Şimdi Ara

Yüksek hızlı işlemci ihtiyaç mı, yoksa enayilik ve gösteriş mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyide insanlar da ne istediğini tam olarak bilmiyorki?

"Sistem topluyorum. Fazla yüksek birşey istemiyorum. Ofis için kullanacağım. Ha birde son çıkan oyunları oynatsın yeter." deyince bizde PIV 3.0 AMD 3000 6600GT öneriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akaras -- 1 Eylül 2005, 20:27:11 >
  • Valla 3dmark veya rendering ile uğraşıyorsan %10-20 dediğin performans artışı nasıl katkı sağlıyor anlıyorsun . 5 saat beklemek yerine 4 saat beklemek çok daha mantıklı galiba Ama bana gelipte işlemcime oc yaptım oyunları 30fps değilde 33 ile oynuyorum diyen birisini gereksiz ve saçma bir kişilik olarak karşılarım çünkü bu kadar az bir fark için ne işlemciyi ne de ramleri yıpratmaya ömürlerini yemeye gerek yok .
  • Birde şu vardır P42.4@2.6 yapmak için 40$ lık fan alan arkadaşlar çok . Halbuki biraz daha para verip 2.6 alsa çok daha mantıklı . Ama overclock ile uğraşan ( benim için bu da bir bilgisayar sanatıdır ) birisi için 100$lık fan taksa 300$ lık su soğutma taksa da saygım sonsuz .
  • quote:

Orjinalden alıntı: nemesis returned

ulsak dediklerinin hiç bir manası yok dünyanın üzerine kurulu yapıtaşlarını taartışmaya açıyorsun.

kuru ekmek karnıı doyumuyormu? ozman gidip kebapcılara millete kuru ekmek yiyinde oda aynı işi görüyor de. yada ne biliyim 90 model şahinde seni biryerden biryere ögtürüyor. 600milyon maaşlada geçinirsin neden 2 milyar maaş alıyosun da diye sorabilirsin bunun sonu yok.bu üyzden kimseyi kişisel tercihlerinden ötürü sorgulayamazsın herkes istediğini yapar.insanın özeli bu nedenle çok önemlidir kimsenin ağzını yormaması gerekir

hocam ne insanın özeli... kimin özel hayatına girdik...

2.4 ghz 100 dolarken
    3.0 a 150 vermek
    3.4 e 250 vermek mantıklı mı onu sorguluyorum bu 1

2. si 3.0 makine alıp fx 5200 takmanın mantıgını sordguluyorum bu 2

örneklerin yanlış... doğru örnek vereyim... biraz susadım... 500 ml su bana yetecekken... neden gidip illa ki 1,5 litre su alıyorum? aradaki fiyat farkını, yumuşak ve tatlı eti puf kıvamında grafik kartına yatırmıyorum?

• quote:

Orjinalden alıntı: akaras

İyide insanlar da ne istediğini tam olarak bilmiyorki?

"Sistem topluyorum. Fazla yüksek birşey istemiyorum. Ofis için kullanacağım. Ha birde son çıkan oyunları oynatsın yeter." deyince bizde PIV 3.0 AMD 3000 6600GT öneriyoruz.

abi bilgisayar işimde değilim... ama insanlar bahsederken internet,ofis vs yi ciddi bir şeymiş gibi söyleyip... oyunları da arada oynatır nasıl olsa diye garip bir mantık kuruyorlar :)

oyun ya... o ciddi bişi değil... koskoca bilgisayar arada oyun da oynatır :)

yanlız şu da var... 2.4 amd ve 9550 de adamın işini görecektir çoğu zaman... vur deyince sizde direk öldürüyorsunuz! :)

• quote:

Orjinalden alıntı: suicide

hocam sen amd64 3000+ le 3 sene idare ederim diyosun ben p4 1.6 yı 3 senedir kullanıyorum ve diorumki p4 1.6 en az 5 sene daha gider. 5 sene içinde yapamıyacagı iş olmaz.(ev kullanıcısı için, oyunlar dahil) 64 bit neymiş hikaye...
    quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

bende amd64 3000+ var ve 3 sene daha rahat idare eder. o zaman satıp sıfır bir sistem alırım. belkide ps3 ve xbox360 daki gelişmelere göre konsola bile geçebilirim. artık konsollarda bir bilgisayardan farksız. hatta oyun olarak çok daha iyi.

abartalım abartalım. bende amd 2000 mhz var. artık yavaş yavaş ağırlığını hissetmeye başladım. bu yüzden sonbahar sonunda falan amd 64 ve board alacağım. 9800pro'yu da yaza doğru değiştireceğim.
    şu anda 2200 mhz altında bir işlemci oyunlarda sizi yavaşlatacaktır arkadaşlar... benim görüşüm ve tespitim bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabonis -- 2 Eylül 2005, 3:21:39 >

• valla baba benım hızda rekorda gozum yok
    "INTEL P4 670 3.8GHz 800MHz 2MB HT 64 BIT 775p" bu işlemci 1.150 ytl
    yabır ıslemcıye 1 mılyar para verılırmı
    350 milyona bılgısayar topladım canavar gıbı calısıyor
    1500 mhz (amd)
    512 ram
    128 mb ekran kartı

yeterde artar bıle
  • p4 3.0 ın yanında fx5200 bile vermiyolar ki beyler

p4 3.0 ve o/b ekran kartı

özellikle bunu vestel casper yapıyor

ben böyle hazır kazık pc lerde fx5200 den kalite ekran kartı görmedim

pci-ex olanlara da x300se yi çakıyolar al sana sistem
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkiNNy

p4 3.0 ın yanında fx5200 bile vermiyolar ki beyler

p4 3.0 ve o/b ekran kartı

özellikle bunu vestel casper yapıyor

ben böyle hazır kazık pc lerde fx5200 den kalite ekran kartı görmedim

pci-ex olanlara da x300se yi çakıyolar al sana sistem

hazıır pc lere bakıyorumda 3.4 işlemcinin yanına x300 koymuş lem buna 6600gt den aşagısı gidermi bunu koyana

• hocam boş ver hepsi hikaye şimdiki aklım olsa gider sempron64 2500+ alırdım 60 dolara 100 dolar cebimde kalırdı ufak bi o/c ile uçardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cck_ylmzzz -- 2 Eylül 2005, 11:42:56 >
  • Beyler bu bis satış politikası tamamen stok tüketmekle ilgili benim celeron 2 makinam var iki yıllık şu anda her türlü ihtiyacımı karşılıyor ancak benim her türlü ihtiyacamı ben çok oyun oynayan biri değilim ama oynamayan biride değilim yani bu tatamamen ihtiyaç meselesi ancak şu anda ve iki yıllık süreçte bir amd 64 3.0 çok rahat kullanıcıya yeter şunu demek istiyorum 150 dolarlık bir işlemci yerine gidipte sadece oyun oynamak için fx serisinden alanları anlamıyorum
  • "bu işlemciye bu ekran kartı gider mi" çok yanlış bir düşünce. Bilgisayar ihtiyaca göre kurulmalı.
    Makina kastıran 3d oyunlarla uğraşmayan bir insan onboardla veya ucuz bir ekran kartı ile idare edebilir.
    ben kasa, anakart ve işlemcimi değiştirdim geçenlerde. sisteme güzel bir asus barebone kasa ve celeronD2.8 aldım. üzerinde eski parçalarım var. 512 ram, ati 9550, live 24bit. hepsi benim amacıma yönelik. çünkü artık bilgisayarı film, müzik vs için kullanıyorum, oyun oynamıyorum. bu uygulamalar içi 99$lık 2.8D fazlasıyla yeterli. 200$lık bir işlemciye ihtiyacım yok. 2 sene sonra bu sistem yetmezse HDD mi alırım içinden makinayı atar yenisini alırım aynı mantıkla.
  • abi bi nevi keriz olanlar yada anlamayanlar gidip onboard ekran kartlı mal alıyolar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xeon82

"bu işlemciye bu ekran kartı gider mi" çok yanlış bir düşünce. Bilgisayar ihtiyaca göre kurulmalı.
    Makina kastıran 3d oyunlarla uğraşmayan bir insan onboardla veya ucuz bir ekran kartı ile idare edebilir.
    ben kasa, anakart ve işlemcimi değiştirdim geçenlerde. sisteme güzel bir asus barebone kasa ve celeronD2.8 aldım. üzerinde eski parçalarım var. 512 ram, ati 9550, live 24bit. hepsi benim amacıma yönelik. çünkü artık bilgisayarı film, müzik vs için kullanıyorum, oyun oynamıyorum. bu uygulamalar içi 99$lık 2.8D fazlasıyla yeterli. 200$lık bir işlemciye ihtiyacım yok. 2 sene sonra bu sistem yetmezse HDD mi alırım içinden makinayı atar yenisini alırım aynı mantıkla.

Zaten o sistemle aslında oyunda oynayabilirsin. Arkadaşlar bi de oyun oynama size göre nedir? Gözleri rahatsız etmeyecek kadar ii görüntü ve performans mı yoksa ismini bile söyleyemediğimiz,ne işe yaradığını bile bimediğimiz tüm detayların açık olması mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: ulask

quote:

Orjinalden alıntı: nemesis returned

ulsak dediklerinin hiç bir manası yok dünyanın üzerine kurulu yapıtaşlarını taartışmaya açıyorsun.

kuru ekmek karnıı doyumuyormu? ozman gidip kebapcılara millete kuru ekmek yiyinde oda aynı işi görüyor de. yada ne biliyim 90 model şahinde seni biryerden biryere ögtürüyor. 600milyon maaşlada geçinirsin neden 2 milyar maaş alıyosun da diye sorabilirsin bunun sonu yok.bu üyzden kimseyi kişisel tercihlerinden ötürü sorgulayamazsın herkes istediğini yapar.insanın özeli bu nedenle çok önemlidir kimsenin ağzını yormaması gerekir

hocam ne insanın özeli... kimin özel hayatına girdik...

2.4 ghz 100 dolarken
    3.0 a 150 vermek
    3.4 e 250 vermek mantıklı mı onu sorguluyorum bu 1

2. si 3.0 makine alıp fx 5200 takmanın mantıgını sordguluyorum bu 2

örneklerin yanlış... doğru örnek vereyim... biraz susadım... 500 ml su bana yetecekken... neden gidip illa ki 1,5 litre su alıyorum? aradaki fiyat farkını, yumuşak ve tatlı eti puf kıvamında grafik kartına yatırmıyorum?

bende diyorum ki sanane...sen git ihtiyacın kadar al imlletin işine niye karışırsın.ben kendi oğluma derim mesela neden 5lt alıyorsun diye ama başkasına karışamam başkası beni bağlamaz seni bağlamadığı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis returned -- 3 Eylül 2005, 20:14:19 >

• hız bulaşıcı bir hastalıktır. arabanın 300 km yapanını nasıl tercih ediyorsak.hiç gereği yokken. işlemcininde en hızlısını seçmemiz normal...
  • imzamı görüyorsunuz var mı bu aletin yapamayacağı bi hadise?
  • quote:

Orjinalden alıntı: coasar

imzamı görüyorsunuz var mı bu aletin yapamayacağı bi hadise?

seni FEAR ın karanlık koridorlarına alalım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mermonasse.

hız bulaşıcı bir hastalıktır. arabanın 300 km yapanını nasıl tercih ediyorsak.hiç gereği yokken. işlemcininde en hızlısını seçmemiz normal...

hocam 300 yapan araba 0-100 4-5 saniyede çıkıyor...

gaza bastın mı koltuğa yapışıyorsun

sesini duyuyorsun...

oyun oynerken yok böle bişi... abi dersin ben oyunların 20 saniyede açılmasına gıcıgım!
    5 saniyede açılsın en geç... alırsın babalar gibi sata2 yada sata raid olyına girersin...
    evyallah saygı...

ama oyun soruyo mu sana 2.0 mı işlemcin 2.4 mü
    yoksa 3.0 mı diye...

nasıl örnek verelim...

çamaşır yıkıycan 15 litre su lazım diyelim...

20 litre getir...

illa 30 litre su getirmek zorunda mısın boşu boşuna...

esasen ben bir makale yazayım bu konuda...

1 yıl önce aynı işlemci kaç paraymış şimdi kaç para... 2 yılda nereye gelmiş vs diye... eski bilg dergilerinden tarayıp... net bilimsel bir veri ortaya çıkar böylece

• quote:

Orjinalden alıntı: akaras

İyide insanlar da ne istediğini tam olarak bilmiyorki?

Düşünceye!!! bak kardeşim...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.