Şimdi Ara

Yüksek tansiyon(Hipertansiyon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, herkese sağlıklı günler dileyerek mesajıma başlıyayım.Tansiyonum bazen 13-10,13-9,14-9,14-10 gibi değerler çıkıyor.Ama her zaman değil.Araştırmalarıma göre bu tansiyon değerlerinin hep gözlemlenmesi lazımmış yüksek tansiyon tanısı almak için.Benim bazen de 12-8 oluyor 11-7 oluyor.Stresime göre değişiyor sanırım.Bu değerler başından geçen var mı?Tavsiyeleriniz nelerdir?Boyum 1.85 kilom 90,kilo fazlam var,stresim var evlilik arifesindeyim bir sürü detay düşünüyorum haliyle,bi de şeker abur cubur çok yiyorum.Kesmem lazım biliyorum ama kesemiyorum.Neler tavsiye edersiniz?Spora başlıycam olmazsa,haftada 3-4 gün 1.5 saat.Herkese iyi günler...

• Normal kabul edilen tansiyon değeri 12/8 dir. Fakat her insanda normal değer bu olmayabilir.Kimisi için bu değerden düşük olan ya da yüksek olan değerler de sağlıklı kabul edilebilir yapısal farklılıklardan dolayı. Senin değerlerinin normal olup olmadığını ancak doktor takibinden sonra anlayabilirsin.Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun.

Bir süre önce annemde de Hiper Tansiyon başlamıştı. Şu an durumu iyi. Konu ile ilgili benim de bilgim yokken açtığım başlıkta arkadaşlar Hiper Tansiyonla alâkalı faydalı bilgiler vermişlerdi. İncelemeni tavsiye ederim;http://forum.donanimhaber.com/m_17722454/mpage_1/key_//tm.htm#17722454

Özellikle Taner arkadaşımızın yazdığı yazıyı okuman durumu özetleneyecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceo07

Arkadaşlar, herkese sağlıklı günler dileyerek mesajıma başlıyayım.Tansiyonum bazen 13-10,13-9,14-9,14-10 gibi değerler çıkıyor.Ama her zaman değil.Araştırmalarıma göre bu tansiyon değerlerinin hep gözlemlenmesi lazımmış yüksek tansiyon tanısı almak için.Benim bazen de 12-8 oluyor 11-7 oluyor.Stresime göre değişiyor sanırım.Bu değerler başından geçen var mı?Tavsiyeleriniz nelerdir?Boyum 1.85 kilom 90,kilo fazlam var,stresim var evlilik arifesindeyim bir sürü detay düşünüyorum haliyle,bi de şeker abur cubur çok yiyorum.Kesmem lazım biliyorum ama kesemiyorum.Neler tavsiye edersiniz?Spora başlıycam olmazsa,haftada 3-4 gün 1.5 saat.Herkese iyi günler...

Tanıyı sen koyamayacağına göre doktora gitmen lazım. Yukarda yazdığın değerler doktor bakarken çıktıysa ve evde normal çıkıyorsa o zaman hastane tansiyonun vardır, hastanede çıkıyordur. Dinlenme halinde 14 olmaması lazım birazcık fazla. Benim hep 11/8 dir. Doktora gittiğinde sorun yok derse ama rahatsız oluyorsan hala psikiyatriste git bu evlilik falan geçene kadar sana bişeyler yazar, yazarkende sölersin tansiyonunu ona göre düşülten bişiler yazar. (çoğu düşürür gerçi).

edit: bu arada ekleme yapayım normalde tansiyonu 10larda gezen biri için 14 çok rahatsız edicidir ve fazladır, yani tansiyon herkeste aynıdır diye bişey yok. Şöle örnekliyim annemin tansiyonu 15e çıktığında hastaneye kaldırdık o kadar tedirgindi. Çünkü normalde çok düşük tansiyonu. Ama tam tersi yüksek tansiyon hastası olan anneannemin 25lerdeyken evde takılıyor öle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 23 Kasım 2007; 11:25:40 >

• Hiper tansiyon tanısı koymak için uzun bir süre araştırmak gerekiyor bildiğim kadarı ile. Ne kadar erken tanı konursa ileri de vücuda vereceği tahribat o derece önlenmiş ve azaltılmış oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir?
    18 yıl önce açıldı
    Yüksek Tansiyon
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.