Ben olsam paranın yarısını Yardıma ihtiyacı olan birine verirdim dier yarısını da Yerdim Hem sevaba girer hemde işimi görürdüm
4500-4561235 numaralı hesabıma eft yap. Ben ilgilenirim. Sen forumlarda felan yorulma....
sakla bayramdan sonra ister çıtır çıtır ister çatır çatır takıl kafaya göre
iftar yemeği yedir o paraya. 33 kişilik. hadi 2ytl'de sen koy.34 kişi olsun.hem sevaba girersin. bir arkadaş bu konu ile ilgili bir konu açmıştı.
kesinlikle fakire falan verme sonuçta düşüren kişiyi bilmiyosun yardım edebilirsin iftar yemegi cok iyi olurdu
quote:
Orjinalden alıntı: XDiscovery
4500-4561235 numaralı hesabıma eft yap. Ben ilgilenirim. Sen forumlarda felan yorulma....
quote:
Orjinalden alıntı: stilll
iftar yemeği yedir o paraya. 33 kişilik. hadi 2ytl'de sen koy.34 kişi olsun.hem sevaba girersin. bir arkadaş bu konu ile ilgili bir konu açmıştı.
Şaka bi yana arkadaş güzel demiş o senin fakiri doyurduğun para ileride kat ve kat olarak Allah tarafından sana geri dönecektir.Emin olabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: XDiscovery
Ankara'nın Yeşilöz ilçesindeki ilköğretim okulunda toner alamadıkları için çocuklara fotokopi çekemiyorlar. Kısaca toner alabilirsin. Bende zaten burada kullanırdım.
quote:
Orjinalden alıntı: Zeen
bence harca ama bogaz için değil yanı evıne yıyecek bısıler alma gıt luna park a filan boş işlere harcamanı tavsıye ederim
neden boğaza değil? açıklar mısın?
sana bu mübarek günlerde iyilik yapmak için muhteşem bir fırsat işte..belki sen yardım etmek istedin şimdiye kadar ama etmedin cimriliğin yüzünden ya da edemedin maddi durumun pek elvermiyordu..al işte sana fırsat..cebinden hiç para çıkmayacak+sevap kazanacaksın+2-3 fakir insanın karnını doyuracaksın+iyilik yapmanın şevkini tadacaksın..olaylar zincirleme gelişir bu sebebtir belki..şimdi git hemen markete ya 30'ar milyonluk y ada 50 şer milyonluk iki ya da 3 tane erzak paketi yaptır..içinde bakliyat olabilir..pirinç,makarna,bi kangal sucuk ya da..ihtiyaç sahiplerinin pek almaya yanaşmayacağı şeyler olabilir..çevrende elden ayaktan düşen yaşlı ya da ihtiyaç sahiplerine git..kapısını çal..düzgün bir dille bunları kabul ederseniz sevinirim vs. de..o an içinde bir şeyler akacak tam kalbinin orda..ulen diceksin işte bu be..bi boka yaradığımı hissediyorum şimdi diyeceksin..biraz duygusal biriysen yutkunacaksın..tavsiye ederim..gerçekten yap bunuhadi aslanım göreyim seni..
ikinci senaryo parayı sen yiyebilirsin gamsız isen zaten tomas sana komaz derler ya öyle olur..ama bak buraya yazmışsın demek ki bir şeyler var sende..için sızlamasın sonra..şeytana da kulp takamazsın..bu ay hepsi zincirlere bağlı ona göre...hadi çık git market kapanmadan
arkadaş parayı kendin yeme de ne yaparsan yap sonuçta o parayı hak ederek kazanmadın