Şimdi Ara

Yurt Dışından Değişik Bir Saatt Geldi Bakın Bi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar bana yurt dışından dayım bi saat yolladı ama neyi kullanarak çalışıyor pek anlamadım saatin modeli CASIO EDIFICE EQW-A1000B-1AJF ve bi sitede böyle yazılmıştı CASIO EDIFICE Atomic solar Men's watch EQW-A1000B-1AJF bu saat neyi kullanalanarak çalışıyor,yani saat bilgisini uydudan mı alıyor TR de kullanıla biliniyormu Casio marka bi saat gönder dedim adam böyle acayip bişey gönderdi yaw......
    China) Manual receive function
    (Japan) Signal:JJY, frequency:40kHz/60kHz (Fukushima / Kyushu)
    (United States) Signal:WWVB, frequency:60kHz
    (Europe) Signal:MSF/DCF77, frequency:60kHz/77.5kHz
    (China) Signal:BPC, frequency:68.5kHz

Bu frekanslarda var o sitede alla alla...

Yurt Dışından Değişik Bir Saatt Geldi Bakın Bi...

Bu da resmi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HackAv -- 26 Eylül 2012; 21:56:51 >

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 0:15:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

Ya arkadaşlar bana yurt dışından dayım bi saat yolladı ama neyi kullanarak çalışıyor pek anlamadım saatin modeli CASIO EDIFICE EQW-A1000B-1AJF ve bi sitede böyle yazılmıştı CASIO EDIFICE Atomic solar Men's watch EQW-A1000B-1AJF bu saat neyi kullanalanarak çalışıyor,yani saat bilgisini uydudan mı alıyor TR de kullanıla biliniyormu Casio marka bi saat gönder dedim adam böyle acayip bişey gönderdi yaw......

Çin, Japonya, USA, Almanya'da atom saati vericileri var. Günde 5-6 kere saat sinyali gönderiyorlar. Sendeki saatte de bu sinyal için algılayıcı var, kendini otomatik olarak set ediyor. Bu nedenle yıllar sonra bile 1 saniyelik bile sapma olmuyor saatlerde.
    Almanyadaki vericinin alanı Türkiye'ye kadar olmadığı için saatin o özelliği burada işe yaramıyor. Kendin elle ayarlaman ve saptıkça düzeltmen gerekiyor.

ekleme;
    Saatin arkasında 4 haneli bir sayı bulunur. Mesela benim saatte 5081
    Casio 5081 diye google'da aratırsan saatin kullanım kılavızına ulaşırsın. Oradan nasıl kullanacağını öğrenebilirsin.
    İyice oku derim. Atladığın bir şey olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 26 Eylül 2012; 21:59:23 >

• solar charge system yazıyor bazı yerlerde, yani pil harici güneş enerjisiyle şarj oluyor heralde, yada ışık kaynaklarıyla bilemiyorum.

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Ya arkadaşlar bana yurt dışından dayım bi saat yolladı ama neyi kullanarak çalışıyor pek anlamadım saatin modeli CASIO EDIFICE EQW-A1000B-1AJF ve bi sitede böyle yazılmıştı CASIO EDIFICE Atomic solar Men's watch EQW-A1000B-1AJF bu saat neyi kullanalanarak çalışıyor,yani saat bilgisini uydudan mı alıyor TR de kullanıla biliniyormu Casio marka bi saat gönder dedim adam böyle acayip bişey gönderdi yaw......

Çin, Japonya, USA, Almanya'da atom saati vericileri var. Günde 5-6 kere saat sinyali gönderiyorlar. Sendeki saatte de bu sinyal için algılayıcı var, kendini otomatik olarak set ediyor. Bu nedenle yıllar sonra bile 1 saniyelik bile sapma olmuyor saatlerde.
    Almanyadaki vericinin alanı Türkiye'ye kadar olmadığı için saatin o özelliği burada işe yaramıyor. Kendin elle ayarlaman ve saptıkça düzeltmen gerekiyor.

ekleme;
    Casio 5081 diye google'da aratırsan saatin kullanım kılavızına ulaşırsın. Oradan nasıl kullanacağını öğrenebilirsin.

Türksat'tan atomik saatli TV kanalı!
    Türksat'ın üzerinde çalıştığı Ar-Ge projesi olan "Türksat Saat TV Kanalı" test yayınına başladı
    Türksat bünyesinde bulunan atomik saatten alınan saat bilgisi, Türksat Saat TV adlı uydu kanalı üzerinden kullanıcılara sunuluyor. Türksat Saat kanalı, otomatik tarama özelliği kullanılarak veya 11746 MHz, yatay polarizasyon, 27500 sembol oranı değerlerinden ayarlanabilir. Türksat Saat TV kanalı ile dağıtılan saat, Türksat bünyesinde bulunan atomik saate göre 100 mikro saniye hassasiyete sahip. Saat hassasiyeti, uydu alıcısının bulunduğu koordinatlara ve uydu alıcısından kaynaklı gecikmelerine göre değişmekle birlikte, kullanıcılar tüm Türkiye'de ortalama 1 milisaniye hassasiyetle ve bilgilenme amacıyla saat bilgisine ulaşmış olacak. Atomik saat bilgisi, Türksat Saat TV kanalının ekranında görsel olarak verilmektedir.

Uydu alıcılarında, yayınlardan saat alma özelliğine sahip kullanıcılar, Türksat Saat TV kanalını referans olarak tanımlayarak uydu alıcılarının saatini atomik saat ile uyumlu hale getirebilirler. Türksat Saat TV kanalının ses çıkışından alınan IRIG-B formatındaki atomik saat sinyali, IRIG-B ile uyumlu saat, röle vb cihazlara bağlanarak da bilgilenme amacıyla kullanılabilmektedir...

Dostum böyle bişey buldum bu frekanstan kendini ayarlaya bilirmi acaba...Allahım yarrabbim ya uğraştığım işe bak...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

ekleme;

Türksat'tan atomik saatli TV kanalı!
    Türksat'ın üzerinde çalıştığı Ar-Ge projesi olan "Türksat Saat TV Kanalı" test yayınına başladı
    Türksat bünyesinde bulunan atomik saatten alınan saat bilgisi, Türksat Saat TV adlı uydu kanalı üzerinden kullanıcılara sunuluyor. Türksat Saat kanalı, otomatik tarama özelliği kullanılarak veya 11746 MHz, yatay polarizasyon, 27500 sembol oranı değerlerinden ayarlanabilir. Türksat Saat TV kanalı ile dağıtılan saat, Türksat bünyesinde bulunan atomik saate göre 100 mikro saniye hassasiyete sahip. Saat hassasiyeti, uydu alıcısının bulunduğu koordinatlara ve uydu alıcısından kaynaklı gecikmelerine göre değişmekle birlikte, kullanıcılar tüm Türkiye'de ortalama 1 milisaniye hassasiyetle ve bilgilenme amacıyla saat bilgisine ulaşmış olacak. Atomik saat bilgisi, Türksat Saat TV kanalının ekranında görsel olarak verilmektedir.

Uydu alıcılarında, yayınlardan saat alma özelliğine sahip kullanıcılar, Türksat Saat TV kanalını referans olarak tanımlayarak uydu alıcılarının saatini atomik saat ile uyumlu hale getirebilirler. Türksat Saat TV kanalının ses çıkışından alınan IRIG-B formatındaki atomik saat sinyali, IRIG-B ile uyumlu saat, röle vb cihazlara bağlanarak da bilgilenme amacıyla kullanılabilmektedir...

Dostum böyle bişey buldum bu frekanstan kendini ayarlaya bilirmi acaba...Allahım yarrabbim ya uğraştığım işe bak...

Senin bulduğun haber, atom saatinin televizyondan gösterilmesi. Tek özelliği saatin gerçekten kaç olduğunu göstermesi. Benim bahsettiğim verici doğrudan.
    Türkiye'ye ne zaman verici dikerler, o zaman saatlerimiz kendini ayarlar. O güne kadar maalesef elle ayarlamak zorundayız.

(Bu arada İngilterede de verici vardı, unuttum onu)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saat kargo ile mi geldi ?
    geldiyse gümrüğe ne kadar odedin, emsal fiyatı kaç üzerinden aldılar.

o saatin fiyatı 700$ çünkü
  • Atom saati, atomların rezonans frekanslarını sayarak zamanı ölçen bir saat çeşididir. 3 milyon yılda 1 saniye hata yapmalarının ihtimali sadece %22,522'dir. (ayrıntılı bilgi için vikipedi- atom saati).

Bizim kullandığımız atom saatleri ise (yukarıda sözü edilen saat dahil) gerçek atom saati değil. Sadece belirli yerlerdeki vericilerden radyo dalgasıyla kendilerini ayarlarlar. bu ayarlamayı (saat ve modele göre değişir) hergün birkaç defa yaptıkları için uzun vadede hata yapma ihtimali çok düşüktür. Atomik saat denmesinin sebebi budur.

Bu vericiler henüz Türkiye'de yoktur. Ancak ben Mardin'de olmama rağmen benim kolumdaki Citizen (merak eden varsa modeli E650) inanmayacaksınız ama İngiltere'den kendisini ayarlayabiliyor. Hatta önce kendim de inanamadım. Emin olmak için saati alakası olmayan bir ayara getirdim ertesi gün saat kendisini ayarlamıştı hem de Türksat'taki saat kanalıyla saniyesi saniyesine uyuyordu. Ancak bir fark vardı. Saat, 2 saat geriden geliyordu. Yani Londra'nın yerel saatine göre ayarlanmıştı.

Ayrıca bazı firmalar artık GPS sistemiyle kendini direk uydudan ayarlayan saatler geliştirdi. (sadece ayarlama için yoksa bir de navigasyon özelliği yoktur.) Bu saatlerin söz edilen yerlerdeki gibi verici istasyonlara ihtiyacı yoktur.

• kardeş o saati bana sat lütfen :D Yada dayınla irtibata geçelim bana da alalım. Bi senedir o saati almaya çalışıyorum. Gitmediğim casio bayisi kalmadı getirin diye. Herşeyini geçtim tasarımı beni bitiriyor. Ebay'de 399 dolara var ama alıp gönderecek adam yok.

http://www.ebay.com/bhp/casio-edifice-eqw-a1000b-1ajf
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.