Şimdi Ara

Yurt dışından alışverişlerde gümrük vergisi sınırı düştü (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
7
Favori
44.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_higH

    Hmm peki 50 kalem bilgiden gidip buldun değil mi yine de savunacak bir argüman? Çıkarın şu at gözlüklerini ve ülkeyi getirdikleri durumu artık görün, ülkedeki hiçbir şey havuz medyasındaki gibi güllük gülistanlık değil...



    Altındaki artışın sebebi altının ticareti dolar ile ilişkilendirilmesi ve bu nedenle de dolarda meydana gelen dalgalanmanın altın fiyatlarındaki yükselmeye sebep olmasındandır canım kardeşim anladın?



    Asgari ücretle ilgili kalemde belirtildiği gibi asgari ücret bilmem ne kadar yükseldi ama at gözlüğü taktığın için onuda göremiyorsun veya görmek istemiyorsunuz ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ, anladın mı D-Ü-Ş-T-Ü!!!



    [simage]turkbilimi.com/wp-content/uploads/2015/10/Türkiyede-yıllara-göre-altın-fiyatları-göstergesi.jpg[/simage]



    Türkiyedeki altın fiyatlarının tarihi seyridir, altın fiyatları bir ülkedeki tek gerçek para değeridir, aslında sadece ülkelerde değil dünyadaki değer göstergesidir.

    Bugün ki asgari ücretin katbekat senin deyiminle “9 kat artmasının” çeyrek altın karşılığı ise 5,75 adettir!
    He tamam haklısın dünya çapında da altının yükselmesinin nedeni de akp dir. Asgari ücret 9 kat arttı . Dolar da 2 kat arttı. Ve alım gücümüz düştü . Vay bee elin Johnny sinin 250$ a aldığı altının 1350$ olmasının nedeni de akp imiş . Boşuna bloğu kaldırıp cevap yazdım . .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dalga geçiyorsun ama gerçekten altın fiyatlarının artmasının sebebi var vede o ne dünya biliyor sen bilmesende... halkının ucuz ürün almasını engellemek için gümrüğe sınırlama koymak 22 € yapmak ne demek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakande84

    Ekonominin bu kadar vahim hale gelmesi nedeniyle ithalatı kesmeye ve mevcut tüm tüketici ithalatlarından vergi almaya çalışıyorlar.

    Şirketlere gel gel yapmak için vergi affı çıkarıp bu ülkenin parasını çar çur edenlerin yüzünden bu haldeyiz.

    Bir sürü tartışma dönmüş ama bu ülkenin ekonomisi pamuk ipliğine bağlı artık. Partici kafalarla yorum yapılmamalı. Aldığınız her şey pahalı. 16 yıl öncesinin alım gücüyle bugünün alım gücü arasında dağlar kadar fark var. Hiç asgari ücret hesaplarına girmeye gerek dahi yok. Bak kardeşim işte et fiyatlarına. Geçmişte maaşınla alabildiğin etin kilo hesabını yap. Zaten rezaleti göreceksin.

    Gidip bunlara oy atıyorsunuz, sonra biz eleştirince hain oluyoruz. Yahu ben senin attığın oy yüzünden mağdur oluyorum. Milletin dilinde tüy bitiyor ekonomi çöküyor diye sonra iki tane sirk maymunu televizyona çıkıp ekonomi tıkırında, dış mihraklar hede hödö diyor ve sen buna inanmayı tercih ediyorsun. Cebindeki paraya bak. Geçmişte öğrenci harçlığımla sinemaya gidip, yemek yiyebiliyordum o parayla. Şimdi gitsin çocuklar bakalım öğrenci harçlığıyla. En çok bir çay içip simit yersin.

    Pahalılaştı herşey. Bunun sebebi TL'nin anormal değer düşüşü. Bunun da sebebi kötü dış politika yönetimi, kötü para yönetimi (Merkez Bankası kendi başına karar alamıyore, emir gelmeden faiz bile arttıramıyor. Güya özerk bu kuruluş), sürekli bir milleti gaza getirme politikasıyla yapılan savaş çığırtkanlığı ki burada askerimizi ölüme göndermekte imtina etmeyenlerin çocukları komple asker kaçağı veya sahte çürük belgeli, sürekli özkaynakların yok pahasına özelleştirilip, devletin topladığı ve kamu hizmetine dağıttığı gelirin düşmesi, kötü bütçe yönetimi, kötü eğitim sistemiyle çocukların ihtiyaca göre değil, puanlarının tutturduğu yere göre eğitim alması, eğitimde manipulasyon yapılması, doğal kaynakların ve tarihi yapıların talan edilmesi, iç güvenliğin sağlanamaması sonucunda ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizmin çökmesi, kötü tarım politikaları sonucunda genetiği değiştirilmiş ithal tohumlarla tarım yapılması ve bunun sonucu olarak kanser vakalarının, şeker hastalıklarının katlanarak artması, doğal tarımın sabote edilmesi.

    İyi ne yaptı diye sorsanız belki ulaşım derim. Bunun dışında İstanbul'u Isengard'a çevirmeleri, kendileriyle aynı fikirlere sahip olmayanları terörist ilan etmeleri ve tuhaf kararlarıyla ülkenin içine etmeleri sebebiyle burada yazdığınız hiçbir şey ile ilgilenmiyorum. Ne iktidarınızı seviyorum, ne de muhalefetinizi. Beş para etmeyen heriflere oy atıyor her iki taraf birden. Bunun bedelini halk ödüyor ve aynı halk birbirini yiyip kafasını kuma gömmeyi tercih ediyor.

    Yapılacak şey bellidir. Halkın siyasileri tabir-i caizse s. edip kendi içinde bir mutabakata varıp, ardından hepsini def etmesi lazım. Sonrasında toplumun siyasileri yönlendireceği bir sistem üzerinde düşünmesi lazım. Dış mihrak denilen ülkelerin b.ktan taraflarını ithal etmek yerine, eğitim sistemlerini, hukuk sistemlerini, toplumsal kurallarını (nezaket, iletişim, ticaret vb.) ithal edip, bedevi mantığını, kı.ını taşla silen Arap mantığını def etmesi lazım. Bu çok net. Ama bu olmayacak, biliyorum. Siz yine burada kavga edecek, birbirinize çomar diyeceksiniz. Esas küfretmeniz gerekenler de bıyık altından size gülerek hepinizle alay etmeye devam edecek.

    Kalın sağlıcakla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zeka geriliğin mi var arkadaşım sende? Sen 3. Sınıf bir dünya ülkesisin öğrenmişsin bi ons’un değerini böyle burada şöyle diye algı yaratıyorsun!



    Ons ücretinin 100 katına çıkması onları etkilemiyor işte onların hala alım gücü yüksek senin tl’nin değeri yok bunun nesini anlamıyorsun? Bu siteye girebilme kapasitesine sahipsen şu yazdığımı anlayabilirsin umarım;



    ABD asgari ücret: 11$/saat (saati 11$)

    Türkiye asgari ücret: 7 TL/saat (saati 7 lira) kazanıyorsun...



    ABD'de asgari ücretle geçinip bir iPhone X Plus alacak olsanız;

    -1000$/10$=100 saat çalışma ile alabilecek iken,

    Türkiye'de asgari ücretle geçinip;

    -6100TL/7TL=871 saat çalışma ile alabilirsiniz! Sadece iphone değil tüm ürünlere uygula farkı gör tamam?



    Daha okuduğunu anlamaktan aciz bi insan için açıklama yapıyorum ama bu son mesajım.

    Bu arada unutmadan at gözlüğün çok kaliteliymiş güle güle kullan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgi verdiğiniz için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poliandrik bir ailenin mahsulu ortada serseri mayin gibi dolaniyor, hayat ne garip vapurlar falan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden buralar hep tarlaydı ozaman iyiydi. Simdi metropol olmuş. 10 yaşındaki bebeler bile Çin'den alıyor herşeyi. Göze batmasak iyiydi. Kesin ptt bizi gambazladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha gecen aliexpress den 35dolara kulaklik aldim yaw gelir umarim sıkıntısız. Sizce ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By_higH kullanıcısına yanıt
    bla bla bla yazdığın şöyle böyle doğru.
    ama bütün ürünlere uygula derken ? amerika da elektronik dışında ucuz olan birşey mi var ?
  • ya ben gerçekten anlamıyorum böyle bir dönemde neden paranın yurt dışında harcanması sağlanıyor gerçekten ithalat artsın cari açık artsın diye mi :/
  • Konu nerelere gelmiş.
    Türkiye şuan tarihinin en konforlu dönemini yaşıyor ve bazıları artık nasıl bir garez
    nasıl bir kuyruk acısıysa, sürekli havlayıp duruyor.
  • First Premolar kullanıcısına yanıt
    hizmet aşırı pahalı diye biliyorum el işi, avukat ücretleri, hastaneler, tesisatçılar vs
  • Bu çomarlar surekli yeni hesap açıyor. Bloklamaktan gına geldi.

    Mesaj sayıları 100 un altında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saka gibi bi hal almaya basladik artik ne elestirebilen bir yayin organi kaldi bu hukumeti artik nede sesi cikabilen adam ulkeyi kendi istekleri dogrultusunda yonetiyor kendi ailesine parasini akliyor bizim halkta cildirmiscasina pesinden gidiyor bu olay baska bisey artik anlamiyorum bu insanlarinda alim gucu dustu hala daha ne bu baglilik kendi yandaslarina ailesine sagladigi para akisinin haddi hesabi yok egitim desen imam hatipten gecilmiyor sanki cok iyi bisey gibi sonumuz bu gidisle belli..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerasuslu

    Vatandaş lehine bir tane aksiyonu olmayan hükümet 15 yıldır iktidar. Yemin ediyorum bu ülkenin insanı başlı başına tez konusu.
    Zenginin yanında bir iktidar, sosyalist zenginler ve mazoşist güç meraklısı fakirler. İNANILMAZ!
    Kafalar jüpiter olunca normaldir, adamlar her şeyi unutup elinde kılıç tv karşısına geçiyor tövbe tövbe...



    Bu arada Giresunlu musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her seyin fiyatı artıyor diye şikayet ediyorsunuz. Alin alışveriş limitleri duzenli olarak düşürülüyor. Siz de yaranilmaz



    (İronidir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 14 Nisan 2018; 12:1:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baratonian

    Babası / dedesi 6.filoyu kıble yapanlar doluşmuş
    Şöyle biseydi:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeonCavalli kullanıcısına yanıt
    yandaş medya eleştirenleri yayınlamıyor ki... adamın teki ehliyetle internete girin diyecek kadarda LSD kullanır olmuş kimse bunu dikkate almadı...
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Tayyip başkancılara sorsan ülke güller açıyor..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.