Şimdi Ara

yolda veya otobanda hiç lastiği patlayan oldumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • yolda veya otobanda hiç lastiği patlayan oldumu ve unutamadığı lastik patlaması hani kazaya yol açarya varsa paylaşalım

• 2004 yılı başında 1 haftalık megane 2 1.6 benzinli arabamlar istanbuldan ankaraya yola çıktım. otobana girdirkten sonraki ilk istasyondan yakıt alıp yola devam ettim. yaklaşık 15 dk sonra arabadan garip bir ses gelmeye başladı. bu arada hızım 110 civarı. bir süre sesin nereden geldiği anlamak için denemeler yaptım( direksiyonu bırakmakta dahil) ancak sorunu anlayamayınca aracı durdurup indim. ve bir süredir sağ ön tekerin üzerinde gittiğimi anladım. lastik tamamen inmişti ama direksiyon kesinlikle her hangi bir yere çekmiyordu. lastiği değiştirip yola devam ettim.
    ertesi gün lastikçiye gittiğimde benim lastiğin tamamen ölmüş olduğunu gördüm.
    sonuç olarak altınızdaki arabadaki elektrikli direksiyon arabanın sağa sola çekmesini önlemişti. ve bu yüzden lastiği öldürmüş olduk. ama güvenlik konusunda da benden 10 tam puan aldığınıda söyleyeyim.
    G.S
  • Geçen yaz, Beylikdüzü'nden Levent istikametine doğru E5'te seyrediyordum. Sefaköy Havaalanı mevkiinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi denen garip kurumun inşaat çalışması adı altındaki asfalt ve yol katliamının neticesinde, E5'in üzerinde bıraktığı yaklaşık 45-50 cm'lik derin bir çukura 130-140 km/h ile falan girdim; yol karanlık olduğundan ve bulunduğum mevki hafif eğimli viraj olduğundan aniden kaçamadım..

Çukura o hızla girmemle sağ ön taraftan "BAMMMM!!" diye bir ses geldi, ardından hafif bir kauçuk yanığı kokusu ve laplaplap şeklinde gelen ses. Yalnız o kadar süratli olmama rağmen beni zorlayacak yada rahatsız edecek şekilde arabanın sağa çekmediğini söylemem lazım, yani hakimiyeti kaybetme, direksiyona sımsıkı sarılma gibi birşey olmadı. Yavaşlayıp sağa çektiğimde tahmin ettiğim gibi, lastiğin yanağında yaklaşık 10 cm'lik bir yarık, neredeyse tüm yanak yüzeyinde deformasyon (dalgalı dalgalı olmuştu) jantımda da sağlam bir eğrilik vardı.

Neticede 500 mt civarı daha ilerleyip Yenibosna'daki benzinliklerden birine girdim. Stepneyi değiştirdim ve ertesi gün de yeni bir lastik aldım, jantı düzelttirdim ve balans ayarı yaptırdım (rot balansı nane olmuştu doğal olarak)

Sonuç olarak olabilecek en ciddi lastik patlamalarından birisini yaşamama rağmen, araç beni rahatsız edecek hareketler, reaksiyonlar sergilemedi. Lastik patlaması sonucu kaza yapmak oldukça zor, zira lastik olmasa da jant üzerinde gidebiliyor araba kontrol altında tutularak. Lastik patladığında kaza yapmak için lastiğinizin çok sert direksiyon hareketleri esnasında patlaması lazım (mesela keskin bir viraj dönerken önlerden biri patlarsa aniden zorlayabilir araba)

• Araban toros çok fazla arka lastik patlattık çakıllı yollarda çok gittiğimiz için.Arka lastik patlayınca pek anlayamıyorsun ama torosun ön lastiği patlarsa ne olurbilemem! ama alaha emate oluruz orası kesin.
  • benim de şile yolundaki bi asfalt yamasından geçerken sağ arka lastiğim patlamıştı. 100 civarı bi hızla gidiyodum. yol kalabalıktı ve arkamda kamyonlar vardı ancak duracak uygun bi yer yoktu çünkü yol orada çok dardı. dörtlüleri yakıp yavaş yavaş frene basarak ve aracın gezinmesine engel olarak ilerlemeye devam ederken yaklaşık 400 mt ileride sağda bi boşluk buldum ve oraya girdim. baktığımda lastiğin yarıldığını ve jantın yamulduğunu gördüm ancak lastik artık kullanılamaz haldeydi.
  • yazın başında sıcaktan sibop yırtıldı, 5 km kadar tıss diye bir sesle gittim, ardından direksiyon beton gibi olup sağa çekmeye başladı. lap lap lap diye ses geldi direksiyona abana abana kenara çektim kazasız yırttık. lastiği değiştiremedim bijonlar elimi yaktı anormal ısınmış. bezle baya uğraşmıştım çıkaracam diye.

(bugün gördüm lastiğin içindeki sette bijon çıkarmak için aparat varmış)

Orjinalden alıntı: smoke93

2004 yılı başında 1 haftalık megane 2 1.6 benzinli arabamlar istanbuldan ankaraya yola çıktım. otobana girdirkten sonraki ilk istasyondan yakıt alıp yola devam ettim. yaklaşık 15 dk sonra arabadan garip bir ses gelmeye başladı. bu arada hızım 110 civarı. bir süre sesin nereden geldiği anlamak için denemeler yaptım( direksiyonu bırakmakta dahil) ancak sorunu anlayamayınca aracı durdurup indim. ve bir süredir sağ ön tekerin üzerinde gittiğimi anladım. lastik tamamen inmişti ama direksiyon kesinlikle her hangi bir yere çekmiyordu. lastiği değiştirip yola devam ettim.
    ertesi gün lastikçiye gittiğimde benim lastiğin tamamen ölmüş olduğunu gördüm.
    sonuç olarak altınızdaki arabadaki elektrikli direksiyon arabanın sağa sola çekmesini önlemişti. ve bu yüzden lastiği öldürmüş olduk. ama güvenlik konusunda da benden 10 tam puan aldığınıda söyleyeyim.

elektrikli direksiyon olunca araba sağa - sola çekmiyor mu

• elektrikli direksiyonun neden çekme yapmadığını anlayabilmiş değilim pek olası gelmiyor
  • Patlamaz olur mu hiç. bir ramazan bayramı 3.günü köy yolunda patladı.İlk kez lastik değiştirme durumunda kalmıştık,ıssız gecenin zifiri karanlıgı ve kışın bir vaktiydi.1 saatte anca değiştirebılmıstık acemı olunca.Şahın aracın arka tekeri patlamıstı.Savrulma aracın dengesini kaybetme gibi durum olmamıstı.

sabah erkenden gidiyorum 80 90 falan tak tak tak diye bir ses geldi ama anlayamadim ne oldu diye indim baktim arka sag lastik tamamen inmis allah allah nasil olur bu kadar cabuk iner hic bir seyde gozukmuyor neyse cikattim degistirdim neyse ogleden sonra lastikciye gittim
    adam acti lastigi o ne icine kocaman bir demir parcasi girmis yaklasik 3cm genisliginde 11 12 cm uzunlugunda bir demir ve tamamen lastigin icinde idi disaridan hic gozuken kismi yok lastik degisecek dedi degistir dedim elimde yok dedi siparis vermem lazim dedi bende baska lastikci aradim o radada yok (195/55/15) sonra bir yerde buldum ama dandik bir marka neyse tak dedim bir hafta beklemektense tak dedim
    bu yaz turkiyeye giderken yolda lastik atma yapti 130 tir tir titriyordu araba tr yye varinca stepne ile degistirdim yinede iyi giti lastik yaklasik dandik lastik 70 000 km yol yapti

Bi kere de tatlı bi rampadan aracı saldım 5. vites 3000 devir hız tam 100 3 şeritli yol sıcak asvalt bide benden başka kimse yok yolda öle keyifle giderken rampanın sonunda bi köprü var oraya bakarken bişy patladı ve ayaklarımın olduğu yer titredi resmen önce ne ?????? falan oldum sonra hafif fren yaptım teker işimi anlayalım dye hiç bişy yok gayet normal. ala alaaaaa derken köprüye girdim. Köprünün çıkışında sağa bi köye yol var oraya girdim. Yavaş frenlerle park ettim. baktım ettim hiç bişy yok. Ne tekerlerde ne başka yerde hiç bişy yok. Sonra bunun altında bişy oldu galiba bi cıvata falan kesti herhal dye yakında sanayi var oraya gittim 40 km hızla. Rampayı geri çıktık tabii. Sesin olduğu yere geçerken baktım bişy göremedim. Neyse sanayiye vardım ustayla lifte aldık bakıyo yürüyende bişy yok. tabanda bi iz var tam ayaklarımı koyduğum yerde ama usta bu yeni değil dyo. neyse indirdik denedim sert kalkış fren falan bişy yok. aynı yerden aşağı gene iniyorum sesin olduüu yere gelince yavaşladım yolda ne göreyim ezilmiş bir su şişesi. Zannedersen üzerinden geçtim o da patladı ve kapağı tabana fırlayıp çarptı. Başka bi açıklaması yok dedim. 1 ay oldu daha bişy çıkmadı. herhal şişeymiş.

• 4 şeritlik yolda sol şeritte ilerlerken 106 gti ile 190 ile ön sağ lastiğimiz patladı aradan 5-6 saniye geçti geçmedi kendimizi emniyet şeridinde bulduk çok sanşlı bir gündü ..
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.