Şimdi Ara

Yokuşta araba kaldırma ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ehliyet sınava girecem bu hafta yokuşta direksiyondaki hocamın öğrettiği gibi yapınca arabayı stop ettiriyorum hocam ayağım frende debriyajda olsun diyor sonra yarım debriyaj yap diyor yine ayağım frende sonra freni çek gaza basmamı söylüyor ben ise ilk başta ayağım debriyaj frende sonra frene çekip hemen yarım debriyaj ve gaz yapıyorum ama araba bazen geri kaçıyor ama boyle rahat yapabiliyorum sizce doğru mu

• Ben sınavdayken durdum iki duba arasında, bi' rahatladım şöyle... Sonra arkadaki komisyon üyesi "kalkabiliriz" dedi, "tamam" deyip vitesi taktım bire, sağ ayak frende sol ayak debriyajdaydı sağ ayağı frenden hızla çekip gaza bastım, araba yavaş yavaş geri kaymaya başlarken debriyajdan yavaş yavaş kaldırdım. Bu sırada gaz veriyorum tabii, araba hafiften bağırıyor. Sonrasında debriyajı tutarak bayırı çıktım. Fazla olmadığı sürece geriye kaçırmanı sorun etmezler. Şöyle düşün, trafiktesin ve arkanda biraz mesafe bırakmış araba var, o arabanın üzerine çıkmayacaksın gibi düşün. Kuralda 50 santim olarak geçiyor ama seni durdurupta cetvel tutmazlar tabii ki kaç cm kaymış diye.
  • El freni kullanarak yokuşta kalkmak yasak mı ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: unrealwar

El freni kullanarak yokuşta kalkmak yasak mı ki

Yasak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalkışta kavrama denilen bi olay var onu ayarlamanız lazım, vites 1 de iken ayağınızı frenden çekmeden debriyajdan ayağınızı yavaşça çekin motor sesinin değiştiğini duyarsınız bu arada frenden ayağınızı çekip gaza basarsanız çok az geri kaydırarak kalkışı tamamlamış olursunuz.
    gaza az basarsanız araç stop eder gaza biraz fazla basın ayağınız debriyajda olacağı için araç çok fazla gitmez zaten. sonrasında debriyajdan ayağınızı hafifçe çekin . araç dizelse kolay stop etmez zaten.
  • sol ayak tamamen debriyaja basılı
    sağ ayak frene dokunuyor
    vitesi 1 e tak

sol ayağı kavramaya kadar getir araba titreyecek
    titremeye başladığı an frenden ayağını çek ve gaza götür ama basma
    araba hafif ilerlemeye başladığı an gaza bas.
  • Hocam öncelikle ayak frende sürekli kalkana kadar hiç çekmiyoruz vitesi bire attık şöyle bir ayaklarınızı kontrol altına aldığınızı hissedin ve hazır olduğunuz anda frenden hemen çekip gaza dip olmamak şartıyla basın o sırada debriyajdan yarımdan biraz az olacak şekilde basmaya devam edin hem araç bağırmayacak hem de istop ettirme ihtimaliniz azalacak daha sonra debriyajdan yavaşca kaldırın ayağınızı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.