Şimdi Ara

Yüksek İşlemci Kullanımı ( Çözülemiyor )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4-5 aydır laptopum'da sorun var ve çözülemiyor. Sistem yüksek işlemci kulllanıyor. Kaç kere temiz kurulum yaptım sayamadım ama çözülmüyor internetteki çoğu şeyi denedim ancak çözüm olmadı. Donanımsal sorun olup olmadığını nasıl tespit edebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tysagman -- 7 Ağustos 2019; 13:23:14 >

• Sistem yüksek işlemci kullanıyordan kastınız Yüzden kaçı kullanımda ve devamlı mı yoksa ara ara mı oluyor yada belli bir takım işlemleri yaparken mi oluyor. Ek olarak leptopunuzdan eski kullanım değerlerini beklemeyin. Windows ve kullandığınız programlar devamlu güncelleme alıyor. Bu da sistem kullanım yüzdesini arttırıyor.

Ek olarak bu yüksek kullanım sırasında bilgisayarınız yavaşlıyor mu, aşırı ısınıyor mu, donmalar mı var, yada bilgisayar kapanıyor mu? Bu sorunlar meydana gelmiyorsa kısaca bilgisayarınızda ciddi bir sıkıntı yok ise kafaya takmayın. Tabi ki ciddi olmasa da ufak tefek ve göze batan sorunları da görmezden gelin demiyorum.

Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Sistem işlemcinin ortalama %20'sini kullanıyor. Devamlı kullanıyor takılma olmuyor. Bana yarattığı 2 sorun var boştayken cihaz 60-65 derecede çalışıyor ve oyunlarda darboğaz oluyor işlemci kullanımı %100 oluyor ve fps drop yiyorum
  • Leptopunuzun marka, modelini ve drop yediğiniz oyunları yazar mısınız?

İkinci olarak drop yediğiniz sırada aynı anda işlemci ve ekran kartı kullanım yüzdesi nedir. Msi after burner yazılımını indirip kurun. Ayarları içinden işlemci ve ekran kartı için sıcaklık ve kullanım yüzdesi değerlerini açın. Drop yediğiniz oyunlarda drop yediğiniz anda ekran kartı ve işlemci değerlerini kontrol edin yapabiliyorsanız resmini çekin. Drop yemeden önceki değerleri de öğrenin.

Sonuca göre zaten ne olduğu belli olur. Belki darboğaz olmuyor. Bilgisayarınız yetersiz olabilir yada aşırı ısınmadan kaynaklı performans düşüşü yaşıyorsunuz.

Şimdilik bu değerleri bi öğrenin ve buraya yazın.

Kolay gelsin.
    Hocam başta Witcher 3 önceden orta ayarlarda işlemci kullanımı %60 oluyordu şimdi %100.
    Fifa'da (19) İşlemci kullanımı Gpu'dan daha yüksek.
    Gpu 80 derece oluyor maksimum işlemci 96-97 görüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Asus X550JK

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPU KULLANIMI STABİL DEĞİL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla bana işlemcinin soğutması ile ilgili bir problem var gibi geldi. Bence işlemci fanını temizleyin ve yeni termal macun sürün.
  • cool_ice45 C kullanıcısına yanıt
    Deniyeyim

• İlginç sistem boştayken(hic bir uygulama arka planda çalişmamali) işlemci %1 2 si kullaniyor bende boştayke. 60 65 normal değio hocam termal macun fan temizliği ilk yapılmasi gerekenler

Bendede i7 2600k vardi yük altinda 98 görüyodu cooler master master gel aldim şimdi 80 oluyo gene fazla ama benim sorunum anakartin falza voltaj vermesi düşürüncede kayda değer peeformans düşüyo

• Ucuzcufiko U kullanıcısına yanıt
    İşte bende sistem boştayken bile dengeli modda %20 kullanıyor

• Sizde büyük ihtimalle ısınmaya bağlı olarak performans kaybı var.

Sıcaklıklar yüksek sayılır. Bahsettiğiniz gibiyse.

Termal macun yenilemesi kasa içi temizliği fan temizliği yapılarak biraz daha iyi duruma getirilebilir leptopunuz. Ek olarak leptop altı soğutucusu da daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

Kolay gelsin.
    Çift soğutucu var
    Vakumlu ve fanlı 6 ayda bir termal macun değişimi temizlik yapıyorum.

• Termal macun yenilemesi yapılırken macun yüzeye güzel yedirilmez ve montajı güzel ve sıkı yapılmazsa işlemci üzerindeki ısı soğutucu bakır borulara olması gerektiği gibi iletilemez. Dolayısıyla bilgisayarınız ısınmaya başlar. Ek olarak ise kullandığınız termal macunun kalitesi de önemli her termal macun ısıyı güzel iletmez. Özellikle leptoplar için kaliteli termal macun tercih edilmesi gerekiyor.

Kaliteli bir termal macun yenilemesi ile 6 ayda bir değişime gerek kalmaz ki bence zaman aralığı çok kısa. O kadar sıklıkla termal macun yenilemesi gerekli değil.

Kolay gelsin.
    Bu sefer iyi bi macun alırım muhtemelen

• Isı çok yükseldiği için işlemci veya anakart voltaj düşürüyor otomatik olarak.
    İşlemci frekansı aniden 1-2 lere düştüğü için sen o anda drop yaşıyorsun.Çünkü oyun oynarken gereken frekansın altına biranda iniyor ve darboğaz oluyor.Kısacası sıcaklığa bağlı olarak işlemci kendisini koruyup frekans düşürüyor.
    İşlemci modelini de yazmanda fayda var belki bilen biri çıkar.Ama söylediğin soruna göre durum bunu gösteriyor.

Denildiği gibi içini temizle, fan kısmını felan özellikle, içi dolmuştur zaten onun, kaliteli bir thermal macun kullan.Cooler master nano iyi bende onu kullanıyorum.Ayrıca ilaveten laptobun altına bir laptop fanı al altlık.Çok faydası olmasada etkili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 7 Ağustos 2019; 15:36:1 >
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Tamamdır sağolun deniyeceğim.
    İşlemcim İ5-4200H

• windows 8.1 var sanırım. 10 ile denediniz mi?
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    7,10,linux vb. Denedim

• Hocam güç seçeneklerinden yüksek performan yapabilirsiniz isindiği için voltaji düşürmez böylece böyle sorun çözülüyosa termal macun yenileyin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.