Şimdi Ara

Yüksek Tansiyon

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, son 2-3 gündür olan bir sıkıntımı paylaşıp eğer anlayan varsa bir kaç bilgi almak istiyorum. Salı günü antrenman sonlarına doğru çok aşırı baş dönmesi ve mide bulantısı oldu. Hatta antrenmandan çıktıktan sonra 2 kere falan kustum. Bir sonraki gün doktora gittiğimde tansiyonum 17/11 idi. Tok karnına olan bir ölçümdü bu. Bugün aç karnına ölçtürdüm 15/9 çıktı fakat yemek yedikten sonra yükseleceğini ve normal olmadığını söylediler. Başım hala dönüyor fakat mide bulantım geçti. Sağlık ocağındaki doktor en yakın tarihe kalp doktoruna randevu aldı fakat oda pazartesi günü olabiliyor. Doktor tuzlu şeyler yemememi söyledi. Yaşım henüz 23 olduğu için büyük bir sıkıntıdan bahsetmiyorlar ama önemli olabilir diyorlar. Biraz kiloluyum ve o yüzden de olabilirmiş. Bu konuda sıkıntı çeken biri varsa en azından pazartesi gününe kadar ne yapmalıyım/ne yapmamalıyım bana bilgi verebilir mi? Ayrıca doktora gittiğimde rahatsızlık olarak ortaya neler çıkabilir bunları merak ettim. Eğer anlayan varsa ve cevap verirse çok sevinirim.

• Sigara içiyorsan bırak, alkol alma, zayıflamaya çalış, şekerli besinler(ekmek dahil) tüketme, mümkünse doktora gidene kadar evden çıkma, ağır sporlar yapma, kendini yorma. Belli ki tansiyon hastasısın, altta yatan sebepler bulunup tedavine başlanması gerekir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yorumun için teşekkürler. Sigara ve alkol kullanmıyorum fakat şekerli besinler ve kendini yorma olayına dikkat edeceğim. Eğer tansiyon hastası olduysam yüksek tansiyondan dolayı hiper tansiyon oluyormuş sanırım bunun adı. Çevrenizde bu konuda tedavi gören var mı? Çözüme kavuşuyor mu yoksa ölene kadar benle mi?
  • Aşırı bir kilon varsa vererek biraz daha aşağı çekersin ama tansiyonun yüksek. Doktora bu şikayetlerini anlattığında ilaç tedavisini başlatacaktır. Ömür boyu tansiyon ilacı kullanırsın. Beslenmeye dikkat etmek de tansiyon hastalığında önemli faktördür.

• quote:

Orijinalden alıntı: LetnaErt

Öncelikle yorumun için teşekkürler. Sigara ve alkol kullanmıyorum fakat şekerli besinler ve kendini yorma olayına dikkat edeceğim. Eğer tansiyon hastası olduysam yüksek tansiyondan dolayı hiper tansiyon oluyormuş sanırım bunun adı. Çevrenizde bu konuda tedavi gören var mı? Çözüme kavuşuyor mu yoksa ölene kadar benle mi?

30 yaşındayım bendede mevcut hipertansiyon problemi. 6 aya yakındır duzenli doktora gidiyorum hemen hemen butun tetkikler yapıldı bisey gözükmüyor, bu hastalik %90,95 essansiyel yani sebepsiz oluyormuş şimdilik teşhis bu yönde düzenli ilac kullanıyorum çok can sıkıcı ama ömür boyu kullanacam gibi gözüküyor sorun varsa sorabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musanpa kullanıcısına yanıt
    Şu olay çok zamansız oldu ben ona şaşırıyorum şu anda. Çok daha kiloluyken ve hiç spor yapmazken sıkıntım yoktu. Şu an düzenli olarak spor yapıyorum, ayrıca kiloda verdim. Hala fazlalarım var ama büyük bir kısmını verdim. Fakat hala kilolu olmam ve ebeveynlerimin ikisinde de bu sıkıntının olması beni de bu hastalığa karşı kaçınılmaz hedef yapıyor herhalde.

Size şunu sorabilirim. Bir şey gözükmüyor demişsiniz fakat sizde neden kaynaklandığı düşünülüyor? Ayrıca ilaçları kullanmazsak ne olur?
  • Valla doktorların aklina gelen ilk şeyler kalp böbrek hastaliklari veya hormonel hasatliklar tiroid bozuklugu hiperkalsemi vs. onun sonrasında şeker falan işte. Bunun otesi genetik faktör yaşam biçimi stres vs sebepsiz anlican. Ilaclari kullanmazsan ne olur kalp bobrek beyin gibi organların yuksek tansiyon sebebiyle zamanla yıpranır ve ilerde bunlara bağlı ciddi hastalıklar yasaman kacinilmaz olur kısacası ömrünü kısaltiyor ilaclarda cok masum ilaclar degil ama mecbur olunca tansiyonun zararlarina nazaran mecbur kullaniyosun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ani işitme kaybı
    4 yıl önce açıldı
    Yüksek tansiyon(Hipertansiyon)
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hiç hoş bir durum değil yaa. Birde bununla uğraşacagız şimdi. Sana da geçmiş olsun hocam.

• Teşekkür ederim. Bence panik yapma bi hafta boyunca eczanede vs dogru ölçüm alacak biyerde veya makine ile takip et, devamlı yüksek çıkıyorsa ozaman tetkiklerini yaptırırsin

Aç karnına ve tok karnına ölçümler fark ediyormuş galiba hocam. Bu sabah 10 gibi ölçtürdüm 13/9'du ama aç karnınaydı. Genel olarak kaçın üstünde olmaması gerekiyor?
  • İki gün eczanelerde tansiyonunu ölçtür, bi kağıda not al.. Kendini yorma bi de yağlı ve tuzlu yeme.. Geçmiş olsun

• Okuyor kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun dileğin için ve tavsiyelerin için teşekkürler. Sağlık ocağındaki doktor takip kartı diye bir şey vermişti. Sabah akşam ölçtürüp yazıyorum ona. Kalp doktoruna gidince verirsin demişti oda.
  • Genel olarak 12/8 normal sayılıyor ama 13/9 da falan çok endişeye gerek. Halk arasında limon, sarımsak gibi besinlerin tansiyonu düşürdüğü kabul ediliyor. Tansiyonun çıktığında bir limonu sıkıp içebilir veya sarımsağı küçük bir ekmek arasında yiyebilirsin. Hiç yoktan denemiş olursun. İmkanı olan bir doktora gidiyorsan büyük ihtimal tetkiklerden sonra gün boyu ölçüm yapan bir cihaz takabilir. Böylece sen işini yaparken alet belli aralıklarla tansiyonunu ölçüp kaydediyor. Vermese de rica edip bir sor derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: veterans

Genel olarak 12/8 normal sayılıyor ama 13/9 da falan çok endişeye gerek. Halk arasında limon, sarımsak gibi besinlerin tansiyonu düşürdüğü kabul ediliyor. Tansiyonun çıktığında bir limonu sıkıp içebilir veya sarımsağı küçük bir ekmek arasında yiyebilirsin. Hiç yoktan denemiş olursun. İmkanı olan bir doktora gidiyorsan büyük ihtimal tetkiklerden sonra gün boyu ölçüm yapan bir cihaz takabilir. Böylece sen işini yaparken alet belli aralıklarla tansiyonunu ölçüp kaydediyor. Vermese de rica edip bir sor derim.

13/9 da endişeye gerek var çünkü prehipertansiyon sınırı. Ayrıca aç karnına ve sabah 10 gibi yani uykudan yeni uyanılmış, vücut dinlenik vaziyetteyken tansiyonun o seviyede olması gayet riskli ve endişe uyandırıcı bir durum. Hastalık önemli bir konu, insan hayatı söz konusu eğer ihtisasınız yoksa önemli/önemli değil gibi değerlendirmeler yapmamak gerekir, kendi başınızdan geçen bir öyküyü anlatabilirsiniz onu kastetmiyorum ama söz konusu hastalık olunca kendi görüşünü katmadan hekime yönlendirmek en doğru olanı.

• Dediğinde haklısın herkes kendine göre yorum yapmamalı ama arkadaş 17/11 gibi rakamlardan bahsetmiş. Bilmiyorum siz hekim misiniz ama benim tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki araştırmadan sonra, genellikle 12/8-7 bandında çıkan tansiyonlarda gün içinde birkaç kere 13/9-11/7 çıkması fazla önemsenmiyor. Bu değer ve üstü gün içerisinde sıklıkla ortaya çıkıyor üstüne de genç yaşta oluyorsanız asıl o zaman dikkate alıyorlar. Benim gittiğim doktor ve muayeneler sonucu edindiğim tecrübedir yalnızca onu aktarıyorum. En azından bana böyle söylendi tabii diper tetkik sonuçlarına göre kişiden kişiye değişiyor olabilir.

• Koluna 24 saat tansiyonu takip etmek icin holter cihazi takarlar. Bende de ortalama 14/9 cikmisti. 4 yildir duzenli ilac kullaniyorum. Hipertansiyonun malesef tedavisi yok. Eger ilac kullanmaya baslarsan duzenli olarak kullan ve doktoruna danismadan ilacini asla kesme. Gecmis olsun.

• Arkadaşlar sağolun cevaplarınız için. Ben zaten okuduğum bir yorumu direk uygulamaya koymuyorum. İnternetten de araştırıyorum ve bir yandan da sizlerden fikir alıyorum. Zaten doktor tarafından yapılmadıkça tavsiyelere körü körüne inanılmaması gerektiğinin farkındayım ve umuyorum insanlar da farkındadır.
  • Merak Edenler ve Bilgi İçin Güncelleme :

Bugün sabah 9.30 gibi kontrole gittim. Doktor bugüne kadar ölçtürdüğüm tansiyon değerlerine baktı ve yüksek buldu. Aynı zamanda orada ekgmi falan çektiler. Oradaki tansiyonum da 14/10 idi. Doktorun söylediğine göre buna hiper tansiyon deniyormuş(Bilindiği üzere ). Ekgde nabzım 120 küsür bir şeydi. Stresli bir yapım olduğundan ve büyük ihtimalle kilo kaynaklı bir sebepten tansiyonum yüksekmiş ama kesin bir şey söyleyemedi. Yarın tekrar gel dedi ve bütün her şeyime bakacaklarını söyledi. Aynı zamanda bir tane hap verdi tansiyon için. Sabahları tok karnına almamı söyledi. Genel olarak neden kaynaklı olduğu yarın netleşecekmiş çünkü çok farklı sebeplerden de olabilir dedi. Yaşım genç olduğu için ve kalıtsal bir durum olmadığı için büyük ihtimalle düzeltile bilirmiş ama tabii ölene dek ilaç kullanmamda gerekebilirmiş. Her şey yarın ortaya çıkar dedi. Aynı zamanda Holter cihazı diye bir cihaz vereceklermiş cuma günü. Bu alet kalp ritimlerimi ve tansiyonumu gösterecekmiş. Bütün gün takacağım galiba onu cuma günü söylecek tam olarak.

Arkadaşlar sizin de bu tarz bir sıkıntınız varsa aksatmadan doktora gidin. Doktorun anlattığına göre çok farklı sebeplerden de olabilirmiş. Riske atmamak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8D8ACBB0 -- 21 Mart 2016; 13:09:51 >

• bundan 3 yıl sonra görüyorum ben 18 yasindayim suanda hipertansiyon hastasiyim hala nedenini bulamadılar ama erken bi yas olduğu için kabullenmek istenilmiyor pek hayatinizda sizi sıkıntıyı soktuğu anlar oldu mu ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.