Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
4.035
Cevap
98
Favori
446.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba.eve projeksiyon sistemi kuracağım.amacım dünya kupasını 4k olarak izleyebilmek.ayrıca 50gb lik 4k medyaları da oynatabilecek bir playere ihtiyacım var.bu ikisini bir arada bulunduran bir receiver var mı.yani hem rahatlıkla 4k medya oynatabilecek,hem trt 4k yı izleyebileceğim görüntü kalitesi iyi 1200 tl ye kadar bir cihaz var mı?ya da 4k digitürk recevier+4k medya player mi alsam?tek sorun bu da değil.elimde bir soundbar var.perdenin yanına koyacağım için kaynak aygıtla kablosuz bağlantı kurmam lazım.

blueutooth bağlantı ile ses sistemine bağlanabileceğim,4k tv yayını özellikli 4k medyaları rahatlıkla oynatabilen görüntü kalitesi güzel 1200 tl civarı bir öneriniz olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

merhaba.eve projeksiyon sistemi kuracağım.amacım dünya kupasını 4k olarak izleyebilmek.ayrıca 50gb lik 4k medyaları da oynatabilecek bir playere ihtiyacım var.bu ikisini bir arada bulunduran bir receiver var mı.yani hem rahatlıkla 4k medya oynatabilecek,hem trt 4k yı izleyebileceğim görüntü kalitesi iyi 1200 tl ye kadar bir cihaz var mı?ya da 4k digitürk recevier+4k medya player mi alsam?tek sorun bu da değil.elimde bir soundbar var.perdenin yanına koyacağım için kaynak aygıtla kablosuz bağlantı kurmam lazım.

blueutooth bağlantı ile ses sistemine bağlanabileceğim,4k tv yayını özellikli 4k medyaları rahatlıkla oynatabilen görüntü kalitesi güzel 1200 tl civarı bir öneriniz olabilir mi?
    Selamlar,

Ben bu cihazı dünden beri epeyce inceledim.
    http://www.telesystem-world.com/0/1/it/catalogo-prodotti/ricevitori-digitali/ricevitori-combinati-terrestresatellite/ts-ultra-4k-hdr/

Cihaz + Kargo + Gümrük( KDV ), 900 TL'yi buluyor ;
    https://www.amazon.it/Telesystem-ts4k-0579937-ricevitore-digitale/dp/B01G858XUE

Hasılı; aradığınız bütün özellikleri bu cihaz rahatlıkla karşılamaktadır.( Yalnızca bluetooth bağlantı desteklemeyebilir. )

===========================================

Daha profesyonel bir şey isterseniz, şu cihaz 1300 TL tutuyor ;

https://tr.aliexpress.com/item/2017-Newest-Model-dm900hd-4k-E2-DVB-S2-C-T2-Tuner-dm-900-UHD-4GB-Flash/32828306275.html?spm=a2g10.search0104.3.8.2da9799eQGSnP2&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10152_5722917_10151_10065_10344_10068_10342_5722817_10343_10340_10341_5722617_10696_10084_10083_10618_10307_5722717_10059_100031_10103_5722517_10624_10623_10622_10621_10620,searchweb201603_25,ppcSwitch_5&algo_expid=88e836f3-fd75-4184-88e3-29da35b57e70-1&algo_pvid=88e836f3-fd75-4184-88e3-29da35b57e70&priceBeautifyAB=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 2 Haziran 2018; 16:7:46 >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Kargosu kaç günde gelir acaba? Zira 14 ünde dünya kupası başlıyor. Bu arada ikinci elde 850 tl ye garantili technisat digit isio stc 4k uhd var. Sizce hangisi isteklerime daha uygun?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Kargosu kaç günde gelir acaba? Zira 14 ünde dünya kupası başlıyor. Bu arada ikinci elde 850 tl ye garantili technisat digit isio stc 4k uhd var. Sizce hangisi isteklerime daha uygun?
    İlk önerdiğim cihaz İtalyan menşeili ve cihazlar avrupa tarafından çabuk geliyor, genellikle... 10 - 15 günde elinize ulaşır, diye değerlendirmekteyim.

İkinci önerdiğim cihaz, iyi derecede Linux bilgisi gerektirir. Çin'den geldiği için 1 ayı aşar, genellikle...

=====================================

"technisat digit isio stc 4k uhd" cihaz, ilk çıkan 4K cihazlardan. Forumlardan okuduğum kadarıyla, işlemcisi 4K cihazlar için biraz yavaşça imiş.

Kullanıcıysanız, ilk önerdiğimi almanız daha isabetli olur.

Hocam HB'de satılan bu cihazlarda da mı Türkçe dil yok? Varsa eğer belki yaz sonu paraya kıyıp mecburen bunlardan almak gerekecek. HB sanırım Türkçe dil desteği olmayan cihaz satmaz.

Bunların haricinde iki sorum olacak. Android de sonuç olarak bir Linux türevi. Enigma2 ile Android yazılımlı bir alıcı arasındaki fark nedir? Görüntü işleme kalitesinde yazılımın bir etkisi var mıdır?

İkinci olarak da uydu alıcısı bulunan üst düzey televizyonların alıcılarının içinde Enigma2 olabilir mi? Mesela Sony'nin bir modeline baktım özellikleri arasında 2160p60 özelliği mevcut. Acaba bu ve bunun gibi modellerin içerisindeki alıcılar bir Enigma2 alıcı kadar başarılı mıdır?

Epey
    Sony KD-55XF9005 (KD55XF9005BAEP) Televizyon
    https://www.epey.com/televizyon/sony-kd-55xf9005.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Android işlemciler telefonlar için geliştirilmiş işletim sistemi.
    Uydu görevini İşlemci ile değil yazılımla yapar.

Enigma sadece uydu alıcıları için için geliştirilmiştir.
    İşlemcileri uydu alıcıları üzerinde yoğunlaşmıştır.

Net görüntü ararıyorsan Enigma alacaksın. Aradaki bunca fiyat farkı boşa değildir.

Konu Çok tartışıldı.

10 sene önceki dm800hd Dreamboxlar dahi, uydu alıcıları konusunda tüm zamanların Androidlerini oto yolda yaya bırakır.
  • Reavero kullanıcısına yanıt
    Hocam bunların hepsi bir bütünün parçaları sanırım. Sadece uydu alıcı tek başına kaliteli bir görüntü için yeterli değil. Antenin kalitesi ve çapı, kablonun tipi, sinyali güçlü bir LNB ve E2 uydu alıcı. Tüm bunlar yeterli mi yine değil. Bunların tüm kalitesinin belli olması için de panel kalitesi yüksek olan bir TV de şart bence. Bunların hepsi tamamlandığında ortaya süper ötesi bir görüntü çıkar hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Görüntüyü Uydu alıcısının CPU su belirler gerisi fasarya.
    30 sene önceki analog yayınlar söz konusu olsa idi haklı idin .
    Günümüzde yayınlar mpeg2 ve mpeg4 olarak kodlanarak gönderilir. anteninden tunerindende geçer.
    CPU işlenir.
    CPU haricinde hiç bir şey görüntü kalitesini belirleyemez.
    Diğer anten lnb vesairede sorun varsa görüntü olmayabilir. Yada mozaikleme yapar yayını alamazsınız.
  • Reavero kullanıcısına yanıt
    Hocam HDR10 destekli bir Sony Bravia ile renkler bence çok daha iyi olur. Tekno mağazalarda bile farkediyor hocam. Bir sürü model oluyor aynı görüntüyü HDR10 destekli bir Bravia'dan izleyince arada dağlar kadar fark oluyor.

Elbette yeni teknoloji farkedecek.
    Benim söylemimde TV yok.
    Elbette tüplü siyah beyaz tv ile oled tv bir olmaz.

Uydu alıcının CPUsu zayıfsa televizyonun o görüntüyü işler.
    TV HDR1000 dahi olsa görüntü yine kalitesizdir.
  • Selam bana da iptv izliye bilicem hd yayin alabilicem ciyaz lazim sadece iptv kulanicam yurtdisi fark etmez zaten yurt disinda yasiyorum öberileriniz bekliyorum tsklet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZGEMMA H9S 4K

Zgemma H9S 4K UHD bu cihaz da ilginç duruyor.Neticede 4K cihaz.
    Göremedim ama cccam/oscam desteği varsa bu fiyata alınır bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

İlk önerdiğim cihaz İtalyan menşeili ve cihazlar avrupa tarafından çabuk geliyor, genellikle... 10 - 15 günde elinize ulaşır, diye değerlendirmekteyim.

İkinci önerdiğim cihaz, iyi derecede Linux bilgisi gerektirir. Çin'den geldiği için 1 ayı aşar, genellikle...

"technisat digit isio stc 4k uhd" cihaz, ilk çıkan 4K cihazlardan. Forumlardan okuduğum kadarıyla, işlemcisi 4K cihazlar için biraz yavaşça imiş.

Kullanıcıysanız, ilk önerdiğimi almanız daha isabetli olur.

Alıntıları Göster
    serkan bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. "telesystem" ürünü amazon tarafından değil de başka bir satıcı tarafından gönderiliyor gözüküyor.yorumlara baktığımda bir kaç kişide ürün arızalı çıkmış,geri göndermişler.hatta şu an yorum ortalaması 5 üzerinden 2,5 olarak gözükmekte.amazon olsaydı düşünebilirdim ama ben hafta içinde elimde olacak bir ürün istiyorum aslında.ayrıca technisat ürününde bleutooth özelliği yok.amazondaki dm 900 ün klonu oluyor değil mi?fiyat uygun aslında ama o çok geç gelir.humax uhd 4k adında bir cihaz var.bluetooth destekli gözüküyor.eğer soundbarı destekliyorsa tam almayı düşündüğüm cihaz olur.yalnız bu cihazın medya desteği nasıl?altyazıları destekliyor mu?mesela bu konudaki geçmiş mesajlara bakınca technisatın alt yazı desteğinin olmadığı gördüm.demek alsaydım yanında ekstra masraf yapmak zorunda kalacaktım

• quote:

serkan bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. "telesystem" ürünü amazon tarafından değil de başka bir satıcı tarafından gönderiliyor gözüküyor.yorumlara baktığımda bir kaç kişide ürün arızalı çıkmış,geri göndermişler.hatta şu an yorum ortalaması 5 üzerinden 2,5 olarak gözükmekte.amazon olsaydı düşünebilirdim ama ben hafta içinde elimde olacak bir ürün istiyorum aslında.ayrıca technisat ürününde bleutooth özelliği yok.amazondaki dm 900 ün klonu oluyor değil mi?fiyat uygun aslında ama o çok geç gelir.humax uhd 4k adında bir cihaz var.bluetooth destekli gözüküyor.eğer soundbarı destekliyorsa tam almayı düşündüğüm cihaz olur.yalnız bu cihazın medya desteği nasıl?altyazıları destekliyor mu?mesela bu konudaki geçmiş mesajlara bakınca technisatın alt yazı desteğinin olmadığı gördüm.demek alsaydım yanında ekstra masraf yapmak zorunda kalacaktım

Alıntıları Göster
    Amazon'un içinde herhangi bir satıcı demek istediniz sanırım ?

Birkaç arızalı ürün çıktıysa, normal aslında. Bu tür ürünlerin arızası genelde adaptörde olur. Göndermeye gerek kalmadan yeni bir adaptörle sorun çözülebilir.

Dreambox 900 UHD cihazın klon olduğunu belirtmiştim zaten. Amazon'da değil, aliexpress'te satılıyor. Bir ayı gözden çıkarmak gerekir. 900UHD cihazda bluetooth özelliği çalışabilir. Ama çok profesyonel cihazdır. Linux bilginiz yoksa, epeyce uğraştırır.

Siz cihaz seçiminde seçeneklerinizi değerlendirirken, işlemci faktörünü ikidir dikkate almıyorsunuz. çünkü technisat cihazdan sonra humax'tan da bahsettiğinize göre...

İşlemci neden önemli ! Cep telefonu alırken fiyatı belirleyen işlemcidir. Çünkü yetenekli ve hızlı işlemci ile cep telefonunun yetenekleri artar. Fiyatları da epeyce tuzlu olur.

İşte uydu cihazı cephesinde de benzer durum söz konusudur. Uydu cihazları için yetenekli işlemcilerin başında broadcom marka işlemci gelir.

Önceki mesajımda değindiğim gibi technisat ve humax cihazların işlemci hızı biraz geridedir. Yazılım özellikleri de, belirttiğiniz gibi cihaza özeldir.

Hasılı; bu bilgiler ışığında kendi kararınızı kendiniz verirsiniz, zaten. benim nazarımda sizin hangi cihazı aldığınız önemli değildir.

Telesystem cihazda benim dikkatimi ceken şey, cihaz işlemcisine göre fiyat/performans ürünü olmaktadır. Öyleki, avrupada 90 euro'ya kadar satan yerler var. Avrupada oturan bir yakınıma izine gelirken aldırmaya karar verdim.

4K cihaz kategorisinde; Broadcom 7252s işlemcili, combo tuner'li, 2 x CI+ girişli bir cihaz hiç bu kadar ucuz olmamıştı.( Çin de bile bu kadar ucuza almak mümkün değil. )

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Amazon'un içinde herhangi bir satıcı demek istediniz sanırım ?

Birkaç arızalı ürün çıktıysa, normal aslında. Bu tür ürünlerin arızası genelde adaptörde olur. Göndermeye gerek kalmadan yeni bir adaptörle sorun çözülebilir.

Dreambox 900 UHD cihazın klon olduğunu belirtmiştim zaten. Amazon'da değil, aliexpress'te satılıyor. Bir ayı gözden çıkarmak gerekir. 900UHD cihazda bluetooth özelliği çalışabilir. Ama çok profesyonel cihazdır. Linux bilginiz yoksa, epeyce uğraştırır.

Siz cihaz seçiminde seçeneklerinizi değerlendirirken, işlemci faktörünü ikidir dikkate almıyorsunuz. çünkü technisat cihazdan sonra humax'tan da bahsettiğinize göre...

İşlemci neden önemli ! Cep telefonu alırken fiyatı belirleyen işlemcidir. Çünkü yetenekli ve hızlı işlemci ile cep telefonunun yetenekleri artar. Fiyatları da epeyce tuzlu olur.

İşte uydu cihazı cephesinde de benzer durum söz konusudur. Uydu cihazları için yetenekli işlemcilerin başında broadcom marka işlemci gelir.

Önceki mesajımda değindiğim gibi technisat ve humax cihazların işlemci hızı biraz geridedir. Yazılım özellikleri de, belirttiğiniz gibi cihaza özeldir.

Hasılı; bu bilgiler ışığında kendi kararınızı kendiniz verirsiniz, zaten. benim nazarımda sizin hangi cihazı aldığınız önemli değildir.

Telesystem cihazda benim dikkatimi ceken şey, cihaz işlemcisine göre fiyat/performans ürünü olmaktadır. Öyleki, avrupada 90 euro'ya kadar satan yerler var. Avrupada oturan bir yakınıma izine gelirken aldırmaya karar verdim.

4K cihaz kategorisinde; Broadcom 7252s işlemcili, combo tuner'li, 2 x CI+ girişli bir cihaz hiç bu kadar ucuz olmamıştı.( Çin de bile bu kadar ucuza almak mümkün değil. )

Alıntıları Göster
    birkaç gündür projektör,perde,ses sistemi,uydu cihazı konularında o kadar çok zaman geçirdim ki bazı önemli ayrıntıları atlayabiliyorum.telesystem şu an türkiyede satılıyor olsaydı tabiki ilk tercihim olurdu.birçok beklentimi aynı cihazda karşılayabilecek bir ürün arıyordum aslında ama anladım ki türkiye koşullarında biraz zor ya da pahalı.şimdi tavsiyeniz üzerine broadcom işlemcili fiyatı uygun bir cihazlara baktım.octagon sf4008 fena gözükmüyor.bu cihazı önerir misiniz?

• Bana cihaz 650 tl ye geldi 4ay önce arkadaşıma aldırdım amazondan almanyaya posta ile gitti ordanda arkadaşım aldı bana geldi,
    cihazda hoşuma gitmeyen ise kanal düzenleme yok galiba favori kanal listesi oluşturuyorum ancak bu liste içerisindeki kanalları sıralayamıyorum artık böyle kullanıyorum.cihazın dm920 den 1 tık daha iyi görüntü işlediğini düşünüyorum zira eniğma yazılımının görüntüyü aksi yönde etkilediğini düşünüyorum...saygılar.
  • quote:

birkaç gündür projektör,perde,ses sistemi,uydu cihazı konularında o kadar çok zaman geçirdim ki bazı önemli ayrıntıları atlayabiliyorum.telesystem şu an türkiyede satılıyor olsaydı tabiki ilk tercihim olurdu.birçok beklentimi aynı cihazda karşılayabilecek bir ürün arıyordum aslında ama anladım ki türkiye koşullarında biraz zor ya da pahalı.şimdi tavsiyeniz üzerine broadcom işlemcili fiyatı uygun bir cihazlara baktım.octagon sf4008 fena gözükmüyor.bu cihazı önerir misiniz?

Alıntıları Göster
    Öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekrem.kolu kullanıcısına yanıt
    EDİT:Sanırım ben cihazları karıştırdım. Codegan var sandım sizde

Serkan bey de onayladı, tamam bu sefer buldum dedim ama sizin fiyatı duyunca canım sıkıldı. Türkiyede 1400 tl bu cihaz. 650 tl nerde 1400 tl nerde. Keşke fiyatı söylemeseydiniz

Bu arada bu cihazın medya player özelliği nasıl? Desteklemediği dosya formatları var mı? 50 gblik 4k dosyaları rahat oynatır mı? Bu konudaki tecrübelerinizi iletirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguradam1 -- 4 Haziran 2018; 0:1:51 >
  • quote:

Serkan bey de onayladı, tamam bu sefer buldum dedim ama sizin fiyatı duyunca canım sıkıldı. Türkiyede 1400 tl bu cihaz. 650 tl nerde 1400 tl nerde. Keşke fiyatı söylemeseydiniz

Bu arada bu cihazın medya player özelliği nasıl? Desteklemediği dosya formatları var mı? 50 gblik 4k dosyaları rahat oynatır mı? Bu konudaki tecrübelerinizi iletirseniz sevinirim

He he...

90 dolara satılıyor, italyan yerel web sitelerinde...

Benim yakınım isviçre de italyaya yakın bir yerde oturuyor. İzine gelirken getirecek bi tane...

Broadcom 7252s + combo tuner + 2xCI+ özellikli bir cihazı bugüne kadar, bu fiyata, hiç bir yerde görmedim.

Hiç işime yaramazsa bile salonda 4k tv'ye bağlarım. Bundan iyisi şam da kayısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 3 Haziran 2018; 23:59:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İtalya deyince birden aklıma geldi. Benim de italyada restoran iştelen bir tanıdığım var. Her sene gelir bayramda felan. Yarın ilk iş onunla iletişime geçmek olacak. İnşallah getirebilir

• 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.