|
Yorum yapalım buyrun
-
-
Hocam -
Eskiden cep telefonlarına takılan ışıklı etiket tipi bişeler olurdu. Telefon arama yaparken ya da arama gelirken yanardı. Yani elektrik ürettirecek çokça bişiler var.
-
Telefonun hoparlörü etraftaki sesler vasıtası ile titreyerek elektrik üretip , telefonun ses kaydı yapmasına. Bunu bir başka cihaza iletmesine... -
izlenemiyor
-
1945 yılında abd elçiliğine hediye edilen ağaç oyması içinde saklanan zlatoust isimli pilsiz dinleme cihazı, 4 yıl boyunca elçiliği dinlemişti. cihazın başındaki eleman biraz daha dikkatli olsaydı, çok daha uzun süre dinleme işini yapardı. bu bahsettiğimiz 80 sene öncesinin teknolojisi. bildiğimiz teknoloji içinde cep telefonundan pilsiz dinleme yapılmasının imkanı yok ama istihbarat örgütlerinin kullandığı teknolojinin bir kısmı kıskançlıkla gizlenmektedir. en basitinden devreye bir süper kapasitör yerleştirilse, bunu kim anlayabilecek.
-
Bunun ilk çıktığı zamanı hatırlıyorum, ancak bir türlü bulamadım. Sanırsam 20 sene olmuştur. Abbas Güçlü'nün bir programı vardı. İtü'den iki genç, arabanın kaputuna yapıştırılan (Atıyorum ; 2cmx2cmx2mm ) ince bir plakanın titreşimden belli bir voltaj üretebileceğini keşfetmişti. Yatırımcılar elemişti bu gençleri. Bir ay sonra, haberlerde gördük. ABD kapmış hemen. Sonrası bilinmiyor tabii. Bildiğim kadarıyla, böyle küçük boyutlu plakalar ile belli voltaj üretimini keşfeden bu iki genç idi. Video izlenemiyor ama mevzu bu olsa gerek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X