Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.050
Cevap
99
Favori
448.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uydu alıcısındamı bir sorun var acaba şaşırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HDsatış

Arkadaşlar sanırım bir yanış anlaşılma var elimizda halihazırda humax ın 1080 p özellikli nano free cihazı var o bu cihaz hd yani 1080p dir. Ancak Humax un 4 tune olan 4k modelinde satışı olacak. O daha gelmedi. Soru sorarken modlelerinin söylemiz gerekir. Şu an stoğumuzda olan humax 4k değil 1080 p dir ancak 4 k modelide çok kısa süre içinde stoklarda olacaktır. 2 cihazı birbiri ile karıştırmayalım.

Profesyonel bir satıcı olarak Humax UHD 4Tune modeline 4K değil demeyeceğinizi biliyordum zaten. Teknik bilgiye tam vakıf olmadan yanlış yönlendirme yapıldığı için arkadaşa bir kez de buradan yanıt vermeniz amacıyla adınızı andım. Çünkü izleyenler buradaki bilgiler ışığında cihazlar hakkında bir fikir sahibi olabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stella34 -- 27 Mayıs 2016; 20:35:59 >
  • Arkadaşlar,
    HUMAX UHD 4tune+ cihazı almanya'da media markt ve satürn mağazalarında dün itibariyle 299 euroluk fiyatı ile raflardaki yerini almıştır. Almanyadan elden aldıracaklar artık aldırabilir.
    Bu almanlar tuhaf insanlar yav daha önce sordurduğumda beyefendi ayın 26 sında gelecek demişlerdi, dün baktırdım mal rafta muhtemelen bigün önce ayın 26 sında gelmiştir o mal oraya.
    Adamlarda sallamasyon iş yok.
  • mecidiyeköylü kullanıcısına yanıt
    anlamadım anlayanda yok.aldığım yer 1080 mıdunda kullannalısın diyo ilginç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    https://www.technisat.com/de_DE/Downloads-&-Informationen/352-515/?productID=10861
    Yeni bir yazılım yayınlanmış HDMI işlevinde de iyileştirme yapılmış bu yazılımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EC26FADF -- 29 Mayıs 2016; 9:13:00 >
  • 4K yaygınlaşana kadar o cihazların ömrü biter.

• Herkese iyi günler. Uydumuz bozuldu. Ye ni uydu lazım uygun fiyatlı. Scart girişli sd uydu olması lazım. Şuan için NEXT KANKY düşünüyorum daha iyi bir tavsiyeniz var mıdır ? NEXT KANKY'i alırsam kablodan yazılım güncellememe gerek var mı yoksa üzerinden yapabilir miyim ? Kanky'nin son sdürüm olduğunu nasıl anlarım ?

Bir de acaba YU-MA-TU cihazları güvenilir midir ? Şimdiden herkese teşekkürler. Lütfen tavsiyelerinizi eksik etmeyin.

Konu da açtım orayada yorum yapabilirsiniz LİNK
  • Öyle mi hocam.bu güncelleme cihazdan mı yapılır yoksa flash bellekle mi kendimiz yükleyerek mi acaba?nasıl olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

Öyle mi hocam.bu güncelleme cihazdan mı yapılır yoksa flash bellekle mi kendimiz yükleyerek mi acaba?nasıl olacak?

Wıfine bağla otomatik yazılımı indir dostum ben cihazı henüz kullanmadım sana o yüzden açık fikir veremiyorum
  • mecidiyeköylü kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: ORESSAM

S. A. @albani hocam Panasonic DMR-BST950 almayı düşünüyorum. TECHNİSAT STC+ 4K UHD ile kıyaslarsan tercihin ne olur? Görüntü kalitesi STC+ kadar iyimidir? En azından Bluray CD'yi başka cihaz gerekmeden buna takıp filim izleyebilirim, tek cihaz hem uydu alıcı hemde Bluray okuyucu değilmi? Tavsiyen nedir?

Hocam birde Pananın sitesinde DMR-BCT950 ve DMR-BST950 olmak üzere iki ayrı modeli var BCT950'nin alım modu DVB-C+DVB-T diğeri BST950'nin alım modu ise DVB-S/S2 görünüyor @kerimcem kullanıcı adlı arkadaş bir yorumunda Türkiye karasal yayına geçtiği zaman 4k yayınları o zamanda alabilmek için şimdiden alınan 4k destekli cihazların DVBT2 olmak zorunda diyor. BST950'nin alım modu uygunmu?

A.S kardeşim

kardeş Pany BD+Receiver bu işte en tepe nokta dır,daha iyisi de yok bu dünya da! tek sorun çok pahalı olması ki ben şu anda baktığım zaman aslında
    öyle aman aman bir absürt rakam da göremiyorum açıkçası! ancak alıp kullanan ben şahsen görmedim tek kaynak Almanya! oradan araştıracaksın

sen hem SAT. hem de BD combo istiyorsan o zaman "BST" serisini almalısın "Bluray+Satellite+Terestrical"

resim kalitesi olarak Humi&Techni den daha iyi olur daha kötü olmaz Pany ler! Pany bu işte en iyisi yaw,heriflerin Chipset/Tuner leri de Super dir
    "diğer" marka Receiver lar sakın karıştırma bunları kardeşim,herif ALMANYA gibi yer de tazgah kurmuş ve senelerdir satıyor üstelik bu çok pahalı
    cihazları ve insanlar da haybeye almıyorlar bunları çok uzun yıllardır Almanya gibi bir yer de üstelik!

ama bizim elimizde zaten UHD-Receiver var! yeniden gidip FHD Receiver almanın bir manası açıkçası bence yok! ben UHD panel almıyorum acele edip
    ama Receiver aldım ve iyiki de aldım! en aızndan 1080p olarak UHD leri açıp mis gibi izliyorum! SD&HD leri de UHD paneller den daha iyi izliyorum!

ama yinde gidip Pany de olsa FHD Receiver almam artık,sana da tavsiye etmem;benim gibi çok BD izliyorsan veya yerine göre DVD o zaman git iyice ucuzlayan
    normal bir Bluray al,sana ilk tavsiyem Almanya dan Sony S7200 olacaktır al bunu bana Dua et kardeşim

www.sony.com
    Top 4K & Smart Blu-ray Players | Sony US
    http://www.sony.com/electronics/blu-ray-disc-players/bdp-s7200

çok BD izliyorsan veya merakın varsa v.s ayrıca bu cihazlar çok güzel MediaPlayer işlevi de görmektedirler! tam bir MP cihazı değildir ama resim kalitesi olarak çok çok iyidir!
    hiç BST940/950 filan düşünme bence paranı daha efektif kullan zaten elinde süper bir UHD Receiver var bir tane de BD çakarsın olyı bitirirsin,bırak millet şunu diyor şunu demiş
    tok Terest gelecek bu gidecek v.s v.s bunlar boş işler ve ileriye vadesi belirsiz düşüncelerdir bunlar,uydu/bd işinde bugünü yaşamak vardır yaw,4k içinde herşey çok çok erken
    teknik olarak hala paneller de bazı eskiklikler vardır çakal üreticiler gıdım gidım veriyorlar yarın millet uyanacak ama gidip yeni bir UHD panel alacaktır!

HDMI2.0a oldu yazlımla geliyor veya gelmiyor numarası çekmeye başladılar bile yarın UHD-BD alacaksın bir bakmışsın panelin UHD ama desteklemiyor veya 4:4:4 color sampling
    yapamıyor veya panelin 8-bit,Bd için min. 10-bit olmalı ama sen BD yi açamıyorsun v.s v.s yaw üreticiler çakal kardeşim her bir şeyi bugün verirse yarın kime mal satacak bu uyanıklar!

sonuç olarak elimiz mahkum yada hiç bir şeyi alıp kullanmayacaksın ya da bugün ne varsa o sistemi kullanacaksıun bu kadar basit 5/10 sonrasına Allah kerim yaw böyle vadeler ile
    kendinizi kandırmayın alın anı yaşayın!

takılırsan bana telefon aç ben şimdilik Humi UHD ye yazıldım ama ödemelerimin dengesi biraz saptı tarihleri ileriye çektim,Humi alıp beğenirsem Techni yi yolcu ederim,veya ikisini de kullanabilirim
    o zaman Kati913 kesin yolcu olacaktır ben artık CS işini de bıraktım gibi!

CAN/05542099848

• Beyler sanırım bir kaç kişi benden önce davranıp HumiUHD yi almış bile,hayırlı olsun+

ancak bir ricam olacaktır;cihazı ltf bana gönderin 1/2 gün kalsın bende sonra Kamax Hocaya da iletirim,adam gibi ne mal olduğunu hemen anlarız

örneğin TR de ilk UHD-Receiverı alan arkadaşımız Bursa dan ORessam olmuştu,hatta cihazı kurmadan direk bana göndermişti,tekrar teşekkürler ediyorum
    bu işler böyle olmalıdır,ticari gaye gütmeden,kimlikleri gizlemeden! harbiden ne varsa aleni yazılmalı ve de paylaşılmalıdır,örneğin benim tahminim TR de şu anda
    en az 50 kişi TechniUHD kullanıyor ama çoğu forumu biliyor ama gelmiyor! 100 kişi de olabilir ama benim yazdıklarımınla etkili olarak sanırım HumiUHD yi de
    bekliyorlar! diğer markaları VU+ dahil bunlar bana hitap etmez işim olmaz bu markalarla! Kati den tık yok bilmiyorum son UHD durumunu,Vantage yine sıkı Kore li
    ama bunu da bilmem! ben bilmediğim adreslere gitmem ucuz bile olsa şimdi kendisini adam gibi ispatlamış Techni ve Humi varken adres değiştirmek niye??

++

Ancak şöyle bir sorun var gibi geliyor bana,bunu da Kamax Hoca Almanlarla görüşerek belki çözülebilir zira bu heriflere göre hiç bir sorun yok!

"Hand-shake" sorunu var gibi geliyor bana(cihazların birbirini karşılıklı stabil tanıması+çalıştırması olayı) veya bilmediğim başka bir durum var örneğin
    bir arkadaş Sony de bir model de çalıştı bir modelde çalışmıyor diyor! bu hem panel hemde cihazla ilgili bir sorun olabilir!

örneğin Sony ler de daha düne kadar HEVC için Uydu dan 50/60 sorunu vardı sonra FW çıktı düzeldi veya hala böyle bir sorun var olabilir,şimdi Sony ye sorsak ben cihazı bilmem
    tanımam beni de hiç ilgilendirmez diyebilir ve de haklıdır! aç DVB sini öyle izle diyebilir sanırım UHD-Receiver lar bir süre(bir kaç yol sürebilir) takılan UHD paneller hand-shake
    sıkıntısı çıkarabilir! örneğin bu arkadaş şimdi bir de HumiUHD ile denese tahminim sorun ortadan kalkacaktır ki o zaman sorun kesin olarak Techni de var demektir anlamına gelir!

kafası bunlara yatmayan veya işine gelmeyen kişiler hiç bulaşmasınlar ltf,zaten aldığınız cihazın garantisi de yoktur dışarıdan alırsanız bozulursa kaldırıp atarsınız!
    ben senelerdir atan görmedim ama bu riski her zaman düşünmek gerekiyor! ben aldım herkes alsın diye bir tavsiye veya baskı hiç bir zaman yapmadım ve de yapmam bizleri herkes biliyor!

şimdi ben Techni yi yaklaşık 5 aydır kullanıyorum,resim kalitesi+audio kalitesi+MediaPlayer desteği bana göre süper "yazılım" olarak Techni her zaman sıfır sorundur! belki Kamax Hocaya göre
    bazı teknik bug lar olur/olabilir ama inanın bunların hiç birisi pratik kullanım da sıkıntı çıkarmayacak işler,ben 5 sene Isio kullandım sıfır sorun olarak şimdi sattım alan da umarım daha uzun yıllar
    sorunsuz kullanır,kullanımı zordur veya sinir edebilir(Menü sistemi+kanalların sıralanması veya hayatında hiç bu tür cihaz kullanmayan adam bir bakacak dünya kadar Astra 19,2/23,5 kanalları çıkıyor
    ama bunları selemeyecek veya listeden kaldırsa bile ana menüde her zaman duracaktır gibi,ülke olarak TR yi seçersen sanırım "Internet" paketi çalışmıyor(sanırım 7/80 tane kadar bana göre ıvır zıvır
    net den pğrogram var YouTube de orada,ülke olarak UK/Germany filan yapıyorum liste gözüküyor kısaca herşeyi değüişik cihazdır elinize alınca ülen neler oluyor demeyin)

daha önce de bin defa yazdım adam bunu KORE de ürettiriyor hatta bu UHD serisinde "Made in Germany" yazıyor ama alaman böyle işlerle uğraşmaz yaw! belki SKD olarak oradan getirip almanya da
    montajlıyor benim için bunlar da hiç önemli değildir,ancak cihaz tamamen ASTRA uyduları+Almanya merkezli sistemler içindir,benim DS yi neden açmıyor diye adamlara sorarsanız git işine yaw diyorlar
    TS deki bazı HD&UHD kanalları geç açıyor v.s derseniz bana sormayın bunları diyorlar! çünkü onlara göre sorun yokmuş,sorun TS uydusunda ve DS de varmış

gidin Karaköye kafanıza göre hemde paylaşım cart curt her bir şeyi yapan serverli de olan ucuz bi cihaz alın geçin izleyin mis gibi
    bahsettiğimiz cihazlar özel adamlar istiyor gibi veya bunları bilen-alışmış v.s adamlar istiyor gibidir hatta kesin öyledir,evet resim kaliteleri stabiliteleri v.s v.s hepsi süper ama bizim insanımıza yinede
    tam hitap etmiyor boşuna kesilmeyin!

++

bir de uyarım vardır Techni cihaz yanın da 6aylık Astra HD+ Platformunun kartı ile geliyor!! bu Card bu sene iki işlevli dir

1-doğrudan HD+ HD kanallarını(20 adet HD kanalı+1 adet de UHD test yayını vardır!) 6ay süreyle açar

2-UHD cihaza özgü(sanırım diğer HD+destekli cihazları da böyle olabilir)6 ay süreyle ilgili kanalların Internet üzerinden inter-active çalışma desteği de vardır örneğin platform daki
    geçmiş yayınları izlemek gibi

ben 6aylık Card ı aktif etmedim henüz çünkü elimde geçen sene den kalma 1 adet 12aylık bir adet de ORessam arkadaşın hediye ettiği 6aylık Card daha var sırası geleni
    takip izliyorum,cihazı satın alırken Almanya da bu Card zaten kutudan çıkıyor kontrol edin yine de!! ama TR den alan bir kişi bana ulaştı abi Card ayrı satılıyor dedi bu böyle değildir!
    normal de HD+ paketinin kartı zaten her zaman ayrı satılıyor "Cam+Card" veya sadece "Card" olarak yaklaşık € 60/80 gibi ama bazı Techni cihazları aldığınız zaman bu Card
    size hediye ediliyor yani beleş yemesinler sizi card yok filan diye Techni sitesine girin orada ne yazıyorsa en harbi bilgi buradadır! card yok çıkmıyor filan ayağını çekmesinler uyanıklar !!

2016 Techni UHD ler de yukarı da yazdığım gibi Astra HD+ 6 aylık HD kanallarını izleme+ 6aylık Internet sistemini izlemek için verilmektedir!

not;şimdi aklıma geldi tam emin değilim ama Card şöyle de çalışabilir

1-12aylık HD+ kanallarını izleme(20HD+1UHD kanal vardır Astra 19,2 de)
    2-6aylık da Internet hizmetini izlemek

bilginiz olsun,ayrıca Humi UHD de yine 12aylık HD+ kartıyla geliyor! yemesinler yine Card çıkmıyor ayrı satılıyor diye

++
    Beyler Avrupa/TR TV yayınları UHD 2160/50Hz dir 60p diye bir yayın olmaz EU/PAL sistem de! zaten info dan baktığınız 2160p görürsünüz ama detaylı bilgiler de
    2160-Frame rate=50Hz göreceksiniz!USA/Japan NTSC de 60Hz olur!

ancak panelin 60p desteği örneğin net den 4k içerik indirdiniz o zaman bunu açar veya açamaz(her panel de bu destek yine yoktur!)

++

• "TechniSat" her bir şeyini kendi sitesinden takip ediniz!

https://www.technisat.com/de_DE/

https://www.technisat.com/de_DE/Sat-Receiver/352-1637/

https://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-STC+/352-10905-10701/

++

SW/FW konusu;Techni de bu olay FW ve SW olarak ikiye ayrılıp verilmektedir;

https://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-STC+/352-10905-10701/

şu anda en son verdikleri örneğin SW dir! ancak Server yüklemesini belli ki henüz yapmamışlar ve cihaz buraya bağlanıp yazılımı indirmiyor bugün itibarıyla!az önce denedim
    "no new SW" uyarısı verdi ama çıkış tarihi 13.5 olarak görülmektedir,ben indirdim akşama bir ara yüklerim+

• albani kullanıcısına yanıt
    Can hocam 2160 modunda cihazın açmama durumu devam ediyor sony 2016 serisi tv 55xd8505 ve 2015 x85 serisi ikisindede açmadı tecni.hdmı girişleri alkınıza gelen her yolu denedim yok oğlu yok.cihaz ve karşılıklı tanımaları lazım birbirini yalan demiyolarsa tabi.sony ve technisat firması.cihaz 2160 modunda yeşil bir renk görüntüsü veriyo anlamadım yav.hepsidigital firmasından aldığım receiverdan astra hd kart mart çıkmadı o da ayrı bir mevzu.neler oluyo ve ben hiçbişe anlamadım muhatapta yok

• albani kullanıcısına yanıt
    Ha birde sony 7200 uhd bluray oynatır mı?yani 4k medıa player mıdır?

• HUMAX Nano free HD bu alet hepsidijitalde satılıyor görüntü kalitesi olarak nasıl bilen varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

Can hocam 2160 modunda cihazın açmama durumu devam ediyor sony 2016 serisi tv 55xd8505 ve 2015 x85 serisi ikisindede açmadı tecni.hdmı girişleri alkınıza gelen her yolu denedim yok oğlu yok.cihaz ve karşılıklı tanımaları lazım birbirini yalan demiyolarsa tabi.sony ve technisat firması.cihaz 2160 modunda yeşil bir renk görüntüsü veriyo anlamadım yav.hepsidigital firmasından aldığım receiverdan astra hd kart mart çıkmadı o da ayrı bir mevzu.neler oluyo ve ben hiçbişe anlamadım muhatapta yok

valla buna bir de Kamax Hocam yorum getirsin;ben kısaca "hand-shake" diyorum ama farklı bir şey de olabilir,olmadı "Almanca" bilen birisini bul direk Techni ile görüş derim
    şimdi buna da "sorun yok" demesinler kalkıp da! heriflere ingilizce yazınca bazen ters tepiyor;alaman bunlar ya

benim Sony den kurduğum paneller de sorun olmadı ama bazı seriler demek ki yine de sorun var o zaman!

kafama takıldı bu mevzu benim yaw,çünkü çok soran var bana ve alanlar da artmaya başladı ama şimdilik tek senden duydum bu olayı
    Sony servis çözüm üretirmi bilemiyorum ama bence şansını dene çağır herifleri eve servis ücreti neyse öde bir de kendileri görsünler ama
    sen de başlarında ol! çünkü bu olayı "rapor" ederlerse belki bazı yerler harekete geçer/geçebilir! TechniSat dediğiniz dünya devi ana üretici
    bunları herkes tanır ve muhatap da alır+

++

şimdi ben az evvel 4.SW/FW olan 2.68.0.4-3217 yazılımı yükledim! sen de dene belki bir düzelme olabilir! HDMI port çalışması iyileştirmesi v.s demişler
    bu tam neyle alakalı bilmiyorum ama belki, işine yarayabilir!

bir fark resim kalitesi olarak görmedim ben! zaten çok çok iyiydi ama kanal geçiş hızı yavaş! önce de böyle idi şimdi de böyle değişiklik yoktur,ben bunlara
    takılmam ama çok fena takılanlar vardır,Humi/Techni bu konuda 1sn altı gibi filan kanal geçişi yapmaz! ben alıştım ama işine gelmeyenler almasınlar Techni/Humi

bir diğer radikal değişkilik ise şu oldu,Picture Settings>>HDMI resolution; eskiden "AUTO(1080i)" seçeneği vardı şimdi bu AUTO(1080p) olmuş!
    ama ben normal de 1080i seçiyorum;sadece arada cihazı ext.HDD/USB den MP olarak kullanırsam 1080p seçiyorum,panellerim FHD olduğu için tabiki

UHD panel kullananlar 2160p/Native den birisini seçebilirler ama her içerikte-yayında v.s bu uygun olmayabilir! "scaling"/"processing" cihazları değildir bunlar her ne kadar
    her üretici scale ediyor process ediyor v.s dese de bunlar hikaye hiç bir bok ettiği yoktur! dolayısıyla tavsiyem içeriğin çöz/kalite v.s değerine en yakın ayarı yapmaktır ki
    sistem bir şeyler yapacağım diye haybeye uğraşmasın!

Not;bu UHD Receiver lar SD&FHD Receiver lar gibi bu konuda rahat çalışma yapamıyorlar bilginiz olsun! kaldıki paneliniz de UHD ise içeriğe göre sık sık bu yukarıda bahsettiğim
    ayaralara girip yeniden çöz değerleri v.s yapmanız gerekiyor! UHD paneller de SD ler bana göre "boktan" HD ler de bile ben FHD panel deki kaliteyi pek alamadım!
    UHD panel çok büyük ağırlık olarak UHD içerikler de başarılı;HD ler de FHD kadar yi değil! scaling/processing faktörü!

++

Server larında henüz SW-update yok-görülmüyor! dolayıaıyla ya bekleyin ya da indirin kendiniz yükleyin

-USB stick alın FAT/32 yapın! içi tamamen boş olsun stick in
    -indirilen RAR ın içinden>>> "singleupdate" ile "tsd5500020680400_166_03217_BL597.tpad" dosyalarını stick içine kopyalayın
    -cihaza takın gelen uyarı penceresin den "back" seçip çıkın o menüden;SW otomatik olarak yüklenmeye başlayacaktır! tamamen bitmesini bekleyin,ellemeyin kumandayı!

sonrasın da "Default Factory reset" yapın ama bu şartmı bilmiyorum(ben yapıyorum ve yeniden kurulum yapıyorum daha sonra)
    malum Astra Almanya v.s kanalları v.s gelecektir TV/Radyo listesi v.s olarak ama bunları daha ayarlar+settings v.s ile siz kafanıza göre düzenlersiniz

++

• bakın beyler referans alacağınız yer heriflerin kendi Almanya sitesidir! şimdi arkadaş Card verilmedi diyor bu bir kere olmaz,ben şimdi farklı bir kelime yazmıyayım bunca insan senelerdir
    Techni aldık bazı modeller de "HD+ Card" 12aylık Hediye dir yaw,şimdi sitesine bakarsanız UHD serisi için de 6aylık hediyedir olduğunu göreceksiniz bunun Türkçesi nedir acaba???

Humi den ise UHD serisinde yine bu sefer 12aylık HD+Card beleştir yani hediyedir vermezlerse "çakallık" yapıyorlar demektir işte Türkçesi de budur!

abi burası "forum" değil satıcı mekanı olmuş anasını satayım aynı tantanalar özellikle TV Bölümünde oluyor herif çakal fake gelmiş mal satıyor başlıklarda bir de bir sürü fake nick alıp
    vatadanşı kerizlemek istiyorlar,Yönetim hikaye yaw bende gelip böyle sert veya çok sert tepki gösterince de ceza fatırasını bana kesiyorlar,valla umurumda değil,adam olun yemeyin
    vatandaşı burada bilgi tartışın mal satma yeri bellidir!

++

Humi için bir sorun çıkmazsa ödemelerimle alakalı 10/Haz. da geçiyorum siparişimi,sancak61 bir site vermişti bana sanırım oradan alacağım,yeter ki TR ye mal gönderen yer olsun
    hepsi sağlam Alman firmaları bunlar,5/10 avro fiyat farkına da takılmam ben++

• dediğim siteden sipariş verdim bugün humaxi gelince test eder yazarım buraya

• Yaww birini denemeden uhdlerin diğeri gidip diğeri geliyor hey yavlum hey para çok bizdee
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.