Şimdi Ara

Yükseklik korkumu nasıl yenebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uçağa binemiyorum, teleferiğe binemiyorum. nasıl kurtulabilirim bu durumdan ?

• yüksekten düşerek
  • Bizim arkadaş vardı lisede okulun en üst katından aşağı bakmaya tahammül edemezdi. Korkunun üstüne gitmelisin kardeş. Atlama ama sürekli yüksekten aşağı bak ama güvenliğini sağlamayı ihmal etme.
  • yükseğe çıkarak yenebilirsin, bir belgeselde izlemiştim bizim burada insanların korkularından bile dalga geçilirken başka ülkelerde bunun çözümleri araştırılmış. Etkin olarak kullanılan bir çözümü korkun ile yüzleşmek çünkü beyinde salgılanan korku hormonu seni korumak için üretilirmiş korkunun üstüne gittikçe bu hormon değeri yükseliyor fakat korkun ile daha da çok yüzleştikçe bu hormon tekrar düşüyormuş. Örneğin yükseklik korkusunda yüksek bir yapıya yavaş yavaş tırmanacaksın korkuyu benimseyerek her defasında güç toplayarak daha fazla yükseğe çıkacaksın en sonunda korkun kaybolacak.
  • paraşütle atla bişeycik kalmaz
  • Ölerek
  • 12. Kattan daire al kesin çözüm tabi paran varsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Erkek adam yukskten korkmaz.

• İnsanın kendini boşluğa bırakası geliyor, kafa dönmesi ve ardından bayılma..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enduluslucoban

uçağa binemiyorum, teleferiğe binemiyorum. nasıl kurtulabilirim bu durumdan ?

bende yuksekten korkarim ama soyle bir sey mesela çok yüksek bir yerden aşağıya bakamam ama rahatlıkla uçağa teleferiğe binerim. biraz psikolojik bir sey . korkunun ustune git ve kendini guvende hissetmeye calis desemde ne kadar ise yaramaz cunku bu karanlikta duramayan kisi misalidir. :)

• bungee jumping yap bişeyin kalmaz
  • ben de yüksek bi yapıya aşağıdan bakmaya korkuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pridedawson

ben de yüksek bi yapıya aşağıdan bakmaya korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: pridedawson

ben de yüksek bi yapıya aşağıdan bakmaya korkuyorum.

Tam dibinden bakıyorsan bana da oluyor bazen. Korkma değil de nasıl anlatsam böyle bir garip oluyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.