Şimdi Ara

yolda hangi gözlüğü kullanıyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuyla alakalımı bilmiyorum ama sabah arabayla yola çıkarken tam karşıdan uzun süre güneşe maruz kalıyorum ,gözlük takmama rağmen yolu göremiyorum sanırım gözlüğün çok kaliteli olmamasından dolayı..
    araç kullanırken hangi gözlüğü kullanmak gerekir kimisi uv kimisi polorize,aynalı aynasız..vs gibi özellikleri oluyor ama net bilgim yok,
    kuzenim sarı camlı olanlar var onlar daha etkili diyor siz ne öneriyorsunuz?

örnek olarak şu aşağıdaki sarı gözlükler uygunmudur
    http://www.decathlon.com.tr/Gunes-Gozlukleri,LA_248-2.html#labels=248-2&stockOnly=&type=catalog&searchalpha=&searchprice=&tp=3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 21 Ekim 2013; 0:23:33 >

• kendi gözlüğümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

kendi gözlüğümü
    Sarı gözlükler, gece sürüş gözlüğü olarak kullanılabilir.

Gündüz için iyi marka bir gözlük edinin, sorun çözülecektir.
  • Polorize iyi tercih olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

kendi gözlüğümü
    2 gözlüğüm var birisi bu

hocam kuzenim araç kullanırken bunu

çıkarmayı unutuncada böyle oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jjuuddaass -- 21 Ekim 2013; 1:01:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

2 gözlüğüm var birisi bu

hocam kuzenim araç kullanırken bunu

çıkarmayı unutuncada böyle oluyorum

Alıntıları Göster
    Lensler 1 yıldır alıştıktan sonra geçenlerde bir gün lens takmayı unuttum (genelde dışarıya lenssiz çıkmam) yolda gözlük kullanınca rahat görüş açışı olmadığını anladım. Çok rahat değildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

Lensler 1 yıldır alıştıktan sonra geçenlerde bir gün lens takmayı unuttum (genelde dışarıya lenssiz çıkmam) yolda gözlük kullanınca rahat görüş açışı olmadığını anladım. Çok rahat değildi.

Alıntıları Göster
    Güneş gözlüğü için konuştuğumuzu varsayarsak,

Gri ve gri tonlarında, polarize olmayan bir gözlük en doğal görüntüyü verir. Turuncu, Kahverengi gibi camlar kontrastı artırır ama renkleri değiştirir. Polarize ise dijital ekrana bakınca hoş sonuçlar vermiyor örneğin bir polarize gözlüğü takıp bilgisayara bakın kafanızı sağa sola eğin ne dediğimi anlayacaksınız. Bence birçok kişi için gereksiz bir özellik ve fiyatı artırıyor ama polorizeyi çok sevenlerde var bu size kalmış bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 21 Ekim 2013; 1:57:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi saati kullanıyorsunuz ?
    3 yıl önce açıldı
    Hangi telefonu kullanıyorsunuz?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Güneş gözlüğü için konuştuğumuzu varsayarsak,

Gri ve gri tonlarında, polarize olmayan bir gözlük en doğal görüntüyü verir. Turuncu, Kahverengi gibi camlar kontrastı artırır ama renkleri değiştirir. Polarize ise dijital ekrana bakınca hoş sonuçlar vermiyor örneğin bir polarize gözlüğü takıp bilgisayara bakın kafanızı sağa sola eğin ne dediğimi anlayacaksınız. Bence birçok kişi için gereksiz bir özellik ve fiyatı artırıyor ama polorizeyi çok sevenlerde var bu size kalmış bir şey.

Alıntıları Göster
    yaban tv reklamlarında sürüş gözlüğü reklamları izliyordum, gece far ışığından koruyor ama güneşte ne iş yapar bakmak lazım

• Camların koyuluk derecesi olduğu (1F 2F 3F 4F), 3F ve 4F camların araç kullanmaya uygun olmadığı yazıyor gözlüklerimin kullanma klavuzunda. Benimkiler 3F olsa da senelerdir kullanıyorum, herhangi bir olumsuzluk yaşamadım.

Herşeyden önce çerçevesi olmasa da camları kaliteli hatta orjinal bir gözlük almanızı tavsiye ederim. Kalitesiz gözlükler 10 dakikada baş ağrısı yapmaya başlıyor, göz yorulmasina sebep oluyor fakat orjinal gözlüklerle saatlerce en ufak rahatsızlık yaşamadan sürüş yapılabilir.

• Rayban polarize kullaniyorum. Önceki gozlugum de raybandi ama p değildi. Çok işime yarıyor. Ön camdaki yansıma ve parlayan nesnelerdeki isik huzmesi yok oluyor. Arkadan aydinlatmali LCD ekranlarda da görüş problemi yasanmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

Aynen, bende lens kullanıyorum ve lensten sonra gözlük takınca, gözlüğün çok iyi göstermediğini anladım.

• Polariza gözlükle tertemiz görürsünüz, fakat uzun kullanımda uyku getiriyor polarize gözlükler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim.a

Polariza gözlükle tertemiz görürsünüz, fakat uzun kullanımda uyku getiriyor polarize gözlükler.
    Sarı camlı (hawk) numaralı anti refle gözlüğüm var genellikle PC oyuncuları kullanıyor, gece kullanılır deselerde deselerde sis ve yağmur haricinde pek bir işe yarayacağını zannetmıyorum. Vakit bulursam yüklerim.
    Güneş için güneş gözlüğü kullanmak gerekiyor.
    Bir de böyle aparatlar var ama gözlük konforunu vermez, sağlam mıdır bilmiyorum.
    http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=Auto+Sunshade+yellow&rh=i%3Aaps%2Ck%3AAuto+Sunshade+yellow

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Sarı camlı (hawk) numaralı anti refle gözlüğüm var genellikle PC oyuncuları kullanıyor, gece kullanılır deselerde deselerde sis ve yağmur haricinde pek bir işe yarayacağını zannetmıyorum. Vakit bulursam yüklerim.
    Güneş için güneş gözlüğü kullanmak gerekiyor.
    Bir de böyle aparatlar var ama gözlük konforunu vermez, sağlam mıdır bilmiyorum.
    http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=Auto+Sunshade+yellow&rh=i%3Aaps%2Ck%3AAuto+Sunshade+yellow

Alıntıları Göster
    Sarı gözlük sabah güneşini kesmez. Normal bi güneş gözlüğü alın.

• Tmm arkadaslar saolun demekki kafadan 200 lira bayilicaz

• quote:

Orijinalden alıntı: gael

Tmm arkadaslar saolun demekki kafadan 200 lira bayilicaz
    Hangi şehirdesin bilmiyorum ama İstanbul Karaköy'de pazarlıkla rahat 100 lira civarına istediğin gibi bir gözlük bulabilirsin zaten ölü sezondayız.

Üstteki sarı renkli numaralı, alttaki ise polarize güneş gözlüğüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 21 Ekim 2013; 22:29:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama İstanbul Karaköy'de pazarlıkla rahat 100 lira civarına istediğin gibi bir gözlük bulabilirsin zaten ölü sezondayız.

Üstteki sarı renkli numaralı, alttaki ise polarize güneş gözlüğüm.

Alıntıları Göster
    Kahverengi polarize kullanıyorum. Normalde , dikkat ederseniz ,camda torpidonun yansıması vardır. Bu pek fazla rahatsız etmez .Ama güneş gözlüğü takarsanız bu yansımalar da koyulaşacağı için görüşü engellemeye başlar. Polarize cam ise bu yansımaları ortadan kaldırır. Çok koyu olmaması için de kahverengi gözlük kullanıyorum. Böylelikle güneşli bir ortamdan , tünel veya ağaç altı vs gibi güneş ışınlarının direk olarak gelmediği bir ortama aniden geçince aşırı kararma olmuyor. İnce camlı bir gözlüğüm var , ağırlığı rahatsız etmiyor. Tabi kaliteli bir cam olması lazım . Dandik camlar baş ağrısı ve gözlerde yorulma yapıyor.
    Dışarıda güneş gözlüğü kullanmam ama arabada olmazsa olmazımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 24 Ekim 2013; 8:52:51 >

• http://www.edel-optics.com.tr/Persol-den-.-(PO2424S-101171),2,1,42,127631,VTFZ6ABZXB13C,,.html

yazları bunu kullanıyorum. gayet rahat ancak numaralı kullanmam gerekiyor astigmatdan dolayı.

kışları normal numaralı gözlüğümü kullanıyorum.

Ayrıca persol markasını herkese tavsiye edebilirim. gerçekten kaliteli ürünleri var ve asıl işi gözlükçülük. gözlük üreten giyim firmalarından değil ve fiyatları o firmaların yarısı kadar. Ayrıca çoğu (hepsi olabilir) modeli el yapımı.

• Benzer başlık olması sebebi ile buraya yazma gereği hissettim ilk aracımı aldım ama güneş gözlüğü konusunda kararsızım aşağıdakilerden hangi tür gözlük almalıyım
    www.optikavm.com.tr
    Degrade Gözlük Modelleri ve Fiyatları | Optik AVM
    https://www.optikavm.com.tr/kategori/degrade-gozluk-modelleri

www.optikavm.com.tr
    Yüzü Saran Güneş Gözlükleri - Optik AVM
    https://www.optikavm.com.tr/kategori/yuzu-saran-gunes-gozlukleri-modelleri-fiyatlari

Tür konusunda kararsızım

• aviator gözlük işe yarıyor. pilot gözlüğü zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.