Şimdi Ara

Yoksulluk Sınırı 6.328 TL, Açlık Sınırı 1.972 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 6 bin 328 TL, açlık sınırının ise bin 972 TL olduğu açıklanmış. Konu hakkında ne düşünüyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3-4 bin lira civarı 4 kişilik aileyi çocuklarını okutacak, iyi olmasada idare ettirecek kadar yeter.

• Bedava kek var daha ne olsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: strong mind strong body

3-4 bin lira civarı 4 kişilik aileyi çocuklarını okutacak, iyi olmasada idare ettirecek kadar yeter.
    Köyde yasiyorsun sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9090XWB

Köyde yasiyorsun sanirim.

Alıntıları Göster
    Ankara Küçükesat

• quote:

3-4 bin lira civarı 4 kişilik aileyi çocuklarını okutacak, iyi olmasada idare ettirecek kadar yeter.
    Hadi canım Yeter diyor ya bir de

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Alıntıları Göster
    Babam bizi bu civarı bir maaş seviyesinde okuttu, 3 kardeştik üçümüzde 2 şer yıl arayla üniversiteye gittik üçümüzde devlet kredisi bursu aldık. Ankara da orta üst seviye bir semtte oturuyoruz 10 yıldır.

Gayet yeterli,yazları kendi harçlığımızı çıkardık. Hayat böyle sürekli mücadele etmek lazım, 35 yaşında hala evde annesi ile yaşayan ailenin eline bakanlarla dolu olan bir forumda garip gelir tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konut fatura market ulaşım kılık kıyafet okul gereçleri sosyal aktiviteler tatil yoksulluk hesaplaması içerisinde bunlar var yani 4 kişilik ailenin minumum düzeyde insanca yaşaması.

• quote:

İstanbul sadece kira 1000 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

İstanbul sadece kira 1000 tl

Alıntıları Göster
    Bizim oturduğumuz semttede o civarlarda ama uygun fiyatlı 500 liraya bile 3+1 evler var. Sincan, Mamak, Keçiören taraflarında.

• quote:

Babam bizi bu civarı bir maaş seviyesinde okuttu, 3 kardeştik üçümüzde 2 şer yıl arayla üniversiteye gittik üçümüzde devlet kredisi bursu aldık. Ankara da orta üst seviye bir semtte oturuyoruz 10 yıldır.

Gayet yeterli,yazları kendi harçlığımızı çıkardık. Hayat böyle sürekli mücadele etmek lazım, 35 yaşında hala evde annesi ile yaşayan ailenin eline bakanlarla dolu olan bir forumda garip gelir tabi.

Alıntıları Göster
    Eskiden idi onlar.Biz de tek maaş ile büyüdük ! Değil çocukluk günleri ,öğrenci iken yaptığım sosyal harcamaları şimdi yapamıyorum.Bu yüzden yok şu yaşında yok burada kalan gibi garip garip genellemeler ortaya koyma.

Yaşamak var yaşamak var ayrıca.O 3-4 çocuk nasıl beslenecek ? Ne yiyecek içecek ? Su simit ekmek mi ? Yaz bakalım ? Bebek masraflarını bir topla bakalım ?

Bilmeden yazmayın arkadaş bir de laf sokmaya çalışmayın şurada.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Alıntıları Göster
    ya şimdi bunların ev dedesinden kalma falandır. ordan bi kira vermiyorlardır tamam mı ya da düşüktür kira parası

bi de eskiden köyler vardı..yeni yetmeler bilmez.insanlar erzağıı etini turşusunu tarhanasını pestilini peynirini vs vs temin ederlerdi.ninesinden teyzesinden akrabasından yoksa oradaki çevresinden...e alım gücü de yüksekti.

şimdiki gibi böyle zırt pırt mantar gibi biten marketler ve sattıkları fason çakma gıdalar yoktu.

ordan da bi gıda konusunda baya bi kar elde etmiş oluyordun.

e öyle olunca tek babanın maaşı ile aile geçinebiliyor çocuklar okuyabiliyordu.şimdi bu herkesi öyle zannediyor hala..evden dışarı çıkmayınca haliyle tabi

şimdi okut bakalım 3 çocuğu 4 bin tl ile de göreyim .

ayrıca dediğin gibi yaşamak var bi de yaşamak var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 27 Kasım 2018; 18:56:6 >

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Çok yakın bir tarih eski değil.

35 linkler çöküyor beğeniye evdeki FREE wifiden

• ... (küfür hakaret vb. şeyler olmamasına rağmen hiçbir gerekçe göstermeden yazılanlar silindikten sonra konulara yorum yazmanın ne anlamı var.)

asgari ücret düşük evet ama 6 bin tl de yoksulluk sınırı saçma, eski ile kıyas vs yapılmasın diye ahkam kesiliyor. ama bu zamanda savurganlık ve gereksiz harcama şekli daha fazla birkaç knuda daha yazdım diye hatırlıyorum. bu tasarruf düşünce mantığı farklı birşey insanlar paraları olmasada belirli şeylerden ödün vermek istemiyorlar. ama zamanında yokluk ile yaşamış kişiler hayatlarını böyle idame ettirmekte zorlanmıyorlar.

maalesef ihtiyaç adı altında aldığımız aslına bakılırsa ihtiyaç olarak nitelendiremeyeceğimiz çok şey mevcuttur. ama para olarak sıkıntımız olsada vazgeçme seçeneği yerine zorlayarak hayat sürmeyi tercih ediyoruz buda sıkıntıları beraberinde getiriyor. bu bir düşünce zihniyet ürünüdür. geçmişte yaşayan insanlar daha az şeylerle kanaat edip yetinebilirken şuanda yaşayan ve daha sonraki yıllarda yaşayacak olan insanlar tatminkarlık duygusu konusunda sorun yaşayacaklardır. çünkü kültürel zihniyet bu şekilde empoze ediliyor.

3-4 yaşındaki çocuk netten baktığı birşeyi alması için aileyi zorlayabiliyor. bu ve buna benzer örnekler hayli çok. ve tabiki elde olanlarıda idareli kullanmak yerine atmayı tercih edebiliyoruz. mesela ben bu ekmek mevzuuna üzülüyorum. her sabah işe giderken bina önlerindeki demirlere ekmekler asılıyor yada en kötüsü çöpte ben annemin hçbir ekmeği bırakın ekmeği kırıntısını bile kuşlar yesin diye belli yere dökerdi bayat ekmeği bile sobanın üstünde kızartıp öyle yediğimizi çok hatırlıyorum. yada buna benzer şeyler hala ihtiyacı olmadığı halde aldığı malzemeleri kullanabildiği kadar kullanıyor ama maalsef yeni nesilde yetişen insanlar daha umarsız davranabiliyor. bu yüzdende maaş yada para oalyı ne oursa olsun yetmediğini söyleyebiliyor. zaten bu doyumsuzluk ve hırs değilmi dünyada bir yan bollukta boğulurken diğer yan açtıkltan ölmekte insnlar yeter demeyi bilmediği sürecede böyle olmaya devam edecektir.

• kişi bası 500 tl mı sımdı aclık sınırı?

kahvaltı malıyetı 5 tl , öğlen yemegı ve aksam yemegı 10+10 dan 20 TL . Bu dedıkelrım en basıt yemeklerı yapınca gecerlı oluyor yanı gunde 25 TL harcıyorum ben sahsen. 30 gunde 750 tl eder. E gelısme cagında bır cocuk için bu malıyetın daha fazla olması lazım yanı bu verıler tamamen yalan dolan
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Savurganlığa söyleyecek sözüm yok ama eğri oturup doğru konuşalım bu fiyatlar 4 kişilik bir aile için insanca yaşayabilmeye yetermi.

• quote:

Orijinalden alıntı: aranels

Savurganlığa söyleyecek sözüm yok ama eğri oturup doğru konuşalım bu fiyatlar 4 kişilik bir aile için insanca yaşayabilmeye yetermi.
    6 bin denmi bahsediorsun 2 bindenmi

insanca yaşamaktan kastın nedir onu söylemen gerekiyor önce 2 bin tl yetmez ama 6 bin tl yetmez demekte saçmalık olur. tabi evin kira vs olması gibi unsurlarda var ama yinede 6 bin tl ile geçinemiyorum diyemezsın. insanca yaşamak kriteri ne ile başlıyor ine ile bitiyor onuda belirlemek gerekiyor.
  • Kira yok-elektrik-su-telefon-ulasim masrafi yok ben o paranin fazlasini tek basima harciyorum ayda Valla Memleketin durumu kotu olmus...
    Bu meblag tek kisinin yoksulluk siniri bana sorarsan. Daha pazar gunu Black Friday dalgasina hic hesapta yokken 3 tane parfum aldim. Az once TR deki fiyatina bakayim dedim yok cidden tr de yasanmaz. Bunu 900 liraya denk getirdim. Neredeyse iki kati

www.beymen.com
    Acqua di Parma - Colonia Sandalo Xmas Coffret 3lü ParfümSeti -
    https://www.beymen.com/p_acqua-di-parma-colonia-sandalo-xmas-coffret-3lu-parfumseti_537277

• strong mind strong body S kullanıcısına yanıt
    Hala mağaradasın herhalde

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    6.328 in içerisinde 4 kişilik bir ailenin konut ulaşım faturalar gıda giyim okul araç gereçler sinema tiyatro yemek vb. aktiviteler yaz tatili gibi kalemler içerir. Açlık sınırı adı üstünde 4 kişilik bir ailenin bir ay boyunca alması gereken gıdanın tutarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aranels -- 27 Kasım 2018; 21:3:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.