Şimdi Ara

Yüksek Devir Sorunu/ 2011 Kia Cerato

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forum içerisinde de başka kaynaklardan da araştırmasını yaptım ancak sorunum İle ilgili detaylı bir bilgilendirme bulamadım.

Aracı 1-2 saat park halinde bırakınca ilk kontak çevirdiğimde 1500 devir civarında başlıyor ancak kontağı kapatıp hemen geri açtığımda tekrar 1000 devir civarlarına düşüyor. Bir çok kaynakta motor soğuk olduğu için bu rölanti devrinin yüksek başlayabileceği yazıyor ama bendeki durum kontağı kapatıp açtığımda hemen düzeldiği için biraz farklı gibi görünüyor. Motorun ısınması için yeterli süre vermeden kapatıp açsam bile sorun düzeliyor. Ancak 1-2 saat aracı kullanmadığımda tekrar ilk kontakta yüksek devirden başlıyor. Üstelik bu sorun mevsim ve hava fark etmeksizin her sıcaklıkta aynı devirde yaşanıyor. Sanayide sorduğumda enjektörle ilgili olabileceğini ilettiler ancak araştırmasını yapmadan böyle bir işleme girişmek istemedim.

Sebebi hakkında yardımcı olabilecek birileri var mıdır?

Araç 2011 model Kia Cerato

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yüksek devir kaç sn sürüyor ben sabah marş yapınca hava durumuna göre 30 sn de devir düşüyor tabi soğuk oldukça daha uzuyor süre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debriyaja bas çek düşüyor mu

• Hep devir yüksekte kalmıyorsa eğer kapa aç yapmak yerine rölantinin düşmesini bekleyin. Bence bu çok uzun sürmüyorsa 10sn civarındaysa dert edecek bir durum yok.

• ilk süreler ne olursa olsun normal sayılır, gidip 1-2 dk boyunca 2-3 bin devirde sabitlemiyorsa, arkadan duman vermiyorsa bence dert edilecek sorun değil, ben mesela senelerdir ısınmasını beklerim kaç tane araç değiştirdim hepsinde aynı durum vardı, bir süre sonra düzeliyor.

• dediğiniz gibi bir süre bekleyince normale dönüyor, cevaplar için herkese çok teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.