Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
10
Favori
92.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • askerlik için güzel konu, konuyu açan arkadaşa teşekkürler
  • xpi kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım eğer bu sene içinde bitirme ihtimalin varsa kas bitir mezun ol. Bakaya olarak işlemlerini yapıp para cezası keserler ve 1 sene tecilini yaparlar. Yapabileceğin tek şey bu senin.
  • Eski yerimde kaydım silinmiş bulunuyor öğrenci belgemi askerlik şubesine göndersem yeni yerde tecil yapmazlar mı sonuçta hala lisans mezunu görünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mecburi hizmeti bitirip tayin olabilmek için araya askerliğin girmemesi lâzım. Tayin olduktan sonra askere gitmek sıkıntı değil ama araya askerlik girerse askerlik sonrası aynı yerde bir sene daha görev yapmak gerekiyor. O yüzden bu yüksek lisans işini nasıl yapmak lazım? Pek de bir bilgim yok açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ders aşamasındayken tez aşamasında yapacağım laboratuvar çalışmalarını büyük bir kısmını gerçekleştirebildim. önümüzde ki 1-2 ay içinde ise tamamlamayı planlıyorum. yani geriye yazım aşaması kalacak. aklımda tez aşamasının birinci döneminde yani 3. dönemde (ağustos-şubat) "zorunlu hizmet"i yapıp kurtulmak var. bunu gerekli kişilerden izin alıp yapmam mümkün müdür?

    yani hem okula kayıtlı hem de askerlik hizmetimi yapabilmem mümkün müdür? yasa, mevzuata aykırı bir iş yapmış olur muyum? bu konuda bir bilgi bulamadım. bilgilendiren olursa sevinirim.

    Tehir iptali için doğrudan asal şubesine mi başvurulur yoksa enstitü üzerinden mi ? yani tehir iptalinden enstitünün haberi olur mu?
  • hocam bunu hangi universitede yaptiniz. ben suan itudeyim 2018 araliga kadar tecilliyim bilimsel hazirlktan dolayi. fakat derslere her dakka kayit yaptiramayacagim gibi.2017 de buyuk ihtimal kaydi sildirip baska bir universiteye gecmem gerekecek. 2016 da alese girecegim tekrardan. ya da hangi universiteler daha kolay aliyor oyle sorayim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wingsaber -- 20 Mayıs 2015; 17:27:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wingsaber

    hocam bunu hangi universitede yaptiniz. ben suan itudeyim 2018 araliga kadar tecilliyim bilimsel hazirlktan dolayi. fakat derslere her dakka kayit yaptiramayacagim gibi.2017 de buyuk ihtimal kaydi sildirip baska bir universiteye gecmem gerekecek. 2016 da alese girecegim tekrardan. ya da hangi universiteler daha kolay aliyor oyle sorayim.

    Yesevi Üniversitesi uzaktan eğitim
  • eyw hocam bir arastiriyim lazim olucak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wingsaber

    eyw hocam bir arastiriyim lazim olucak

    Bedelli denk geldi takip etmekten kurtuldum, kolay gelsin size de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyw. hocam 25 olucaz seneye. 25 icin bedelli ciksada biz de kurtulsak. Ayrica bu yeseviye bakiyorumda. yl icin 2150 tl donemlik 1 sene 4300tl. kredi icin 210 tl diyor. mesela bu 2100 tl ile bir donem icin mi kayit yapmis oluyoruz kredi ucretinden bagimsiz.

    Bunlara biraz yabanci oldugum icin suana kadar para vermeden geldik de.
  • selamlar yüksek lisanstayım 6.dönemdeyim.. ayın 29una kadar tezimi teslim etmem lazım ama sanırım edemicem.. şimdi sorum şu ben yüksek lisansa eylül 2012 de girdim. kayıt olduğumda okul 31 aralık 2015e kadar tecil ettirmiş. Şimdi benim tecilimi hemen bozarlar mı ağustosta asker mi olurum yoksa aralık 2015e kadar beklerler mi?
  • arkadaşlar selamlar benimde bi sorum olacak. haziran 2014 de lisans mezunu oldum ve şubeye gittim tecil için, ancak zayıflıktan dolayı askeri hastaneye sevk ettiler, sonuç olarak ağustos 2015'de tekrar yoklamaya gelmen gerekiyor dediler. daha sonra eylül ayında yüksek lisansa başladım, merak ettiğim şu, ağustosta yine gitmem gerekir mi yoksa yüksek lisans başladığı için okulun gönderdiği belge ile otomatik olarak tecil edilmiş olur mu? yoksa yine de illa ki ağustosta yoklamaya girmem mi gerekir?
  • hocam boy kilo nedir merak ettim.
  • Wingsaber kullanıcısına yanıt
    2014 Ağustos'ta boy 193 kilo 61 çıkmıştı sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kg olarak ayni hemen hemen ama 10 cm daha uzunsun benden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feyizli mubarek

    selamlar yüksek lisanstayım 6.dönemdeyim.. ayın 29una kadar tezimi teslim etmem lazım ama sanırım edemicem.. şimdi sorum şu ben yüksek lisansa eylül 2012 de girdim. kayıt olduğumda okul 31 aralık 2015e kadar tecil ettirmiş. Şimdi benim tecilimi hemen bozarlar mı ağustosta asker mi olurum yoksa aralık 2015e kadar beklerler mi?

    arkadaşlar aynı sorunun yanıtını ben de arıyorum. 2012'de tezli yüksek lisansa girdim. şu an 3. senem (yani tezin 2. senesindeyim). bu sene tezimi teslim etmem gerekiyordu ama yetiştiremedim. ağustos veya kasımda asker olur muyum? yoksa tecil hakkım duruyor mu?
    teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwerty0909

    quote:

    Orijinalden alıntı: chuck_bartowski

    İkinizede teşekkür ederim çok faydalı oldu. Sadece tek bir noktaya takıldım. Mesela şu anki yükseklisans programından kaydımı silip aynı okulun yada farklı bir okulun farklı bir programına kaydettiğimde tecil baştan başlıyorsa o arada tecilsiz dönemde bakaya durumuna düşme söz konusu olur mu? Yoksa okul askerlik şubesine bildirene kadar bu süreç tamamlanır mı?

    ne zaman kayıt sildiğine bağlı
    kendimden örnek vereyim
    a üniversitesindeki kaydımı temmuzda sonu sildirdim. onumde agustos celbi vardı. agustos celbine tabi olmanız icin tecilinizin haziran sonu bitmis olması lazım
    ben temmuzda kayıt sildirdigim icin ve tecil kalktigi icin agustos celbini pas gecmis oldum. her celp doneminde bu gecerlidir diyelim aralık celbi varsa, teciliniz ekimde biterse
    aralıkta gitmeniz gerekir, gitmezseniz bakaya olursunuz, kasımda biterse aralık ile isiniz olmaz.
    ben temmuzda silince kaydı aralık celbine tabi oldum, eylulde baska bir yere kayıt yaptırdım ve hic bakaya kalmadan hallettim. aralıga kadar kayıt yapmasan aralık celbinde bakaya kalırdım. aynı sekilde ilk yuksek lisanstan mayıs haziran gibi kaydı silsem agustos celbine kalırdım ve agustosda gitmem gerekirdi.


    Hocam merhaba. Ben de bu sene aynı durumdayım. Bu senaryoda bir tek şuna takıldım. Herkes kendi askerlik şubesinin celp dönemine tabii sanırım ve kendi askerlik şuben dediğin yer nüfus kütüğünün olduğu yer. Burada her celp döneminde bu geçerlidir derken aslında herkes kendi bağlı olduğu yeri mi hesaba katmalı? Buna göre diyelim ki ben 2015 Ağustos celbine tabiiyim; 15 mayıs 2015'ten sonra eski okuldaki tecilimi bozarsam ve yeni yüksek lisansa kaydolursam sıkıntı yaşamıyorum yani değil mi?

    bir de tabii yeni yüksek lisansa kaydolurken askerlik şubesinden alınan durum belgesi götürülüyor. Bu belgenin sağlıklı olması için, yeni okula kaydolmadan önce eski okuldaki kaydın silinmesi ve askerlik durum belgesinin buna göre güncellenmiş olması mı gerekiyor? Yardımlarınız ricasıyla...




  • deadnote89 D kullanıcısına yanıt
    şubelerin celp dönemleri olayı uzun dönem için geçerli. onun dışında kısa dönemlerin celp döneminin şubeyle alakası yok herkes için aynı.

    2015 ağustosa tabi isen şu anki durumun ne kayıdını sildirdin mi?

    dediğin gibi güncel durum belgesi gerekli.
  • Arkadaşlar ben lisans mezunuyum. Tescilimi bozdurdum. Kasımda askerim. Ama yüksek lisans yapmak istiyorum. Uzaktan tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum acaba askerde engel olur mu bana. Yada kayıt olsam ve olduğum gün dondursam malum uzaktan tezsiz yüksek lisans dönemlik 3000 tl fln. Dondurdugumda parasını isterler mi isterlerse de askerden gelince o dönemi okutacagimda yeniden para isterler mi . benim askerden önce yüksek lisans isteğim kayıt dönemi seneye sarkmasin diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerliğini yapmamış T.C. Erkek Vatandaşları için son 2 ay içerisinde alınmış Askerlik Son Durum Belgesi. (Başka bir üniversitede kayıtlı olan öğrenciler, bu üniversiteden kaydını sildirip, belgesini bize gönderdikten sonra Askerlik Tecil yazısı ilgili ASAL Bölge Başkanlığına gönderilecektir.) su tam olarak ne oluyor. kaydi sildir askerden belgeyi al gonder mi yoksa kaydi sildir o belgeyi bize mi yolla?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.