Şimdi Ara

Youtube küfürlü yorum içeriğine engel olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süredir youtube.com'dan başka video paylaşım sitesine bakmaz olduk. Hatta tıpkı google.com gibi youtube da internet hayatımızın hatta reel hayatımızın bir parçası oldu. Fakat şaşırmak mümkün değil, youtube yorum sayfalarını da kahvehane ortamından bi adım öteye taşımayı başardık millet olarak.

Aslında toplumsal kültür seviyemiz dolayısıyla gayet normal buldugum bu durum karşısında, önceleri küfürlere-sataşmalara gülüp geçiyordum. Taa ki dostlarıma sevdiklerime video linklerini atmaya sıra gelene kadar.

Altında belki de hayatım boyunca duymadıgım küfürlerin yer aldıgı ama paylaşım açısından değerli videoları kimseye yollayamıyordum. Çünkü sanki benim ayıbımmış gibi utanıyordum. Hatta kendim okurken bile rahatsız oluyordum.

Şimdi ayda-yılda bir youtube açan arkadaslarımızdan, her gün onlarca video izleyenimize kadar bir hareket başlatıp youtube.com adresine Türkçe anlayan bir moderasyon ekibi kurulmasını rica edeceğimiz bir hareketi başlatmak istiyorum.

Bu moderator ekip ve ya ekipler küfürlü-ahlakdışı yorumları editlemeli, sitenin kullanılabilirliğini artırmalıdır. Müşteri memnuniyetini artırırlarsa kuşkusuz kazançları da artacaktır. Katılımın yeterli seviyeye gelmesiyle youtube adminlerine ulaşarak hep birlikte ısrar etmeliyiz.

Destek verenlere şimdiden teşekkürler. Yeni fikirlere ve yapıcı eleştirilerinize açığım.

Not: Eğer benim gibi düşünen insanların sayısı tatmin edici düzeye çıkarsa başka siteler üzerinden de kampanyaya devam etmeyi planlıyorum. Şu anda copyright@youtube ve ya security@youtube haricinde iletişim adresi bulmayla meşgulüm. Şikayet texti (Ingilizce) ve ya iletişim adresi konusunda yardıma ihtiyacımız var.

• güzel bir hareket. pkk videolarını da kaldırılır hem süper olur.
  • Şimdilik öncelikli hedefimiz küfürlü ve ahlaksız yorumlar. Tabii ki ulusal olarak Türk Milleti'ni temsil edeceklerdir. Hatırlarsanız kısa süre de olsa siteye erişimimiz sekteye uğramıştı bir sebeple. Kitle iletişim sorunlarına onlar dikkat etmiyorlarsa ve kullanıyorsak, biz elimizden geleni yapmalıyız.
  • arkadaşım öncelikli hedef pkkyı yok etmektir her zaman. bence türkiyeden bi mod çıkacaksa acil bu pkk videolarına müdahale etmesi lazım. tabiki bu sırada küfürlü mesajlarada müdahale edilmeli. çünkü en alakasız videodan bile iğrenç yorumlar çıkabiliyor.
  • youtube kazancı olmadığı hiçbir hizmeti bedavaya vermez boşuna kendini yorma
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

youtube kazancı olmadığı hiçbir hizmeti bedavaya vermez boşuna kendini yorma

Google da her hizmeti bedavaya veriyor. Hosting firmalarının onlarca dolara sattığı web site araçlarını o hostinglerden daha iyi veriyor hem de bedavaya. Bedava verdiği servisleri saya saya bitiremem. Hatırlatırım; YouTube'da Google'a ait.

• quote:

Mynet, google, yahoo ve hatta donanimhaber de verdikleri hizmet karsılıgında sizden ucret talep etmiyorlar. Bu tip hizmetleri veren siteler kazancını kullanıcıdan saglamazlar. Lutfen biraz daha somut düşünelim. Yapıcı her türlü eleştirinize açık oldugumu zaten soylemiştim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yutub kasmaz bence bu kadar.
    bi ton dilde küfür ediyo sonuçta insanlar
    bu sadece ayıp... aile terbiyesinden yoksun insanlara yutub bi şe yapamaz.
    özellikle geri kalmış toplumlarda ve saygı adına kimseye faydası olmayan insanlar için hayat ördek/dünya/su üçlüsünden ibarettir

ama fikir gerçekten güzel

Düzenleme: eksik kelime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreaMale -- 4 Eylül 2007; 11:58:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CrKN-coskun

quote:

Mynet, google, yahoo ve hatta donanimhaber de verdikleri hizmet karsılıgında sizden ucret talep etmiyorlar. Bu tip hizmetleri veren siteler kazancını kullanıcıdan saglamazlar. Lutfen biraz daha somut düşünelim. Yapıcı her türlü eleştirinize açık oldugumu zaten soylemiştim..

Mynet, google, yahoo kullanan ne adar çok kişi varsa o kadar çok müşteri çekiyor yani PARA kazanıyor isiminle (reklam)

ama türkçe küfür filtre programı yapsa hiçbir kazancı olmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: CrKN-coskun

Uzun süredir youtube.com'dan başka video paylaşım sitesine bakmaz olduk. Hatta tıpkı google.com gibi youtube da internet hayatımızın hatta reel hayatımızın bir parçası oldu. Fakat şaşırmak mümkün değil, youtube yorum sayfalarını da kahvehane ortamından bi adım öteye taşımayı başardık millet olarak.

Aslında toplumsal kültür seviyemiz dolayısıyla gayet normal buldugum bu durum karşısında, önceleri küfürlere-sataşmalara gülüp geçiyordum. Taa ki dostlarıma sevdiklerime video linklerini atmaya sıra gelene kadar.

Altında belki de hayatım boyunca duymadıgım küfürlerin yer aldıgı ama paylaşım açısından değerli videoları kimseye yollayamıyordum. Çünkü sanki benim ayıbımmış gibi utanıyordum. Hatta kendim okurken bile rahatsız oluyordum.

Şimdi ayda-yılda bir youtube açan arkadaslarımızdan, her gün onlarca video izleyenimize kadar bir hareket başlatıp youtube.com adresine Türkçe anlayan bir moderasyon ekibi kurulmasını rica edeceğimiz bir hareketi başlatmak istiyorum.

Bu moderator ekip ve ya ekipler küfürlü-ahlakdışı yorumları editlemeli, sitenin kullanılabilirliğini artırmalıdır. Müşteri memnuniyetini artırırlarsa kuşkusuz kazançları da artacaktır. Katılımın yeterli seviyeye gelmesiyle youtube adminlerine ulaşarak hep birlikte ısrar etmeliyiz.

Destek verenlere şimdiden teşekkürler. Yeni fikirlere ve yapıcı eleştirilerinize açığım.

Not: Eğer benim gibi düşünen insanların sayısı tatmin edici düzeye çıkarsa başka siteler üzerinden de kampanyaya devam etmeyi planlıyorum. Şu anda copyright@youtube ve ya security@youtube haricinde iletişim adresi bulmayla meşgulüm. Şikayet texti (Ingilizce) ve ya iletişim adresi konusunda yardıma ihtiyacımız var.

çok doğru bir hareket tebrik ediyorum ama ben şikayet metni yazacak düzeyde ingilizceye sahip değilim eğer ortak bir metin hazırlanırsa ve sağlıklı bi iletişim adresi bulunursa mail göndermeye kimsenın üşenceğini zannetmiyorum.

saygılarımla.

• youtube yorumlarında eğer üye ise iseniz ve login olmuşsanız siteye spam işareti var her mesajın üzerinde gereksiz yorumları spam olarak işaretleyebiliyorsunuz. O mesajlar gözükmüyor orda siz açmadıkça. Birde yeni bir uygulama başlatmış youtube yorumları poor comment good comment şeklinde oylayabiliyorsunuz. Kötü yorumlara kötü reyting verip belki ileride silinmesini bile sağlayabilirsiniz.
  • eğer kendi videolarına küfür yazılmasını istemiyorsan yükleme ekranında öyle bir seçenek var....
    her yorumu önce sen görüyorsun...eğer içinde küfür vs varsa direk silebiliyorsun....
    bence en azından herkes bu şekilde video yuklerse sorun kalmaz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: runo84

eğer kendi videolarına küfür yazılmasını istemiyorsan yükleme ekranında öyle bir seçenek var....
    her yorumu önce sen görüyorsun...eğer içinde küfür vs varsa direk silebiliyorsun....
    bence en azından herkes bu şekilde video yuklerse sorun kalmaz....

youtube bu küfürlerin farkında ama bir forum sitesi misali yöneticiler lazım. dolayısyla günde binlerce yorum yapılan bir sitede moderatör olayı çok zor.
    filtreleme koysalar desek, öncelikle ingilizce yorumlara koyabilirlerdi, ama onlarda da yok. demek ki youtube küfür olayına pek takmıyor.

bu noktada yapılacak en kolay iş, runo84 arkadaşımın dediği gibi yorumlarınızı onaya tabi tutmaktır. ancak bu şekilde sağlıklı paylaşımlar yapabilirsiniz...

• bencede engellenemez bu küfür olayı gibi geliyo genel kullanımı çok fazla dil içeren bi site her ülke aynı şeye kalkışsa durumları zor olur ama fikir iyi tabiikide.
  • Seni destekliyorum Coşkun, küfürlü içeriği genel toplum içi sitelerden uzaklaştırmak güzel bir yaklaşım, göndermeyi düşündüğün herhangi bir text i bende yollarım, ama ne derece etkin olur şüpheli... Ayrıca farklı video-paylaşım sitelerini de kullanabilirsin, youtube çok ayağa düştü çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !brahim -- 4 Eylül 2007; 22:02:47 >
  • bence ayağa düşmesi kötü bişi değil. sonuçta ne kadar çok kişi o kadar çok video. arada çöpte çok çıkıyor tabi ama çeşit çok sonuçta
  • uygulanabilirliği ne kadar olur bilmem ama hareketinden dolayı tbr ler.
  • İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Öncelikle benim bildigim kadarıyla filtreleme scriptleri var. Küfürleri ve reklamları mutlaka değişik yazmak zorundasınız (Ingilizce). Ama bunu güzel Türkçe'mize uygulamalarını bekleyemeyiz. Çünkü zaten az-çok biliyoruz da, dilimiz onların diline göre çok zengin. Bu zenginliğin de belki de en kötü yanı küfürlerin çok olması. Otomatik sistemler bunu engelleyemez. Argomuz çok ileri seviyelerde.

Arkadaslar şunu da belirteyim, illa ki şöyle olacak böyle olacak diye bir şartımız yok. Problem ortada: küfürlü içerikler. Çözüm geliştirmeye çalışmanız, farklı alternatifler ortaya koymanız güzel olacaktır. Sadece "olmaz", "yapamazsın" içerikli postlar hevesimizi kırıp, teşvik hareketinin yavaşlamasını sağlamaktan öteye gitmiyor. Lütfen yapıcı olalım, tekrar.

Çok kullanıcısı oldugundan da bahsetmişiz, evet dogru. Fakat ülkemizin buradaki kullanıcı sayısı kaçtır aceba ? Bir ayda yapılan download-upload miktarı nedir ? Ben çok yüksek olduguna inanıyorum. Bu kadar kullanıcısı olan bir ülke değil mahalle bile olsa bence dileklerini ciddiye almaları gerekir. Olay millet-ulus olayı değil. Olay kitlenin dileklerini ve isteklerini ciddiye almak.

Tekrar teşekkürler iyi-kötü yorum yapan herkese..

• okadar rahatsız ediciki bu küfürler en basit bişeye inanılmaz küfürler yazıyorlar ben hatta sadece küfür yazmak için girenler olduğunu düşünüyor rahatsız galiba bazı kişiler
    adam mesela bi sanatçının skeçleri var youtube da sırf komik bulmadığı için buraya yazamıyorum yazmak istemem zaten hiç duymadığım küfürler yazıyorlar
    önüne geçilebileceğini sanmıyorum yanlış olduğunu düşünmüyorlar çünki yanlış olduğunu anlatsanız bile size küfür edecekler
  • karakizil seni baya bi korkutmuşlar galiba
    özellikle "hiç duymadığım küfürler" ve "anlatsanız bile size küfür edecekler" kısmı baya bi samimi geldi bana

ve gerçekten ben de senin gibi düşünüyorum, sakın yanlış anlama
    durum vahim.
    videoların yorumlarını sahibi düzenleybilir sanırım
    en mantıklısı bu sanırım şimdilik
    ve küfürü gerçekten de takmıyorlar
    hani "özgürler ya" ondan
    zaten özgürlük düşüncelerine sığınıyorlar çoğu zaman
    neymiş özgürmüş, bay/bayan demek zorunda değilmiş
    her yerde sigara içermiş, hastanede küfür edebilirmiş
    saçmalık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.