Şimdi Ara

YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ, KAYIŞ DESTEĞİ OLUYOR (VW GRUP İÇERİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BAŞKA BİR KONUDA YAZMIŞTIM, BİRAZ UZUN OLMUŞ O YÜZDEN YENİ KONUDA BENİMLE AYNI FİKİRDE OLAN VEYA YAZDIKLARIMIN YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNEN VE/VEYA BANA DOĞRU OLANI SÖYLEYECEK ARKADAŞLARI KONUYA BEKLİYORUM.

MESAJ KONUSU: YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİNİN YETERİNCE DÜZGÜN ÇALIŞMAMASI VE ARACI KAYDIRMASI.

Yeni nesil VW'lerde bu durum yok fakat eskilerde VW grup bütün arAçlarında var.

Yokuş kalkış desteği nedir?
    Araç yokuş yukarı ileri gitmek isterken veya yokuş aşağı geri gitmek isterken çekiş tekerlekleri (ön/arka) aracı sürmek istediğiniz yönde ilerlediği ana kadar aracın hareketinin engellenmesidir bana göre.

DSG'ye her güncelleme geldiğinde eski performansı arar olduk. Yokuş kalkış desteği olan DSG'li bir leon hafif rampalarda zaten devreye girmiyor, fazla rampalarda ise frenden ayağınızı çektiğinizde evet araç gitmiyor fakat gaz pedalına dokunduğunuz anda freni bırakıyor. Kavramalar tutmaya başlayıncaya kadar KAYIYORSUNUZ.

Bu durum bir problem değil güncellemelerle gelen fonksiyonel özellik. Kanımca bunun amacı: hem fren balata hem de DSG kavramasını zorlanmasını engellemek. Bir nevi müşteri şikayetlerini engellemek.

3 hafta önce GOLF 7 sürdüm onda böyle bir durum yok. Hatta araç kalkış sırasında balatadan hafif sürtme sesi geliyor. Araç hareket edinceye kadar aracı tutuyor.

Ek bilgi: örnek olarak söylüyorum: Aracınızı caddeye 2dk bir dükkana uğramak için park ettiniz. İşiniz bitti ve akan trafikte sola sinyal vererek çıkmaya çalışıyorsunuz. Ayağnızı bir frende bir gazda (yolun boşaldığı anı bekliyorsunuz) neyse ufak bir aralık bulup hemen çıkmak için gaza hafif yükleniyorsunuz araç istediğiniz çıkışı yapmıyor, biraz daha, biraz daha yükleniyorsunuz ve en sonunda arkadaki araç size iyice yaklaştıktan sonra ok gibi yola girmek zorunda kalıyorsunuz. VW fanları kötülemesinler ama kendi kullandığım araçtan bahsediyorum. Yukarıdaki arkadaşın dediği doğru CADDY'lerde de aynı durum söz konusu.
    Sadete geleyim: araçta km arttıkça sanırım gelen güncellemeler ile kavrama yıpranması azaltılmaya çalışılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.