Şimdi Ara

Yulaf ezmesi hakkında net bilgi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben hala bu ürününün nasıl kullanılacağını, ne zaman kullanılacağını ve kilo aldırır mı verdirir mi tam anlayamadım. Forumları karıştırdım; ama sanki farklı farklı cevaplar yazılıyor gibi. Mesela kilo verdirir, tok tutar yazılıyor. Başka tarafta kilo almak için programına yulaf ezmesi eklemelisin tarzında şeyler yazılıyor. Daha spora yeni başladım. Kilo almaya çalışıyorum; ama hala bu ürün hakkında net bir fikre kavuşamadım. Aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler.

• barman B kullanıcısına yanıt
    Kaliteli karbonhidrat grubundadır, ben sadece omlet yaparken kullanırım. Değilse onu yemek için kendini zorlamaya gerek yok. onca çeşit karbonhidrat var. Glisemik indeksi düşük ve lif kaynağı diye yenilen bir ürün. Ama millet gidip de bunu yiyebilmek için bal-pekmez falan katmak gibi şeker katarak adeta akıl tutulması yaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Kaliteli karbonhidrat grubundadır, ben sadece omlet yaparken kullanırım. Değilse onu yemek için kendini zorlamaya gerek yok. onca çeşit karbonhidrat var. Glisemik indeksi düşük ve lif kaynağı diye yenilen bir ürün. Ama millet gidip de bunu yiyebilmek için bal-pekmez falan katmak gibi şeker katarak adeta akıl tutulması yaşıyor.

Peki, kilo aldırma konusunda düşünceleriniz nedir? Omletinizde nasıl kullanıyorsunuz? Yumurta ile beraber yulaf ezmesini de mi pişiriyorsunuz, yoksa sonradan üstüne mi serpiştiriyorsunuz? Ayrıca gram olarak da ne kadar kullanıyorsunuz? Teşekkürler geri dönüş için bu arada. :)
  • Midede şişer, tok tutar. Kilo verdirir demeyelim de kilo aldırmaz diyelim.

Yağ barındırmamasına rağmen yüksek karbonhidrat barındıran esaslı bir yiyecektir.

Kesinlikle yemeni tavsiye etmiyorum çünkü kilo almaya çalışan birinin iştahını kapatacak kadar berbattır.

Tam Tahıllı Ekmek senin için daha iyi olacaktır.

Not: Bu yiyeceği eleştiriyorum ama VG sporunu yapanların yumurtadan sonra en iyi dostu olduğu gerçeğini unutmamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 22 Haziran 2013; 18:40:22 >
  • Kilo alıp verme günlük aldığın kalori ile alakalıdır. sen bunu ayarlarsan yulaf tüketirken kilo da verirsin, kilo da alırsın.

Aldığın kalori harcadığından fazlaysa kilo alırsın. gibi.
  • barman B kullanıcısına yanıt
    Yumurta ile çırpıp omlet yaparım ben genelde, şu sıralar düşük karb beslendiğimden yapmıyorum.
    Yulaf ezmesi lifli ve kompleks karbonhidrat olduğu için geç sindirilir, tok tutar. Amacın kilo almaksa bol bol karbonhidrat tüketmelisin, tercihin yulaftan yana olursa sık sık yiyemezsin, bu konuda sana tavsiyem pirinç pilavı olur. Hem komplekstir hem de glisemik indesi yüksek , lif oranı da yok denecek kadar az olduğu için çabuk sindirilir ve sık sık tüketebilirsin. Ektolar için bire bir.

Aynı şekilde makarna da bolca tüketebilirsin, %10-12 protein içerdiği için gerekli olan protein oranına ulaşman kolay olur.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Ben bugün almıştım yulaf ezmesi. Yorumlara bakarsak tok tutması benim diğer besinleri almamı zorlaştırır, bir de yemesi de zor deniliyor. İlk yarım kiloluk paketi yavaş yavaş kullanıp bitireyim. Kilo alımı için başka besinlere yöneleyim.

Konu biraz dağılacak ama merakımdan sorayım. Sizce makarna, pirinç pilavı gibi ürünleri ne zaman tüketeyim? Ana öğün olarak kullanmam doğru mu yoksa sadece ara öğünlere sıkıştırmalık mı kullanmalıyım? Bir de haşlanmış patates hakkındaki düşüncelerinizi merak ettim. Ayrıca normalde patatesi tuzlu yerim, tuzsuz mu tüketmeliyim? Ha bir de zayıf olduğum için aşırı yağlı yiyecekler dışında sütün, yoğurdun, peynirin yağının hesabını yapmam diye düşünüyorum. Arada ne bileyim tavuk döner, kıymalı pide, çikolata gibi ürünler bizi olumsuz etkiler mi? Son olarak da ton balığı sizce gerekli bir ürün mü? Migros'ta fiyatlarına baktığım zaman cebimi delebileceğini gördüm.

@Executor06

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 22 Haziran 2013; 19:05:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pilav ve makarna benim midemi çok şişiriyor bunların yerine yulaf ezmesi kullanıyorum tam bana göre oluşturulmuş bir ürünmüş meğerse bence deneyerek kendine uygun olanı seç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.