Yurtdışında helal etten sonra en çok karşılaştığım problem su oluyor. Sparkling Water asitli zaten. Mideme dokunuyor. Still water dedikleri sudan içince de doymuyorum. Natural spring water diyince ilginç bir şekilde anlamıyorlar. Özellikle avrupa'da karşılaşıyorum bununla. Önerileriniz neler?
Avrupa ülkelerinde aynı sorunu ben de yaşıyorum, içilmeye değer su bulmak gerçekten çok zor. Evian zaten tam rezalet.
Amerika'da aynen Evian gibi, Arrowhead diye bir suya rastlamıştım. İnsan o suyu içmektense Sprite ile hayatını sürdürmeyi tercih edebilir. Neyse ki Dasani'yi keşfettim de su derdinden kurtuldum. Erikli'yi andıran bir tadı var.
Almanya'da hamidiye suyu gördüğümde çok sevinmiştim. Almanya'yı ayrı tutabiliriz.
Yurtdışında adamların kültürü olmuş. Normal su pek içmiyorlar. Hatta bana farklı farklı su getirmişlerdi içmem için, -beni deniyorlar- en sevdiğim su pipe water dedikleri musluk suyu oldu :) Bunu seçeceğini biliyorduk dediler.
Tam olarak anlamadım.Türkiye'de satılan cinsten su yok mu?Ben her türlü markayı içerim pek fark etmez.Marka olarak mı değerlendiriyorsunuz yoksa suyun cinsi falan mı?
quote:
Orijinalden alıntı: +7Can
Almanya'da hamidiye suyu gördüğümde çok sevinmiştim. Almanya'yı ayrı tutabiliriz.
Yurtdışında adamların kültürü olmuş. Normal su pek içmiyorlar. Hatta bana farklı farklı su getirmişlerdi içmem için, -beni deniyorlar- en sevdiğim su pipe water dedikleri musluk suyu oldu :) Bunu seçeceğini biliyorduk dediler.
water pipe nargile değilmiydi ya
quote:
Orijinalden alıntı: uohk061_TS
Tam olarak anlamadım.Türkiye'de satılan cinsten su yok mu?Ben her türlü markayı içerim pek fark etmez.Marka olarak mı değerlendiriyorsunuz yoksa suyun cinsi falan mı?
Türkiye'de satılan cinsten, yani kaynak suyu cinsinden su bulmak Türkiye'ye göre daha zor. Çünkü daha çok sparkling water, yani gazlı su/soda tüketiyorlar.
Kaynak suyu bulunca da uygun tadı yakalamak sorun oluyor.
Avrupada bizdeki icme suyuna en yakin buldugum su "cesme suyu" Gittigim yerlerde cesme sulari icildigi icin pek problem yasamadim.
Dedigin gibi asitli su hergun icilecek bir su degil. Zaten artik Avrupada da modasi gecmeye basladi. Gecenlerde surekli asitli su icmenin sagliga zararli olduguna dair bir yazi bile okudum.
Still water dedikleri de buyuk ihtimalle bizim maden suyunu uzun sure agzi acik beklettiginde meydana gelen su. Tadi ayni onun gibi garip.
Valla bu siralar ben de su konusunu arastiriyorum. Dun iki farkli marka denedim ikisi de birbirinden fena cikti.
Saud arrab vehhabilerin ve maykıl ceksın denen tipin yıkandıkları bir fransız sodası vardı? İçime de uygun olan...
adını düşünüyorum...
perrier!
yok mu oralarada?
quote:
Orijinalden alıntı: SSH
quote:
Türkiye'de satılan cinsten, yani kaynak suyu cinsinden su bulmak Türkiye'ye göre daha zor. Çünkü daha çok sparkling water, yani gazlı su/soda tüketiyorlar.
Hmm daha önce duymuştum özellikle Almanya'da asitli su içiliyor diye ama ciddiye almamıştım pek.Elin avrupalısı suyu mu bulamıyor yani şimdi?Gazlı su dediğiniz bizim maden suyuyla aynıysa su gibi içilmez ki o?Çeşme suyuna yaklaşımları nasıl avrupalıların?Şahsen son birkaç yıldır hiç çeşme suyu içmedim.Tadı berbat geliyor orada nasıl acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: El Fuego
Saud arrab vehhabilerin ve maykıl ceksın denen tipin yıkandıkları bir fransız sodası vardı? İçime de uygun olan...
adını düşünüyorum...
perrier!
yok mu oralarada?
perrier ile yıkananlar
senin ile aynı zihniyettekiler...
Diğer markaların kaynak suları da içilecek gibi değil. Hele bir de distilled water dedikleri bambaşka bir rezalet var ki bununla ancak kimya laboratuarında deney yapılır. Azğınıza bile sürmeyin.
İşte Amerika'da yaşamaktan nefret etmek için bir sebep daha.
quote:
Orijinalden alıntı: faruk
Amerika'da Poland Spring denen su en popüler olanı ancak bizim klorlu musluk sularından daha berbat bir tadı var.
Diğer markaların kaynak suları da içilecek gibi değil. Hele bir de distilled water dedikleri bambaşka bir rezalet var ki bununla ancak kimya laboratuarında deney yapılır. Azğınıza bile sürmeyin.
İşte Amerika'da yaşamaktan nefret etmek için bir sebep daha.
Dasani'yi hiç denediniz mi? Yaşadığınız bölgede satılmıyor olabilir, nerelerde satılıyor bilmiyorum ama Erikli tadında bir su.
benim bildiğim musluktan akan sular temiz, adamların kültüründe pek su içme yok bir de genelde alkol ve asitli içecekleri kullanıyorlar böbrek hastalıklarına davetiye çıkarır bu uygulama
Abd de kola sudan ucuz olduğu için kola içiyorduk,su içtiğimi hatırlamıyorum,kola sudan ucuz olur mu demeyin orda 36 lı 48 li teneke kutular var,Türkiyede en fazla 6lı oluyor sanırım,öyle alınca daha ucuza geliyordu.
Kola sudan ucuz olabilir ama asla yerini tutamaz. Su ne kadar sağlıklı ve gerekliyse gazlı içecekler de o kada sağlıksız ve gereksiz.
Pahalı olmasına rağmen su alıp içtim ama dediğim gibi Türkiye'deki suların yerini tutmaz.
Dasani marka suyu da denedim. Poland Spring'den daha iyi ancak Erikli kadar da değil.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: SSH
quote:
Hmm daha önce duymuştum özellikle Almanya'da asitli su içiliyor diye ama ciddiye almamıştım pek.Elin avrupalısı suyu mu bulamıyor yani şimdi?Gazlı su dediğiniz bizim maden suyuyla aynıysa su gibi içilmez ki o?Çeşme suyuna yaklaşımları nasıl avrupalıların?Şahsen son birkaç yıldır hiç çeşme suyu içmedim.Tadı berbat geliyor orada nasıl acaba?
Gazsız suyu küçümsüyorlar. Kültürleri böyle. Normal su kesmiyor olabilir.
İngiltere'de 1 pound marketleri vardı ordan "Saka" marka su bulduğumda çok sevinmiştim :) 1 pounda 6 şişe su, normalde tanesini 1pounda bulamıyorken :)