Şimdi Ara

Yüksek Hızlı Tren [YHT Ankara-İstanbul] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
7.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izmitte durmayacakmi bu hizli tren ne is anlamadim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amashe

izmitte durmayacakmi bu hizli tren ne is anlamadim

şura da durak listesi varhttp://tr.wikipedia.org/wiki/Ankara-%C4%B0stanbul_h%C4%B1zl%C4%B1_tren_hatt%C4%B1
  • Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki Ankara-İstanbul YHT Hattı şantiyesinde incelemelerde bulunan Yıldırım, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Yıldırım, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, İnönü-Köseköy arasının, hattın en zor bölümü olduğunu ve burada bolca tünel ve viyadük bulunduğunu söyledi.

Bozüyük ilçesinde ise sadece bir tünel ile ''varyant'' denilen 8 kilometrelik bölümde çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

''Bozüyük'te devam eden çalışmalar dışındaki kısımlarda alt yapı bitti, üst yapı çalışmaları da aynı şekilde planlandığı gibi gidiyor. Genel olarak Ankara-İstanbul YHT Projesi ile Marmaray Projesi hatlarının yüzde 80'inin alt yapı ve üst yapıları tamamlanmış durumda. Bundan sonra ağırlıklı olarak üst yapı montajı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon işlerine girmiş olacağız. Hedefimiz; temmuz sonu itibariyle bütün çalışmayı tamamlayıp artık test sürüşlerine başlamak.''

-''29 Ekim'de Marmaray'ı açacağız''-

Bir gazetecinin, Vezirhan beldesindeki birkaç esnafın, projeyi yürüten taşeron firmalarca dolandırıldığı iddialarını hatırlatması üzerine Yıldırım, Bakanlığın firmasının olmadığını, kendilerinin sadece firmalara iş verdiklerini belirtti.

Kendileriyle çalışan 3 bin firma ve 300 bin çalışan bulunduğunu anlatan Yıldırım, ''İşimiz olmamasına rağmen hiçbir vatandaşın mağduriyetine kayıtsız kalamayız. Milletvekilimiz yakından takip eder, sonucunu da kamuoyuna açıklar. Yoksa böyle kabataslak dedikodulara göre kimseyi de itham etmeyelim, rencide etmeyelim'' diye konuştu.

Yıldırım, Bursa-Yenişehir YHT Hattı Projesi ile ilgili soruyu da yanıtlayarak, Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndan bu hatta, Vezirhan beldesine yakın bir bölümden bağlantı yapılacağı bilgisini verdi.

Bağlantı noktası tercihinin mayıs ayında yapılmasının planlandığını bildiren Yıldırım, bu noktanın Bilecik il merkezinden uzak olmasını istemediklerini ifade etti.

Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT Projesi ile Marmaray Projesi'nin bitiş tarihinin 29 Ekim 2013 olarak açıklandığının hatırlatılması üzerine, bu tarihin halen geçerliliğini koruduğunu anlattı.

Bu tarihte hatları hazır hale getirmeyi hedeflediklerini kaydeden ''O tarihte hazır olacağız ama açılış belki daha sonra olacak. 29 Ekim'de Marmaray'ı açacağız. Öyle büyük iki projenin açılışını bir güne sığdırmak hem imkansız hem de gereksiz. Ona da ayrı bir etkinlik yaparız. Bilecik'te, İnönü'de, Sakarya'da, Kocaeli'de ve İstanbul'da açılışlar yapacağız. Yıl sonuna kadar hep açılış var ama inşallah Ankara-İstanbul YHT Hattımız hazır olacak'' ifadelerini kullandı.

• Biran önce bitsin artık en çok mağdur olanlardan biriyim ben de.
    Yazın Ankara-Eskişehir arasında bindim 260km ye kadar çıkıyor hız, oldukça güzel olacak.
  • Tren maalesef 29 Ekim'de bitmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Tren maalesef 29 Ekim'de bitmeyecek.

niye hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4004

quote:

niye hocam

Aralık ayına attılar açılışı. Gerek yetişmemesi, gerek aynı gün iki açılış olmaz demeleri nedeniyle.
  • quote:

quote:

quote:

niye hocam

Aralık ayına attılar açılışı. Gerek yetişmemesi, gerek aynı gün iki açılış olmaz demeleri nedeniyle.

düşünceleri seçimlere ne kadar yakın o kadar iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak0601

quote:

quote:

quote:

niye hocam

düşünceleri seçimlere ne kadar yakın o kadar iyi

Aynen öyle. Bir an önce açılsa da rahat etsek.

• Bir zamanlar Ankara'da bi sevdiğim vardı.
  • Dostlar şimdi biz Kocaeli de oturuyoruz . Bu trenler her durakta durmayacak mı ? Öyleyse kötü olur valla . Bi de 29 Ekim de açılacak diye biliyorum ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: AkcaNon

Dostlar şimdi biz Kocaeli de oturuyoruz . Bu trenler her durakta durmayacak mı ? Öyleyse kötü olur valla . Bi de 29 Ekim de açılacak diye biliyorum ben

Her durakta durmayacak ama sanırım Kocaeli Merkez'de duracak. 29 Ekim'de açılmıyor.
  • quote:

quote:

Dostlar şimdi biz Kocaeli de oturuyoruz . Bu trenler her durakta durmayacak mı ? Öyleyse kötü olur valla . Bi de 29 Ekim de açılacak diye biliyorum ben

Her durakta durmayacak ama sanırım Kocaeli Merkez'de duracak. 29 Ekim'de açılmıyor.

Of be cidden kötü oldu bu o zaman bizim işimize yaramayacak ki . Körfez de oturuyorum ben otobüs zaten Merkeze 40 dk da gidiyor
  • İnşallah Apple Store'a yetişir

• quote:

quote:

quote:

Of be cidden kötü oldu bu o zaman bizim işimize yaramayacak ki . Körfez de oturuyorum ben otobüs zaten Merkeze 40 dk da gidiyor

Adı üstüne Hızlı Tren. Her durakta durursa nasıl hızlı olacak. Belediye otobüsü mü bu.

• Düzgün bi tren garı bile olmayan Köseköy gibi salak bir yerde duruyor da İzmit tren garına niye uğramıyor onu anlamadım
  • gebze-haydarpasa banliyo ne zaman acilacak bilen var mi?

• gebze-haydarpasa banliyo ne zaman acilacak bilen var mi?

• İzmitte kesin duracak.
  • Fiyatları 60+ tl olarak gösteriliyor :) sınırsız 1 aylık bilet 170 liraya alıp istediğiniz trenlere binmeniz daha mantıklı olmaz mı , yüksek hızlıyı kapsar ise tabi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.