![]() no context ytu (@nocontextytu10) on X https://x.com/nocontextytu10/status/1945960856166031413< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 18 Temmuz 2025; 22:53:9 > |
YTÜ'de eş danışmanlık skandalı... Olayı ortaya çıkartan YTÜ Araştırma Görevlisi'ne soruşturma açıldı

-
-
Ülkeyi koskoca bir bataklığa çevirdiler. Çürümeyen yer yok.
-
akp adaleti tam da bu. şikayet eden suçlanıyor. vay be..
-
"Böyle şeyler oluyor çok fazla takılma" mealinde şeyler söyledi.
Haklılar.
Olası senaryo şu şekilde,
Benzer bir danışmanlık isteyen hocaya, hayır!
Demişlerdir. Sonrası bu durum.
Kaldı ki eş danışman,(yanlış hatırlamıyorsam)
YL de yarı puan alır, DR de hiç puan alamaz.
İmza yetkisi bile yok.
Gaza gelmemek lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neyini savunuyorsunuz çok yararı yoksa yapmasınlar
Kafasına göre danışman verme diye bir şey olur mu?
Gerçekten ilginç insanlar var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
öğrencinin söz hakkı yokki.
1.danışman ne derse, öğrenci yapmak zorunda.
yönetmelikte açık açık yazıyor.
Bilmediğiniz sistem hakkında neden yorum yapıyorsunuz?!
Hangi yönetmelik İstanbul üniversitesi öyle değil bende doktora yaptım
Kimse zorla danışman atamadı ben seçtim danışmanı ikinci danışman da gelmedi
Siz çok bilmişlik yapıp hukuksuzluğu savunmayı bıraksaniz mı?
Dahi anlamındaki -de lerden önce ilkini sonra ikincisini yanlış yazmışsınız.
Hem eş danışman maddedisini bilmiyorsunuz
hemde gelip burada atar yapıyorsunuz.
yineliyorum, danışman ne derse o!
öğrencinin tercih hakkı yok!
aksini iddia eden, yönetmelikten maddeyi paylaşsın!
boşa alıntı yapmasın!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 19 Temmuz 2025; 11:6:25 >
"Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda atanacak ikinci tez danışmanı, Üniversite içinden veya dışından en az doktora derecesine sahip kişilerden olmalıdır. İkinci tez danışmanı, tez konusunun Enstitü Yönetim Kurulu tarafından onaylanmasından sonra atanır." www.mevzuat.gov.tr
Mevzuat Bilgi Sistemihttps://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=22828&MevzuatTur=8&MevzuatTertip=5
İstanbul obs sisteminin ekran görüntüsü gordugunuz üzere ikinci danışman atama öğrenci tarafindan başlatılıyor tabi anabilim dalı enstitü onayı gerekiyor ama ogrencinin söz hakkı yok diye bir şey yok. Ayrıca "Anabilim/anasanat/bilim/sanat dalı/program başkanlıkları, öğrencilerin tercihlerini ve ilgili öğretim üyelerinin görüşlerini dikkate alarak danışman önerilerini ilgili yarıyıllarda enstitülere gönderir."
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Doğrudur Türkçe anadilim değil zaten doktorami İngilizce yaptım
"Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda atanacak ikinci tez danışmanı, Üniversite içinden veya dışından en az doktora derecesine sahip kişilerden olmalıdır. İkinci tez danışmanı, tez konusunun Enstitü Yönetim Kurulu tarafından onaylanmasından sonra atanır."
(23/5)
bu paylaştığınız ana yönetmelikte,
"öğrencinin tercihi" nerede geçiyor?!
yok!
ayrıca, paylaştığınız ekran görüntüsü, iü nün
yönetmeliği ile bağdaşmıyor. Kurum hatalı.
onuda geçtik, bu ss te,
öğrenci; ONAYLAMIYORUM derse ne oluyor?!
kayıt olamıyor!
öğrencinin söz hakkı nerede?!
Neymiş öğrencinin söz hakkı?
kaydını sildirmekmi?!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 19 Temmuz 2025; 12:55:12 >
Madde 23/1 öğrenci tercihi yazıyor evet madde 23/5 yazmıyor ama madde 23/1 geçerli diye yorumluyorum çünkü öğrenci ile ilgili bir bilgi yok bu maddede buradan normal danışman atama ilkeleri ile aynı olduğunu varsayıyorum ki uygulamada olan sistemde de bu anlaşılıyor
Her şekilde YTÜ yaptığı uygulama yanlış tez ile alakasız birisi eş danışman olamaz danışmanın tezden habersiz olması kabul edilebilir bir şey değil otomatik atanmasida kabul edilen bir sey değildir. Yani demek istediğim her türlü hukuksuzdur YTÜ yönetmeliğine bakmadım ama ikinci danışman için tez konusu ile alakası olan biri olması yazmasa bile mantıken şartıdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proprietor -- 19 Temmuz 2025; 16:0:38 >
varsaymakla olmaz bu işler. Yönetmelik neyse odur.
Attığız yasa ve ss birbirine denk değil.
ayrıca,
attığınız SS öğrenciye tercih sunmuşmu?
öğrencinin herhangi bir tercih hakkı varmı?!
Hayır.
Onayladın onayladın,
yoksa baybay!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X