Şimdi Ara

YTÜ Bilgisayar ve Elohab Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, YTÜ Bilgisayar ve Elektronik-Haberleşme hakkında forumda yalan yanlış birçok bilgi mevcut, çoğunlukla benzer veya daha düşük puanlı üniversitelerin öğrencileri tarafından haksız yere yerildiğini gördüm. Hem Bilgisayar hem de Elohab öğrencisi olarak bu konuda birkaç şey söyleyebilirm.

En çok gördüğüm asılsız birkaç itham ile başliyim:

1-) "Malum operasyonlarda okul birçok hocasını kaybetti" Evet operasyonlar yapıldı ancak bu operasyonlar daha çok tm-sözel bölümlere yönelikti, Bilgisayardan 1 Doçent, Elohab dan ise 1 Profesör atıldı ancak Bilgisayara geçen sene 1 profesör, Elohaba ise bu sene 1 profesör alındı. Sonuç olarak bu iki bölüm için ortada bir hoca kaybı yok.

2-) "Ytü eski popüleritesini kaybetti" Bunu söyleyen genellikle İYTE, GTÜ TAU BAU trolü olur, şunu söylemeliyim ki İstanbul piyasasını İTÜ ve YTÜ domine eder, bir iş mülakatında ben TAÜ mezunuyum dediğinizde sizden o kısaltmanın açılımını isteyeceklerdir.

3-) "Savunma sanayi moruk!" Savunma sanayide YTÜ den az kişinin olması tamamiyle konum ile alakalı, dikkat edilirse İTÜ ve Boün den de az kişinin savunma sanayinde çalıştığını görebilirsiniz. Kısaca bir YTÜ lü gerekli ortalama şartını sağlıyorsa savunma sanayinde de tercih edilir. (Tübitakta stajerim ) Son olarak TAİ, YTÜ Teknoparkta Mühendislik üssü kurdu. ilgili link YTÜ-TAİ

Müfredatla alakalı olarak bu sene okulun bütün bölümleri Bologna 2013 ten Bologna 2018 müfredatına geçiyor, bazı bölümlerde köklü değişiklikler yapılırken bazı bölümlerde ise 1-2 derslik düzeltmeler yapıldı.

Bilgisayar, 158 krediden 160 krediye yükseldi, ufak tefek 1-2 değişiklik yapıldı. Güncel Müfredat: müfredat

Elohab ise en çok değişikliğin yapıldığı bölümlerde biri oldu, 135 krediden 158 krediye yükseltildi, eğitimi zorlaştı ve ders sayısı arttı. Güncel Müfredat: müfredat

Artılar ve Eksiler:

Bilgisayar Mühendisliği:

+ Hocalar fazlasıyla ilgili, ödev ve projeler zorlayıcı, Lab + 2 Vize + Proje + Final olan dersler de mevcut, vize yerine Proje verilen dersler de.
    + Algoritma ve Temel kavramları iyi öğrettiklerini düşünüyorum.
    + Staj olanakları oldukça yüksek aynı şekilde part-time çalışma da yaygın
    + Erasmus olanakları oldukça yüksek
    + Donanım ders sayısı muadillerine göre fazla, bu sayede gömülü sistemlerde de yetkin olabilirsiniz.

- Bölüm %100 ingilizce değil ancak ders materyalleri full ingilizce.
    - Bazı seçmeli derslerde kota sorunu olabiliyor

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği:

+ Telekomüniksayon dalı hocaları oldukça yetkindir, mezunlarının yarısından fazlası bu alanda çalışır (bu durum biraz da Telekomünikasyon firmalarının EE yerine Elohab tercihiyle alakalıdır).
    + Bu sene müfredat değişti, ders sayısı arttı ve ek yazılım dersleri de eklendi.
    + Genel olarak labları iyi durumdadır.
    + Temel dersleri kalitelidir, temeli sağlam verir.

- Gene aynı şekilde %100 ingilizce değildir.
    - 1-2 hocası sıkıntılıdır, öğrenciye pek kafa yormaz.

Son olarak Elohab okurum ordan da yazılıma kayarım gibi bir düşünceniz varsa direkt Bilgisayar yazın Elohabda sadece giriş niteliğinde dersler verilir bu durum EEde de böyledir başka üniversiteler için de.

Sorularınız varsa alabilirim, tercihlerinde herkese başarılar.

• Kriz durumunda YTÜ mezununu işten çıkarırlar mı bilgisayar mühendisliğinde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trmeto kullanıcısına yanıt
    Kriz durumunda kimin işten çıkarılacağı daha çok şirketteki konumunuzla alakalıdır, şirket için hayati bir pozisyondaysanız elbette ki işten çıkarılmanız daha zor olacaktır. Bu noktada hangi üniversite mezunu olduğunuz çok daha geri planda olacaktır.
  • Hocam yurt nereyi önerirsiniz KYK çıkmayacak, geçiş düşündüğüm için direkt normal sıraya girmeyeceğim. İÜ çevresinde yurt baksam metroyla kaç dk sürer toplam? Ve hazırlık zor mu atlama sınavı sene başındaki?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de kontrol otomasyonda aynı şeyleri söyleyebilirim. Hocalar, eğitim konusu fakültede genel olarak kaliteli.
  • hocam sizce hacettepe bilgisayar mı ytü bilgisayar mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • snoffer S kullanıcısına yanıt
    Hacettepenin Yıldıza karşı tek avantajı %100 ingilizce olmasıdır. Gerek müfredat gerekse piyasadaki popülerlik ve konum açısından bakarsak YTÜ daha önde diyorum.
  • Bende üsttekiyle benzer soru sorucam

Çevredeki özel yurt fiyatları hakkınd bir bilginiz varmı

Okulun yurdu büyük deniyor , sıra gelmesi sizdw ne kadar sürdü

• Ortilency kullanıcısına yanıt
    İstanbulda oturuyorum dolayısıyla yurtlar hakkında pek bir bilgim yok, okula bitişik bir KYK erkek yurdu var imkanları vs. iyi diye biliyorum ama çıkar mı sıra ne zaman gelir vb. konularda bir bilgim yok
  • Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.