Şimdi Ara

Yöneticiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ettiğim birkaç konu var. Normalde destek bölümünden sorardım ama gördüğüm kadarıyla orada hak arayınca ceza almakla tehdit edilmekten ileriye gidilemiyor.

Neden sinema bölümünde bazı üyeler spoiler verdiklerinde mesajları silindiği halde ceza almıyorlar?

Neden belli başlı kişilerin filmlerle ilgili attığı teori mesajları spoiler adı altında siliniyor?

Neden spoiler ve teori arasındaki farkı ayırt edemeyen bir kişi sinema bölümüne yönetici yapılıyor?

Neden konuları baltalayan üyeleri cezalandırmak yerine düzenini bozdukları konular siliniyor?

Neden başka üyeler konusu daha önce açılmış olan bir filme konu açtığında konuları kilitlenip, mevcut konu linki verilirken ben açtığımda sinema bölümü yöneticisi tarafından açıklama bile yapılmadan benim konum silinip üstüne ceza talep ediliyor? Ayrıca neden konularımı silerken hepsi aynı "kural dışılığa" sahip olduğu halde farklı sebeplerden siliniyor? Düşünüyorum bir sebep ama bulamıyorum. Aynı konuyu 'Kural Dışı Konu', 'Daha önce aynısı açılmış', 'Silinen konunun ısrarla tekrar açılması' sebepleriyle aynı şekilde açtığım konular silinmiş. Bunlardan hangisi benim konularımın silinme sebebi?

Neden 1 hafta içerisinde fake üyelik yüzünden 3 kere şikayet ettiğimiz üye ceza almazken, başka bir yöneticiye şu üye fake üyelik kullanıyor dediğimde 10 dakika içerisinde ceza alabiliyor? 1 hafta içerisinde o 3 şikayeti görmezden gelen veya becerip de fake üyeliği anlayamayan yönetici hala yöneticiliğe devam ediyor? Veya nasıl oluyor da benim sadece 1 mesaj atıp daha sonra kullanmadığım üyelik aradan zaman geçmesine rağmen şikayet yokken tesadüfen bir yöneticiye hakaret ettiğim an bulunup bana ceza verilirken 3 kere şikayet ettiğimiz üye ceza almadan 1 hafta dayanabiliyor? Ki başka yöneticiye söylemesem muhtemelen banlanmadan fake hesapla konuları trolllemeye devam edecekti.

Neden destek bölümünde hakkımı aramaya çalıştığımda bana cevap veren kişi tarafından daha çok ceza almakla tehdit ediliyorum?

Neden aldığım cezayı bile anlayamayan bir kişi benim ceza itirazıma cevap vermekle görevlendiriliyor? Eğer benim ne sebeple ceza aldığımı anlayamayacaksa benim itirazıma nasıl cevap verebilir?

Neden başka bir üyeye hakaret eden üyeler genelde 4 gün alırken, hakaret edilen kişi yönetici olunca bu süre 7 güne çıkıyor? Eğer gönüllülükle alakalıysa ben de gönüllüyüm forumda yönetici olmaya. O zaman bana da bundan sonra hakaret edenler yöneticiye etmiş gibi mi ceza almalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 12 Eylül 2015; 0:32:26 >

• Şu sorulara adam gibi cevap istiyoruz.
  • 1) Gözden kaçmış olabilir, çok düşük bir ihtimal ama bizlerde insanız hata yapabiliyoruz. Bu şekilde şikayetlerinizde lütfen mesajı, şikayet linkini bize belirtin ki gözden kaçmışsa gereğini yapalım, aksi durumda söylediklerinizin ne sizlere nede bizlere faydası var.

2) Filmlere atılan teori mesajları genelde filmin esinlenildiği diğer kaynaklardan etkilenilerek yazıldığı için spoiler kısmına giriyor lakin özgün bir filme yapacağınız teorilerin bu spoiler sayılmayacağının altını çiziyorum. Ne demek istediğimi biraz daha açarsak, çizgi roman, manga veya bir dizinin uyarlaması filmlerde teori olarak atılan mesajlar genelde çizgi roman, manga veya dizide ki içeriği baz alarak atıldığı için spoiler içeriyor ve bu nedenle işlem yapıyoruz.

3) Sanırım 2. maddede verdiğim cevap bunuda kapsamakta.

4) Burada yine şikayetinize bir url veya mesaj ile destek vermelisiniz ki bizlerde varsa hatamız görebilelim. Yani mevcut bir konu başka bir üye tarafından açılıyorsa ve o üye ceza almıyorsa bu bizim hatamızdır, varsa böyle bir hatamız giderip özür dilemekte boynumuzun borcudur. Fakat konu kilitlenip, asıl konu linki atılması üyenin ceza almadığı anlamına gelmemektedir bunuda belirteyim. O an yöneticinin vakti vardır o şekilde bir uyarı yapmıştır, üye yenidir neden silindiğini anlayamaya bilir diye öyle bir uyarı yapılmıştır vs. vs. fakat ceza talep edilmediğini göstermez. Ayrıca sizin uyarılarınıza gelecek olursak, yine bana örnek göstermeniz lazım ki bakıp ona göre yorum yapayım. Şuan ne yazsam farazi olacak.

5) Fake bildirimi biraz zahmetlidir bazen sadece ip taraması yetmez mesaj, yazı stilli, adı, doğum tarihi, mesaj-ceza arasında ki devamlılık gibi etmenleri incelemek gerekir. Bir yöneticinin yakalayamadığı fake'yi başka bir yöneticinin yakalamasıda bundan dolayıdır. Sistem sadece ip taraması sonuçlarını bize vermektedir eğer ip taramasından sonuç çıkmazsa ve fake olduğuna eminseniz o zaman mesaj inceleme işine girersiniz ki bu gerçekten yorucu bir iştir. İkinci dediğinize gelecek olursak sanırım bize karşı aşırı bilenmişsiniz hep varsayımlar üzerinden yürümüşsünüz. Şikayet gelip gelmediğini nereden bilebilirsiniz? Yöneticiye hakaret etmenizle sizin fake'lerinin incelenmesi daha doğrusu sizin zannettiğiniz gibi açığınızı aramamız arasında bir ilişki kuramadım? Zaten yöneticiye hakaret üyeye hakaret kapsamında cezaya sebebiyettir. Zaten karşılığında ki cezayı almışken neden daha fazlasını vermek için didinelim, emin olun o kadar kötü insanlar değiliz :)

6) Bunada örnek göstemeniz gerekir ki ona göre yorum yapalım. Ayrıca destek forumda ki en üst mercidir yani orası ile bizim bir bağımız yok. Oradan ceza almakla tehdit edildiğinizi pek zannetmiyorum gereksiz yere meşgul ettiyseniz veya düzeysiz bir üslub kullandıysanız belki uyarılmış olabilirsiniz onun haricinde birşey olacağını zannetmiyorum.

7) Burada sanırım yine destekten bahsediyorsunuz, destek cezaları onaylayan kısımdır o nedenle aldığınız cezadar bihaber olması veya anlamayamaması ihtimaller dahilinde değildir.

8) Bu konuda da yanılıyorsunuz yine ön yargınız gerçeklerinizin önüne geçmiş. Yöneticiye hakarette 4 gündür, üyeye hakarette 4 gündür, yöneticiye küfürde 7 gündür, üyeye küfürde 7 gündür. Yani üyeler ne ise bizlerde o'yuz cezalar uygulanırken bir ayrım yapılmamakta.

• Constantine kullanıcısına yanıt
    1)Gözden kaçma gibi bir durum olamaz. Çünkü ben mesajları şikayet edemeden önce Thomas Anderson sildi. Daha sonra kendisine mesaj attım durumu anlatan. "şikayetiniz değerlendiriliyor" diye cevap yazdı ama ne yazık ki herhangi bir sonuç gelmedi. Bu üyeler yine banlanmayınca kendisine tekrar mesaj attım ama cevap yazma gereği bile duymadı. Herhangi bir sonuç alamadığım için bu bölüme konu açtım. Yine bir gelişme olmadı.

2)Yönetici olmadığım için silinen mesajları şimdi gösterme gibi bir imkanım yok. Ama silinen mesajlar içerisinde çizgi romanda spoiler olduğunu belirtenler vardı. Bu mesajların neden silindiğini anlamak güç. Eğer çizgi roman olduğu belirtilmemiş olsa haklısınız. Bence de bu mesajların silinmesi gerekir. Belirtilmeyip silinen mesajlarda da benim hatırladığım kadarıyla öyle spoiler denebilecek bir şey yoktu. Başka üyelerin açıkça spoiler butonu bile kullanmayıp film konularına yazdığı anime/manga spoilerlarına ceza istemeyen bir yöneticinin gidip de belli kişilerin mesajlarını spoiler içermediği halde silmesi bana şüpheli geliyor ne yazık ki.

3)Sizin için muhtemelen zahmetli olur ama eğer silinen mesajlara bakarsanız içlerinde spoilerla uzaktan yakından alakası olmayanları görebilirsiniz.

4)Link veremem çünkü hem 24 Haziran öncesine ait şikayetlerim anlayamadığım bir şekilde şikayet listesinden yok olmuş ve bahsettiğim konu yanlış hatırlamıyorsam Nisan ayında kilitlenmişti hem de trolller yüzünden kapatılan konu yine anlayamadığım bir şekilde daha önce kilitlenip kendi haline bırakıldığı halde şu an tamamen silinmiş durumda. Yeni açılan konularda da o üyeler ceza almalı demiyorum. Zaten bugüne kadar alan da görmedim. Benim takıldığım nokta çok basit. Thomas Anderson gördüğüm bu tarz konuların hepsinde ana konunun linkini verip konuyu kilitliyor. Ama ben açtığımda ilk mesajımda da belirttiğim gibi kendisinin bile karar veremediği sebeplerden dolayı sadece konuyu silmekle yetiniyor. Ben banlanmadan önce herkese yaptığı gibi benim açtığım konuyu da silmek yerine ana konu linki verip kilitledi. Tam nihayet herkese eşit davranmaya başladı demişken ben banlandığım gibi konuyu yine sildi. Yani diğer üyeler ceza alsın demiyorum. Diğer üyelere nasıl davranıyorsa bana ve diğer arkadaşlara da aynı şekilde davransın diyorum. Kaldı ki ana konu linki verip, herkese uyguladığı sırayı bana uyguladığında konu açmayı da bırakmıştım kendisine de önceden belirttiğim gibi.

5)Varsayımlar üzerinden yürümemize gerek yok. Kendiniz bakabilirsiniz sanırım şikayet edilmiş miyim edilmemiş miyim. Bana tuhaf geliyor açıkçası. 1 hafta boyunca üç kere hayko10-hayko1010 diye fake olduğu açıkça belli olan hesabı şikayet edip banlattıramıyoruz. Ama ben yöneticiye hakaret ettiğim gibi sadece 1 mesaj yazmış olduğum hesabın fake olduğu bulunuyor. Daha sonra kendisine başka fake hesap açıp özel mesaj yazıyorum ana hesabımın ne olduğunu belirtmemişken yine 6 saat içerisinde o fake hesabım da banlanıyor.

6)4 gün yerine neden 7 gün aldığım sordum. Doğru düzgün bir açıklama alamadığım için sormaya devam ettim. Cevap alamadan destek isteklerim kilitlendiği için sormaya devam en sonunda

"Size son kez bu destek talebiniz üzerinden yazayım.Aksi takdirde desteği meşgul etmeniz sebebiyle hesabınız ile alakalı farklı işlem yapacağım.

Yetkili arkadaşımıza istinaden koyduğunuz gif'teki "suck you" ne anlama geliyor cevap bekliyorum sizden."

"Bu forumda gece gündüz beş Kuruş para almadan gönüllü çalışan Arkadaşlarıma karşı bu şekilde bir ifade kullanırsanız 7 günde alırsınız 15 günde.Her hakarete 4 gün verilecek diye bir kâide yok.Bu hakaretin boyutuna göre değişir.Siz yaptığınız saygısızlığı bu şekilde kapatmaya çalışmayın.

Ben size anlamını sordum ama ne önemi var dediniz.Demekki umurunuzda değil.

Gerekli açıklamayı yaptım.Bundan sonraki desteği gereksiz meşguliyetinizde işlem yapacağımı belirteyim.Samimi uyarımdır."

şeklinde mesajlar aldım.

7)Yukarıda paylaştığım mesajlar da bizi bu maddeye getiriyor.

Bu gifte sizce "suck you" mu yazıyor yoksa "you suck" mı? Karşımdaki yönetici bir defa "suck you" yazmış olsa anlarım, yanlışlıkla yazmış derim. Ama bir defadan fazla yazdı "suck you" diye. Karşımdaki yönetici ceza aldığım gifte ne yazdığını bile doğru düzgün görememişken nasıl benimle ilgilenebilir? Anlamını da gerçekten bilip bilmediğini anlayamadım. Bir kere "suck you" yazmış olsa biliyor derdim ama "you suck" anlamını bilen bir kişinin de gidip bir defadan fazla şekilde yanlış yazabileceğini düşünmüyorum açıkçası.

8)Ön yargılarım önüme geçmiyor. Çünkü yukarıda belirttim neden öyle düşündüğümü. Karşımdaki yönetici belirtiyor bunu, ben değil. Tabi ben bu mesajı sizden sonra yazdığım için böyle karışıklık olması normal. Yine geliyoruz başka bir konuya. Neden karşısındakine "beyinsiz" yazanlar bile 4 gün ceza alırken, karşısındakinin annesine küfür edenler 7 gün alırken, ben 4 gün yerine 7 gün alıyorum? "You suck" ne zamandan beri küfür sayılıyor?

Ayrıca belirtme gereği duyuyorum. Yöneticiler kötü insanlar demiyorum. İsimlerini vermeme gerek yok sanırım ama görevini layığıyla yerine getiren yöneticiler var sağ olsunlar. Benim tek istediğim forum kurallarının herkese eşit şekilde uygulanması, bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 12 Eylül 2015; 13:45:55 >

• Daha önce yazdıklarıma ek olarak mesela takıldığım noktalardan birine örnek bu konuhttp://forum.donanimhaber.com/m_110028767/tm.htm
    Konuda bir tane bile cevap yok. Ama konu kilitlenip diğer konunun linki verilmiş. Neden ben veya diğer arkadaşlar açtığında direkt olarak konu siliniyor? Veya böyle bir konu bile sadece kilitlemeyle bırakılırken eski BvS konusu neden komple silindi?
  • Hala net bir cevap alamadım sorularıma. Merak ediyorum "you suck" nasıl anneye küfür etmekle eş değer sayılıyor? Veya bana cezamın uygun olduğunu söyleyen yönetici "suck you" nun ne anlama geldiğini düşünüyordu da uygun dedi? Ayrıca 200 küsür sayfalık BvS konusu neden silindi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 14 Ekim 2015; 0:18:18 >
  • Hala bekliyorum. Bu kadar zor olmamalı bir cevap vermek. "You suck" ne zamandan beri küfür sayılıyor da ben 7 gün ceza aldım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 15 Ekim 2015; 0:30:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FBLİ YÖNETİCİLER
    19 yıl önce açıldı
    Ultraslan'dan Yönetime Eleştiri
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg61

Hala net bir cevap alamadım sorularıma. Merak ediyorum "you suck" nasıl anneye küfür etmekle eş değer sayılıyor? Veya bana cezamın uygun olduğunu söyleyen yönetici "suck you" nun ne anlama geldiğini düşünüyordu da uygun dedi? Ayrıca 200 küsür sayfalık BvS konusu neden silindi?

Merhaba,

Sinema bölümünde yönetici olarak çok aktif değilim. O yüzden cevap verebileceğim kısımları cevaplayacağım. Yanlış anladığım bir durum olmuşsa şimdiden kusura bakmayın:

1) İğrençsin, senden adam olmaz" gibi bir anlamı var o kelimenin. Haliyle aldığınız uyarı normal. "Anneye küfürle eşdeğer tutuluyor" deyip meseleyi dramatikleştirmenin manası yok. Burada karşılıksız görev yapan insanlara karşı korumanız gereken bir üslup var. O üslubun dışına ısrarla çıkarsanız anneye küfürden fazla ceza dahi almanız normal.(Mesela bu bölümde 1-2 defa saygısızlık yapıldığında 120 gün bölüm kısıtı veriliyor)
    ===

2)Aynı durumla ilgili birden fazla konu varsa, hangi konunun kalacağına yöneticiler karar verir. En eski konu da kalabilir, en işlevsel konu da. Bununla ilgili karar bölüm yetkililerindedir. Açık kalan konu dışındaki tüm konular silinir ya da kilitlenir. Herhangi bir konu kilitlenirse, yeni konunun linki o konuya atılır ki üyeler haberdar olsun. Yine bu karar da yöneticilere aittir; ister silinir ister kilitlenir.

• Kabuska kullanıcısına yanıt
    Öncelikle dünyanın neresine giderseniz gidin hiç kimse size "you suck" küfürdür demez. Ben 4 günü göze alarak attım zaten o gifi çünkü küfür değil hakarete giriyor o gif. Yukarıda Constantine de belirtmiş küfrün 7, hakaretin 4 gün olduğunu. Bunu tartışmamıza bile gerek yok. Varsa yurt dışında tanıdığınız kendilerine de sorabilirsiniz küfür mü değil mi diye. Durumu dramatikleştirdiğim falan da yok. Sizin mantığınıza göre anneye küfür etmekle birisine "you suck" demek aynı cezayı gerektiriyor. Ben sadece bunu belirtiyorum. Lütfen bu karşılıksız görev işini de geçelim. Eğer beceremiyorsa görevi bırakalabilir. Veya bu sistem işlemiyorsa her yeri reklam olan forum sanırım işini düzgün yapabilecek yöneticilere para ödeyebilir. Kaldı ki buna gerek olacağını bile sanmıyorum çünkü şu haliyle bile forumda görevini düzgün şekilde yapan yöneticiler var sağ olsunlar. Thomas Anderson aylardır sinema bölümünde kafasına esen mesajları herhangi bir kural dışılık olmadığı halde siliyor. İstediği üyelerin kural dışı mesajlarını ceza vermeden siliyor. Bazı kişiler fake üyeliklerle konuları trolllüyorlar, kendisi bu üyeleri cezalandırmak yerine 200 küsür sayfalık konuyu kilitliyor. Yine üyenin birisi gelip açık açık ben bu konuyu trolllüyorum diyebiliyor. Ama şikayet ediyoruz yine ceza almıyor. İtiraf edenler bile ceza almayacaksa kimler alacak? Thomas Anderson'ın kendisinden bu konularda herhangi bir cevap alamıyoruz, destek bölümü desek zaten ne işe yaradığını anlayamadım çünkü neden ceza aldığımı bile anlayamamış birisi cezamla ilgileniyor. Buraya konu açıyoruz derdimizi anlatmak için ama yine cevap alamıyoruz. Ne yapmamızı önerirsiniz o zaman? Yukarıda zaten yazdım sorunlarımızı. Eğer benim zamanım var diyorsanız sinema bölümünde silinen mesajları vs. inceleyebilirsiniz. Kendiniz de görebilirsiniz sinema bölümünde Thomas Anderson'ın ne kadar adaletsiz bir yönetim gösterdiğini.

• quote:

Öncelikle dünyanın neresine giderseniz gidin hiç kimse size "you suck" küfürdür demez. Ben 4 günü göze alarak attım zaten o gifi çünkü küfür değil hakarete giriyor o gif. Yukarıda Constantine de belirtmiş küfrün 7, hakaretin 4 gün olduğunu. Bunu tartışmamıza bile gerek yok. Varsa yurt dışında tanıdığınız kendilerine de sorabilirsiniz küfür mü değil mi diye. Durumu dramatikleştirdiğim falan da yok. Sizin mantığınıza göre anneye küfür etmekle birisine "you suck" demek aynı cezayı gerektiriyor. Ben sadece bunu belirtiyorum. Lütfen bu karşılıksız görev işini de geçelim. Eğer beceremiyorsa görevi bırakalabilir. Veya bu sistem işlemiyorsa her yeri reklam olan forum sanırım işini düzgün yapabilecek yöneticilere para ödeyebilir. Kaldı ki buna gerek olacağını bile sanmıyorum çünkü şu haliyle bile forumda görevini düzgün şekilde yapan yöneticiler var sağ olsunlar. Thomas Anderson aylardır sinema bölümünde kafasına esen mesajları herhangi bir kural dışılık olmadığı halde siliyor. İstediği üyelerin kural dışı mesajlarını ceza vermeden siliyor. Bazı kişiler fake üyeliklerle konuları trolllüyorlar, kendisi bu üyeleri cezalandırmak yerine 200 küsür sayfalık konuyu kilitliyor. Yine üyenin birisi gelip açık açık ben bu konuyu trolllüyorum diyebiliyor. Ama şikayet ediyoruz yine ceza almıyor. İtiraf edenler bile ceza almayacaksa kimler alacak? Thomas Anderson'ın kendisinden bu konularda herhangi bir cevap alamıyoruz, destek bölümü desek zaten ne işe yaradığını anlayamadım çünkü neden ceza aldığımı bile anlayamamış birisi cezamla ilgileniyor. Buraya konu açıyoruz derdimizi anlatmak için ama yine cevap alamıyoruz. Ne yapmamızı önerirsiniz o zaman? Yukarıda zaten yazdım sorunlarımızı. Eğer benim zamanım var diyorsanız sinema bölümünde silinen mesajları vs. inceleyebilirsiniz. Kendiniz de görebilirsiniz sinema bölümünde Thomas Anderson'ın ne kadar adaletsiz bir yönetim gösterdiğini.
    "You suck" küfürdür demedim zaten.

quote:

Ben 4 günü göze alarak attım zaten o gifi çünkü küfür değil hakarete giriyor o gif.

Yukarıda gayet açık ve net kendimi ifade etmeye çalıştım @Heisenberg61. Yöneticilere karşı bu mantıkla iş yaparsanız hesaplarınız yanlış çıkabilir. Mesela o gifi bu bölümde koyarsanız 120 gün bu bölüme yazamazsınız. Hesaba katmadığınız fazladan 116 gün devreye girer. "Ne de olsa 4 gün cezası var" diyerek ne üyelere; ne de yöneticilere hakaret edemezsiniz. Bu çok yanlış bir mantık.
    ===
    Mesajın geri kalan kısmına maalesef cevap veremem. Dediğim gibi sinema bölümüne yakın değilim. O yüzden kısa iki paragraf yazıyorum:

Bahsettiğiniz troll meselesini bu gece çözebiliriz; hem de tüm forumda(bu cumleyle ilgili acıklama bir sonraki mesajımda yapılmıstır). Ama Pazartesi günü geldiğinde forumun sahibi işine dolmuşla gider. Salı günü Mesut Çevik işsiz kalır. Çarşamba günü DH diye bir yer kalmaz. İşte o kadar fazla insan var birbirine gram saygı duymayan. Ve emin olun, karşıt görüşleri barındıran her platform bizimle aynı durumda.

Mesela LOL diye bir oyun var, Riot diye bir şirketin oyunu. 30 dakikalık bir oyunda 50 küfür yiyen kişi gidip Riot'a dert yanmıyor. Ama DH'de 1 küfür yiyince PM atılmadık yönetici de bırakmıyor. Niye? Çünkü Riot otomatik cevaplar atar, mağdur kişiyi umursamaz. Ama biz her üyenin sorunlarıyla tek tek ilgilenmeye çalışırız. Riot'un onlarca ülkede binlerce çalışanı var. Riot'da da bu işi çözemiyor. Niye? Çünkü bu işi çözerse batar gider. Türkiye'deki kitle bu çünkü. Türkiye'de ayakta kalması için bu kitleye göz yummak zorunda. Aynı küfürleri Avrupa sunucularında cezalandıran Riot burada göz yumar çoğu şeye. Bunu böyle düşündüğünüz zaman bizim de ne durumda olduğumuzu anlayacaksınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Siz beni anlamıyorsunuz sanırım. Bu bölümle bizim ne işimiz var? Sinema bölümünde birisi ilk kez hakaret ettiğinde 4 gün, küfür ettiğinde 7 gün ceza alıyor. Yukarıda da bir başka yönetici üyeye edilen hakaretle yöneticiye edilen hakaret arasında fark olmadığını söyledi. Yani benim almam gereken ceza 7 değil 4 gün. Niye bunu tartışıyoruz anlamıyorum. Bir başka bölümde sınırsızdır belki de ama bu beni ilgilendirmez. Ben benim ceza aldığım bölüm üzerinden, benim ceza aldığım durum için konuşuyorum.

Ne durumda olduğunuzu anlayamıyorum çünkü inatla adaletsizliğe göz yumuyorsunuz. Ben size diyorum ki kural dışı mesaj atmadığımız halde mesajlarımız siliniyor, herhangi bir kural dışılığı olmadığı halde mesajım yüzünden ceza alıyorum. Ama adamın birisi geliyor spoiler mesajını atıp gidiyor ve ceza almıyor. Geliyor hakaret ediyor ama ceza almıyor. Bunun neresini anlamamı bekliyorsunuz? Trollleri görmezden geldiniz diyelim o zaman bizim aylarca film hakkında konuştuğumuz 200 sayfalık konuyu silmenin mantığı nedir? Düşünüyorum ama anlayamıyorum. Bir forumdaki konular trolller yüzünden silinip trolllere en ufak ceza bile verilmeyecekse forumun ne anlamı kalıyor? Trolllere ceza vermiyor musunuz? O zaman konuyu da silmeyin. Riot oyunu mu kapatıyor çok fazla trolllük oluyor diye? Sizin örneğinizi göz önünde bulunduracaksak oyunu kapatmış olması gerekiyor çünkü sinema bölümünde olan bu. Ayrıca küfür etmeyip, oyunu kurallarına göre oynayan üyelere gereksiz yere cezalar verip, oyunu oynamalarına engel olması gerekiyor. Böyle bir durum var mı ortada? Yok çünkü akla mantığı uygun değil bu. Ama ne yazık ki sinema bölümünde olan yine bu. Ben filmi yapanlar tarafından resmi olarak paylaşılmış spoiler içermeyen featurette videosu paylaştığım zaman 15 gün bölüm uzaklaştırması alıyorsam göz göre göre spoiler verenlerin de aynı cezayı almasını beklememden daha uygun ne olabilir? Bu üyeler ceza almadığında hakkımı aramamdan daha doğal ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 16 Ekim 2015; 11:59:22 >

• Heisenberg61 kullanıcısına yanıt
    İyi günler;

Elinizde mevcutsa kural dışı olup da ceza almayan şikayetlerin url'lerini özel mesaj ile gönderebilir misiniz? Mevcut değilse bundan sonra oluşacakları bana direk olarak özel mesaj ile gönderirseniz sevinirim. Çünkü bu şekilde bir çözüm bulabilmemiz imkansız, eğer varsa hatamız, atladığımız bir yer, sizinde yardımızla gidermek isteriz. Dilediğiniz zaman özel mesaj atarak şikayetinizi bana bildirebilirsiniz, geri dönüş geç olabilir ama muhakkak bir cevap veririm.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantine -- 16 Ekim 2015; 13:44:09 >
  • Constantine kullanıcısına yanıt
    Elimde yok. Çünkü daha önce de söylediğim gibi 24 Haziran öncesine ait şikayetlerimi göremiyorum. Onun dışında da Thomas Anderson'ın ben şikayet edemeden sildikleri vardı. Eğer imkanınız varsahttp://forum.donanimhaber.com/m_87178087/mpage_11/tm.htm şu konudaki silinen mesajlardan görebilirsiniz. Muhtemelen 10, 11 veya 12. sayfadaydı yorumlar. Animeyle ilgili oldukları için zaten hangi yorumlar olduğunu hemen fark edersiniz.

Bundan sonra size bildiririm. Ama daha önce yapılan haksızlıklar ne olacak? Thomas Anderson'ın bundan önceki adaletsiz davranışları görmezden mi gelinecek? Veya Kabuska'nın dediği şekilde trolller görmezden gelinecekse silinen 200 küsür sayfalık konu neden silindi? Gereksiz yere aldığım 3 gün fazla ceza ne olacak? Yöneticilerin değerlendirildiği bir sistem yok mu? Çünkü ben Thomas Anderson'ın hala nasıl yönetici olarak kaldığını anlayamıyorum. Art niyetli olmasını geçtim kuralları uygulama konusunda bile tutarlı değil. Kuralları bile düzgünce uygulayamacaksa nasıl yönetici olarak kalabilir?

• quote:

Elimde yok. Çünkü daha önce de söylediğim gibi 24 Haziran öncesine ait şikayetlerimi göremiyorum. Onun dışında da Thomas Anderson'ın ben şikayet edemeden sildikleri vardı. Eğer imkanınız varsahttp://forum.donanimhaber.com/m_87178087/mpage_11/tm.htm şu konudaki silinen mesajlardan görebilirsiniz. Muhtemelen 10, 11 veya 12. sayfadaydı yorumlar. Animeyle ilgili oldukları için zaten hangi yorumlar olduğunu hemen fark edersiniz.

Bundan sonra size bildiririm. Ama daha önce yapılan haksızlıklar ne olacak? Thomas Anderson'ın bundan önceki adaletsiz davranışları görmezden mi gelinecek? Veya Kabuska'nın dediği şekilde trolller görmezden gelinecekse silinen 200 küsür sayfalık konu neden silindi? Gereksiz yere aldığım 3 gün fazla ceza ne olacak? Yöneticilerin değerlendirildiği bir sistem yok mu? Çünkü ben Thomas Anderson'ın hala nasıl yönetici olarak kaldığını anlayamıyorum. Art niyetli olmasını geçtim kuralları uygulama konusunda bile tutarlı değil. Kuralları bile düzgünce uygulayamacaksa nasıl yönetici olarak kalabilir?

Doğrudur 24 Haziran'da tüm şikayetler yedeğe alındı, tekradan konulacak denildi fakat şuan ne durumda bir bilgim yok. Verdiğiniz konuyu inceleyeceğim fakat geçmiş tarih olduğu için cezalar muhtemelen onaylandı o sebeple tek tek bakmam gerekecek, yani biraz uzun sürebilir bilginiz olsun.

Trollemek kısmına gelecek olursak, göz yumma söz konusu değil konu ile alakasız mesajlara, konuyu saptıracak mesajlara, içeriği boş mesajlara zaten uyarı puanı talep ediyoruz. Yani görmezden gelme veya göz yumma gibi bir durum söz konusu değil, konunun tam olarak neden silindiğini bilmiyorum fakat olaya dahil olduğum için yoğunluktan dolayı silindiğini düşünüyorum. Bakın şöyle izah edeyim, bizim burada ki görevimiz forumun düzenini sağlamak, konuların yerinden tutun atılan mesajlara, hatta içeriklerine kadar kontrol altında tutmak. Fakat bir konu eğer ki yararından çok zarar getiriyorsa o konuyu kaldırmakta yönetici insiyatifinde. Yani burada bizim görevimiz düzeni sağlamak diye, sizde taktir edersiniz ki bir konuya 2 tane yöneticiyi atayamayız. Kaldı ki uğraşmamazlık edip bahane üretip direk olarak o konu silinmedi. Önce konu dışına taşındı (bölüme atalı mod fazla olduğu için) orada da dikiş tutmadı, kilitlendi, temizlendi tekrar açıldı ve bu işlem bir kaç kez tekrarlandı. Buna rağmen konu kontrol altına alınamıyorsa yapabilecek bir şey yok maalesef.

Yöneticiler ile ilgili şikayetlerinizi forum destek kısmına bildirebilirsiniz, yoğunluktan dolayı geç cevap gelebilir veya cevap verilmeden destek kapatılabilir ama her iki halükarda da şikayetinizi iletmiş olursunuz. Veya özel mesaj yolu ile admin'lere iletebilirsiniz, sizden ricam bu bölümde yöneticileri zan altında bırakacak mesajlar yazmayın. Çünkü hem bölümün amacına uygun değil, hemde hoş olmuyor. Bir problem veya bir yanlışlık seziyorsanız konunun muhattabı direk olarak admin'lerdir.

İyi forumlar.

• Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum. Ben "trolleri görmezden geliyoruz" demedim. "Elimizden geldiğince engelliyoruz" dedim. Sonra da şunları dedim: Sosyal mecralarda nasıl davranacağımızı bilemiyoruz. Milyon dolarlık şirketler dahi Türkiye sunucularında göz yumuyor bu tip şeylere. Biz en azından bölüm kısıtı olsun, süreli ban olsun bir şekilde hallediyoruz(bu cümleyi şimdi diyorum, yanlış anlaşılmanın kaynağı bu sanırım). Sizden bize bir şikayet geldiğinde de robot gibi cevap yazmıyoruz; sizlere açıklama yapıyoruz.

Mesela bu konuda 3 ayrı yönetici sizinle ilgilenmiş. Bir çok sosyal platformda aynı durumu yaşasanız muhatap bile bulamazdınız. Muhatap bulsanız bile sesiniz kaydedildiği için hakaret edemezdiniz. Çoğu zaman da otomatik mesajla geçiştirilirdiniz. Bu paragrafı üyelere gösterdiğimiz saygıyı hatırlatmak için yazdım, konumuzla alakası yok. Devam edelim:

"Hakaretin cezası 4 gün ben neden 7 gün aldım?" diye bir soruyu soruyorsunuz hala daha. Bir yöneticiye "ne de olsa 4 gün cezası var" deyip hakaret ediyorsunuz, sonra da aldığınız ceza için dert yanıyorsunuz. Konunu başından beri trollere karşı tavır sergilemişsiniz ama şu mantık trollerin mantığıyla birebir aynı. Kusura bakmayın ama bu konuda çok mantıklı cevap vermek gelmiyor içimden. Söyleyebileceğim tek şey bunu bir daha tekrarlamamanız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Dalga mı geçiyorsunuz? Benim ne niyetle söylediğimin ne alakası var? Yukarıda da yazılmış hakaret 4, küfür 7 gün diye hala diretiyorsunuz tersi yönde. Ben istersem 1 gün ümit ederim, istersem sınırsız. Bunun alacağım cezayla ne alakası olabilir? Fake hesap açanlar da 7 gün cezayı göz önünde bulundurarak açıyorlar. Onlara da 15-20 gün mü veriyorsunuz böyle bir mantıkla hareket ettikleri için? Cidden anlayamıyorum nasıl bir mantık yürüttüğünüzü. Tabi ki alacağım cezayı göz önünde bulunduracağım. Siz bir şey yaparken sonunu düşünmeden mi yapıyorsunuz? Konuya üç değil iki yönetici yazdı ama isterse 15 yönetici ilgilensin sizin şu anda yaptığınız gibi yanlışa kılıf bulmaya çalıştıkça bana bir getirisi olmuyor. İlk başta "İğrençsin, senden adam olmaz" gibi bir anlamı var o kelimenin. Haliyle aldığınız uyarı normal." anlam yüzünden aldığımı söylüyordunuz. Şimdi de başka bir sebepten dolayı. Siz de kusura bakmayın ama isteseniz de mantıklı cevap verebileceğinizi sanmıyorum çünkü mantıklı bir açıklaması yok. Deniyor ki yöneticiyle üyeye edilen hakaretlere uygulanan cezalar aynı. E o zaman ben niye küfür cezası aldım? Kaç kişi "you suck" küfürdür diyebilir?

Ayrıca "Bahsettiğiniz troll meselesini bu gece çözebiliriz; hem de tüm forumda. Ama Pazartesi günü geldiğinde forumun sahibi işine dolmuşla gider. Salı günü Mesut Çevik işsiz kalır. Çarşamba günü DH diye bir yer kalmaz. İşte o kadar fazla insan var birbirine gram saygı duymayan. Ve emin olun, karşıt görüşleri barındıran her platform bizimle aynı durumda." bu kısmı açıklayabilir misiniz bana? Çok şey çıkarılabilir ama "Elimizden geldiğince engelliyoruz" bunlardan birisi değil. Eğer konuya bakan üyeler varsa onlar da bu alıntıyla ilgili düşüncelerini belirtirlerse memnun olurum.

• Aldığınız cezanın süresiyle ilgili olan meseleyi daha fazla uzatmayacağım. Yönetici talep etmiş, admin de onaylamış. Anneye küfür edildiğinde 30 gün de seçebiliyoruz; admin uygun gördüğü zaman onaylıyor. Bu da onun gibi. Yönetici 7 gün istemiş, admin de uygun görmüş. Her hakarete 4 gün, her küfre 7 gün diye bir şey yok. Admin uygun gördüğü sürece süreler uzayabilir. Tam tersi yönetici 15 gün talep eder admin isterse 4 güne düşürür de onaylar.
    ==

Bahsettiğiniz mesajımda sıkıntı olduğunu kabul ettim zaten. O yüzden bir önceki mesajımda düzeltme yaptım. Tekrar okuyunuz lütfen.
    Ben alacağım cevabı aldım zaten. Beklediğimden pek farklı olmadı ne yazık ki.
    Düzeltme mesajınızda da "yanlış anlaşılma" diyorsunuz ama ilk mesajınız açık ve net. Yanlış anlaşılacak bir tarafı yok. Siz "yanlış yazmış" olabilirsiniz orası ayrı. Mesajınızda "demedim" ve "dedim" diyorsunuz ama doğrusu "demek istedim". Önceden de belirttiğim gibi sizin mesajınız açık ve netti. Ayrıca düzeltmenizin bir şey değiştireceğini sanmam. İlk mesajınızda çok açık şekilde eğer istenirse "troll meselesini bu gece" çözebileceğinizi belirttiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 16 Ekim 2015; 23:49:46 >
  • Madem yanıt aldınız konuyu uzatmanın manası yok. Tek gek kelimeleri cumleleri deşecek vaktim ve takatim de yok. Ne dedigimi ve ne demek istedigimi de acıkladım zaten; isteyen istedigini anlamakta serbest.

Konu ilk bastaki ekseninden tamamen uzaklastı. Bu vakiten sonrası kelimeleri deşmekten öteye gitmez zaten. @Constantine gerekli incelemeyi yapacagını soylemis. Yoneticilerle ilgili sorumlarınızı forum destekten iletebilirsiniz.

Baska bir sıkıntı olursa baska bir konu acabilirsiniz ya da yoneticilere PM atabilirsiniz. Bu konjnun acılıs sebebi sonuca erdi artık. Konu kilitlenmistir.

Hayırlı geceler, iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben fake hesap açtığımda anında banlanırken, şikayet edilen bir başka fake hesap 23 gün geçtiği halde neden banlanmaz öğrenebilir miyim? Ayrıca yine benim hakaretim kılıfına uydurularak küfür cezası verilirken hesaba katıp katmama falan diyorsunuz. Bir şahıs en az 7-8 tane hesap açtığında neden bir tanesinde bile fazladan ceza almaz? Aramızda ne fark var? Ben 4 günü göze alıp hakaret ederken o her seferinde 1 haftayı göze alıp açmıyor mu? Hem de defalarca yaptığı halde neden bir kere bile ceza arttırımına gidilmez? Son olarak da destek bölümünde maksimum cevap süresi için 48 saat deniyor ama 6 gün oldu hala cevap alamadım. Yoğun olabilirsiniz, cevap veremiyor olabilirsiniz. Bu normaldir. Ama en azından 48 saat kısmını kaldırın lütfen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.