Şimdi Ara

yurt dışında mühendislik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • temmuz'da makine mühendisliği bölümünden mezun oldum. italya'da malzeme&nano alanında master'a başladım, fakat master için beynimin yeteri kadar çalışmadığını fark ettim. acaba türkiye'de lisansını tamamlamış bir mühendis olarak yurt dışında çalışabilme fırsatımız var mı? dil belgesi olarak ielts academic skorum var elimde şu an.

bildiğiniz imkanları paylaşırsanız sevinirim. bu arada avustralya yeni mezun vizesine baktım fakat pandemi dolayısıyla alım yok şu aralar.

• Yurt dışından iş bulabilmek için kendini kanıtlaman gerekiyor. Bunu en kolay yollarından birisi iyi bir üniden mezun olmuş olman. Eğer iyi bir üniden mezunsan biraz daha fazla şansın var. Yada başka bir şekilde kendini kanıtlamış olman gerekiyor (İş tecrubesi, önemli projelerde görev alma vs.)

Bunlar olmadıktan sonra yurtdışından bir firmanın Türkiye'den bir mühendisi tercih edeceğini sanmıyorum.

• nasıl beynin yetmiyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

Yurt dışından iş bulabilmek için kendini kanıtlaman gerekiyor. Bunu en kolay yollarından birisi iyi bir üniden mezun olmuş olman. Eğer iyi bir üniden mezunsan biraz daha fazla şansın var. Yada başka bir şekilde kendini kanıtlamış olman gerekiyor (İş tecrubesi, önemli projelerde görev alma vs.)

Bunlar olmadıktan sonra yurtdışından bir firmanın Türkiye'den bir mühendisi tercih edeceğini sanmıyorum.

ege mezunuyum hocam yurt dışında değeri olduğunu sanmıyorum, dünya sıralamalarında ilk 1000'de yok. bu yüzden avrupa'da iş bulma şansımı arttırmak için iyi bir okulda master istiyordum ama ege'den sonra baya zorluyor açıkçası. iş tecrübem yok yeni mezunum, lisans bitirme tezimi tübitak destekli yazdım ama o da dışarıda ne kadar değer görür tartışılır

@07kubi07 hocam hem yüksek lisans seviyesi zor, hem de vasat bir okuldan mezun olup avrupa'da kafaya oynayan bir teknik okula gelince burada yetersiz hissediyorum kendimi (buraya gelip yarım bırakan çok türk olduğunu söylüyorlar ayrıca). lisansı burada okuyanlarla çok seviye farkı var, okula uyumları, disiplinleri vs üst düzey. ortalamalar 30 üzerinden hesaplanıyor burada (geçme notu 18), 25 ortalaması olanları beğenmiyorlar iş başvurularında da önem veriyorlarmış, doktora için 29-30 yapmalısın diyenler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: plutarkhos_

ege mezunuyum hocam yurt dışında değeri olduğunu sanmıyorum, dünya sıralamalarında ilk 1000'de yok. bu yüzden avrupa'da iş bulma şansımı arttırmak için iyi bir okulda master istiyordum ama ege'den sonra baya zorluyor açıkçası. iş tecrübem yok yeni mezunum, lisans bitirme tezimi tübitak destekli yazdım ama o da dışarıda ne kadar değer görür tartışılır

@07kubi07 hocam hem yüksek lisans seviyesi zor, hem de vasat bir okuldan mezun olup avrupa'da kafaya oynayan bir teknik okula gelince burada yetersiz hissediyorum kendimi (buraya gelip yarım bırakan çok türk olduğunu söylüyorlar ayrıca). lisansı burada okuyanlarla çok seviye farkı var, okula uyumları, disiplinleri vs üst düzey. ortalamalar 30 üzerinden hesaplanıyor burada (geçme notu 18), 25 ortalaması olanları beğenmiyorlar iş başvurularında da önem veriyorlarmış, doktora için 29-30 yapmalısın diyenler var.

Alıntıları Göster

hocam master'a kabul almak çok mu kolay?

o mastera kabul edilmiş olmanız iyi bir seviyede olduğunuz anlamına gelir bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

hocam master'a kabul almak çok mu kolay?

o mastera kabul edilmiş olmanız iyi bir seviyede olduğunuz anlamına gelir bence.

Alıntıları Göster

çok zor değil kabul almak evet. başvuru yaptığımda ortalamam 3.30 civarıydı harika değildi, ki bizim bölümde 3'ün altında mezun olan çok azdır. kabulü kolaylaştıran şey erasmus yapmamdı sanırım. orada da eğitim dili ing olmadığı için akademik olarak başarısız bir dönemdi aslında

• Ben meslek lisesi mezunuyum. 9 yillik tecrubem ile stuttgartta almancam olmadan tarzan ingilizcemle is buldum. Bu durum biraz nasip isi. İs bulma olasiliginizi arttiracak seylere yonelin.

Mesela dil ogrenin. Basvurularinizin takibini telefondan yaparsiniz. Yuzyuze skype gorusmeleri yapip kendinizi anlatirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    boğaziçi yurt meselesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yurt dışında işler genellikle internet üzerinden bulunuyor, o siteleri söylememe gerek yok zaten biliyorsunuzdur. Dil belgeniz varsa, görüntülü mülakatınız da iyi geçerse birçok şirket ülkeye davet edip yüz yüze de görüşüyor ardından çalışmaya başlatıyor, çok da zor bir şey değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.