Şimdi Ara

Yol Kenarı Denetim İstasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz. (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
627
Cevap
33
Favori
345.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba transporter panelvan bi araç almayı düşünüyorum. vergi mükellefi değilim ticari amaçla yük veya başka bişey taşımayacağım. tamamen hususi ailemle bağ bahçeye giderken kullanacağım. şimdi ben bu aracı alırsam k belgesi alma zorunluluğum varmı birde uzun yola gittiğim zaman kantara girme zorunluluğum varmı?
  • Selamun Aleyküm . Bizim başımıza şöyle bir sıkıntı geldi ; yükü doldurduğumuz ve boşaltığımız kantara göre fazla tonaj olmamasına rağmen yol kenarı denetim merkezinde fazla olduğundan dolayı ceza yedik ve aynı anda birkaç kişinin daha başına geldi. Bu sıkıntının denetim merkezi kantarından kaynaklandığını düşünüyoruz nasıl bi yol izlemeliyim.
  • 42YSF42 4 kullanıcısına yanıt
    Aracınızın azami yüklü ağırlığı ruhsatta kaç ton? Yükleme yerinden kaç ton ile yola çıktınız? Size tanınan % 3,75 + 500 kg tolerans bu kadar doldurun ceza yemezsiniz anlamına gelmez. Siz tam olarak ruhsatta yazan azami yüklü ağırlığınız kadar yükleme yaptığınıza eminseniz, belgelerle birlikte itiraz edebilirsiniz, mahkemeye gidebilirsiniz. Sizin dediğiniz gibi tonajım yoktu, kantar yanlış tartıyor durumu olduğuna ihtimal vermiyorum.
  • Üstadım genelde açık olmayan İzmir istanbul yolundaki Balıkesir kantarı açıkmış ogün ben geçerken geç farkettim şirketin diğer aracı arkadan geliyordu ona sordum açıktı dedi. İnşallah gelmez ama gelip gelmemesini nasıl sorgulayabiliriz güncel ceza tutarı nedi şu an.
  • cem73 C kullanıcısına yanıt
    Genelde açık olmayan ne demek anlamadım, bayram tatilleri hariç biz hep açığız, arıza bakım vb. geçici bir sorun vardır, Karayolları Denetim İstasyonu varsa bir yerde, hep açıktır. :) Görevli ikaz ettiyse ve denetime girmediyseniz muhtemelen ceza gelir. Tabi dediğim gibi bakım onarım resmi tatillerde kapalı olma gibi durumlarda ceza gelmez. Çok merak ediyorsanız plakanızı özelden mesaj atın bilgi veririm, çok da önemli değil diyorsanız 15 gün içinde güncel adresinize tebliğ gelir, adreste bulamazlarsa trafik cezam var mı diye sorgulatın sistemden öğrenirsiniz.
  • SiyahBeyazÇubuklu kullanıcısına yanıt
    bi sorum olacaktı kafama takılan 2 kanepe 2 koltuk vardı arkadaşımın taşıdık kayseride kantar vardı çevirmediler yerlerinde de yoklardı zaten ama biz kantar girdik yük az zaten yeşil di sanırsam yandı geçtik ama kafama takılan şu bizim k belgemiz var ama aracı alalı 2 ay geçti ticaret odasına bugün işlettik kantara girdik ama yetkililer oradadır muhakkak ama görmedik ceza gelir mi bize gelirse n ekadar gelir cevaplarsanız memnun oluruz. tşk ler.
  • kullar K kullanıcısına yanıt
    Denetim İstasyonları 2017 Ocak ayından itibaren Karayollarına devredildiğinden, Karayolları Denetim İstasyonlarında
    K belgesi vb. eksikliğinden veya SRC' den ceza yazılmaz, sadece tonaj ve Taşınması Özel İzine bağlı yükün taşınması için Karayollarından alınması gereken izin belgesi kontrolu yapılır. Muhtemelen de size tonaj cezası gelmemiştir.
  • Merhaba benimde bir sorum olacaktı açık kasa transit ile kendi kişisel kıyafet kitap ve küçük ev aletleri gibi kolilenmis esyalarimi tasiyacagim tasiyacagim guzergahta yol kenarı denetim istasyonu var açık kasa transit ile denetim istasyonuna girmek zorundamiyim aracın k belgesi ve benim src belgem yok problem yasarmiyim
  • dr_zehir D kullanıcısına yanıt
    K belgesi ve SRC denetimi Karayolları Denetim İstasyonlarında yapılmıyor, o tür belge kontrolü Ulaştırma Bölge Müdürlüğünün yetkisinde, biz Karayolları Denetim İstasyonlarında sadece tonaj kontrolü yapıyoruz, tonajınınz yoksa Karayolları Denetim İstasyonlarında sorun yaşamazsınız, görevliler denetime davet ettiyse mutlaka Denetim İstasyonuna girin, azami yüklü ağırlığı 3500 kg olan araçlar denetimden muaf diye bir yasa yok.
  • SiyahBeyazÇubuklu kullanıcısına yanıt
    Hocam ulaştırma bölge müdürlükleri nerelerde var nasıl öğreniriz
  • cengo_19 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Karayolcuyum, Ulaştırma 1. Bölge Müdürlüğü Yeşilköy' de, ayrıntıları forumda Ulaştırma çalışanı arkadaşlardan öğrenmeye çalış.
  • Aracım kia bongo. Sadece ev eşyası vardı. Kantara gelirken levhada yönlendirmelere uyunuz yazıyordu. Araç plakam ekranda çıkmadı devam ettim. Aynı yolun dönüşünde yavaş kantar dan yavaş geçeyim dedim. Tam geçerken biri el kol yaptı. Ama geçmiş olduk. Araç şahıs üstüne kayıtlı. Şu an sıkıntı olabilecek durum varmı? Ceza yazıldı mı yazılmadı mı sorgulama şansımız varmı?
  • Merhaba, öncelikle burada bizim gibi konuya kısmen yabancı insanlara yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

    Ben şöyle bir konuda görüşünüzü rica edeceğim: Şirket üzerine hususi olarak kayıtlı pickupın arka kasası söküldü ve yerine karavan ekipmanı monte edilerek ruhsata ek olarak işletildi. Yani aracı karavan olarak kullanıyoruz. İçerisinde de bu amaçla taşınan kişisel yükler oluyor (sandalye, bisiklet gibi).

    Bu araç için K2 belgesi almamız gerekiyor mu?

    Kantarlara girmemiz gerekiyor mu?

    Yardımınız için tekrar teşekkürler.
  • Merhaba,

    Benimde bir sorum olacak, bilgisi olan arkadaşlar cevaplarlarsa çok sevinirim.

    Yakın zamanda karavan maksatlı kullanacağım bir araç almayı düşünüyorum. Araç Fiat Ducato 17m3 panelvan tipi bir araç.
    Araç ruhsatında kamyonet olarak geçiyor ve ruhsatı babamın üzerine olacak. Benim şahıs işletmem var ama babamın herhangi bir ticari faaliyeti yok. Bu durumda kantarlara girmek zorunlu mudur? İllaki aracın ruhsatında "hususi kamyonet" mi yazmalı?

    İkincisi aracı karavana çevirdikten sonra kantarlara giriyor mu? Girilmediğinde ceza geliyor mu?

    cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
  • merhaba bugün bir işimiz düştü Şile ye 1,5 ton kalebodur aldık oradan ve pejo kamyonet 3,5 tonluk ve denetleme istasyonu yonetmenliğini bilmediğim için ne giderkek boş araç ne geliriken girmedik girmedik istasyona aracı da emanet aldık eve gelince dank etti ceza mevzusu ne olacak şimdi çok fena fake yaptık galiba , ne beklemeliyim ne yapmalıyım.tşkkler
  • merhaba,

    çalıştığım şirketin kendi aracı (ford transit kapalı kasa panelvan) ile bolu'ya boş gidip, ailemin birkaç parça eşyasını alıp istanbul'a döneceğim.boş iken kantara girmem gerekli mi, dönüşte kantara girdiğimde src ve k belgesi sorarlar mı? src belgem yok.
    yanıtın için şimdiden teşekkürler.
  • FATİH TANDOĞAR F kullanıcısına yanıt
    3500 kg ve altı yük nakli yapan araçlar için yukarıda aynı şeyleri soran üyelere cevaplar verdim, SRC veya belge için de cevaplar forumda var, lütfen incele ve oku.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiyahBeyazÇubuklu

    3500 kg ve altı yük nakli yapan araçlar için yukarıda aynı şeyleri soran üyelere cevaplar verdim, SRC veya belge için de cevaplar forumda var, lütfen incele ve oku.
    konu çok dağılmış çünkü konu başlığında kapsamlı bir açıklama yapılmamış.

    mümkünse yeni bir başlıkta kapsamlı bir açıklama yapılırsa tekrar tekrar sorular sorulmaz. herkesin merak ettiği; hangi araç tipinde, hangi ruhsat tipinde ve kaydında (şahıs şirket) "SRC" gerekir "K" belgesi vs gerekir yada gerekmez. bu bilgilerle en uygun aracı satınalmak istiyor herkes. örneğin ben 7-10m3 arası bir araç ile (vivaro traffic küçük transit veya küçük boxer gibi) şahsım üzerine kayıtlı bir araç alıp ne K nede SRC belgesi olmadan işimi görmek istiyorum, tabi mümkünmü bilmiyorum bilgim olsa belki aynı durum 15m3 bir araçlada geçerlidir yada değildir onuda bilmiyorum. yada bu durum için en fazla doblo maxi olabilir ne bileyim oda camlı olmalı vs vs gibi birisinin aydınlatmasını istiyorum, yanlış bir araç alıp pişman olmak istemiyorum. benimle birlikte aynı durumu yaşayan birsürü insan olduğunu da düşünüyorum.

    maalesef ülkemizde uygulanan ve uygulanmayan kurallar olduğu için temayüllere göre hareket etmek zorunda kalıyoruz. bilgili arkadaşlar lütfen yeni bir topic açın ve bir tabloda bunları açıklamaya gayret gösterin, Sık Sorulan Soruları bir araya toplayıp karmaşaya son verin.
    Teşekkürler


    tablo böyle birşey mesela yada geliştirilebilir.

    panelvan yarım cam camlı kasalı minübüs çiftdingil

    doblo K, SRC SRC X K,SRC SRC K,SRC


    scudo


    ducato (bunların küçüğü büyüğüde oluyor 7m3 15m3 gibi)


    iveco daily var bunların kamyon sınıfında olanları


    çekme karavanlar var tonajları farklı


    motokaravanlar vs vs




  • Selamün aleyküm
    Ben beyaz eşya servisinde çalışıyorum. Istanbul Göktürk yolu uzerindeki kantara yıllarca yanından geçerek girmedim gerek yok denildiği için araç ticari dobloydu ve ceza gelmedi hiç .
    Şimdi Çatalca yolu üzerindeki kantara da aylarca girmeden yanindan geçtim araç dacia dokker yük nakli ticari kamyonet bb van net ağırlığı 1291 kg. Ve yetkili yerine bir tane robot dikilmiş kırmızı bayrak sallıyor elektrikli robot.
    Şimdi bana bu kantardan ceza gelecek mi.
    Birgün merak ettim içerideki yetkiliye bu araç ile girmem gerekiyor mu diye sordum. "Sen gir biz senin evraklara bakarız kontrolü yaparız dedi " girmem gerekiyor mu sorusuna cevap vermek istemedi sizce ne yapılmalı ve girmediklerim nolacak üzerinden 1 ay geçti
  • Selamlar abiler bi sorum olacak çekici tır dorse yok kantarda muayenesiz geçerse arkadan ceza gelirmi
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.