Şimdi Ara

Yol Tutuş Nedir Buyrun Tartışalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
2
Favori
6.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğimiz gibi bu konu her zaman tartışılan her kişiden farklı bir fikir çıkan bir konu. Şöyleki, Bazıları aracın limitlerine çıkmadan yol tutuşu anlayamayız der . Fakat birde evden markete gidip gelince dahi bu aracında yol tutuşu çok iyi yahu diyen insanlar vardır . Öte yandan araç savruluyorsa iyi yol tutmuyor yada fren mesafesi iyiyse yine yol tutuşu çok iyidir diye fikirler ortaya atılır . Peki ya nedir bu yol tutuş ? İyi yol tutan veya kötü yol tutan araçları nasıl anlarız buyrun fikirlerinizi alalım kim ne düşünüyor bu konuda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akt02 -- 17 Eylül 2011; 16:16:54 >

• Honda marka araçlarda olmayan bir şey mesela.
  • yol tutuş diye birşey yoktur. yer çekimi vardır
  • Mondeo test edin anlarsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana göre virajlarda vs. yol tutuş gösterir kendini

örneğin iki arabayla aynı viraja 80 km hızla girersin yada 70.

iki araba da savurmasa da kıç atmasa da, birisi yola tutunur rahat döner seni tedirgin etmez, diğeri zar zor döner tedirgin olursun

bu sekilde anlanabilir
  • Halk arasında, direksiyon sertliği=yol tutuş başarısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rotational intertia

Honda marka araçlarda olmayan bir şey mesela.

160 la u dönüşü yaptım ! senin arabanda bir sorun var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YOL TUTUŞU Olarak Hangisi İyi ?
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ckt

quote:

360 derecemi yaptın? nasıl oldu merak ettim
  • quote:

quote:

u yu nasıl yaptın 160la ? viraj döneyim derken kontrolü kaybedip kıçı falan mı attırdın 360 derece naptın
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

quote:

u yu nasıl yaptın 160la ? viraj döneyim derken kontrolü kaybedip kıçı falan mı attırdın 360 derece naptın

NFS' de yapılıyor

• tamam abarttım susun (keskin bir u şekkine benzer virajdı ama o kadar kötü bir araç değil hatta çok iyi bence civic in yol tutuiu
  • quote:

Orijinalden alıntı: will.i.am

Mondeo test edin anlarsınız

aynen katılıyor altına imzamı atıyorum...ağır araba yol tutuşu iyi araba demek değildir ama mondeo gerçekten bu sıfatı hak ediyor..hem ağır hem de iyi yol tutuşa sahip...açıkçası kasasına göre puntolarda fena yol tutuşa sahip değiller...albea clio v.b araçlar tam bir facia...bana göre 50 km ile girilecek viraja 80-90 la girme hatası yapıpıta arabanın çizgisini kaybetmediğini görür iseniz o araba iyi yol tutuyor demektir....denege ,yükseklik ve iki lastik arası mesafe oranları çok büyük rol oynar
  • Honda 160 km hızla U dönüşü yapabimesi için, dönüş mesafesi kaç km olmalı?
     Yol Tutuş Nedir Buyrun Tartışalım

edit: image düzenleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2300 -- 17 Eylül 2011; 19:36:35 >
  • ticari araçlarda arasında, en iyi comboda olan mesala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srht99 -- 17 Eylül 2011; 19:31:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgrzgn

quote:

Orijinalden alıntı: will.i.am

Mondeo test edin anlarsınız

aynen katılıyor altına imzamı atıyorum...ağır araba yol tutuşu iyi araba demek değildir ama mondeo gerçekten bu sıfatı hak ediyor..hem ağır hem de iyi yol tutuşa sahip...açıkçası kasasına göre puntolarda fena yol tutuşa sahip değiller...albea clio v.b araçlar tam bir facia...bana göre 50 km ile girilecek viraja 80-90 la girme hatası yapıpıta arabanın çizgisini kaybetmediğini görür iseniz o araba iyi yol tutuyor demektir....denege ,yükseklik ve iki lastik arası mesafe oranları çok büyük rol oynar

E kasanın direksiyonu biraz daha yumuşak olduğu için neredeyse mondeo e kasa kadar iyi yol tutuyor hatta daha iyi, d sınıfı diğer araçlarla kıyaslamıyorum bile

• Yol Tutuş dediğimiz yol aracın viraj alma kabiliyetidir. Bir aracın yol tutuşunun iyi olması için makul hızlarla girlen virajlar önden kayma (Understeer) yada arkadan kayma (Oversteer) durumlarının olmaması gerekir. Yol tutuş Yanal G kuvvetiyle hesaplanıyor.Skippad diyede görürsünüz bunu.Yanal G ne kadar yüksekse araç o kadar iyi yola tutunuyordur.

Burada araç karşılaştırmasına girmeye gerek yok.Passat Focus Mondeo kavgası çıkıyor sonra.
  • o bir alfa dır
  • Anlamadığım nokta bir insanın arkadaşının aracını alıp ilerdeki kavşaktan dönüp geldiğinde aracın yol tutuşu çok iyi demesi . Bu nasıl bir mantıktır görende 80 le girilmesi gereken viraja 120 ile girdi en ufak tedirginlik yaşamadan çıktı sanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: qabdkq

o bir alfa dır

+1
  • Araç hız limitinin üstünde virajı dönüp savurma ya da şerit cizgisinden uzaklaşma yapmıyorsa yol tutuşu iyidir.
    Bakınız astra.........
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.