Şimdi Ara

Yüksek hızlarda tüketimler ne kadar artıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani o hızda stabil ilerlemek önemli olan. Çatlayincaya kadar basarak arabaya zarar verilir kontrol kaybedilir vs. Ya da rampa viraj önüne araba çıkınca durma durumlarında asgari iyi olmayan arabayla o şekilde gidemezsiniz. Bu yüzden zaten millet 120 100 neyse arabasina göre gidiyor. Siz eski araba 180 yapamaza cevap yazmışsınız haklısınız araba yapar ama ben de gidişat üstünde durmak istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

benim loganda pek farketmiyo.100 le 5 lt iken 140 la 5.5 gibi yakıyot

Çok iyiymiş ne kadar devir çeviriyo 140ta?
  • O zaman 140 ta daha az yakıyor, 280 km yolunuz olsa 11 litre yakacak, diğer türlü 14 litre yakacak

• ridleyscott kullanıcısına yanıt
    Vay canına

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

benim loganda pek farketmiyo.100 le 5 lt iken 140 la 5.5 gibi yakıyot

fizik kurallarına aykırı bi durum bu. anlık veya kısa süreli değilde uzun ortalmaya bakmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dddr

O zaman 140 ta daha az yakıyor, 280 km yolunuz olsa 11 litre yakacak, diğer türlü 14 litre yakacak

Güldürdün hocam gece gece

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Aslında ciddi olarak yazmıştım, yanlış anlaşılmasın

• 124bg cruze 90/100 5.5/6.5 140/160 17/18/20 Allah ne verdiyse
  • Toyota Corolla 1.6 mmt 140-150 8-8.5 lt civarında yanlış hatırlamıyorsam

Vw polo gti baya fazla yazmaya gerek yok :)

• quote:

O zaman 140 ta daha az yakıyor, 280 km yolunuz olsa 11 litre yakacak, diğer türlü 14 litre yakacak

Ha bu ne diy ya ?

• Her 20 km artışta 0.5 artıyor diye biliyorum.
  • Düz yol klima kapalı yaklaşık veriler (Opel astra h kasa 1.4 easytronic)

80 km ile 3.7

90km ile 4.1

100km ile 4.6

110km ile 5,1

120km ile 5,8

130 km ile 6.5

140 km ile 7,3

150 km ile 8.2

160 km ile 9,2 gibi..

(Hepsi test edilmiştir ancak yolun durumu, rüzgarın yönü vesaire gibi etkenler nedeniyle artı eksi 0,3 litrelik bir hata payı ile değerlendirilmesi daha dogru olacaktır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 18 Aralık 2016; 8:33:56 >
  • quote:

Aslında ciddi olarak yazmıştım, yanlış anlaşılmasın

Bahsedilen 5 litre , 5,5 litre rakamları total tüketim değil. Yol bilgisayarındaki 100km/ litre şeklinde görünen değerler.

Dolayısıyla aracın totalde kaç km yol aldığının bir önemi olmuyor.

• mk3 mondeo 2.0tdci otomatik
    90 sabit 4.7lt
    110 sabit 5.9lt
    130 sabit 6.5lt arası
    160 sabit 7.5lt
    160-200 arası değişken kullanım 7.9 lt

hepsi ankara-konya arası pompa değerleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

110'da 10Lt yakan araç 170-180 civarı 18Lt yakıyordu, baktım mazot yetişmeyecek efendi efendi 110a sabitledim.

Araç ne?

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Bilim yanılmaz da, sen yanılırsın be kardeşim. Sürtünme hızın karesi değil kare çarpımı ile doğru orantılıdır da bu itişi önceden sabit torkla uygulanmış nesnelerde olur, farklı farklı içten yanmalı motorlarla, şanzımanlarla, gövde ve aktarma ile hareket eden araçlar için geçerli değildir.

Sen 1.4 atmosferik 85hp motorla da 150kmh gidersin ama şanzımanın oranı kısadır motor 5000 devirlerdedir, feci halde iç sürtünme kaybın olur, termostatın hiç durmaz 13lt tüketirsin, 330d 2400 devirle gider, daha uzun bir dşili çevirir, gaz kelebeği yarı bile açık değildir, iç sürtünme kaybı çok daha azdır, 7lt yakar. Ben Jetta 1.2 tsi ile de aynı yolda benzer şekilde gittim, 10.5lt yaktım, 250hp S60 9lt'yi geçmedi. Fakat Jetta 90kmh ile giderken 4.7-4.8lt yakarken, S60 6.5lt yakıyor. Yani durum öyle senin dediğin gibi sabit oranlı ilermiyor, yüksek hızda gitmesi için tasarlanan araç, yüksek hızda güçsüz motorlu araçtan çok daha verimli ilerliyor, bilim diyorsun ama termodinamikleri, dişli-devir-tork hesabını atlıyorsun.

• 1. dakikadan itibaren sorunuzun cevabını veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Bilim yanılmaz da, sen yanılırsın be kardeşim. Sürtünme hızın karesi değil kare çarpımı ile doğru orantılıdır da bu itişi önceden sabit torkla uygulanmış nesnelerde olur, farklı farklı içten yanmalı motorlarla, şanzımanlarla, gövde ve aktarma ile hareket eden araçlar için geçerli değildir.

Sen 1.4 atmosferik 85hp motorla da 150kmh gidersin ama şanzımanın oranı kısadır motor 5000 devirlerdedir, feci halde iç sürtünme kaybın olur, termostatın hiç durmaz 13lt tüketirsin, 330d 2400 devirle gider, daha uzun bir dşili çevirir, gaz kelebeği yarı bile açık değildir, iç sürtünme kaybı çok daha azdır, 7lt yakar. Ben Jetta 1.2 tsi ile de aynı yolda benzer şekilde gittim, 10.5lt yaktım, 250hp S60 9lt'yi geçmedi. Fakat Jetta 90kmh ile giderken 4.7-4.8lt yakarken, S60 6.5lt yakıyor. Yani durum öyle senin dediğin gibi sabit oranlı ilermiyor, yüksek hızda gitmesi için tasarlanan araç, yüksek hızda güçsüz motorlu araçtan çok daha verimli ilerliyor, bilim diyorsun ama termodinamikleri, dişli-devir-tork hesabını atlıyorsun.

Sürtünme olarak sadece motor ve aktarma organlarındaki sürtünmeyi düşünmemek lazım. Asıl sürtünme rüzgar sürtünmesidir ve yakıta çok fazla erki eder.
    Tabiki motor hacmi, motor gücü ve torku yakıtı etkiler ama her zaman hız yükseldikçe yakıtta buna bağlı olarak yükselir. Neyi tartışıyoruz hala anlamadım.

• gece yarısı yazmistim herhalde kafa gitmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dddr -- 18 Aralık 2016; 18:46:09 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.