinin hali işte bu.


    İkinci yazdığın mesajında sorduğun hususu ; Alman resmi yayın organın çektiği iki video üzerinden ispatlayayım ;


    Mavi yakalı demişsin. İşte tersaneden emekli bir işçinin emeklilikteki hali ;

    DW Türkçeyoutube
    Almanya'nın nüfusu her geçen yıl yaşlanıyor. Bu durum emeklilik sistemini de zorluyor. Yoksulluk sınırında yaşayan yaşlıların oranı yüzde 15 civarında. Tüm yaşamı boyunca kaynakçı ve denizci olarak çalışan, 65 yaşındaki emekli Herbert de yoksullukla mücadele eden Almanlardan biri. 900 euroluk emekli maaşı yetmeyen Herbert, geçimini Hamburg'da şişe toplayarak sağlamaya çalışıyor. YouTube kanalımıza abone olun: https://www.youtube.com/user/deutschewelleturkish
    https://www.youtube.com/watch?v=8mFqvUE3FhA


    Bu da devlette arşiv görevlisi olarak çalışıp emekli oan bir hanımın durumu ;

    DW Türkçeyoutube
    Almanya'da emekli maaşıyla geçinemeyenelerin sayısı her geçen gün artıyor. Onlarca yıl çalıştıkları halde emeklilikte yaşamlarını sürdürmekte zorluk çekiyorlar. DW'den Kiyo Dörrer, günde sadece 5,60 euroyla geçinmeye çalışan emekli Ingrid Jockschat'ın bir gününe eşlik etti. YouTube kanalımıza abone olun: https://www.youtube.com/channel/UCpi_jv70749NkAmkdugyiPQ
    https://www.youtube.com/watch?v=xo0qhGf_0is

    Her iki video da eski tarihlidir. Pandemiden sonra yaşanan fiyat artışlarından sonra, emeklilerin yaşamı daha da zorlaştı. Enflasyondan kaynaklı emekli maaşlarına yapılan zam, en fazla 5 euro, 10 euro gibi komik rakamlar... Var gerisini sen takdir et.


    Hülasası; "uzaktan davulun sesi kulağa hoş gelirmiş" derler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Nisan 2024; 21:2:22 >




  • Acaba ilerde bir gün bu saçmalığı kaldırırlar mı yoksa Akp’den sonra gelecekler de önceden saplanmış bu güzel kazık deyip onlar da saplamaya devam eder mi?


    Deneme imkanım olmadı ama burdaki günlük süre başladığı zaman ülkeden çıkınca yeniden duruyor mu ya da belli aralıklarla kontrol ediliyor mu?

  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt

    Ölünün arkasından konuşulmaz derler ama, Yaşar Okuyan'ın sapladığı emeklilik kazığını, 2001'de iktidara gelen şimdiki hükümet düzeltti.


    Eğer 2028'de başka bir parti iktidara gelirse, şimdiki bu imei kazığını katlayarak saplar, demedi deme. Nereden biliyorum ? Çünkü şu an ki yüksek harç rakamlarına rağmen, her yıl yurtdışından yolcu beraberinde 5 milyar dolar civarına denk gelen telefon yurtiçine girmektedir. Kaçak sokulan cep telefonları bu 5 milyar rakamına dahil değil bile...


    Özetle; gelen de katlayarak saplamaya devam eder. Ya böyle yüksek harç ve vergilere katlanacağız ya da hiper enflasyonla karşı karşıya kalacağız. Şimdi yaşadığımız enflasyon, enflasyon değil, enflasyoncuk... 1 gecelik yüzde 7000 faiz verildiği günleri yaşadım ben... Bu nedenle kafanı yorma, gelenler de katlamalı saplamaya devam edecektir.


    İkinci soruna gelince; ben de denemedim ama ay ile alakalı galiba... Yani ayı doldurmadan ülkeden çıkınca, donduruluyor diye söylenmişti.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Ne diyeyim sadece orda yaşayan arkadaşlarım için üzülüyorum. Vatanım Cennet ama kaderinde hep güç sarhoşu olmuş iktidarlar oluyor liderleri de altlarına bez bağlananacak seviyeye kadar koltukta oturuyor. Orda yaşamak zorunda olanlara sabır diliyorum. Dönüşümlü olarak 5 sene birine 5 sene diğerine verseler belki daha iyi olabilir. İlk geldiklerinde halka daha sonra seçildiklerinde kendi ceplerine çalışıyorlar.


    Ay olarak hesaplanıyorsa bana yeter.

    Normalde yurda gidince kesintisiz 2 ay kadar kalan biriydim ama 2 ay artık çok uzun gelmeye başladı her 5 ayda bir 2-3 haftalığına gitmeyi planlıyorum. Yaşamadığım ülke hakkında konuşmam uygun değil ama geçen yaz çevremde gördüğüm insanlar hem mutsuzlar&umutsuzlar hem de sabırsızlar.

  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt

    Ben de yurtdışında yaşamaktayım. Yalnız bir önceki mesajımda belirttiğim gibi, değindiğiniz hususları yaşamak bizim kaderimizdir. Neden kaderimiz ? Çünkü coğrafya kaderdir de ondan... Mesela; dünyanın ücra yerlerinde birinde sıradan devletlerden biri olsaydık ya da coğrafya olarak önemsiz bir coğrafyada olsaydık, bu yaşadığımız sıkıntıların çoğunu yaşamazdık. 5 sene birine, 5 sene diğerine verildiği zaman, ülkede yatırımlar durur, bence... 2006'da yurtdışına çıktım. Öncesini yaşadığım için, fikre sahibim. Size de 2001 öncesini araştırmanızı tavsiye ederim.


    Ay olarak hesaplanması konusu ; ay başlangıç ve bitimlerine göre hesaplanıyor sanırım. Mesela; Nisan ayını baz alırsak, mayısa girmeden cihazın sinyalinin kesilmiş olması gerekiyor.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Güzel yazmışsınız. Ben de yurt dışında okudum ama Trde memnunum halimden. Lüks marka araca sahip olmasam da lükse takılan biri hiç olmadığım için rahatım burada. Siz dönmeyi düşünmüyor musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • weneorn kullanıcısına yanıt

    Dönmeyi düşünmüyorum. Çünkü çocukların okulu beni bağlıyor. Çocuklar okulunu tamamladıktan sonrasına, gelecekte bakıp karar vereceğim.

  • Neyse ana konumuza dönelim. Dövizin dışarı çıkması istenmiyor artık ve gereksiz ya da keyfi olan tüketimi durdurmak için de böyle yüksek kayıt ücreti gibi şeyler ortaya çıkıyor. Tabi ki birden ortaya çıkmadı bunlar ama şu an orantısız yüksek olmasının nedeni bu. Yani hükümet bazı şirketlerin vergilerini affetmek zorunda kalmayacak olsa ya da ihalelerin geri ödemelerini dövize endekslemek zorunda olmasa da artık Türk halkının bu gösteriş ve lüks sevdasından vazgeçmesi gerekiyor. Yanlış da olsa ben de istemeden destekliyorum bu olayı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 6 Nisan 2024; 14:24:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • weneorn kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum...

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.