Şimdi Ara

yumruk kemiği kırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bundan 2 ay once kum torbasında antreman yapıyorum dalgılığıma geldi kum torbasını vururken elim sıyırdı duvara gitti sağ elimdeki orta parmağımın yumruk kemiği ortadan 2 ye ayrıldı oyle bi şiştiki bütün elim balon gibi oldu ama 1 2 gun sonra hiç acı kalmadı elimi oynatmada vs ama tekrar kum torbasına yumruk atınca elim ezilmiş gibi oluyo oyle acıyo ki şişiklik hala inmedi herkez diyor kalıcı bu durumdan kurtulamammı

• Kardeş sen ne yapmışsın ya ??? Yumruk kemiğiyle tam kastettiğin kemiği anlamasam da sanırım parmağının ilk kemiğini kastediyorsun. Bu harbiden ortadan ikiye yarılmışsa ve sen bunu görmüşsen(üzerindeki kas tabakası vb sıyrılmışsa) senin acil olarak ciddi bir tıbbi müdahale alman gerekirdi. Biraz abarttığını düşünerek yine de yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle elini ve parmaklarını aynı diğer elin gibi haraket ettirebiliyor musun(ağrı veya haraket kısıtlılığı var mı)?, Görünüş olarak diğer elinden bir farkı(eğrilik, uzunluk farkı vb) var mı? Şişlik genel olarak tüm elinde mi yoksa belli bir bölge de mi ve ağrılı mı?
    Benim tahminim o travma sırasında kas içine kanama(hematom oluşmuş olabilir) eğer öyleyse zamanla şişliği geçecek ve düzelecektir, sıcak uygulamak iyileşmesini hızlandırabilir. Ancak eğer kas yırtılması vb bir olay varsa kendi kendine iyileşmez. Yine eğer kırık gibi bir durum varsa kendi kendine düzgün kaynama ihtimali oldukça zayıf.(ki kemiğim yamuldu diyorsun, gerçekten öyleyse kırılmış ve yanlış kaynamaya başlamış olabilir veya yaşın çok geçnse yeşil ağaç kırığı denilen farklı bir tür kırık olmuş olabilir ki bunların hiçbirisinin tedavisi tek başına ilaç değildir) Uzaktan görmeden bir şey söylemem zor bir doktora gözükmeni öneririmr

• yrdım
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.