arkadaşlar son senesinde veyahut yeni mezun bir kaç tane cengaver arkadaşımız varsa sektör cidden ölmüş bitmiş dileniyor durumda mı? Yoksa ekonomideki kemer sıkmaya rağmen hala paranın döndüğü fırsatların olduğu ve umut besleyebildiğiniz bir durumda mı? Bir kaç tane abi diyebileceğim insanlar cevaplarsa çok memnun olurum. Bölümden bölüme değişeceğini tabii ki biliyorum ama her bölümden bir kaç arkadaşınız vardır ve kariyet gidişatlarını az da olsa takip edebilmişşinizdir |
yeni mezun ceng hk.

-
-
Abin olarak yorum yapayım. Devam et. Para yazılımda.
-
sen askerden dönünce tıpa geçmeyi düşünmüyor muydun millete de tıp öneriyorsun... feci ikilimde bıraktın
-
kanka orta halli yerlerde mühendislik okuyacağınıza tıp okuyun diyorum.
tıp düşündüğüm zaman biraz bunalımdaydım da geçti. ctisten dewamke
-
Orta halli muhendislikte sulalede pek networkte yoksa kariyer imkanlari feci daralıyor di mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bilmem, ben kendi network'ümü sadece ilk staj için kullanacağım. gerisi emek. türkiye için torpil önemli diye düşünüyorum.
-
ODTÜ CENG bu dönem mezun oldum. Benimle mezun olanların çoğu zaten part time çalışıyordu, full time devam edecek. İş bulamadım diyen görmedim. (Yurt dışı) Yüksek lisans devam edenler oluyor, farklı bir path
Doomerları dinlememek lazım. Herkes asgari ücret o bakış açısıyla
Bence en iyi bölüm hala CENG, yalnız tamamen okula bağlanmayıp yanda "kendini geliştireceksin". Par time okul, part time iş vb.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kanka troll bu en ufak fikri yok. verileri görmek istiyorsan big tech şirketlerinin çalışan sayısı değişimine bak, daha microsoft 10k çalışanı işten atalı yeni oldu. yazılım kısmında sıkıntı var, öldü bitti değil ama 2-3 yıl önce verilen paralardan ve işe alımlardan eser yok. işe başlarsın ama jr ort alacağın 50-60k, mid 90k civarı, tıpın üstünde şu anda bi bölüm yok
-
-
faang şirketlerindeki 5-10k büyüklüğündeki tüm işten çıkarmalar ekonomi ya da gereksiz insan gücü fazlalığından kaynaklı. yeni mezun maaşı diyince dream gamesin yılda 3 kişi aldığı ilanını atip 200k yazan elemandan max çıkacak argüman bu olurdu zaten. takım layofflarından bahseden yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 7 Temmuz 2025; 13:48:58 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynen faang'dan çıkarılanlar da sınava hazırlanıp tıp için çalışıyor.
-
bos bos konusuyonuz milleti kandirmayin itu odtude okucaksan oku yine ama asiri bir maas beklentisine girme diger yerlerden mezunlar asgari ucretten hallice maaslarla calisiyo piyasa boyle torpilin yoksa staj bile bulunmayacak seviyeye gelmis bolumu ovmenin anlami yok bu sene bide bissuru siber guvenlik zart zurt acmislar gecmis olsjn
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X