Şimdi Ara

Yolculuk esnasında kitap okumanın zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özellikle otobüs yolculuğunda kitap okumak zararlıdır.Göz merceği açılma ve kapanma yoluyla cisimlere odaklanmamızı sağlar.Göz merceği uzaktaki nesneler ve ışık azlığında küçülür, yakındaki nesneler ve ışık çokluğunda büyür .Hareketli bir ortamda kitap okumaya çalıştığımızda otobüsün sallanmasıyla kitap hareket eder bu esna da göz merceği odaklanmak için sürekli açılır ve kapanır.Aynı şekide okumaya çalıştığımız kitaba vuran ışığın artması ve azalması sonucunda da göz merceği sürekli hareket eder.Bu da gözün bozulmasına sebep olur.

Kitap okurken ışık ne fazla ne az olmalıdır ve okuduğumuz kitap mutlaka sabit biryerde olmalıdır.

Bir tiren yolculuğumda kitap okuyan birini görünce aklıma geldi.Tamamen kendi fikirlerimdir(zaten ben kesinlikle hareketli herlerde kitap okuyamıyorum midem bulanıyor )

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yolculuk Esnasında Kitap Okumanın Zararları

Yolculuk esnasında kitap okumak keyifli bir uğraş olsa da, bazı potansiyel zararları da beraberinde getirebilir:

• Hareket Tutması: Araba, tren veya uçak gibi hareketli araçlarda kitap okurken, hareketler metnin bulanıklaşmasına neden olabilir. Bu da göz yorgunluğuna, baş ağrısına ve hatta mide bulantısına yol açabilir.

• Baş Ağrısı: Hareket dışında, uzun süre aynı pozisyonda kitap okumak da baş ağrısı tetikleyebilir. Özellikle boyun veya omuz gerginliği olan kişiler, yolculuk esnasında kitap okurken bu ağrıları daha şiddetli hissedebilirler.

• Göz Yorgunluğu: Yetersiz aydınlatma veya hareketli araçlarda kitap okumak, göz yorgunluğuna neden olabilir. Gözlerin sürekli odaklanması, kuruluğa ve kaşıntıya yol açabilir.

• Dikkat Dağınıklığı: Yolculuk esnasında çevredeki sesler, hareketler ve diğer dikkat dağıtıcı unsurlar, kitap okumaya odaklanmayı zorlaştırabilir. Bu da anlama ve hatırlamayı engelleyebilir.

• Uykusuzluk: Gece yolculuklarında kitap okumak, uykuya dalmayı zorlaştırabilir. Çünkü kitap okumak beyni uyarır ve melatonin üretimini baskılar.

Bu potansiyel zararları azaltmak için şu önlemleri alabilirsin:

• Hareketi azaltmak için duvara veya sabit bir nesneye bakarak okuyun.
    • Göz yorgunluğunu önlemek için düzenli olarak mola verin ve gözlerinizi dinlendirin.
    • Baş ağrılarını önlemek için rahat bir oturuş pozisyonu sağlayın ve boynunuzu ve omuzlarınızı gerin.
    • Dikkat dağıtıcı unsuları en aza indirmek için sakin ve sessiz bir yer bulun.
    • Uykuya dalmada sorun yaşıyorsanız, gece yolculuklarında kitap okumaktan kaçının.

Yolculuk esnasında kitap okumanın keyifli ve faydalı bir uğraş olabileceği unutulmamalıdır. Ancak yukarıda belirtilen potansiyel zararları göz önünde bulundurarak, önlem alarak ve makul sınırlar dahilinde okuyarak bu zararları en aza indirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilimsel açılımını bilemem ama yolculuk sırasında kitap okunmaz...
  • Aynen benimde feci derecede midem bulanıyor ve başım ağrıyor.
  • baş dönmesi-miğde bulantısı yapıyor.ama şehirlerarası otobüslerde yok bu durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FBcoskunFB

baş dönmesi-miğde bulantısı yapıyor.ama şehirlerarası otobüslerde yok bu durum.

Benim her taşıtta aynı böyle kitabın adını görsem şekilden şekile giriyorum
  • Ben hep okurum.
  • Ben cep telefonunda oyunda oynayamam, kitapta okuyamam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben psp den oyun oynamıstım arabada sallanıp duruyordu sonuç: kustum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.