Quora sitesinde gördüğüm bir gerçek. Genelleme yapmak yanlış ama Arapların ve Yunanlıların çoğu Atatürk'ü sevmezken İranlılar neredeyse bizden bile çok seviyor Atatürk'ü. https://www.quora.com/Do-Iranians-view-Khomeini-as-Turks-view-Ataturk |
Yunan ve Araplar Atatürk'ü sevmezken,İranlıların Hayran Olması

-
-
İçimizdeki Yunanlılar ile Araplar da sevmez Atatürk'ü. Hatta Kurtuluş Savaşı için keşke yunan kazansaydı dediler.
-
Onların çoğu Azeri çünkü.30 milyon Azeri var İranda.Türk kökenli oldukları için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Atatürkü sevmeyen Türk olamaz bu kadar net.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Atatürk'ü sevmeyen insanlara saygı duyun, eskiden ben de sevmezdim sonra kapasitemin onu anlamaya yetmediğini anladım. Kendisi ümmete en büyük katkıları sağlayan nadide önderlerden herkes onu anlayamaz.
-
Çok normal İran da zamanında Atatürk çizgisindeydi aşağı yukarı, şeriati kafalarına yiyince laikliğin kıymetini anladılar.
Dünya üzerinde çağdaş yaşam,hukukun üstünlüğü,insan hakları,demokrasi gibi kavramları destekleyen herkes Atatürkü sever zaten.
Yunanlılar savaşta yenildiği için sevmiyor ama bakma inanılmaz saygı duyuyorlar. Arapları zaten at çöpe gitsin bu dediğim kavramlar
onların yakınından bile geçmemiş.
En Beğenilen Yanıtlar

İçimizdeki Yunanlılar ile Araplar da sevmez Atatürk'ü. Hatta Kurtuluş Savaşı için keşke yunan kazansaydı dediler. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X