Şimdi Ara

Yüksek lisans için 2,80 altı GNO alan ortalamanın üstü üniversite? (Bilg. Müh.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İTÜ'deyim. Gelecek yıl okul bitiyor. Başlıkta yazdığım gibi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümündeyim. Açıkçası lisans eğitiminde not ortalamam düşmeye başladığında yüksek lisans planını rafa kaldırmıştım. Çünkü bizim bölüm yüksek lisansa başvuru için en az 2,80 not ortalaması istiyor. Benim de not ortalamam 2,62. Önümde 2 ya da 3 yarıyıl var, belki kalan derslere asılarak ve alttan bazı düşük/orta notlu dersleri tekrar alarak yükseltirim; ama her ihtimali düşünmek lazım. Mezuniyet yaklaştıkça geleceği de düşünmeye başladık ve durumu benimle aynı olan arkadaşımla muhabbet ederken tekrar yüksek lisans konusunu düşündük. :)

ALES ve dil sınavından yana korkum yok. Fakat bu not ortalaması şartı sorun.

İTÜ'de Bilgisayar Mühendisliği dışında, bu kadar not ortalaması istemeyen bir programda yüksek lisans yapabilirim; ama değer mi, tartışılır.

İTÜ dışında yüksek lisansa 2,80 altı not ortalaması ile kabul eden ortalamanın üstü bir üniversite var mı? YTÜ'nün not ortalamasına bakmadığını duymuştum mesela.

İstanbul'da olması iyi olur bir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 31 Ocak 2014; 13:11:11 >

• http://www.fbe.yildiz.edu.tr/images/files/13-14%20Bahar%20Bilgisayar%20YL.pdf
    ytü de tezli yüksek lisans kazananlar listesinde ortalaması 64.290 olan var, sizin 100 üzerinden daha yüksektir sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2y

http://www.fbe.yildiz.edu.tr/images/files/13-14%20Bahar%20Bilgisayar%20YL.pdf
    ytü de tezli yüksek lisans kazananlar listesinde ortalaması 64.290 olan var, sizin 100 üzerinden daha yüksektir sanırım...

100'lük sistemle 4.00'lık sistem arasındaki çevrim nasıl? Direkt doğru orantı değildir?

Bir de asil listeden kazananların sayısı az geldi bana. YTÜ kendi öğrencilerine öncelik tanıyor mu, yani bu asil listeden kazananlar arasında YTÜ dışından gelen var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 31 Ocak 2014; 23:00:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: x2y

http://www.fbe.yildiz.edu.tr/images/files/13-14%20Bahar%20Bilgisayar%20YL.pdf

100'lük sistemle 4.00'lık sistem arasındaki çevrim nasıl? Direkt doğru orantı değildir?

Bir de asil listeden kazananların sayısı az geldi bana. YTÜ kendi öğrencilerine öncelik tanıyor mu, yani bu asil listeden kazananlar arasında YTÜ dışından gelen var mıdır?

http://www.yok.gov.tr/documents/10279/31737/4_luk_sistem_100/f3d72044-c756-4302-ab26-91af35f45f43
    bu tabloya göre sanırım, sizinki de 72.00 oluyor...

alımlar konusunda bir bilgim yok ama mülakatın olduğu yerde bahsettiğiniz şeyler muhakkak vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2y -- 31 Ocak 2014; 23:07:03 >

• Teşekkür ederim.
  • Umarım...
  • Ortalamayı yükseltmeye bak bence önünde uzun süre var yükseltebilirsin. En kötü 3.00 ne kadar yakın o kadar iyi. Tabi ALES ve dil sınavı da çok önemli sadece ortalamanın da bir önemi yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam gpa'yı 3'e çıkarıp yurtdışını düşünmüyor musunuz ?

@teoska
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

hocam gpa'yı 3'e çıkarıp yurtdışını düşünmüyor musunuz ?

@teoska

Arkadaşla muhabbeti geçmiyor değil yurtdışının da. Ama yurtdışında istenilen şartların buradan hafif olduğunu sanmıyorum. Araştırmak lazım tabii.
  • Merhaba, ben sana İstanbul Şehir Üniversitesini önerebilirim. http://www.sehir.edu.tr/Pages/Akademik/Lisansustu/FBE/BasvuruVeKayit.aspx?PageID=3&MenuID=1759
    http://www.sehir.edu.tr/Pages/Akademik/AkademikKadro/AkademikKadro-.aspx?PageID=3&MenuID=1671
    ben de burada elektrik müh lisansım sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca eğer çalışmak istediğin konuyu seçtiysen o konuda çalışan hocalara mail atman faydalı olabilir.
    başvuru sayfasında pek ayrıntılı bilgi vermemişler.Benim bildiğim not ortalamana dikkat ediyorlar ama sadece not ortalamandan dolayı elemiyorlar. İstekli lduğu hocalara gösterirsen not ortalamasından dolayı problem çekeceğini düşünmüyorum. İngilizce için IELTS geçerlidir. Ortalamanın 6.5 olması lazım.
    Ayrıca Koç üni de not ort sınırı koymadığını biliyorum onu da araştırabilirsin ancak onun hakkında bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo_can_111

Merhaba, ben sana İstanbul Şehir Üniversitesini önerebilirim. http://www.sehir.edu.tr/Pages/Akademik/Lisansustu/FBE/BasvuruVeKayit.aspx?PageID=3&MenuID=1759
    http://www.sehir.edu.tr/Pages/Akademik/AkademikKadro/AkademikKadro-.aspx?PageID=3&MenuID=1671
    ben de burada elektrik müh lisansım sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca eğer çalışmak istediğin konuyu seçtiysen o konuda çalışan hocalara mail atman faydalı olabilir.
    başvuru sayfasında pek ayrıntılı bilgi vermemişler.Benim bildiğim not ortalamana dikkat ediyorlar ama sadece not ortalamandan dolayı elemiyorlar. İstekli lduğu hocalara gösterirsen not ortalamasından dolayı problem çekeceğini düşünmüyorum. İngilizce için IELTS geçerlidir. Ortalamanın 6.5 olması lazım.
    Ayrıca Koç üni de not ort sınırı koymadığını biliyorum onu da araştırabilirsin ancak onun hakkında bilgim yok.

Teşekkürler. Yalnız, anladığım kadarıyla burslu programlar için ciddi not ortalaması istiyorlar, en alttaki Burslar ve Mali Destekler bölümünde yer alan açıklamalara bakılırsa. Koç Üniversitesi de böyledir, hatta Şehir Üniversitesinden daha katı olduğunu tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Ortalamayı yükseltmeye bak bence önünde uzun süre var yükseltebilirsin. En kötü 3.00 ne kadar yakın o kadar iyi. Tabi ALES ve dil sınavı da çok önemli sadece ortalamanın da bir önemi yok.

Öyle yapmak için uğraşacağım artık. Belki gelecek yıl 1 dönem daha uzatırım okulu, bazı dersleri yükseltmek için. (Normalde 2014-15 Güz Döneminde bitiyor Irregular olduğumdan.)

ALES ve dil sınavı da önemli tabii; ama onlar beni şu not ortalaması şartı kadar korkutmuyor.
  • quote:

@teoska

Hocam yurtdışında yüksek lisans için illaki yüksek gnomu istiyorlar 3 gibi?

Yani bursuz bi şekilde 2.5 2.6 civarı hiçbi türlü başvuru yapamıyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Homer Jay Simpson

quote:

@teoska

Yoo, hepsi yüksek GPA istemiyor. O not ortalamaları ile de başvuracağın ortalamanın üstü üniversiteler var. Politecnico di Milano, Köln Üniversitesi gibi... (Daha çok var da, aklıma gelen ilk ikisi bu. :))

Bu gibi kriterlere göre arama yapmak için şu siteyi incelemenizi öneririm:www.mastersportal.eu

• quote:

quote:

quote:

@teoska

Yoo, hepsi yüksek GPA istemiyor. O not ortalamaları ile de başvuracağın ortalamanın üstü üniversiteler var. Politecnico di Milano, Köln Üniversitesi gibi... (Daha çok var da, aklıma gelen ilk ikisi bu. :))

Bu gibi kriterlere göre arama yapmak için şu siteyi incelemenizi öneririm:www.mastersportal.eu

doatum ortalaman kac geldi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: junkie-

quote:

quote:

quote:

@teoska

doatum ortalaman kac geldi ?

Daha dönem bitmedi de, 2.70'i zor bulur gibi. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.