Şimdi Ara

Yüksek internet hızı fakat Yüksek Ping Sorunu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
54.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mesaj atmiycam dedim ama şunu yapmaktan kendimi alıkoyamadım

Yüksek internet hızı fakat Yüksek Ping Sorunu

Edit: Şimdi eksiledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 15 Haziran 2015; 2:31:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArchloweKilled

Cahiller yine toplanmış. Açıklama yapayım bari anlamıcaklar.

Ping byte değerindeki bir bilgiyi muhattap bilgisayar sistmine gönderip alma için geçen süredir. Örnek senin pingin 71 mili saniye imiş. Bu şu demektir. Senin bilgisayardan bir sinyal gönderilir bu sinyal oyun sunucusuna ulaşıp geri döner. Bu sırada geçen süre ping süresidir. Bunu bilmeyenler var aranızda anlayabiliyorum.

Eğer upload hızın düşükse pingin geliş süresini de etkileyecektir. Dolayısı ile alma ve gönderme hızların belli oranda olmalıdır.

Mesela ben ve 2 arkadaşım aynı lokasyonda oturmamıza rağmen benim upload hızım onlardan yüksek olduğu için(onların 0.60) çoğu oyunda 15-20 ping az alıyorum.

Ama upload hızı ne kadar etkliyse mesafe çok daha fazla etkilidir. Abd sunucularına bağlanın en az 200 ping değil mi? Ama söz konusu burada avrupa olunca mesafe upload'ın gerisinde kalmış oluyor güzel kardeşlerim.

Ve Ping konusunda en iyi performansı fiberoptik bağlantı sunmaktadır. Fiberoptik bağlantıda, veriler gerçek anlamda ışık hızına yakın bir hızda taşındığı için ping değerleri inanılmaz derecede düşük olmaktadır(İnternet sağlayıcısının kendi sunucusu).

DNS sunucu da ping'i etkileyen bir etkendir. Eğer oyun oynuyorsanız Google DNS veya Open DNS gibi DNS sunucularını kullanmak ping sürenizi artıracaktır. En iyisi otomatik yapıp girmek. Windows kendisi en hızlı dns'i ayarlıyacaktır.

Ayrıca cmd açıp pingwww.google.com yazarsanız daha net sonuç alırsınız

Ha birde o 17 upload'ı nasıl almış bilmiyorum. TTnet. SO. Yada herhangi bir sağlayıcıda 5 üstü vermiyorlar diye biliyorum. İş yeri. Şirket vs. olabilir.

hayatımda bu kadar boş bi post görmedim tebrikler senin söylemene her oyunda benim 120 ping almam lazım ama gel görki 1.6 oynarken ping 15-20 cahilliğine vuruyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ArchloweKilled

Cahiller yine toplanmış. Açıklama yapayım bari anlamıcaklar.

Ping byte değerindeki bir bilgiyi muhattap bilgisayar sistmine gönderip alma için geçen süredir. Örnek senin pingin 71 mili saniye imiş. Bu şu demektir. Senin bilgisayardan bir sinyal gönderilir bu sinyal oyun sunucusuna ulaşıp geri döner. Bu sırada geçen süre ping süresidir. Bunu bilmeyenler var aranızda anlayabiliyorum.

Eğer upload hızın düşükse pingin geliş süresini de etkileyecektir. Dolayısı ile alma ve gönderme hızların belli oranda olmalıdır.

Mesela ben ve 2 arkadaşım aynı lokasyonda oturmamıza rağmen benim upload hızım onlardan yüksek olduğu için(onların 0.60) çoğu oyunda 15-20 ping az alıyorum.

Ama upload hızı ne kadar etkliyse mesafe çok daha fazla etkilidir. Abd sunucularına bağlanın en az 200 ping değil mi? Ama söz konusu burada avrupa olunca mesafe upload'ın gerisinde kalmış oluyor güzel kardeşlerim.

Ve Ping konusunda en iyi performansı fiberoptik bağlantı sunmaktadır. Fiberoptik bağlantıda, veriler gerçek anlamda ışık hızına yakın bir hızda taşındığı için ping değerleri inanılmaz derecede düşük olmaktadır(İnternet sağlayıcısının kendi sunucusu).

DNS sunucu da ping'i etkileyen bir etkendir. Eğer oyun oynuyorsanız Google DNS veya Open DNS gibi DNS sunucularını kullanmak ping sürenizi artıracaktır. En iyisi otomatik yapıp girmek. Windows kendisi en hızlı dns'i ayarlıyacaktır.

Ayrıca cmd açıp pingwww.google.com yazarsanız daha net sonuç alırsınız

Ha birde o 17 upload'ı nasıl almış bilmiyorum. TTnet. SO. Yada herhangi bir sağlayıcıda 5 üstü vermiyorlar diye biliyorum. İş yeri. Şirket vs. olabilir.

kısmen doğru, fakat mantığını anlayamamışsınız. ezberci eğitimden dolayı olsa gerek diyerek bu hususta sizi suçlamayacağım.

şöyle örnek vereyim daha iyi anlamanız için;

diyelim ki cs'nin saniye başına yolladığı(upload) veri boyutu ortalama 30kb.
    şimdi sizin burada 10mbit upload hızınızın olması birşeyi değiştirmez, çünkü zaten 30kb gibi bir veri yolluyor max saniye de.
    upload hızının ihtiyaç dışında yüksek olması kanalizasyon borularının(kanallarının) büyüklüğü gibi düşünebilirsiniz.
    ihtiyaç halinde daha çok yağmur suyunu akıtabiliyor anlamına gelir upload hızının ihtiyaç dışında yüksek olması.
    burada önemli olan, o kanalların çatlak olup olmaması veya aktığı varış noktasının uzak olup olmaması.
    denize 10km uzaklıktadır, şehir 30dk'da atık su'dan kurtulur,
    denize 50km uzaklıktadır, şehir 2.5 saatte atık su'dan kurtulur.
    servis sağlayıcınıza olan yurtdışı bağlantı noktanız 50km uzaklıktadır, cs veriniz 300(ping) mili saniyede ulaşır.
    servis sağlayıcınıza olan yurtdışı bağlantı noktanız 10km uzaklıktadır, cs veriniz 60(ping) mili saniyede ulaşır.
    servis sağlayıcınıza olan yurtdışı bağlantı noktanız 5km uzaklıktadır, cs veriniz 30(ping) mili saniyede ulaşır.
    ping'i veya cs'den yolladığınız veriyi atık su olarak varsayarsanız, sistemin işleyişini de kavrarsınız.

Ping'in düşük olması; kanalların kalitesine(veri yolunun), ve kanalların mesafesine bağlıdır. Sizin verinizi yurtdışına transfer eden bağlantı noktası ile olan mesafeniz ve kaliteniz burada rol oynar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.