Şimdi Ara

YTU STAT İzlenimlerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, forumda tanıyanlar vardır, oldukça iyi bir okulun bir öğretmenlik bölümünden bu sene yatay geçişle ytü istatistik bölümüne geçmiştim. İlk vizeler bitti ben de naçizane birkaç izlenimimi paylaşmak isterim bölüm ve okul hakkında.


    Öncelikle kampüs gerçekten güzel, temiz ve geniş. Yapılacak çok şey var. Fen edebiyat fakültesi konum itibariyle B kapısına 2 dakika falan, ki o taraftan geldiğim için fakülte diğer kapıya göre oldukça yakın. Bu dönem aldığım derslerin tamamı fakülte içindeydi. Bu sayede kampüs içinde farklı dersler için sürekli sağa sola git gel yapmıyorsunuz. Küçük ama yeterli bir kafesi var fakültenin, otomatlar falan derken genel anlamda iş görüyor yiyecek anlamında.


    YTÜ'nün yemekleri cidden fiyatına göre iyi. Çorbalar lezzetsiz çıkıyor genelde ancak yemekhanesi f/p olarak sanırım türkiye'deki en iyi okullardan olabilir, 9.75 lira fiyatı var. Dediğim gibi yemekler mükemmel değil ancak ortalama ve üzerinde seyrediyor. Eski okulumla kıyasladığımda kötü ancak neredeyse yarı yarıya fiyat farkı var. Sular, ekmekler ve baharatlar sınırsız. Ana yemeğin vegan alternatifi olan bir yemekhane bölümü var. Normal kısımda da yemeklerden ana yemeği beğenmediysen ton balıklı salata, tavuklu salata ya da şinitzelli salata alabiliyorsunuz, bunlar da cidden çok güzel, fakat bunlar belli bir saatten sonra tükeniyor, başlarda alınabiliyor genelde.


    Kütüphanesi güzel ancak vize zamanları gibi çoğu okuldaki gibi yetersiz kalabiliyor. Ancak ben vizeler arası fakülte içinde boş sınıf bulursam orada çalıştığımdan şu anlık pek sıkıntı çekmedim.


    Yeşil bir kampüs ancak köpek sorunu varmış maalesef, pek denk gelmedim ama şu sıralar bazı köpeklerin insana enfekte etmeyen virüslü olduğuyla alakalı bir haber paylaşıldı birkaç gün önce. Köpek saldırıları fiziksel olarak sıkıntı olabiliyormuş yani fakat henüz denk gelmedim.


    Derslere gelecek olursak, bazı dersler ingilizce bazıları türkçe. Hazırlık sınıfını geçmek gerekiyor bölüme geçebilmek için. Lineer gibi dersler zor sayılır. İstatistiğe giriş gibi dersler ise biraz daha kolay. Teorik ağırlıklı işlenip şu ana kadar pratik tipte sorular soruldu. Bu yüzden iyi çalışılmalı vizelere, yatarak geçmek zor.


    Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla kulüpler oldukça aktif, yemekhane taraflarında falan çoğu zaman kariyer kulüplerinin standları oluyor. Network için iyi konumda olan, iyi kulüplere sahip bir üniversite.


    Sıralaması her sene gittikçe artıyor. Birkaç seneye okulun tier mühendisliklerinin arkasına rahatlıkla gelecektir diye düşünüyorum. Ben yatayla geldiğim için girdiğim seneki sıralamaya göre ucuzdan girilen hisse gibi oldu.


    İş imkanları hocaların somut olarak verdiği örneklere göre hayli yüksek. Okulda coop sistemi var ve bu sistemle son dönem okula gitmeden çalışarak geçiriliyor diye duydum. Bu sayede teorik işin pratik kısmı da halledilmiş oluyor. Partnerlere siteden bakılabilir ancak duyduğum kadarıyla her sene daha da artacakmış ikili anlaşmalar. TÜİK gibi oldukça kaliteli kurumlar var. Bunun dışında çoğu departmanın IT kısmında, özellikle veri alanında staj/iş bulmak zor değil gibi. Ancak her şey her bölümde olduğu gibi kişide bitiyor. Bomboş bir mezun okul adıyla da işsiz kalabilir, okurken mesleki yetkinlikler kazanılmalı diye düşünüyorum.


    Bölüm genel itibariyle bana kalırsa taşrada okunacak bir mühendisliğe göre daha mantıklı, ki ben de kararımı tam da bu ikilemin arasında burası olacak şekilde kullandım.


    Okulu ve bölümü düşünen arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Sıralaması birkaç senede muhtemelen 30-40k civarlarına gelmiş olursa bile hala iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum sıralama olarak, counterpart bölümlere göre.








  • elinize saglık

    genel sohbete açarsanız daha çok gören olur

  • Vizeler harbi yatarak geçilmiyor sıçtım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • keske yazsaydım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benim adım laz ziya kullanıcısına yanıt
    Yatayla geçemiyor musun hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Julianos kullanıcısına yanıt
    mezunluktan yatat geçiş var mı hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benim adım laz ziya kullanıcısına yanıt

    Güzel bölüm ama pişman olmana değmez bence güzel bir yere gidersin bu yıl  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakacağaazzzz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.