Şimdi Ara

YTÜ Matmüh VS Cerrahpaşa CENG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ""Arkadaşlar bu iki okul arasında çok kaldım. Önceliğim yazılım alanında ilerlemek. Kampüs, bulunduğu yer, imkanlar, erasmus, kulüpler vs. Açısından cerrahpaşa geride kalıyor. Cerrahpaşa'nın genel olarak önde olduğu konu ise Ceng olması.

Matmüh yazarsam bilgisayar mühendisliği diplomam olmayacak, aldığım dersler yazılımdan çok yazılıma ait algoritma çalışmaları üzerine olacak ki benim önceliğim direkt yazılım.

Matematik yönünden ise problem yok, matematiği çok seviyorum. Matmüh bu yönden benim için avantaj.

Benim için YTÜ bir tık önde. Üniversitenin öğrenciye verdiği değer ve çeşitli imkanlara sahip olduğu için benim önceliğim bu yönde lakin ailem ve çevremdekilere sorduğumda herkes illaki ceng oku diyor. Mezun olduktan sonra arada farklar olacak vs. Diyor. Sizin de-özellikle bu konuda bilgi sahibi olan insanlar- bu konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.""

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marko Guduranic -- 3 Ağustos 2022; 22:1:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam öncelikle erasmus kulüpler kampüs falan açısından her türlü ytu önde.Bölüm olarak bakarsak ceng mezunu ne iş yapabiliyorsa mat muh de ayni ise aynı pozisyona girer.Hatta sadece mat müh mezunu diye açılan iş ilanları onlara ceng ler öyle kolay giremez ama.Ailenin ve cevrendekilerin ceng demesi gayet normal.Ben aileme mat müh okumak istiyorum dediğimde bana matematik öğretmenimi olacaksın demişlerdi:)Bu tepkiyi bölümü ilk defa duyanlar hala veriyor.Bilgisayar Mühendisliği diplomamı olmayacak demişsin ama birkaç iş ilanı incelersen bunun önemi olmadığını anlarsın.Genelde bilgisayar endustri mat müh mezunu diye ilan açar firmalar yazilimci pozisyonlari için.Okurken farkliliklar olabilir mat muh de daha fazla mat dersi görürsün ceng de daha fazla donanım dersi görürsün ama ikisinde de görmen gereken yazılım derslerini görürsün.mezun olunca ne mezunu olduğunun çok bi önemi yok.ne bildiğin daha önemli.hangi programlama dillerine hakimsin üniversitede okurken neler yaptın kulüp etkinliklerine katıldın mı stajlarini dolu dolu geçirdin mi proje yaptin mi firmalar bunlara bakar.Bir de mat mühte yazilimdan çok yazılıma ait algoritmalar var demişsin o kısımda ne demek istediğini tam anlamadım ama cengde de mat muhte de algoritma dersini alirsin.Zaten algoritma bilmeden kod yazamazsın yazsan bile kötü kod dediğimiz olay yaşanır.

• yazılım alanında diplomanın bi numarası yok. istersen fizik oku yazılım bildiğin ve iyi olduğun sürece alınırsın. ayrıca mat müh belki çevrelerce tanınmıyor olabilir ama iş dünyasında baya tanınıyor. üstteki hocam anlatmış zaten

• karakorsan5800 K kullanıcısına yanıt
    Cevabın için çok teşekkür ederim hocam. Parantezden de anlaşılacağı üzere aslında bu yazıyı bana bir arkadaşım gönderdi. Onun bu bölümle alakalı bilgiye ihtiyacı vardı o yüzden foruma sormam için bana yolladı.

Peki bölümü %100 ingilizce okumak daha mı mantıklı sizce?
    Bazı durumlarda eğitimde öğretmen-öğrenci ilişkisi açısından sorun çıkabiliyormuş diye duydum. Bu konu hakkındaki yorumunuzu alabilir miyim?

• Cevabınız için teşekkür ederim hocam

• şaka maka fizik dedim de hocam itü fizik + itü elektrik düşünülebilir gerçi sıralamanızı bilmiyorum ama. İTÜ fizikten yine iyi yazılımcı hatta makine öğrenmesi mühendisi çıkıyormuş diye duydum. elektrik de yine sektörde üzmez elektrikli arabalar ve santraller için aranan eleman olursunuz. yine araştırın tabi de.

• %100 okumak net daha mantıklı hocam bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İYTE vs YTÜ
    10 yıl önce açıldı
    Hacettepe ceng vs Bilkent CTIS
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • karakorsan5800 K kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşündüm hocam.

Peki sizce hazırlığı atlamak mantıklı mı?
    İngilizcem A2-B1 aralığında. Hazırlığı geçersem eğitimde sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. O yüzden hazırlığı okumak istiyorum.

• ytü math

• Öncelikle Bilgisayar Mühendisliği diploması daha değerli. Yalnız iyi İngilizce bilmeniz şart.

İngilizceniz kötüyse YTÜ seçip dil öğrenin, zaten iyiyse (en az B2 ya da C1) İÜ Cerrahpaşa seçebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 5 Ağustos 2022; 10:17:14 >
  • Hocam zaten muafiyet sınavından geçecek kadar İngilizcen varsa bölümde çok sıkıntı yaşamazsın.Cunku bence o sinav zor.Hazirlik eğitimini adam gibi ingilizceye odaklanirim çalışırım dersen iyi değerlendirirsin.Çogu kişi rahat etmek için 1 sene gezer tozarim diyip geliyo hazırlığa.Biz de öyle yaptık.Ama simdi yapılmıyor o çünkü istanbulda 1 sene gezip tozmak ciddi bir maliyet oluyor.Ayrica devamsızlık olayı çok sıkıntı hazırlıkta.Bolumde kimse takmıyor ama

• hocam ytü mat müh, itü fizik müh, gsü mat, bunların hepsini değerlendirebilirsiniz. Bazı arkadaşların da dediği gibi bilgisayar mühendisliği diplomasının çok da bir önemi yok bunu sektöre girince anlayacaksınız. O yüzden bölümden önce okul tercihinde bulunmanızı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.