Şimdi Ara

Silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
2.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D0MEST0S -- 7 Ağustos 2023; 11:0:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sayılarla onlardan anlamayan kişiler için her şeyi kanıtlayabilirsin.

Öncelikle böyle olması aman aman bir olay değil.

1- YTÜ mühendis yetiştiriyor. Bilkent(bu bölüm için diyorum) çok bilgili tekniker.
    2- Bilkent kadrosu tamamen Bilkent ve Odtülü hocalardan oluşuyor. Bir de Atılım üni mezunu var birkaç tane. Yurtdışı hiç yok. İlk 200 dediklerin muhtemelen ODTÜ’lü olanlar.
    3- YTÜ geneli YTÜ mezunları ama diğer okullardan ve yurtdışından da olanlar var. (Bence bu iki madde çok önemli değil)
    4- YTÜ kadrosu Bilgisayar müh mezunu ve çeşitli alanlarda çalışıyorlar.
    5- Bilkent kadrosu bir çoğu lisans üstünde bilişime yönelmişler. Ve çalışma alanları çok daha kısıtlı.

İki bölümü de okumadım ama bu kadarı bile asla kıyaslanmayacağı ve senin verilerinin hiçbir anlam ifade etmediğini gösteriyor.

Bilgi vermek için yazdım. Karşı çıkmak için değil.

Yoo hoca sayisi her seyi ifade etmez, ama ctis hocalarinin phdsi olmamasindan belli olan 4 yila (aslinda 3.5) uzatilmis bir onlisans bolumu, bu bolum görece duzgun okullarda bilgisayar mühendisliği ile karşılaştırılmamasi gereken bir bolum. Gereksiz yere sisiriyorsunuz okul adi ve bolumun adinda bilgisayar geciyor diye

Check etmedim ama taude 4 tane akademisyen olduğunu sanmıyorum, eger hocalarin alayinin statusu visiting ise bilemicem ama 4 olsaydı dikkatimi cekerdi onu da ekleyeyim

1- bilkent'te ytü de %80 software engineering alanına öğrenci yetiştiriyor

2- evet odtü ve bilkent %90 I oluşturuyor bu 2 üniversite düzeyinde eğitim almış ytü de toplam 3 kişi var (42 kişi arasından)

3- evet ytü kadrosu %90 ya ytü mezunu ya da Üsküdar, Karabük, pamukkale üniversitesi gibi daha kötü üniversitelerde eğitimini almış (yurtdışında olanlar dahil 3. Maddede dediğim gibi odtü düzeyinde veya daha iyi eğitim almış toplam 3 kişi falan var 40 kişiden yani yurtdışı çok değil ya da iyi değil)

4- bilkent ctis dekiler de bilgisayar müh./ Ee/bilişim mezunu çoğunluğu. (azınlık matematik, fizik mezunu olduktan sonra yüksekte bilişime kaymış ki bu ytü de de var. ytü nün lisansta ilk 200 deki tek görevli de zaten odtü fizik mezunu)

5- 15 kişinin toplam çalışma alanının 42 kişiyi geçmesi biraz absürt olurdu Ama kişi başına düşen hoca sayısı bilkentte 2 kat daha fazla (bölümde 100 bin hoca olsa ne yazar milyar öğrenci aldıktan sonra )
    Leto arteides II,

Sevgili dostum çok sitreslisin birazcık sakin olmanızı öneririm.
    Usluba bak dedikten sonra hakaret etmeniz ytü'lü zekasına sahip olmanızdan kaynaklandığını düşünüyor ve üzülüyorum. Eğer hala okuyorsanız umarım yatay geçiş yapıp itü'ye geçebilir ve zihninizi ferahlatabilirsiniz.

Ve malesef ki Ytü türkiye'nin en iyi 4-5 devlet üniversitesine girmiyor.
    Odtü, Boğaziçi, itü, Hacettepe, Gsü açık ara bu üniversiteden iyi yani size kötü bir haberim var, ytü, bu ünivertelerden sonra gelse dahi 6, 4-5'ten daha küçük bir sayı değil

'Türkçe eğitim > ingilizce eğitim' önermesi de iyiymiş bunu bir düşünelim size en yakın zamanda döneriz.
  • D0MEST0S kullanıcısına yanıt
    Olm cidden şaşırttı sektörü anlayan hocalarımın yorumlarını merak ediyorum

• Bu iki bölüm kıyaslanmaz bile. Yıldız açık ara öndedir. Çok saçma bir kıyaslama yapılmış. Bilkent’in kadrosu önlisans için uygun bir kadro.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Kadroyu yazmışım ya hocam ilk 200 de ne kadar Lisans/ doktorası olan hoca var diye bilkent açık ara önde gözüküyor

• D0MEST0S kullanıcısına yanıt
    Sayılarla onlardan anlamayan kişiler için her şeyi kanıtlayabilirsin.

Öncelikle böyle olması aman aman bir olay değil.

1- YTÜ mühendis yetiştiriyor. Bilkent(bu bölüm için diyorum) çok bilgili tekniker.
    2- Bilkent kadrosu tamamen Bilkent ve Odtülü hocalardan oluşuyor. Bir de Atılım üni mezunu var birkaç tane. Yurtdışı hiç yok. İlk 200 dediklerin muhtemelen ODTÜ’lü olanlar.
    3- YTÜ geneli YTÜ mezunları ama diğer okullardan ve yurtdışından da olanlar var. (Bence bu iki madde çok önemli değil)
    4- YTÜ kadrosu Bilgisayar müh mezunu ve çeşitli alanlarda çalışıyorlar.
    5- Bilkent kadrosu bir çoğu lisans üstünde bilişime yönelmişler. Ve çalışma alanları çok daha kısıtlı.

İki bölümü de okumadım ama bu kadarı bile asla kıyaslanmayacağı ve senin verilerinin hiçbir anlam ifade etmediğini gösteriyor.

Bilgi vermek için yazdım. Karşı çıkmak için değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Ytü bilgisayar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araştırma görevlilerini hesaba dahil etmenin ne yararı var?

Kaç tane profesör ve doçent var bilkent ctisin kadrosunda?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNSİN
    6 yıl önce açıldı
    . SİLİNSİN
    5 yıl önce açıldı
    SİLİNSİN
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    1- bilkent'te ytü de %80 software engineering alanına öğrenci yetiştiriyor

2- evet odtü ve bilkent %90 I oluşturuyor bu 2 üniversite düzeyinde eğitim almış ytü de toplam 3 kişi var (42 kişi arasından)

3- evet ytü kadrosu %90 ya ytü mezunu ya da Üsküdar, Karabük, pamukkale üniversitesi gibi daha kötü üniversitelerde eğitimini almış (yurtdışında olanlar dahil 3. Maddede dediğim gibi odtü düzeyinde veya daha iyi eğitim almış toplam 3 kişi falan var 40 kişiden yani yurtdışı çok değil ya da iyi değil)

4- bilkent ctis dekiler de bilgisayar müh./ Ee/bilişim mezunu çoğunluğu. (azınlık matematik, fizik mezunu olduktan sonra yüksekte bilişime kaymış ki bu ytü de de var. ytü nün lisansta ilk 200 deki tek görevli de zaten odtü fizik mezunu)

5- 15 kişinin toplam çalışma alanının 42 kişiyi geçmesi biraz absürt olurdu Ama kişi başına düşen hoca sayısı bilkentte 2 kat daha fazla (bölümde 100 bin hoca olsa ne yazar milyar öğrenci aldıktan sonra )

• Arkadaşlar sakın yanlış anlamayın burada çocuk gibi bilkent cs vs ytü bilgisayar karşılaştırması yapmıyoruz bu çok yanlış olurdu...

Ytü bilgisayar (türkçe diye cs yazmıyorum ) ancak ctis ile karşılaştırılabilir

(Hacettepe cs e laf yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D0MEST0S -- 6 Ağustos 2023; 1:5:55 >

• YTÜ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent ctis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2FFF0565E -- 6 Ağustos 2023; 1:17:49 >
  • İş dünyası da senin gibi düşünüyor mu acaba ?

• YTÜ Ceng açık ara

• Benim sorularımı niye atladın  

• taha178 kullanıcısına yanıt
    Pardon canımın içi hemen yanıtlıyorum;

İki üniversitede de dersi anlatan akademik görevlilerin hepsini tarafsız bir şekilde yazdım.

Profesör olmanın, bu topraklarda dünyanın en kolay işi olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Hakemsiz bir dergide yalnız bir tane çalışması olup profesör olan da var, dünyanın en prestijli hakemli dergilerinde yüzlerce yayını olup doktora görevlisi olan da var.

Eğerki akademik başarıları daha derinlemesine incelenmek isteniyorsa; SCI, SSCİ, SCI-E, ESCİ, AHCİ gibi indekslere sahip olan dergilerde yayınlanan makaleleri de incelenebilir

(Valla üşendim onu da sen yapıver de yararlanalım )

• Hocam sadece akademik eğitimden bahsetmişsin peki çıkıldığı zaman mezunların nerelerde çalıştığı hakkında fikrin var mı ? Maaşlarının ne olduğu tercih edilip edilmeme eğilimleri bu bence akademik eğitimden çok daha önemli sonuçta mühendis yetişiyor

• gaddarkerim22 kullanıcısına yanıt
    Ctis okuyan bi eleman vardı forumda herkese bölümün mezunlarının cv'lerini falan atıyordu baya güzel bir profili vardı diye hatırlıyorum mezunlarının. Bulursam atarım, kim olduğunu da hatırlamıyorum söz vermiyim de

• taha178 kullanıcısına yanıt

0 prof 0 doc 3 yard doc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Iğdır üniversitesinde bilgisayar mühendisliğinde 2 prof 5 Dr var
    Batman üniversitesinde 1 prof 1 doç 6 Dr var
    Bilgi ünide 0 prof var
    Türk-almanda 1 prof 1 doç 2 Dr
    Bahçeşehir de 1 prof 1 doç 5 Dr var.

O zaman;

Iğdır > Batman > Bahçeşehir > Türk-alman > bilgi diyebilir miyiz sayın hocam ?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.