Şimdi Ara

Yükseklisans eğitimi için İngilizce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sene 4 yıllık mimarlık eğitimimi tamamladım ve şartları sağlayabilirsem yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum.

İstediğim okulların hemen hemen hepsi İngilizce şartı arıyorlar. O yüzden bu senemi tamamen dil eğitimime ayırdım.

Fakat nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Sanırım biraz zaman da kaybettim.

Az çok bir İngilizce altyapım var. Şimdiye kadar aldığım en mantıklı öneri 2-3 ay Türkiye'de bir dil kursuna başlayıp devamında 6 ay yurt dışında(İngiltere veya Amerika) bir dil okuluna gitmek.

3 aylık Türkiye ve 6 aylık yurt dışı eğitimimde hangi dil kurslarını tercih etmeliyim? Tahminen ne kadarlık bir harcamam olur? (yaşam masrafları dahil)

Veya bu süreç için farklı bir tavsiyeniz var mı? Doğrudan yurt dışına çık diyenler de oldu mesela.

Bu arada bilgisi olan varsa İTÜ'nün İngilizce yeterlilik sınavları zor mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirius144p -- 26 Kasım 2014; 19:51:08 >

• 2 3 ay burada kursa git oyle cik diyen bana da oldu.bence yapma ben de yapmayacagim.o parayi yurtdisina saklarsin orada daha rahat edersin falan,,
    2 3 ay burada calisacagin kurs icin kendin de yaparsin ...direk de cikabilirsin.sonucta burada kurs ile oradaki kurs ayni mantik olacak.tek fark etraf yabanci..senin disari cikma nedeninin oradaki sosyal yasam olacak.

Bende direk gidecegim hic kursa falan gitmeden.b1 seviyedeyim bir de dusun tabi onceden calisacagim o ayri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaeNs

Merhaba arkadaşlar,

Bu sene 4 yıllık mimarlık eğitimimi tamamladım ve şartları sağlayabilirsem yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum.

İstediğim okulların hemen hemen hepsi İngilizce şartı arıyorlar. O yüzden bu senemi tamamen dil eğitimime ayırdım.

Fakat nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Sanırım biraz zaman da kaybettim.

Az çok bir İngilizce altyapım var. Şimdiye kadar aldığım en mantıklı öneri 2-3 ay Türkiye'de bir dil kursuna başlayıp devamında 6 ay yurt dışında(İngiltere veya Amerika) bir dil okuluna gitmek.

3 aylık Türkiye ve 6 aylık yurt dışı eğitimimde hangi dil kurslarını tercih etmeliyim? Tahminen ne kadarlık bir harcamam olur? (yaşam masrafları dahil)

Veya bu süreç için farklı bir tavsiyeniz var mı? Doğrudan yurt dışına çık diyenler de oldu mesela.

İyi günler.İngilizce'ye nasıl ve hangi kaynaklara çalışılması hakkında konu açmıştım.Okumanızı öneririm.Önerdiğim ücretsiz kaynaklar yasaldır.Başarılar dilerim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_98201927/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

2 3 ay burada kursa git oyle cik diyen bana da oldu.bence yapma ben de yapmayacagim.o parayi yurtdisina saklarsin orada daha rahat edersin falan,,
    2 3 ay burada calisacagin kurs icin kendin de yaparsin ...direk de cikabilirsin.sonucta burada kurs ile oradaki kurs ayni mantik olacak.tek fark etraf yabanci..senin disari cikma nedeninin oradaki sosyal yasam olacak.

Bende direk gidecegim hic kursa falan gitmeden.b1 seviyedeyim bir de dusun tabi onceden calisacagim o ayri

aslında bana hemen hemen herkes direkt git diyor ama benim gibi elemantary olup 2 aydır amerika'da olan bir arkadaşım burada bir kursa gidip intermediate olduktan sonra gitmem gerektiğini önerdi. en azından bir şeyler bilerek gelmek kendi kendini geliştirebilmende daha etkili diyor, bana da mantıklı geldi açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Merhaba arkadaşlar,

İyi günler.İngilizce'ye nasıl ve hangi kaynaklara çalışılması hakkında konu açmıştım.Okumanızı öneririm.Önerdiğim ücretsiz kaynaklar yasaldır.Başarılar dilerim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_98201927/tm.htm

güzel bir konu olmuş emeğinize sağlık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

2 3 ay burada kursa git oyle cik diyen bana da oldu.bence yapma ben de yapmayacagim.o parayi yurtdisina saklarsin orada daha rahat edersin falan,,

aslında bana hemen hemen herkes direkt git diyor ama benim gibi elemantary olup 2 aydır amerika'da olan bir arkadaşım burada bir kursa gidip intermediate olduktan sonra gitmem gerektiğini önerdi. en azından bir şeyler bilerek gelmek kendi kendini geliştirebilmende daha etkili diyor, bana da mantıklı geldi açıkçası.

Ama onu kendin de yaparsin? Kendin de 1 2 ay calisirsin ? Bugun nereden baksan kur 400 500 lira.2 kur 2 ay olsa 1000 lira masraf yapacaksin
    O 1000 lira ( 300 dolar desek )o 300 dolar ile gittigin yerde az daha rahat edersin. En az ihtimal ile 1 haftalk eglence sosyal yasam masrafi cikmis olur iste.

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Evet öyle de yapılabilir. Benim asıl söylemek istediğim; oraya gittiğimiz zaman belirli bir seviyede olursak vaktimizi daha verimli hale getirebiliriz. 3-5 kelimeyi yan yana getiremeden sokakta bir diyaloğa giremeyeceğimizden başlarda bir şey öğrenemeyiz diye korkuyorum açıkçası.

''Sonra 6 ay gittim ama ilk 2 ay çok felaketti'' şeklinde geri dönüşler yapıyor insanlar. Tabi bu söylediğim Elemantary seviyesindeki insanlar için geçerli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Simdi o felaketligi hepimiz yasaycagiz bu gercek..
    En basit konusmalarda bile disarida adres isim ulke falan filan bocaliyor insan .ulan nasil konusamadim diyor.cunku biz ezberlemiz tane tane my name .... bla bla blaa diye,.grammerce komusuyoruz resmen.cunku liseden beri bu dayatildi bize.
    Lise 1 de ilk ingilzce dersim my name,., idi
    Universite 1.sinif da da my name ... idi..

Var mi boyle mantik

Sorunumuz pratik yapmamak...karisimizdaki tane tane bizim gibi konusmayinca afalliyoruz

• 2 ay kursa gitsen de yine orada bocalayacaksin acikcasi..zor olacak konusamayacaksin .nasil konusamam yahu diyeceksin..ama sonra...

(Tabi ben konusamiyorum ya diye odana cekilmezsen...)

Sosyal yasamda ingilizce cok farkli malum.biz konusmadan once turkcesini dusunuyoruz sonra ingilzcesine cevirmeye calisiyoruz.bu da garip kaciyor tabi..

Cem yilmaz dan ornek ;
    Ben aliciyim.
    I m receiver ....

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Haklısın sanırım

• Sen bilirsi tabi yine de..ama yurtdisi cok para ondan ekonikmik olmali..6 ay yurtdisi demek 40.000 demek belki de..OOo 40.000 nin sana maddi olarak kisa surede donmesi icin ayda 3.000 maas alman lazim

Ayda 1.000 harcasan maasina eklesen 40 ay boyunca rahatsin yani o derece ( ama tabi hep dahasini istersin o 40.000 tl 1 yilda gider )

Maddi olarak boyle..
    Ama manevi olarak sana katacaklari paha bicilemez olacak,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.