Şimdi Ara

Silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
2.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ahauwuauhwhwhwhshwhs adam bölümde prof olmayan önlisanstan bozma bölümü ytü ceng'le karşılaştırmış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilkent CTIS'in derslerini inceledim. Teoriden çok pratik ağırlıklı bir eğitim veriyorlar. Mühendis/bilim insanı değil de doğrudan yazılımcı yetiştiriyorlar. 4 yıllık bir önlisans programı gibi.

• Bilkent fanboyluğu yapacağım derken saçmalamak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse..

Sevgili Dostlar, bu bölümde okuyan birkaç dostum dışında bölümle alakam yok peki neden bu bölümü savunuyorum? Çünkü doğudaki ezilen yoldaşlarımın itibarını korumak benim için vicdani bir görevdir. Onlar doğuda 4 yıllarını harcarken benim burada kahvemi yudumlayıp arkama yaslanmam mümkün değildir. ve tabi Bilkent'in genel prestijli söz konusu

• D0MEST0S kullanıcısına yanıt

Yoo hoca sayisi her seyi ifade etmez, ama ctis hocalarinin phdsi olmamasindan belli olan 4 yila (aslinda 3.5) uzatilmis bir onlisans bolumu, bu bolum görece duzgun okullarda bilgisayar mühendisliği ile karşılaştırılmamasi gereken bir bolum. Gereksiz yere sisiriyorsunuz okul adi ve bolumun adinda bilgisayar geciyor diye

Check etmedim ama taude 4 tane akademisyen olduğunu sanmıyorum, eger hocalarin alayinin statusu visiting ise bilemicem ama 4 olsaydı dikkatimi cekerdi onu da ekleyeyim

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Silinsin

Tau. Yök atlas verilerine göre

• Onlisans bölümü la bu ctis kötü mü değil tabikide karşılaştırma yanlış

https://bm.tau.edu.tr/akademik_kadro evet alayı visiting statusundeymis, okulun icinde olmadan buna yorum yapmam tam doğru olmaz visiting researcher var visiting researcher var

Sadece ctisten bahsetmen bile konuya ne kadar fanatikçe baktığını gösteriyor

• gaddarkerim22 kullanıcısına yanıt
    Çünkü ytü çok daha fazla mezun vermiş bir üniversite ve mezunlarına kolayca ulaşabilirsiniz. Ctis ise, piyasada o kadar popüler olmadığından ve bazı bilgisiz insanların "mühendis olmadıklarından şuralarda çalışamazlar gardaş" demelerinden ötürü öğrencilerin, mezunlarının nerelerde çalıştıkları hakkında yanlış bilgisi veya eksik bilgisi olabilir.

Ytü, gtü gibi kurumlarla kıyasta Koskoca Bilkent'in veya odtü'nün fanatik bir bireyi olarak etiketlenmek benim için bir onurdur

Kıyaslama konusu açmışsın hocam sana soru sordum ama sen tek bir taraf üzerinden ona da yarım bir cevap veriyorsun bölüm bazlı dünya sıralamalarından , urap memnuniyet sıralamalarindan ve sektörden bir haber gibi gözüküyorsun sadece akedemisyen bakıp üni öveceğine bunlara da bir bak öyle konuş

Ne itici bi adamsın sen yahu. Usluba bak. Blok.

Bilkent'in uyduruk bir bölümünü Yıldız'ın bilgisayar mühendisliği bölümüyle karşılaştırmak için geri zekalı olmak gerekiyor. Yıldız Teknik bu ülkenin en iyi ve en köklü 4-5 devlet üniversitesinden birisidir.

Yıldız bilgisayar mühendisliği bölümü son derece kaliteli bir eğitim veriyor. Bölümün %30 İngilizce olmasının bir dezavantajının olduğunu düşünmüyorum. İngilizce kaynaklar ve terimlerle beraber kullanılan Türkçe eğitim > İngilizce eğitim. Okuldan mezun olana kadar İngilizceyi öğreniyorsunuz zaten.

Silinsin

Qs computer science and information systems alanında üniversiteler sıralamasında bilkent 300-350 arasında ytü listeye alınmamış. Eğerki bölüm bazında dünya sıralamalarından kastın buysa :)

Memnuniyet sıralamasına gelirsek, o sıralama tier 1 ler kendi arasında tier 2 ler kendi arasında tier 3,4 de kendi arasında değerlendirilebilir yoksa en iyi üni Abdullah Gül oluyor :)

Bilkent top tier üniversiteler arasında 1. Memnuniyet sıralamasında. Ve son 5 senedir de hep ilk 3 te

Ytü ise düşük sıralamalar ile öğrenci almasına rağmen bu sene ilk defa ilk 3'e girdi (genel) diğer seneler bilkentin gerisinde 4, 12, 18. Sırada. Ve bu sene de tier 2 üniversiteler arasında iyte den sonra 2. (Hatta bana göre itü, hacettepe, sabancı, gsü tier 2; ytü marmara, tau, iyte tier 3 ama olsun)

Her halükarda bilkent 1. Zaten bu tartışmasız bilkent ile ytü kıyası da anlamsız sonuç zaten belli. Ben bölüm bazında değerlendirme yaptım birçok insan ytü nün kadrosunun bilkentin bu bölümünden iyi olduğunu düşünüyor diye fakat, ytü bilgisayar ın kadrosu, bilkent ctis'in kadrosundan bile kötü acı gerçek

• Leto arteides II,

Sevgili dostum çok sitreslisin birazcık sakin olmanızı öneririm.
    Usluba bak dedikten sonra hakaret etmeniz ytü'lü zekasına sahip olmanızdan kaynaklandığını düşünüyor ve üzülüyorum. Eğer hala okuyorsanız umarım yatay geçiş yapıp itü'ye geçebilir ve zihninizi ferahlatabilirsiniz.

Ve malesef ki Ytü türkiye'nin en iyi 4-5 devlet üniversitesine girmiyor.
    Odtü, Boğaziçi, itü, Hacettepe, Gsü açık ara bu üniversiteden iyi yani size kötü bir haberim var, ytü, bu ünivertelerden sonra gelse dahi 6, 4-5'ten daha küçük bir sayı değil

'Türkçe eğitim > ingilizce eğitim' önermesi de iyiymiş bunu bir düşünelim size en yakın zamanda döneriz.

Öncelikle üniye laf atıyorsun fotolarda genel mühendislik alanı,makine ve de sıralamaları var senin o karşılaştırılamaz dediğin yere göğe sigdiramadin Bilkent ile ytü arasında Max 50 sıra fark var ya da yok bilgisayar özelinde evet sıralamada göremedim beni de şaşırttı ama sektöre baktığın zaman ytü bilgisayar mezunları çatır çatır iş yapıyor bir üniye bu kadar hakaret etmen oradaki emeğe uğraşıp kazanmış öğrencilere ve mezunlarına saygısızlık ve şunu unutma sektör yalan söylemez Silinsin Silinsin Silinsin

• mühendislik teknisyen muhabbetine girilmiş de iki bölümün de mezun profilini inceleyip sonra bu tarz iddialı lafları edin. ytü mühendislik eğitimi verse de mezunlarının çoğu bilgisayar mühendisliği yapmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2FFF0565E -- 6 Ağustos 2023; 11:49:13 >
    Hakaret kısmını anlayamadım ama cevap vereyim,

Sevgili dostum, sana birkaç sıralama gösterip çankaya üniversitesi > ytü o zaman çankaya ytü den daha iyi veya o düzeyde diyebilirdim ama buna gerek yok. İnanmadığım hiçbir şeyi söylemem.

Makine müh. Göstermendeki sebebi anlayamadım. Matematik-fizik veya ee göstersen hadi yine neyse de makine ile cs arasında baya bir fark var konumuz bu değil. Galiba ytü'nün bilkente yetişebildiği tek alanı yazmak istedin ama biraz saçma olmuş.

Bir konu özelinde sıralama alıp bilkenti ilk 50'deki bir üniversiteden daha iyi olarak gösterebilirim fakat bu yanlış olur. Bu sadece o alan bazında ilk 50'deki üniversitenin geride olduğunu veya hiç olmadığını gösterir.

Genel sıralamalara gelecek olursak,

Bilkent 500. Sıralarda yıllardır gezen bir kurum. birçok listede bundan 10 yıl önce ilk 300'de türkiye'nin en iyi sıralamasında idi. Son birkaç yıldır ekonominin kötüye gitmesi ve doların yükselmesiyle tr'nin en çok yabancı akademisyen oranına sahip olan bu kurumun sıralamalardaki yeri gitgide düştü. Fakat, her şeye rağmen 500-600 civarından daha kötüye hiç düşmedi.

yıldız da 1200-900 bandında yıllardır, şuan da 1000. (Bilkent 500.)

Burada gerçekten ytü ile bilkentin yakın üniversiteler olduğunu savunacaksan daha fazla cevap veremeyeceğim. Her şey bariz dünya sıralamalarını takmasan dahi bunu anlayabilmelisin.

Ytü nün durumuna gelecek olursak,

İtü'yü kazanamamışlar ytü ye gider. Ytü hiçbir zaman bir insanın ilk istediği üniversite olmaz. Bunu nereden mi biliyorum? Yök atlastan teker teker programlara bakabilirsin. Hiçbir programda ytü'nün tavan (en iyi) sıralamasının, itü nün taban (en kötü) sıralamasından daha iyi olmadığını görebilirsin. Yani itü yü kazanabilecekken 1 allahın kulu bile ytü seçmemiş.. bilkent ile hiç kıyaslamıyorum zaten saçma olur.

'Sıralama ne kadar iyiyse üni o kadar iyi' demiyorum ama burada demek istediğim, ytü'nün hiçbir zaman ilk seçenek olmadığıdır.
    Bu akademisyenler için de böyle itü de aynı koşullarda çalışabilecekken hocalar, ytü yü seçmiyor. Bu yüzden kadrosu, %80 ytü ve daha kötü üniversitelerden mezun olanlardan oluşuyor.

Valla başım ağırdı daha da yazmayacağım ha.

Ytü > Bilkent olsun çok istiyorsan kabul ediyorum. burada kapansın konu gerek yok daha fazla konuşmaya.

• Aynen kanka önlisans, mesleğimle ölürüm ytü daha eski ozaman >>> bilkent.

İstanbul Üni de ytü lülerin dedelerinin dedeleri daha doğmamışken adam yetiştiriyordu o zaman >> ytü.

Baya batmış bizim doğudaki gariban bölümümüzün sizin en baba bölümünüzden daha iyi olması

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.